Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εγκλήματα και όχι εργατικά ατυχήματα


ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Πριν από λίγες μέρες, εργαζόμενος στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας άφησε την τελευταία του πνοή, θύμα και αυτός –όπως και δεκάδες άλλοι προηγούμενα- της αδιαφορίας της επιχείρησης αλλά και του εργοδοτικού συνδικαλισμού της. Όπως συνήθως γίνεται, οι ανακοινώσεις των μεγαλύτερων συνδικάτων απέφυγαν να βάλουν το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων και αναφερόμενοι στο τραγικό γεγονός έκαναν έκκληση για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και εξέφρασαν την θλίψη τους. Τι θα μπορούσαν να κάνουν;
1  Να επιβάλλουν στη ΔΕΗ την εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια της εργασίας (ΥΑΕ), που σημαίνει ουσιαστική παρουσία Τεχνικού Ασφάλειας και Γιατρού Εργασίας και γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου που αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση κάθε χώρου εργασίας, μετρήσεις βλαπτικών παραγόντων κλπ
2  Να εκπαιδεύσουν και να οργανώσουν τους εργαζόμενους σε συμβούλια εργαζομένων και επιτροπές ΥΑΕ, όργανα που καθιστούν τους εργαζόμενους συνδιαμορφωτές των συνθηκών εργασίας τους.
3  Να προσανατολίσουν τις επιτροπές διερεύνησης ατυχημάτων στην ανάδειξη των αιτιών και στον καταλογισμό ευθυνών και όχι στην συγκάλυψη των υπευθύνων με τον δήθεν υπερβάλλοντα ζήλο του θανόντα ή την κακιά στιγμή.
4  Να παλέψουν για την ανάδειξη των ευθυνών της δικαιοσύνης, που όλα τα χρόνια και για όλες τις υποθέσεις που έφτασαν στα χέρια της αδιαφόρησε απέναντι στη μη τήρηση των νόμων ΥΑΕ.
5  Να παλέψει για την τροποποίηση και συμπλήρωση του νομοθετικού πλαισίου ΥΑΕ, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες.
Η δημιουργία ενός «κελύφους» υγείας και ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας που μπορεί να αποτρέψει τα θανατηφόρα ατυχήματα θα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, σημαντικότερος των οποίων είναι το συνδικαλιστικό κίνημα.  Οι σημερινές πλειοψηφίες στη ΓΕΝΟΠ, την ΕΤΕ, και τον Σπάρτακο δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων που εκπροσωπούν γιατί απλά δεν μπορούν. Ο συνδικαλισμός τους είναι δομημένος στις ανάγκες της εργοδοσίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ο κόσμος στον οποίο κινείται η σκέψη τους είναι αυτός της συναλλαγής και της καρεκλοθηρίας. Γι’ αυτό και η ανατροπή αυτών των πλειοψηφιών, ο ταξικός και αγωνιστικός προσανατολισμός των συνδικάτων, είναι και προϋπόθεση ταυτόχρονα για τη δημιουργία ασφαλέστερων χώρων εργασίας. Όσο οι πλειοψηφίες αυτές συνεχίζουν το έργο τους δεν μπορεί παρά να είναι και θέμα χρόνου το επόμενο θανατηφόρο ατύχημα, για το οποίο βέβαια θα βγουν αμέσως να εκφράσουν την θλίψη τους.


