Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΓΣΕΕ Αναθεώρηση των μνημονιακών μέτρων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας


Καταπέλτης για την ελληνική κυβέρνηση είναι η νέα απόφαση της Διεθνούς Οργάνωσης εργασίας η 102η διάσκεψη της οποίας ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα στη Γενεύη.
H αρμόδια επιτροπή του ΙLO μετά από προσφυγή της ΓΣΕΕ και σε συνέχεια της προηγούμενης απόφασής της του 2011, διαπίστωσε ότι η παρούσα εργασιακή πολιτική της ελληνικής Κυβέρνησης με την εφαρμογή των μνημονίων παραβιάζει τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και συγκεκριμένα την ΔΣΕ98, τη συλλογική αυτονομία και αποδυναμώνει τη διαδικασία συλλογικής διαπραγμάτευσης.
Ζητά δε από την ελληνική Κυβέρνηση την επείγουσα αναθεώρηση των μέτρων και την αποκατάσταση των επιπτώσεών τους στην κοινωνία με άμεση διεξαγωγή πλήρους και ειλικρινούς κοινωνικού διαλόγου, όχι για τα θέματα που η Κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά με την πλήρη συμμετοχή των κοινωνικών διαπραγματευτών.
Επί όλων αυτών των ζητημάτων και όσων περιέχονται στην καταγγελία και τις αναφορές της ΓΣΕΕ το ΙLO ζητά τη λεπτομερή λογοδοσία της ελληνικής Κυβέρνησης εντός του 2013.
Κατά την ακροαματική διαδικασία η ΓΣΕΕ εξέθεσε τη λαίλαπα και τις επιπτώσεις των πολυάριθμων και διαδοχικών μέτρων άκρατης κρατικής παρέμβασης στη συλλογική αυτονομία, την ελευθερία διαπραγματεύσεων και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με την κορύφωση της κατάργησης της διαδικασίας και της καθολικής προστασίας που παρείχε σε όλους τους εργαζόμενους η Εθνική Γενική ΣΣΕ.
Παρουσιάστηκαν όλες οι παράμετροι της δραματικής υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα, αλλά και οι τρομακτικές διαστάσεις που έχει πάρει η μετατροπή της οικονομικής κρίσης και σε ανθρωπιστική.
Παρουσιάστηκε επίσης στην παγκόσμια κοινότητα το σύνολο της μέχρι στιγμής νομολογίας και συστάσεων που έχουν διατυπωθεί και από άλλα διεθνή ελεγκτικά όργανα του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Καταγγέλθηκε επίσης η πρωτοφανής για τα διεθνή δεδομένα αυταρχική ενέργεια της Κυβέρνησης για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Κατά κοινή ομολογία, εντύπωση προξένησε η τοποθέτηση της ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία παρουσιάζοντας μια εικόνα εργασιακού παραδείσου υπερθεμάτισε υπέρ των μέτρων βίαιης κρατικής παρέμβασης στα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα, ενώ με άνεση παραδέχτηκε ότι τα μέτρα επιβλήθηκαν μονομερώς χωρίς κοινωνικό διάλογο υπό την άμεση πίεση για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Από την άλλη πλευρά, η εργοδοτική πλευρά, εκπροσωπούμενη από τον ΣΕΒ, δεν αμφισβήτησε την παρέμβαση στη συλλογική αυτονομία και την ελευθερία των διαπραγματεύσεων, ωστόσο υπερθεμάτισε υπέρ της αποκέντρωσης των ΣΣΕ και της δυνατότητας να συνάπτονται συμβάσεις από τις διαβόητες «ενώσεις προσώπων» που αποτελούν την ελληνική εκδοχή εργοδοτικών «συνδικάτων».
Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα που διεξάγει από το 2010 της σε κάθε επίπεδο, εντός και εκτός των συνόρων της χώρας με μοναδικό γνώμονα τη συλλογική προάσπιση και αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων καταγγέλλοντας τον εργασιακό Μεσαίωνα που επιβάλλει η Τρόικα και η Κυβέρνηση. Η κρίσιμη αυτή απόφαση της ΔΟΕ θα τεθεί υπόψη της ελληνικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να προστατευθούν όσοι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, έχουν προσφύγει κατά των μέτρων που θίγουν ανεπανόρθωτα τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Έμφαση στη μεγιστοποίηση της παραγωγής από τη Motor Oil


