Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Επιδημική έξαρση της νόσου από τον κοροναϊό 2019 (COVID-19) και ασφάλεια και υγεία στον τόπο εργασίας

Από το osha.europa.eu
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η αδελφή-υπηρεσία του EU-OSHA, παρακολουθεί στενά την επιδημική έξαρση του κοροναϊού και δημοσιεύει τακτικά ενημερώσεις και άρθρα πληροφόρησης στον δικτυακό του τόπο.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), καθώς και το Καναδικό Κέντρο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (CCOSH) έχουν με τη σειρά τους δημοσιεύσει..

OΠΕΚ: Σε χαμηλά 30ετίας η ζήτηση για πετρέλαιο

Από το naftemporiki.gr
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριάντα ετών αναμένεται να υποχωρήσει η ζήτηση για το πετρέλαιο από τις χώρες του ΟΠΕΚ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού παραλύει την παγκόσμια οικονομία. Οι ζοφερές εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα της πρόσφατης συμφωνίας για μείωση της παραγωγής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών, ο κόσμος θα χρειασθεί κατά μέσο όρο κάτι..

Ένα και μόνο ορυκτό στάθηκε όρθιο απέναντι στον κορονοϊό και το 2020 θα έχει ΑΥΞΗΣΗ στην παγκόσμια παραγωγή!


Από το greeklignite.blogspot.com
Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα εταιρείας του κλιματολάγνου Ομίλου Bloomberg, παρά τις διαταραχές που προκαλεί ανά τον πλανήτη η πανδημία του κορονοϊού, η παγκόσμια παραγωγή κάρβουνου αναμένεται να αυξηθεί το 2020, από 8,13 δισεκατομμύρια τόνους το 2019 σε 8,17 δισεκατομμύρια τόνους το 2020. Λόγω του κορονοϊού η αύξηση θα είναι "μόνο" 0,5%, ωστόσο αυτό το 0,5% θα είναι γύρω στα 40 εκατ. τόνους, κάπου 1,5 φορές η παραγωγή της Ελλάδας, που στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν έβγαζε πάνω από 65 εκατ. τόνους.

Η διαταραχή της παραγωγής ήταν..

Η ConocoPhillips μειώνει παραγωγή πετρελαίου, εξαγορές και δαπάνες για δεύτερη φορά

Από το worldenergynews.gr
Η ConocoPhillips ανακοίνωσε την Πέμπτη 16.4.2020 ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 225.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, ενώ θα αναστείλει επίσης το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και θα μειώσει περαιτέρω τις κεφαλαιουχικές δαπάνες για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.

Οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου βυθίστηκαν σε βαθιά κρίση τον περασμένο μήνα, καθώς η πτώση της ζήτησης που προκλήθηκε..

Ευχές ΔΣ Σωματείου Εργολαβικών Εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ (Σ.Ε.Ε.Ε.Π.Φ.Χ)


Βρέθηκε εξωπλανήτης που είναι σχεδόν «δίδυμος» με τη Γη

Από το pronews.gr
Ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ανακάλυψαν ένα βραχώδη εξωπλανήτη ο οποίος φαίνεται πως έχει μεγάλη ομοιότητα με τη Γη από άποψη μεγέθους και θερμοκρασίας, διαθέτοντας πιθανώς συνθήκες φιλικές για την ύπαρξη νερού και την ανάπτυξη ζωής, καθώς βρίσκεται εντός της «κατοικήσιμης» ζώνης του άστρου του.

Ο εξωπλανήτης Kepler-1649c βρίσκεται σε απόσταση 300 ετών φωτός από τη Γη και η ανακάλυψή του έγινε ύστερα από νέα ανάλυση παλαιότερων δεδομένων..

Στο +120% οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης - «Σωσίβιο» για την αγορά υγρών καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Το πετρέλαιο θέρμανσης συνεχίζει τον Απρίλιο να αποτελεί πρόσκαιρο «σωσίβιο» για την αγορά αγορά καυσίμων, καθώς αρκετοί καταναλωτές αξιοποιούν τη μείωση των τιμών για να προμηθευτούν καύσιμο για την επόμενη χειμερινή περίοδο.

Έτσι, στο σύνολό της η αγορά καυσίμων κινείται αυτή τη στιγμή οριακά πτωτικά τον τρέχοντα μήνα (στο -1% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019), παρά το γεγονός ότι τα καύσιμα κίνησης συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία και αυτό..