Ανδρέας Αβραμίδης, συνδικαλιστής της ΑΣΣΕ/ΔΕΗ

ΠΗΓΗ:thoureios.blogspot.gr/

Νέες θετικές ενδείξεις, μέσω... Αλβανίας, για το πετρέλαιο στα Ιωάννινα


Θετικές εξελίξεις οι οποίες αποτελούν ταυτόχρονα ιδιαίτερα θετικές ενδείξεις για τις προοπτικές εύρεσης κοιτασμάτων πετρελαίου στα Ιωάννινα, λαμβάνουν χώρα στη γειτονική Αλβανία, η οποία παρουσιάζει παρόμοια γεωλογική μορφή με την περιοχή όπου θα τρυπήσουν τα γεωτρύπανα στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν διεθνή ενεργειακά πρακτορεία, η καναδική εταιρεία Bankers Petroleum, η οποία εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα Patos - Maritza και Kucova, ανακοίνωσε ότι, με βάση τις νεώτερες εκτιμήσεις του επιστημονικού της δυναμικού, έχουν αυξηθεί τα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου περίπου κατά 5% στο τέλος του 2013 σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
Τα βεβαιωμένα αποθέματα από τα δύο αυτά κοιτάσματα εκτιμώνται πλέον σε 146,7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, ενώ παράλληλα έχει ανεβεί και η εκτίμηση για το σύνολο βεβαιωμένων, πιθανών και δυνητικών αποθεμάτων, όπως είναι η επιστημονική ορολογία, τα οποία πλέον αναφέρονται σε 357,6 εκατομμύρια βαρέλια.
Η αύξηση προήλθε κυρίως από το κοίτασμα Patos – Maritza το οποίο δίνει παραγωγή πετρελαίου εδώ και δεκαετίες. Πληροφορίες από ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια κατά το τελευταίο διάστημα τοποθετούν την παραγωγή πετρελαίου της Αλβανίας στα επίπεδα των 15.000 βαρελιών ημερησίως.
Αξίζει δε να αναφερθεί ότι λίγο πριν την εκπνοή του 2013, η Shella και η καναδική εταιρεία πετρελαίου Petromanas είχαν ανακοινώσει την ανακάλυψη νέου κοιτάσματος, του μεγαλύτερου εδώ και 20 χρόνια, στην περιοχή Shpiragu, δυτικά της Κορυτσάς, κοντά στο Μπεράτι. Η παραγωγή από το συγκεκριμένο κοίτασμα προσδιορίσθηκε μεταξύ 800 και 1.300 βαρελιών ημερησίως.
Να πούμε εδώ ότι οι αρχικές εκτιμήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την περιοχή των Ιωαννίνων κάνουν λόγο για κοιτάσματα της τάξης των 70 εκατ. βαρελιών, τα οποία βεβαίως θα πρέπει να επιβεβαιωθούν μετά από έρευνες και γεωτρήσεις.
Οι ανακοινώσεις από την Αλβανία έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και την κοινοπραξία της ελληνικών συμφερόντων Energean Oil και της καναδικής Petra Petroleum βρίσκεται, σύμφωνα με τα αθηναϊκά ΜΜΕ, στην τελική ευθεία.
Η περιοχή των Ιωαννίνων παρουσιάζει γεωλογικά σημαντικές ομοιότητες με τις περιοχές της Αλβανίας στις οποίες υπάρχει παραγωγή πετρελαίου, καθώς πρόκειται για τμήματα της λεγόμενης Αδριατικής Πλάκας.
Πηγή: epiruspost.gr


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. Οι Τούρκοι στο πλευρό των ναζί, απειλούν την Ρωσία: Θα προσαρτήσουμε την Κριμαία!

TurkeyNazi2
Ραγδαίες εξελίξεις με εμπλοκή -ποιού άλλου;- της Τουρκίας στα σενάρια διχοτόμησης της Ουκρανίας.

Ευθεία πρόκληση του Ρωσικού στρατού: Η τουρκία δεν είναι Γεωργία!

“Σε περίπτωση διχοτόμησης της Ουκρανίας, η Κριμαία δεν θα πάει στην Ρωσία αλλά στην Τουρκία!” Γράφει ξεκάθαρα ο Nerdun Khadzhyoglu, στην Χουριέτ, δίνοντας χείρα βοηθείας στους ναζιστές του Κιέβου. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Ταταροι κατευθύνονται στην Κριμαία για να πνίξουν στο αίμα τις ειρηνικές διαδηλώσεις των Ρωσόφωνων που ζουν εκεί και απαιτούν την ασφάλεια και την βοήθεια της Ρωσίας.

“Η Τουρκία δεν είναι πλέον αδύναμη όπως το 1944, για να παρακολουθεί απαθής τον Στάλιν να εκτοπίζει τους Τούρκους από την Κριμαία. Το παιχνίδι έχει αλλάξει. Σήμερα η Ρωσία δεν διαθέτει την στρατιωτική ισχύ για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο”, συνεχίζει.