Στο στόχο της μεγιστοποίησης της παραγωγής επικεντρώθηκε ο όμιλος της Motor Oil Hellas στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, όπως ανέφερε χθες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Πέτρος Τζαννετάκης σε ενημέρωση των μετόχων.
Μάλιστα όπως είπε επετεύχθη νέο ιστορικό μέγιστο ύψος στα 185 χιλιάδες βαρέλια από 172 χιλιάδες βαρέλια προηγουμένως, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι παρά την αύξηση της παραγωγής το λειτουργικό κόστος της εταιρείας συγκρατήθηκε.
Παράλληλα, ο όμιλος έδωσε έμφαση στη μεγιστοποίηση των πωλήσεων αξιοποιώντας το παραδοσιακά εξωστρεφή και εξαγωγικό προσανατολισμό της Motor Oil. Έτσι παρά τη συνεχόμενη και εντεινόμενη πτώση της κατανάλωσης στην εγχώρια αγορά, η εταιρεία πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων.
Πέραν από τους δύο παραπάνω στόχους, η ΜΟΗ επικεντρώθηκε στη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών ούτως ώστε η εταιρεία να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αύξηση του ετήσιου κύκλου εργασιών της.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ο τζίρος της ΜΟΗ διπλασιάστηκε, ο τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε.
Τέλος και κατά τη φετινή χρονιά ο όμιλος συνεχίζει την πολιτική σημαντικών αποδόσεων για τους μετόχους του καθώς η ΓΣ ενέκρινε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 10 σεντς ανά μετοχή δηλαδή μαζί με το μέρισμα οι μέτοχοι θα λάβουν συνολικά 40 σεντς ανά μετοχή. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Πετρελαιοπηγή
 Πρώτα από όλα, θα θέλαμε να ευχηθούμε στο συνάδελφο μας καλή ανάρρωση και γρήγορα να επιστρέψει στην οικογένεια του.
Πέρασαν περισσότερες από 24 ώρες και το ΠΣΕΕΠ δεν έχει βγάλει ακόμα ανακοίνωση που να ενημερώνει τους συναδέλφους για το ατύχημα που συνέβει στις εγκαταστάσεις των ΒΕΕ . Παρά το γεγονός ότι το ατύχημα έχει αναφερθεί στα ΜΜΕ,έχει βγάλει ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ,το επίσημο σωματείο,που αποτελεί τον απόλυτο εκφραστή των εργαζομένων  ΣΙΩΠΑ ,όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις που αντιπροσωπεύουν το σωματείο μας.
.Μήπως αυτή η σιωπή δείχνει και συνενοχή;
Από το ξεκίνημα του έργου των ΒΕΕ,το σωματείο έχει δείξει μια απίστευτη ανοχή απέναντι στην εταιρεία και στην λογική του "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" έχουν συμβεί γεγονότα που τουλάχιστον θα έπρεπε να είχαν καταγγελθεί και χτυπηθεί στη ρίζα τους έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα όπως το χθεσινό ατύχημα του άτυχου συναδέλφου.
 Η εντατικοποίηση εργασίας στα ΕΛΠΕ την τελευταία τριετία και ιδιαίτερα στις ΒΕΕ είναι μια σκληρή πραγματικότητα.Η συμφωνία,χωρίς ΚΑΜΙΑ αντίδραση για αποχωρήσεις εμπειρότατου προσωπικού με την δικαιολογία"να χάσει ο συνάδελφος το πακέτο" χωρίς τον απαραίτητο προγραμματισμό για την κάλυψη των θέσεων οδηγεί στα σημερινά αποτελέσματα.Η πανηγηριζόμενη σε ανακοινώσεις συμφωνία για τα οργανογράμματα,όταν όλος ο κόσμος βλέπει ότι αυτά είναι λειψά και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε περιστατικά όπως το χθεσινό,δείχνει σίγουρα ανευθυνότητα αλλά και συνενοχή.
   Οι συμπεριφορές τύπου "Σερίφη",οι "αστυνομικές" έρευνες και οι εύκολες κουβέντες για το ποιος φταίει αν μη τι άλλο προσβάλλουν τον τραυματία συνάδελφο αλλά και το σύνολο των εργαζομένων που θα επιθυμούσαν από το συνδικάτο να αγωνίζεται για την αποτροπή τέτοιον γεγονότων παρά για την αναζήτηση ενόχων και την εύκολη  επίρηψη ευθυνών.
 Η στάση δε της Ομοσπονδίας,του Δευτεροβάθμιου οργάνου είναι μνημειώδης.Έβγαλε σήμερα δυο ανακοινώσεις για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και τον δίκαιο αγώνα τους,...αλλά"ξέχασε" τον εργαζόμενο των ΕΛΠΕ, που ανήκει και ψηφίζει για την ομοσπονδία.Τόσο πολύ φοβούνται μην στεναχωρήσουν την εργοδοσία;
Είναι φανερό ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα στο συνδικάτο η πορεία των γεγονότων είναι δυστυχώς προδιαγεγραμμένη συνάδελφοι 

ΕΛΠΕ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ......

Μετάβαση στην κεντρική σελίδα
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μετόχων, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ειδική Συνέλευση των Μετόχων της μειοψηφίας, καθώς και στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27/6/2013, στις 10:00 π.μ. και 12:00 π..μ. αντίστοιχα στον Ασπρόπυργο, σας γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα πούλμαν, Αμαλίας 54, (έναντι στύλων Ολυμπίου Διός) με ώρες αναχώρησης 08.45 π.μ. και 10:45 π.μ. για τη μετάβαση στον Ασπρόπυργο και την επιστροφή τους, μετά το πέρας των Συνελεύσεων.
 
