Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

WWF: 13 + 1 αλήθειες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Από το worldenergynews.gr
Η επιστημονική κοινότητα μάς έχει προειδοποιήσει για το τι σημαίνει υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5οC για τη φύση και τον άνθρωπο. Η στροφή σε ενέργεια που προέρχεται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και άρα έχει μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, είναι πλέον μονόδρομος.
Το WWF Ελλάς, ως περιβαλλοντική οργάνωση που δίνει λύσεις στην κλιματική κρίση με βάση τα γεγονότα και τα επιστημονικά δεδομένα, υποστηρίζει..

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο μετά την άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,14% και τα 57,77 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Από το bankingnews.gr
Οριακές διακυμάνσεις σημείωσε σήμερα Πέμπτη (3/10) το πετρέλαιο, στον απόηχο της ανόδου που σημειώθηκε στα αποθέματα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, διαψεύδοντας τις προκαταρκιτκές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για νέα πτώση.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ..

Διαγωνισμός της SOCAR Energoresource για την πώληση νάφθας από το διυλιστήριο της Antipinsky

Από το worldenergynews.gr
Η SOCAR Energoresource LLC δημοσίευσε διαγωνισμό για την πώληση έως και 440.000 τόνων νάφθας από το διυλιστήριο Antipinsky για φόρτωση μέσω των λιμένων της Βαλτικής Θάλασσας το 2019-2020.

Σύμφωνα με τις πηγές, του Reuters στους συμμετέχοντες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ



ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΕΓΣΣΕ

Από το gsee.gr
Όπως ξέρετε δεν έχει η υπογραφεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, γιατί μετά τις πρωτοφανείς βιαιότητες που άσκησε το ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, δεν πραγματοποιήθηκε Συνέδριο και δεν μπορούμε να υπογράψουμε Σύμβαση. Έτσι ο κόσμος της εργασίας δεν είχε την κάλυψη της μετενέργειας της Εθνικής Σύμβασης. Θέσαμε αυτό το ζήτημα στον Υπουργό, κάλεσε και τις εργοδοτικές οργανώσεις και υπήρξε συμφωνία..

Κύρωση των συμβάσεων υδρογονανθράκων από τη Βουλή με 180 ψήφους υπέρ

Από το worldenergynews.gr
Με ψήφους 180 υπέρ, 27 κατά, 74 παρών επί συνόλου 282 παρόντων, ψηφίστηκαν στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής οι τέσσερις συμβάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.  Η ονομαστική έγινε κατόπιν αιτήματος των βουλευτών του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Ε.Κ.Ε


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Μετά τη λήξη του 42ου έκτακτου Συνεδρίου της ΠΟΕ θα περίμενε κάποιος με τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όπως η πώληση των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ αλλά και της ψήφισης του «αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που κατακερματίζει τα ήδη ισχνά εργασιακά δικαιώματα μας να διαμορφώνονταν ένα Διοικητικό Συμβούλιο στην ΠΟΕ διαπαραταξιακό – αναλογικό. Δυστυχώς..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η προσπάθεια για την αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ αποτελεί για το Σωµατείο µας προτεραιότητα. Χθες Τετάρτη 2/10/19, έπειτα από τη θετική απάντηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕ∆ στην πρόσκλησή του Σωµατείου µας, συναντηθήκαµε στα γραφεία του, αντιπροσωπεία από όλα τα Σωµατεία του Οµίλου.

Εδώ θα ήταν παράληψη µας να µην..

ΔΕΠΑ: Νέα επιπλοκή από την απόφαση του Πρωτοδικείου που απομειώνει τα χρέη της ELFE στα 60,9 εκατ. ευρώ

Από το worldenergynews.gr
Αντιμέτωπη με το μείζον πρόβλημα των οφειλών της ELFE, ύψους 126 εκατ. ευρώ, βρίσκεται η νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ μετά και την πρόσφατη απόφαση του Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η οποία ορίζει ότι η ΔΕΠΑ οφείλει στη βιομηχανία συμφερόντων Λαυρεντιάδη 60,9 εκατ. ευρώ.

Η όλη υπόθεση έχει μπει εδώ και μήνες σε έναν νομικό..

Τι ισχύει στις περιπτώσεις εθελούσιας εξόδου

Από το newsbeast.gr
Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία ως ακαθάριστο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις θεωρείται και το ασφάλισμα που καταβάλλεται εφάπαξ ή με τη μορφή περιοδικής παροχής στο πλαίσιο ομαδικών ασφαλιστηρίων συνταξιοδοτικών συμβολαίων.

Το ασφάλισμα που καταβάλλεται στο πλαίσιο ομαδικών ασφαλιστηρίων συνταξιοδοτικών συμβολαίων φορολογείται αυτοτελώς:

Π. Χαλάτση: Τα ΕΛΠΕ εν όψει της ιδιωτικοποίησης και των ερευνών για υδρογονάνθρακες

Από το energypress.gr
Στο επίκεντρο μιας πολιτικής κόντρας και ενός «ψευδοδιλήμματος», το οποίο έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα οποία συμμετέχουν σε κοινοπραξίες με μεγάλες πολυεθνικές του πετρελαϊκού κλάδου (ExxonMobil, Total, Repsol) και ετοιμάζονται να διευρύνουν τη δράση τους στον τομέα της Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων. 

Η ψηφοφορία για την κύρωση..