Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Η ΕΕ σχεδιάζει να αγοράσει από κοινού βασικά ορυκτά και υδρογόνο μετά την επιτυχία της αγοράς φυσικού αερίου

 




Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει σε σχέδια για την καθιέρωση κοινών αγορών κρίσιμων ορυκτών μετάβασης ενέργειας και υδρογόνου μετά την επιτυχή έκβαση των πρώτων κοινών αγορών φυσικού αερίου σε μια..

Η Νιγηρία εγκαινιάζει νέο γιγάντιο διυλιστήριο πετρελαίου

 




Η Νιγηρία πρόκειται σήμερα να θέσει σε λειτουργία το διυλιστήριο Dangote που η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα μετριάσει τη χρόνια έλλειψη καυσίμων που έχει μετατρέψει τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου της Αφρικής σε..

Η Ασία θα οδηγήσει στην αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το δεύτερο εξάμηνο, λέει ο Vitol





  Η Ασία θα οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης πετρελαίου κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Vitol τη Δευτέρα, μια αύξηση που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε..

Indian Oil Corp: Οι συμφωνίες στη Μέση Ανατολή συμπιέζονται από το ρωσικό αργό





 Ο πρόεδρος της Indian Oil Corporation, του κορυφαίου διυλιστηρίου της χώρας από άποψη δυναμικότητας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι παραμένει προσηλωμένος στα χρονοδιαγράμματα με τη Μέση Ανατολή, αλλά οι αγορές spot από την περιοχή έχουν μειωθεί καθώς εισάγετα..

Πετρέλαιο από την Αμερική κατευθύνεται για το διυλιστήριο Glencore στη Νότια Αφρική





Ένα φορτίο αμερικανικού πετρελαίου κατευθύνεται στη Νότια Αφρική για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και προορίζεται για ένα διυλιστήριο που ανήκει στην Glencore στο Κέιπ Τάουν, το οποίο έχει επανεκκινήσει τη λειτουργία του μετά από έκρηξη που το έκλεισε το 2020, σύμφωνα με στοιχεία..

Η Chevron εξαγοράζει την PDC αντί 7,6 δισ. δολαρίων





 H Chevron εξαγοράζει με 7,6 δισ. δολάρια την PDC Energy, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σε μια κίνηση που ανεβάζει τις επενδύσεις του Ομίλου στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναφέρει το Reuters.

Ο αμερικανικός κολοσσός δέχεται πιέσεις από τη Wall Street, για να..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