 ΠΗΓΗ:helpe.gr

540 εκατομμύρια πληρώνει το δημόσιο στους Ελβετούς ομολογιούχους


Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις Γνώμες του NEWS 247) για την ώρα του λογαριασμού για τις επιλογές του 2012 και το PSI

Ανδρέας Κούτρας
Ενώ όλοι ασχολούνται με την ΕΡΤ το Ελληνικό δημόσιο ετοιμάζεται να πληρώσει 540 εκατομμύρια Ευρώ στους Ελβετούς ομολογιούχους που αρνήθηκαν το PSI.

Πριν από ένα χρόνο περίπου στις 15 Μαΐου 2012 η Ελληνική τότε πολιτική ηγεσία αποφάσισε να πληρώσει 450 εκατομμύρια ευρώ για ένα ομόλογο Ελληνικού δημοσίου που είχε όμως εκδοθεί σε  αγγλικό δίκαιο. Οι ομολογιούχοι είχαν ψηφίσει να μην ανταλλάξουν τα ομόλογα τους με τα νέα και κουρεμένα κατά 53.5%.

Παρά τις μεγαλόστομες και πομπώδεις δηλώσεις του τότε διευθυντή του ΟΔΗΧ και του Βενιζέλου ως υπουργού υπεύθυνου για το PSI, ότι δεν υπάρχουν χρήματα το ομόλογο πληρώθηκε όπως πληρώθηκαν από τότε και όλα τα υπόλοιπα που δεν μπήκαν στο PSI.

Η τότε κυβέρνηση του πρωθυπουργού Παπαδήμου είχε περάσει το μπαλάκι στους πολιτικούς και ο κύριος Βενιζέλος πήρε την απόφαση να μην διακινδυνεύσει μια στάση πληρωμών εν μέσω εκλογών και να πληρώσει αυτούς που πήραν το στοίχημα. Δεν είχε δείξει βέβαια την ίδια ευαισθησία προς τους Έλληνες μικρούς ιδιώτες ομολογιούχους που είχαν επενδύσει σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου ελληνικού δικαίου.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε γιατί στις 5 Ιουλίου του 2013 λήγει άλλο ένα ομόλογο σταθμός αξίας 650 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (540 εκ. Ευρω). Το ομόλογο αυτό είχε εκδοθεί το 2005 και έχει κουπόνι 2.125%. Όταν έγινε η πρόσκληση ανταλλαγής ομολόγων, το λεγόμενο PSI, το ομόλογο αυτό είχε την δικιά του ξεχωριστή πρόσκληση καθότι είχε εκδοθεί στην Ελβετία και ανάδοχος του ήταν η Credit Suisse.  Για όσους ενδιαφέρονται ο κωδικός ταυτοποίησης του ομολόγου είναι CH0021839524.

Στις 28 Μαρτίου 2012 έγινε η συνέλευση των ομολογιούχων στην Ζυρίχη (επίσημη ανακοίνωση εδώ) και η πλειοψηφία αποφάσισε να μη συμμετάσχει στη ανταλλαγή . Έτσι το ομόλογο αυτό συνέχισε να υπάρχει και να αποτελεί υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου.

Τον Μάιο του 2012 ορισμένοι από τους ομολογιούχους καταθέσαν προσφυγή κατά της Ελληνικής δημοκρατίας με σκοπό να κάνουν το ομόλογο άμεσα πληρωτέο (Bloomberg). Ο λόγος ήταν ότι η σύμβαση περιείχε όρο που δεν επέτρεπε στην Ελληνική δημοκρατία να δώσει εγγυήσεις προς τρίτους (Negative Pledge). Παραβίαση αυτού του όρου συνιστούσε γεγονός αθέτησης συμφωνίας (Event of Default).

Όπως πολλοί θα γνωρίζουν μέρος της συμφωνίας που υπέγραψε ο τότε υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, προέβλεπε την παροχή χρηματικών εγγυήσεων προς του Φινλανδούς σε περίπτωση μη πληρωμής. Και αυτό δεν επιτρεπόταν από τις συμβάσεις που είχε υπογράψει το Ελληνικό δημόσιο, εκτός και αν οι ίδιες εγγυήσεις δίνονταν σε όλους. Η Ελληνική αντιπροσωπία δεν φαίνεται να πήγε και πολύ διαβασμένη στις διαπραγματεύσεις και έκανε άλλη μια γκάφα. Το γεγονός είχε σχολιαστεί τότε από πολλά διεθνή μέσα (εδώ)

Δεν ξέρουμε την τύχη αυτής της προσφυγής αν εκδικάστηκε ή αν αποσύρθηκε πάντως ένα είναι το σίγουρο. Το ομόλογο θα πληρωθεί στις 5 Ιουλίου έστω και αν λεφτά δεν υπάρχουν έστω και αν η δόσεις της τρόικας δεν προβλέπουν χρήματα για αυτούς που δεν μπήκαν στο PSI.