Για την τεκμηρίωση της πρόκλησης, ο αρθρογράφος ανατρέχει στην συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, σύμφωνα με την οποία εάν η Κριμαία επιχειρήσει να διεκδικήσει αυτονομία, η Τουρκία δικαιούται να εγείρει εδαφικές αξιώσεις!

“Την ίδια δυνατότητα είχε η Τουρκία το 1991 αλλά ο τότε πρόεδρος, Τουργκούτ Οζάλ αντάλλαξε τις όποιες διεκδικήσεις με την διασφάλιση των δικαιωμάτων για την Ταταρική μειονότητα”

…και ο αρθρογράφος κλείνει με ευθεία πολεμική απειλή: “Εάν ο Ρώσικος στρατός που κατάφερε με δυσκολία να επιβληθεί στην Γεωργία το 2008 νιώθει έτοιμος να προκαλέσει έναν από τους πιο ισχυρούς στρατούς του ΝΑΤΟ (!!!), ας έχει κατα νου πως σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου όλοι είναι “υστερικοί για την παγκόσμια ειρήνη” ο τουρκικός λαός είναι πανέτοιμος για οποιαδήποτε χρήση στρατιωτικής βίας”!

ΠΗΓΗ:olympia.gr/

Πρόσεχε τις καταθέσεις σου, έρχεται το ηλεκτρονικό «χέρι»

 Πρόσεχε τις καταθέσεις σου, έρχεται το ηλεκτρονικό «χέρι»
 Οι περίοδοι πιλοτικής εφαρμογής, ολοκληρώθηκαν.
Το προσωπικό εκπαιδεύτηκε, τα συστήματα εγκαταστάθηκαν και πλέον το σύστημα είναι έτοιμο να ενεργοποιηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο. Αν χρωστάτε στην εφορία, να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε να σας λείπουν χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Διαβάζοντας το ρεπορτάζ που ακολουθεί, θα γνωρίζετε πλέον και τον λόγο.
Ταυτόχρονα με την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα ανεβάζει το ακατάσχετο του μισθού στο επίπεδο των 1500 ευρώ, η Γενική Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα ανάψει το πράσινο φώς ώστε να ενεργοποιηθεί σε 65 εφορίες ανά την χώρα ο ηλεκτρονικός μηχανισμός κατασχέσεων καταθέσεων. Έτσι, αυτό που έγινε αρχικά πιλοτικά σε τέσσερις εφορίες, (ΦΑΕ Πειραιά, Α’ Αθηνών, Ηλιούπολης και Κηφισιάς, πλέον θα ισχύσει σε όλες τις εφορίες της χώρας οι οποίες διαθέτουν δικαστικό τμήμα.
Η ενεργοποίηση του μηχανισμού, συμπίπτει χρονικά με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα για το ποσό που πρέπει να εισπραχθεί μέσα στο 2014 από τη «δεξαμενή» των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και για το ποσοστό είσπραξης επί των νέων χρεών που θα δημιουργηθούν μέσα στο 2014. Παρά το γεγονός οι στόχοι του 2013 δεν επιτεύχθηκαν (σ.σ έπρεπε να συγκεντρωθούν 1,9 δις. ευρώ από τη δεξαμενή των παλαιών οφειλών και τελικώς συγκεντρώθηκαν περίπου 1,5 δις. ευρώ), ο πήχης φαίνεται να ανεβαίνει ακόμη υψηλότερα. Μέσα στο 2014, ζητείται από την γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων θα εισπράξει 2,2 δις. ευρώ από τα παλαιά χρέη (τα οποία υπερβαίνουν πλέον τα 61 δισεκατομμύρια ευρώ αν συμπεριληφθούν και οι υποχρεώσεις που γεννήθηκαν μέσα στο 2013) αλλά και το…30% των χρεών που θα προκύψουν μέσα στο 2014. Αν οι φορολογούμενοι συνεχίσουν και φέτος να συσσωρεύουν υποχρεώσεις με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν και το 2013, τότε, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να συγκεντρωθεί, θα προσεγγίσει τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.
Με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία αλλά και τη σχετική απόφαση που έχει ήδη υπογράψει ο Γιάννης Στουρνάρας, η εφορία, με ένα απλό μαζικό emailθα «μπλοκάρει» τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Στη συνέχεια θα μπορεί να κατασχέσει το σύνολο του ποσού από λογαριασμούς οι οποίοι δεν χαρακτηρίζονται ως μισθοδοτικοί, ή το επιτρεπόμενο ποσό από μισθοδοτικούς λογαριασμούς. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται να κατασχεθεί το 25% του μισθού χωρίς όμως να μένει υπόλοιπο στον τραπεζικό λογαριασμό κάτω των 1000 ευρώ. Το ποσό θα αυξηθεί στα 1500 ευρώ. 

