Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Συνάντηση Δραγασάκη με εκπροσώπους των ΕΛΠΕ, Total και της ExxonMobil για την συμφωνία εξόρυξης

Από το worldenergynews.gr
Συνάντηση με εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της ExxonMobil και της Total είχε σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε για τη διαδικασία..

ΠΣΕΕΠ: Ενημέρωση για ΔΣ και ΓΣ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες 18/05/17 πραγµατοποιήθηκε Έκτακτο ∆ιοικητικό Συµβούλιο καθώς και δύο
Γενικά Συµβούλια. Τα θέµατα που συζητήθηκαν στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο ήταν τα
εξής:

Η ΕΕ Προστατεύει τους Πολίτες από τον Τοξικό Υδράργυρο και Ανοίγει τον Δρόμο για Παγκόσμια Δράση

Από το energia.gr
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δρομολόγησε χθες, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την έναρξη ισχύος της παγκόσμιας σύμβασης με στόχο τη μείωση της έκθεσης στον υδράργυρο.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η επικύρωση της σύμβασης της Μιναμάτα για τον υδράργυρο επιβεβαιώνει τον ηγετικό ρόλο της Ευρώπης για την προστασία της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κατόπιν πρωτοβουλίας της ΕΕ, το 2013 διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις οι οποίες οδήγησαν στη σύναψη της σύμβασης της Μιναμάτα για τον υδράργυρο. Οι πολιτικές της ΕΕ για την προστασία από τον υδράργυρο συγκαταλέγονται στις πλέον φιλόδοξες. Ωστόσο, δεδομένου ότι..

Τα ψιλά γράμματα του νομοσχεδίου για τις ομαδικές απολύσεις

Από το naftemporiki.gr
Τέσσερα είναι τα βασικά «κλειδιά» του νέου οδικού χάρτη για τις ομαδικές απολύσεις:

α) η κατάργηση του προεγκριτικού ελέγχου των ομαδικών απολύσεων και του βέτο του υπουργού Εργασίας που ισχύει επί 34 χρόνια με τον ν.1387/1983,

β) ο ρητά περιοριστικός χρόνος των..

Αποζημίωση για την άρση του μονοπωλίου ζητά και επίσημα η Shell με επιστολή στον Σταθάκη- Θέτει θέμα παρουσίας της ΔΕΠΑ στην προμήθεια

Από το energypress.gr
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την Shell σχετικά με την διεκδίκηση από το ελληνικό Δημόσιο αποζημίωσης έπειτα από την κατάργηση του μονοπωλιακού της δικαιώματος στην αγορά αερίου της Αττικής, μετά και την σχετική επιστολή την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε την περασμένη εβδομάδα η πολυεθνική, στον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Στην επιστολή της η εταιρεία ζητά συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα, ενώ υποστηρίζει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως η απώλεια του μονοπωλιακού δικαιώματος προμήθειας που κατείχε μέχρι το 2030 για την Αττική, αποτιμάται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ, ποσό που μοιράζεται κατά 50 εκατ. στη Shell και κατά 50 εκατ. στη ΔΕΠΑ.

Ρωτά επίσης..

«Πάρτι» του λαθρεμπορίου καυσίμων για ακόμη ενάμισι χρόνο – Αντιδράσεις για την αναβολή του συστήματος εισροών – εκροών

Από το worldenergynews.gr
Συνθήκες έξαρσης του λαθρεμπορίου δημιουργεί η παράταση της ολοκλήρωσης του συστήματος εισροών - εκροών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για το τέλος του 2018.  
Το επιχειρησιακό σχέδιο της αρμόδιας Αρχής που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ προβλέπει ότι το σύστημα ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων παρακολούθησης του συστήματος εισροών εκροών στα καύσιμα θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2018.  
Αυτό σημαίνει ότι..