Απομένει να μας πει η Ελληνική Δημοκρατία από που θα βρει τα 540 εκατομμύρια για να πληρώσει και αυτό το ομόλογο και να αποφευχθεί μια ακόμα στάση πληρωμών. Γιατί όπως είπαμε και πιο πάνω οι δόσεις της τρόικας δεν προβλέπουν χρήματα για αυτό το σκοπό.

*Ο Ανδρέας Κούτρας εργάζεται στο Λονδίνο ως αναλυτής του Ευρωπαϊκού χρέους και τραπεζικών προϊόντων στην ITC Markets. Ως φυσικός ειδικεύεται στην Γενική θεωρία της Σχετικότητας και την Κοσμολογία.
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΔΧΒ !!!

Ανακοίνωση
Ενίσχυση Ομάδων Περιφρούρησης ΕΡΤ
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,
Οι συνάδελφοι μας στην ΕΡΤ συνεχίζουν για 9η ημέρα τον αγώνα τους.
Το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας -  Τηλεόρασης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου κρύβει πολύ περισσότερα από όσα συνεχίζει να μας παραμυθιάζει η κατάπτυστη αυτή κυβέρνηση, μέσω των παπαγάλων της που τρίβουν τα χέρια τους με το κλείσιμο της Εθνικής φωνής .
Είναι το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» της τρικοματικής κυβέρνησης που οδηγεί τη χώρα :
  • Στην αύξηση των ανέργων στην Ελλάδα , οι οποίοι αυτή τη στιγμή ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο και μάλιστα στο όνομα της ανάπτυξης.
  • Στη μετατροπή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας για όλους, σε ιδιωτική μόνο για λίγους .
  • Στην παραχώρηση κάθε δημόσιου οργανισμού στο Ιδιωτικό εγχώριο και ξένο κεφάλαιο.
Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες μας αφορούν όλους .
Αφορούν κάθε πολίτη αυτής της χώρας .
Αφορούν τη Δημοκρατία που καταργείται, αφορούν το Σύνταγμα μας που καταπατείται με τον πιο  βάναυσο τρόπο τα τρία τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΔΗΜΑΡ.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην ΕΡΤ χρειάζεται τη στήριξή μας . Οι μέρες που ακολουθούν θα  είναι αρκετά δύσκολες  .  Πρέπει να ενισχυθεί άμεσα η περιφρούρηση με  όσο  το  δυνατό  περισσότερους συναδέλφους . Κυρίως τις βραδινές ώρες .
Ζητούμε από κάθε σωματείο μέλος μας στην Αττική, να μας ορίσει τουλάχιστον 2 άτομα τα οποία σε συνεννόηση μαζί τους θα συμμετέχουν στις ομάδες περιφρούρησης , προκειμένου και εμείς ως Κλάδος να συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στους συναδέλφους μας.
Αν ‘‘πέσει’’ η ΕΡΤ , αύριο θα είναι η σειρά μας και μάλιστα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Αντίσταση και αλληλεγγύη.  Κοινός ο δρόμος , κοινός και ο αγώνας μας . 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΔΧΒ

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή αναστολων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας,  προκειμένου  να  εξετάσει  την  αίτηση  της ΠΟΣΠΕΡΤ ,  με την οποία ζητείται  να  ανασταλεί  η  από  11/6/2013  απόφαση  της  Κυβέρνησης   για    το   κλείσιμο  της ΕΡΤ .
Η Ομοσπονδία μας καλεί  όλους  τους  εργαζόμενους  του  κλάδου  σήμερα  20/6  και  ώρα 16.30 έξω από το ΣΤΕ (Πανεπιστημίου 47 – 49 Αρσάκειο Μέγαρο) για να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στους συναδέλφους μας.

Να είμαστε όλοι εκεί.

Οδηγός: Υπολογίστε τα τεκμήρια για τα περιουσιακά στοιχεία και τις δαπάνες που πρέπει να γράψετε στη δήλωση


Οι «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» ή «τεκμήρια διαβίωσης» που, σύμφωνα με την Εφορία, είναι τα ελάχιστα ποσά, τα οποία καταβάλλει ετησίως κάθε φορολογούμενος για να συντηρεί σπίτια, ΙΧ αυτοκίνητα, βάρκες, σκάφη, πισίνες, ανεμόπτερα, αεροσκάφη και ελικόπτερα, για να πληρώνει δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και μισθοδοσία υπηρετικού προσωπικού και για να καλύπτει τις άμεσες προσωπικές ανάγκες διαβίωσής του, αθροίζονται και προσδιορίζουν ένα ελάχιστο όριο φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος.

Για τον προσδιορισμό της συνολικής ετήσιας «αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης» κάθε φορολογούμενου λαμβάνονται, ειδικότερα, υπόψη:

1) Οι ιδιοκατοικούμενες ή μισθωμένες ή δωρεάν παραχωρηθείσες κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες. 
Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για κύρια κατοικία υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της, ως ακολούθως:

- μέχρι και 80 τ.μ. κύριοι χώροι, 40 ευρώ ανά τ.μ.

- από 81 τ.μ. μέχρι και 120 τ.μ. κύριοι χώροι, 65 ευρώ ανά τ.μ.