ΠΗΓΗ:fpress.gr

Aπαγόρευσαν την ελληνική και την ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία!- Ρωσικά ΤΟΜΑ πάνε στην "πρώτη γραμμή"


Koμβόι με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (TOMA) BMP-2 και άρματα Τ-80, εθεάθησαν να κατευθύνονται προς το Νοβοροσίσκ προκειμένου να φορτωθούν σε πλοία και να μεταφερθούν στην Σεβαστούπολη, ενώ το ουκρανικό Κοινοβούλιο απαγόρευσε την ρωσική, αλλά και την ... ελληνική γλώσσα στην Ουκρανία!

Κάτι για το οποίο μόνο το defencenet.gr είχε αναφερθεί όταν τα ελληνικά ΜΜΕ "πανηγύριζαν" για την πτώση Γιανουκόβιτς σε άρθρο του με τίτλο: Αγωνία για την τύχη 150.000 Ελλήνων στην Ουκρανία - Οι νεοναζιστές θέλουν την εκδίωξή τους.

Σε ότι αφορά τα BMP-2, πρόκειται για έναν μηχανοκίνητο Λόχο, μαζί με τα οχήματα υποστήριξής του.

Όλα αυτά ενώ η Ρωσία επανέρχεται στο "χαρτί" Γιανουκόβιτς

Την ίδια στιγμή η πρόεδρος της άνω Βουλής της Ρωσίας Valentina Matviyenko, πολύ γνωστή στην Ελλάδα από την επίσκεψή της τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα, δήλωσε πως "ο Viktor Yanukovych είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας καθώς καμία νόμιμη διαδικασία δεν κινήθηκε για να του αφαιρέσει την εξουσία". Και συμπλήρωσε ότι "Η Ρωσία αυτό αναγνωρίζει και κανένας άλλο".

«Ο πρόεδρος Yanukovych είναι ένας νόμιμος πρόεδρος. Εάν οι Ουκρανοί πολίτες και η Verkhovna Rada (Βουλή) θέλουν να τον απομακρύνουν από την εξουσία πρέπει να συμμορφωθούν με ορισμένες νόμιμες διαδικασίας», δήλωσε πιο συγκεκριμένα η πάρεδρος της ρωσικής  Βουλής για να προσθέσει:

«Αυτές είναι η διαδικασία μομφής. Στη συνέχεια το θέμα πρέπει να οδεύσει προς το ανώτατο δικαστήριο και στο συνταγματικό δικαστήριο. Όταν όλες οι διαδικασίες ολοκληρωθούν τότε μόνο θα παύσει να είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας. Μέχρι τότε αυτός είναι ο νόμιμος πρόεδρος».

Η Matviyenko αναφέρθηκε και στην επαναφορά του συντάγματος του 2004:

«Το γεγονός ότι η Ουκρανία θα επιστρέψει στο σύνταγμα του 2004 εγείρει αγανάκτηση σε όλη την περιοχή. Σε κάθε δημοκρατικό κράτος μια αναθεώρηση του συντάγματος προϋποθέτει μια εθνική συμφωνία. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι πολιτικοί οργανισμοί και οι περιφερειακές αρχές πρέπει να εργαστούν και να συμφωνήσουν στο νέο αυτό σύνταγμα και φυσικά μια τέτοια αναθεώρηση πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας μια τέτοια διαδικασία όπως γίνεται τώρα στην Ουκρανία», κατέληξε η πρόεδρος της ρωσικής άνω Βουλής.