- από 121 τ.μ. μέχρι και 200 τ.μ. κύριοι χώροι, 110 ευρώ ανά τ.μ.

- από 201 τ.μ. μέχρι και 300 τ.μ. κύριοι χώροι, 200 ευρώ ανά τ.μ.

- από 301 τ.μ. και άνω κύριοι χώροι, 400 ευρώ ανά τ.μ.

Για τους βοηθητικούς χώρους της κύριας κατοικίας, ισχύει αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης 40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας του ακινήτου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ “ΑΚΟΥΡΕΥΤΟ” ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ! ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ.

greek bond german bank
Αυτό είναι το δεύτερο ομόλογο. Το “ακούρευτο” με Βρετανικό δίκαιο, που κυκλοφόρησαν τα καθάρματα του μνημονίου, μετατρέποντας ομολογιακό δάνειο σε ενυπόθηκο με ξένο δίκαιο.

Και αυτό είναι στα χέρια “εταίρων”. Διαμεσολαβητής Γερμανικός επενδυτικός οργανισμός που πολλαπλασιάζει τα λεφτά του πάνω στο αίμα των Ελλήνων. Αυτά τα όρνεα θα πληρωθούν από την πολυπόθητη δόση που “ενέκρινε” η Τρόικα. Την ενέκρινε, παρότι “δεν πιάνουμε τους στόχους”.

Renellbank

Μιλάμε για πραγματικό πλιάτσικο σε βάρος της χώρας και οι αποδόσεις κολοσσιαίες. Πάνω στο αίμα των Ελλήνων. Υπάρχει άραγε τέτοια “τύχη” στις οικονομίες της Δύσης που σε βοηθά να πολλαπλασιάζεις το κεφάλαιο σου σε 12 μήνες;

Πως είναι δυνατόν αυτή την “τύχη” να την μοιράστηκαν μόνο οι συνέταιροι της Τρόικας ή οι συγγενείς φίλων του κυρίου Παπανδρέου;

Ως πότε ραγιάδες; 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


Συναδέλφισσες, οι,

Στις 19/06/2013 στις εγκαταστάσεις ΒΕΕ έγινε ακόμη ένα ατύχημα με αποτέλεσμα ένας συνάδελφός μας να τραυματιστεί. Μη θέλοντας να γίνουμε μάντεις κακών και επειδή πρέπει να προλάβουμε τα χειρότερα εδώ και τώρα, πρέπει το σύνθημα που η ίδια η εταιρεία γράφει στα εσωτερικά της matrix, ότι καμία εργασία δεν είναι τόσο επείγουσα που να γίνεται ανασφαλώς, να γίνει πράξη πρώτα και κύρια από την ίδια την εταιρεία.
Χωρίς να έχουμε καμιά πρόθεση για εκμετάλλευση του γεγονότος  αφού έχουμε τοποθετηθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας για τα ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν άμεσα, για να υπάρχουν πραγματικά ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Απαιτούμε άμεσα όλοι οι αρμόδιοι φορείς να ασχοληθούν σοβαρά με τα ζητήματα αυτά.
Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και να είναι η τελευταία μας ανακοίνωση τέτοιου περιεχομένου.

                                                                             ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

















Εργατικό ατύχημα, δυσλειτουργίες στον Flexicoker και νέα ρυπαντικά επεισόδια (19.6.2013) στο διυλιστήριο.(video)


Νέο ατύχημα, ίσως το πιο σοβαρό από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, έλαβε χώρα, σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου, στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Ταυτόχρονα, οι συνεχείς «πτώσεις» αλλά και οι αποτυχημένες προσπάθειες «επανεκκίνησης» της στρατηγικού χαρακτήρα μονάδας No 32, γνωστής κι ως Flexicoker, απελευθέρωσαν πάλι χιλιάδες κυβ. μέτρα καυσαέρια στον αέρα μας.
Με κραυγαλέες εκπτώσεις στις λειτουργικές διαδικασίες Υγιεινής και Ασφάλειας, τα ΕΛΠΕ βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και της εγκατάστασης. Χωρίς κανένα πραγματικό αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα ΕΛΠΕ, περιφρονώντας για άλλη μια φορά τους κατοίκους, δεν αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τον εκτεθειμένο στο ρυπαντικό τους φορτίο πληθυσμό! Οι κάτοικοι υποχρεούνται να ανέχονται ρυπαντικές καταστάσεις, για τις οποίες μάλλον δεν είναι εξοικειωμένοι…
To ατύχημα συνέβη κατά την διαδικασία δειγματοληψίας του υλικού «ζεστής» τροφοδοσίας της μονάδας Νο 32, γνωστής ως Flexicoker.

Το απόγευμα το site www.902.gr μετέδωσε:
«Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας. Όπως σημείωσε συνάδελφός του, ο 27χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στις νέες μονάδες της Ελευσίνας, όταν μέσα από μια βάνα (αποστραγγιστικό) βγήκε με πίεση πίσσα (καυτό προϊόν) και τον περιέλουσε στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια. Παρότι φορούσε προσωπίδες και γάντια, αυτά δεν στάθηκαν αρκετά για να τον προστατεύσουν. Ο εργαζόμενος θα νοσηλευτεί για τουλάχιστον 2 μέρες στη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ, ώστε να καθαριστούν τα τραύματα και στη συνέχεια θα γίνει εκτίμηση του βαθμού των εγκαυμάτων.Την ανάγκη να υπάρχουν ειδικά εργαλεία για να γίνει απόφραξη γραμμής από την πίσσα ή από άλλο προϊόν, όπως και την ανάγκη για συνολικότερα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, υπογραμμίζει το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ, καταγγέλλοντας παράλληλα τη μεγάλη εντατικοποίηση και τις πολλές ώρες δουλειάς καθημερινά».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, εργαζόμενος σε εργολάβο, υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο πόδι ύστερα από έκρηξη σε αγωγό της μονάδας Νο 32. Ο εργαζόμενος οδηγήθηκε στο Λάτσειο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο το γεγονός αποσιωπήθηκε.
Μόλις τη Δευτέρα, η Κίνηση Πολιτών Ecoeleusis, επεσήμαινε πως πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ, οι οποίοι υποχρεώνονται σε εξευτελιστικά εξαντλητικά 12-ωρα, και πως οι αντιδράσεις εκδηλώνονται πλέον και επίσημα, από το Σωματείο τους, το οποίο πρόσφατα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που αφήνει αιχμές ακόμα και για τα κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας.
4 μόλις μήνες μετά το σταμάτημα λειτουργίας της «στρατηγικού χαρακτήρα» μονάδας Flexicoker, το διυλιστήριο αδυνατεί να επανεκκινήσει την μονάδα με ασφάλεια και χωρίς δυσλειτουργίες.
 ΠΗΓΗ:ecoeleusis.com

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας θέλει να καταγγείλει την στάση των Ελληνικών Πετρελαίων.


Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας θέλει να καταγγείλει την στάση των Ελληνικών Πετρελαίων.

Η εν λόγω επιχείρηση συνεχίζει να βαδίζει στον ίδιο δρόμο με πρακτικές απαξίωσης, αδιαφορίας και μη στρατηγικής επένδυσης  για την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας τόσο των συναδέλφων μας εργαζομένων όσο και των κατοίκων της περιοχής.

Άλλο ένα ατύχημα και μάλιστα με τραυματισμό συναδέλφου μας, έρχεται να προστεθεί στον μεγάλο και βαρύ κατάλογο των ατυχημάτων στα ΕΛΠΕ.

Άλλο ένα ατύχημα πριν το τελευταίο που πραγματοποιήθηκε τρεις μήνες νωρίτερα, που αν δεν υπήρχε η αυτοθυσία των συναδέλφων  μας θα ζούσαμε δραματικές καταστάσεις σε ολόκληρη την περιοχή.

Θα θυμάστε πάρα πολύ καλά ότι και τότε ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας σας είχαμε προειδοποιήσει με το δελτίο τύπου μας, ότι θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να επενδύσετε στην ασφάλεια ολόκληρου του Θριασίου Πεδίου από την λειτουργία της μονάδας σας.

Δυστυχώς εσείς κάνατε πράξη την λαϊκή ρήση του λαού «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» και συνεχίζετε ακάθεκτοι.

Συνεχίζετε σήμερα με  άλλο ένα ατύχημα που έρχεται να συνδεθεί με όλα τα προηγούμενα, το οποίο είναι το καμπανάκι κινδύνου στους ιθύνοντες των ΕΛΠΕ.

Κύριοι οι ευθύνες είναι όλες δικές σας και είναι στο ακέραιο.   Αναλάβετέ τες τώρα πριν θρηνήσουμε και άλλους  νεκρούς, πριν καταστρέψουμε ό,τι περιβαλλοντικό έχουμε περισώσει τα τελευταία χρόνια.

Επιτέλους ξυπνήστε.   Γιατί αν δεν ξυπνήσετε τώρα, σήμερα, θα αναγκαστούμε εμείς με συγκεκριμένες δράσεις, κινητοποιήσεις και σύμμαχο την τοπική κοινωνία αλλά και το Σωματείο των εργαζομένων που έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση και διασφάλιση των προβλημάτων της υγείας και της ασφάλειας, θα αναγκαστούμε λοιπόν και το λέμε όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά να σας ξυπνήσουμε εμείς.

Επιτέλους επενδύστε στην ασφάλεια της βιομηχανικής μονάδας σας απέναντι στους συναδέλφους εργαζόμενους.

Επιτέλους επενδύστε στην ασφάλεια της βιομηχανικής μονάδας σας απέναντι στην τοπική κοινωνία, στο Θριάσιο Πεδίο και τους κατοίκους του.