Σε ποια ψηφισθέντα μέτρα αναφέρεται η Μαϊστρένκο:

Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. Συγκεκριμένα, απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά και τα Ελληνικά.
Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα (!!!)
Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας
Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας
Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του Avakov και τον διορισμό μελών της εθνικιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο
Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων»
Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών
Σχέδιο ψηφίσματος για την απόδοση τιμής στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων
Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του ακροδεξιού κόμματος «Svoboda» Mahnitskogo στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα
Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας
Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό του μέλους του κόμματος Udar Nalivaychenko ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας
Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. Στη θέση τους θα προσληφθούν μέλη των ακροδεξιών ομάδων.
Όλα αυτά σε μία χώρα που πλέον κυβερνάται ελέω ΗΠΑ και ΕΕ από την διεφθαρμένη συμμορία της Γ.Τομοσένκο και ... νεοναζιστές απογόνους των γερμανικών SS!

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Σταμάτησαν οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας προς την Ουκρανία


Από τις 29 Δεκεμβρίου έχει να παραδώσει πετρέλαιο στα διυλιστήρια της Οδησσού ο ρωσικός κολοσσός της Lukoil όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η κίνηση της Ρωσίας ήρθε ως απάντηση στην κίνηση της Ουκρανίας να περικόψει κατά 80% τις εισαγωγές ρωσικού αερίου σε μια προσπάθεια επίδειξης της ενεργειακής της ανεξαρτησίας πο τη Μόσχα. Φυσικά και η Ουκρανία έχει εναλλακτικές λύσεις στην αναζήτηση φυσικού αερίου και πετρελαίου αλλά τα συναλλαγματικά της αποθέματα μειώνονται με ταχείς ρυθμούς: Από 17,9 δισ. $ την 1η Φεβρουαρίου στα 15 δισ. $ σήμερα και κανείς δεν γνωρίζει που αυτή η καθοδική τάση θα σταματήσει.

«Το τελευταίο φορτίο στάλθηκε στις 29 Δεκεμβρίου» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Lukoil ενώ ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η αστυνομία σφράγισε όλες τις δεξαμενές στο διυλιστήριο Kherson στην Οδησσό  , ενώ έκλεισε και όλες τις εισόδους στις εγκαταστάσεις στις 25 Φεβρουαρίου.

Στις 24 Φεβρουαρίου ο διευθυντής των διυλιστηρίων Valery Chakheyev και ο επιχειρησιακός διευθυντής Sergei Kuznetsov και άλλοι κορυφαίοι παράγοντες υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, ενώ σύντομα όλη η εγκατάσταση της Οδησσού θα τεθεί εκτός λειτουργίας καθώς έχουν σταματήσει και οι παραδόσεις πετρελαίου από την άλλη μεγάλη ρωσική εταιρεία πετρελαιοειδών την Sintez Oil.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Bank Of America: Διατηρούν τη σύσταση «underperform» τα ΕΛΠΕ


Διατηρούν τη σύσταση «underperform» τα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Bank Of America, ωστόσο μειώνεται στα 6,5 ευρώ η τιμή-στόχος.
O οίκος εκτιμά ότι στο δ΄ τρίμηνο του 2013 τα ΕΛΠΕ θα καταγράψουν ζημιές (προσαρμοσμένες) 31,6 εκατ. ευρώ.
Για το 2013 τα ΕΛΠΕ αναμένεται να διανείμουν μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο της LUKoil


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο της Lukoil, στην πόλη Μπουντιόνοφσκ της νότιας Ρωσίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί αδιευκρίνιστος αριθμός εργαζομένων, ανέφερε το τοπικό παράρτημα του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η φωτιά ξεκίνησε μετά από απώλεια πίεσης στο τμήμα παραγωγής αιθυλενίου στο εργοστάσιο Σταβρολέν στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη νότια Ρωσία.
Δεν έχει γίνει γνωστός ακόμη ο ακριβής αριθμός των τραυματιών, ούτε η κατάστασή τους. Μια εκπρόσωπος της εταιρείας απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

ΠΗΓΗ:energypress.gr