Καλούμε όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή να ασκήσουν την υπέρμετρη πίεση στα ΕΛΠΕ, ώστε να αναλάβουν την ευθύνη τους που δεν είναι άλλη από το να ρίξουν πλέον το ειδικό βάρος τους προς την ασφάλεια του λαού του Θριασίου Πεδίου. 
ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Εργατικό ατύχημα στα ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα


Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας. Όπως σημείωσε συνάδελφός του, ο 27χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στις νέες μονάδες της Ελευσίνας, όταν μέσα από μια βάνα (αποστραγγιστικό) βγήκε με πίεση πίσσα (καυτό προϊόν) και τον περιέλουσε στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια. Παρότι φορούσε προσωπίδες και γάντια, αυτά δεν στάθηκαν αρκετά για να τον προστατεύσουν. Ο εργαζόμενος θα νοσηλευτεί για τουλάχιστον 2 μέρες στη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ, ώστε να καθαριστούν τα τραύματα και στη συνέχεια θα γίνει εκτίμηση του βαθμού των εγκαυμάτων.

Την ανάγκη να υπάρχουν ειδικά εργαλεία για να γίνει απόφραξη γραμμής από την πίσσα ή από άλλο προϊόν, όπως και την ανάγκη για συνολικότερα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, υπογραμμίζει το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ, καταγγέλλοντας παράλληλα τη μεγάλη εντατικοποίηση και τις πολλές ώρες δουλειάς καθημερινά. 
ΠΗΓΗ:902.gr

Νέος πρόεδρος στη Διεθνή Ένωση Παραγωγών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου


Στην εκλογή νέου προέδρου προχώρησε η Διεθνής Ένωση Παραγωγών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (OGP), με τον Gordon Birrell να αναλαμβάνει την προεδρία.
Ο Birrell είναι περιφερειακός πρόεδρος της ΒΡ για το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Τουρκία.
Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης, στο Brisbane της Αυστραλίας.
Σχολιάζοντας το νέο του ρόλο στην OGP, ο Birrell τόνισε τη βαρύνουσα σημασία του πετρελαίου και την ευθύνη της βιομηχανίας φυσικού αερίου στο να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση ενέργειας κατά τις επόμενες δεκαετίες, με έναν ασφαλή και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο.
Και συνέχισε λέγοντας ότι, «καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται από 7 δισ. σήμερα σε 9 δισ. έως το 2040, θα χρειαστεί 35% περισσότερη ενέργεια. Ευτυχώς, υπάρχει αρκετό πετρέλαιο και φυσικό αέριο τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του κόσμου».

 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Business Insider: Πώς η τρόικα κατέστρεψε την Ελλάδα με τις άσκοπες αυξήσεις φόρων

Business Insider: Πώς η τρόικα κατέστρεψε την Ελλάδα με τις άσκοπες αυξήσεις φόρων
Τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας που απαίτησε η τρόικα από την Αθήνα μετρά άρθρο που δημοσιεύεται στο γνωστό αμερικανικό site Business Insider, δείχνοντας ότι τα μέτρα που υπαγορεύτηκαν από τους ξένους πιστωτές ήταν απολύτως μάταια.

Συγκρίνοντας το ύψος των μέτρων και του ΑΕΠ της Ελλάδας το 2010, το άρθρο διαπιστώνει ότι κατά τη χρονιά αυτή, το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε όσο ακριβώς ήταν τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, οι περικοπές των κρατικών δαπανών ευθύνονταν για το 19% της μείωσης του ελληνικού ΑΕΠ και οι αυξήσεις των φόρων για το υπόλοιπο 81% της πτώσης.

“Η κατάρρευση του ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν τέτοια ώστε η χώρα δεν μπορούσε να μειώσει το έλλειμμά της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας να μετατραπούν σε μία παρατεταμένη εμπειρία”, σημειώνεται.

“Η ελληνική κυβέρνηση συγκέντρωσε το 2010 τόσα έσοδα όσα θα είχε και χωρίς να κάνει την παραμικρή αύξηση φόρων (...). Το ΑΕΠ της θα ήταν πολύ υψηλότερο εάν δεν είχαν γίνει οι αυξήσεις φόρων”, διαπιστώνει η μελέτη.

Ποια ήταν, λοιπόν, η λύση που θα έπρεπε να ακολουθηθεί στην Ελλάδα, αντί για τη μάταιη, όπως αποδείχθηκε, λιτότητα; Όπως έχει γράψει και ο οικονομολόγος Barry Eichengreen, το Business Insider σημειώνει ότι τα λάθη έγιναν με το ξέσπασμα της κρίσης. Μόλις η Ελλάδα έχασε την πρόσβασή της στις αγορές και έγινε σαφές ότι το δημόσιο χρέος της δεν ήταν βιώσιμο, έπρεπε να αποφασιστεί η χωρίς καθυστέρηση αναδιάρθρωση του χρέους αυτού.

“Εάν η Ελλάδα είχε διαγράψει γρήγορα τα δύο τρίτα του χρέους της, θα μπορούσε να γλιτώσει από το τεράστιο αυτό βάρος. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων που θα εξοικονομούσε από τους τόκους για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της. Θα μείωνε τους φόρους, αντί να τους αυξάνει. Θα μπορούσε να επανεκκινήσει τις επενδύσεις και να κάνει την οικονομία της να κινείται και πάλι, σε μερικούς μήνες και με τη βοήθεια της τύχης, σε λιγότερο από ένα χρόνο”, έχει γράψει ο  Eichengreen. 
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

GAZPROM Εχασε την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ κέρδισε την ArmRosgazprom


Στην Ελλάδα κατέληξε σε αποτυχία, αλλά στην Αρμενία το εγχείρημα αγοράς της εγχώριας ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ κατέληξε σε επιτυχία για την Gazprom.

Oλοκληρωτικά στον έλεγχο της περνά αρμενική εταιρία ArmRosgazprom που είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση του φυσικού αερίου στη χώρα.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός ελέγχει ήδη το 80% των μετοχών της εταιρίας, θα εξαγοράσει το υπόλοιπο 20% που βρίσκεται στα χέρια του αρμενικού κράτους.

Ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεκσέι Μίλερ, συναντήθηκε με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας και εν συνεχεία ανακοινώθηκε η αγορά

Η Ρωσία εξήγαγε πέρσι 1,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Αρμενία.

ΠΗΓΗ:defencenet.

Πάνω από 3.000 οι νέες θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ. Ολόκληρη η λίστα!!!

Πάνω από 3.000 οι νέες θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ. Ολόκληρη η λίστα!!!
Ο ανανεωμένος κατάλογος που συντάσσει και επικαιροποιεί ο ΟΑΕΔ για να βοηθήσει τους άνεργους στην ανεύρεση θέσης εργασίας, περιλαμβάνει αυτή την εβδομάδα πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας. 
Περιλαμβάνει από μέγειρες και σερβιτόρους έως γεωπόνους. Αφιερώστε λίγο χρόνο. Εντοπίστε θέσεις που ταιριάζουν στο επίπεδο εκπαίδευσής σας, στις ικανότητές σας με βάση το γεωγραφικό κριτήριο. "Κλειδί" αποτελεί ο κωδικός της θέσης. Με αυτόν θα πληροφορηθείτε από τον ΟΑΕΔ αν η θέση εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη αλλά και το τι πρέπει να κάνετε για να την διεκδικήσετε. 

Πάρτε μία γεύση:
ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΩΔ. ΘΕΣΗΣ ΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡ. ΘΕΣΕΩΝ
Γ.Ε.ΕΙΔ.ΚΟΙΝ.ΟΜΑΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 101303100157 ΣΩΦΕΡ (ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΟΔΗΓΟΙ) ΤΡΟΧΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 1
Γ.Ε.ΕΙΔ.ΚΟΙΝ.ΟΜΑΔΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 701301100001 ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 2
Γ.Ε.ΕΙΔ.ΚΟΙΝ.ΟΜΑΔΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 701301100004 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΕΚ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 1
Γ.Ε.ΕΙΔ.ΚΟΙΝ.ΟΜΑΔΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 701301100003 ΚΤΙΡΙΩΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 1
Γ.Ε.ΕΙΔ.ΚΟΙΝ.ΟΜΑΔΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 701301100002 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 1

Για να δείτε ολόκληρη τη λίστα κάντε κλικ εδώ 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Μotor Oil: Στις 4 Ιουλίου η καταβολή του μερίσματος


Τη διανομή μερίσματος ποσού 0,30 Ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2012 ενέκρινε η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της 19ης Ιουνίου 2013.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, το εν λόγω ποσό υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 25% (ήτοι 0,075 Ευρώ ανά μετοχή) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 14 του Νόμου 3943/2011 (ΦΕΚ Α' 66/31.3.2011).
Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2013 (record date) για τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. Από την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος χρήσης 2012.
Η καταβολή μερίσματος χρήσης 2012 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 από την πληρώτρια τράπεζα – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. με τους παρακάτω τρόπους:
Μέσω των χειριστών (Τράπεζες, Χρηματιστηριακές Εταιρείες) στο Σύστημα Άϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ) και σύμφωνα με τη διαδικασία διανομής όπως ορίζεται στην ενότητα 5.5 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στο άρθρο 39 του Κωδικοποιημένου Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ.
Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. για τους μετόχους που έχουν ζητήσει εξαίρεση από το χειριστή τους στο Σ.Α.Τ.
Για τους μετόχους που για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους θα είναι δυνατή η είσπραξη μερίσματος από την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 μέσω των καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
Για τις περιπτώσεις 2 και 3 οι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα είσπραξης μερίσματος αυτοπροσώπως ή μέσω νόμιμα εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους για το διάστημα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 με την προσκόμιση του αντίγραφου με τα στοιχεία που τηρούν στο Σ.Α.Τ και την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας, αναφέρει η Motor Oil.
Μετά την 31η Δεκεμβρίου 2013 η καταβολή μερίσματος χρήσης 2012 θα πραγματοποιείται μόνο από τα γραφεία της Εταιρείας, Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων (Ηρώδου Αττικού 12 Α, 151 24 Μαρούσι, τηλ: 210 8094 042).
Μερίσματα που δε θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr