Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Η Shell προχωρεί στην επέκταση του Shearwater στη Βόρεια Θάλασσα

Από το worldenergynews.gr
Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε τη Δευτέρα 10/12/2018 ότι θα επεκτείνει το κέντρο φυσικού αερίου Shearwater στη Βρετανική Βόρεια Θάλασσα, το έβδομο project της που παίρνει το «πράσινο φως» στη γηρασμένη λεκάνη φέτος.

Το έργο, μια κοινή επιχείρηση με την Exxon Mobil και την BP, θα περιλαμβάνει την τροποποίηση της πλατφόρμας Shearwater για την παραγωγή και την επεξεργασία υγρού αερίου, καθώς και την κατασκευή ενός αγωγού..

..ΕΛΠΕ στην Δωδώνη

Ο πάγος της Γροιλανδίας λιώνει με τον υψηλότερο ρυθμό εδώ και 350 χρόνια

Από το naftemporiki.gr
Ο πρόσφατος ρυθμός τήξης του φύλλου πάγου της Γροιλανδίας είναι πρωτοφανής σε σύγκριση με τα ιστορικά αρχεία των τελευταίων 350 χρόνων, σύμφωνα με νέα μελέτη από ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και την Ολλανδία.

Όπως είναι γνωστό, όσο αυξάνεται η μέση θερμοκρασία του αέρα, προκαλείται τήξη του πάγου. Το νερό από το λιωμένο πάγο κυλάει πάνω..

Η αποχώρηση του Κατάρ από τον OPEC σηματοδοτεί τη νέα τάξη πραγμάτων στους υδρογονάνθρακες


Από το energypress.gr
Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, παραμονές της συνάντησης του OPEC και των συνεργαζόμενων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών στη Βιέννη, όπου αποφασίστηκε  η μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1.2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, το Κατάρ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον οργανισμό προκειμένου, όπως δήλωσε ο νέος υπουργός του για θέματα Ενέργειας Saad al-Kaabi, να αφεθεί ελεύθερο να αναπτύξει τα τεράστια αποθέματα αερίου που διαθέτει όπως θέλει αυτό.

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που προσπαθεί να ρίξει τις τιμές του πετρελαίου σε χαμηλά επίπεδα αλλά δεν μπορεί να ασκήσει ..

Πότε ακριβώς έλιωσαν οι παγετώνες στις Ελβετικές Άλπεις; Και τι ευθύνεται γι' αυτό;


Από το greeklignite.blogspot.com
Η Ελβετία είναι χωμένη στις Άλπεις και οι εκεί ερευνητές ασχολούνται χρόνια με την εξέλιξη των Ευρωπαϊκών παγετώνων. Η καπνιά (αιθάλη), που πιστεύεται ότι από τα μέσα του 19ου αιώνα εκπέμπεται σε μεγάλες ποσότητες απ' τη βιομηχανία, έχει προταθεί ως ο βασικός εξωτερικός παράγοντας, που είναι υπεύθυνος για την επιτάχυνση της τήξης των Ευρωπαϊκών παγετώνων μέσω της μείωσης της ανακλαστικότητας του πάγου albedo και της επακόλουθης αφαίρεσης στρώματος. Είναι όμως έτσι ή μήπως κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο, συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Ερευνητές του Ινστιτούτου Paul Scherrer της Ελβετίας εξέτασαν την υπόθεση αυτή με νέες μετρήσεις αιθάλης, σκόνης ορυκτών και διακριτών ιχνηθετών βιομηχανικής ρύπανσης από τον πυρήνα πάγου Colle Gnifetti στις Άλπεις, που καλύπτει..

Σε μείωση 2,5% στην παραγωγή πετρελαίου τον Ιανουάριο προχωρούν τα ΗΑΕ

Από το worldenergynews.gr
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) θα μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 2,5% τον Ιανουάριο από τα επίπεδα του Οκτωβρίου, δήλωσε τη Δευτέρα 10/12/2018 υπουργός Ενέργειας του ΗΑΕ τη Δευτέρα 10/12/2018  στο Αμπού Ντάμπι.

Ο Suhail al-Mazrouei  αναφερόμενος στην έξοδο του Κατάρ από τον ΟΠΕΚ δήλωσε ότι "δεν θα επηρεάσει την παραγωγή " και επεσήμανε ότι..

ΗΠΑ: Καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου μετά από 75 χρόνια

Από το naftikachronika.gr
Οι ΗΠΑ έγιναν καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου την εβδομάδα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου, μετά από 75 χρόνια όπου οι εισαγωγές τους υπερέβαιναν τις εξαγωγές «μαύρου χρυσού».

Πιο συγκεκριμένα κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα οι ΗΠΑ εξήγαγαν 3,203 εκατ. βαρέλια/ημέρα καθώς η παραγωγή κυρίως..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΛΚΕ

 

Συναδέλφισσες, οι

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες μετά το Δ.Σ. του Σωματείου (19.12.2018), θεωρήσαμε σωστό να αφήσουμε να εξελιχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της 27 και 28 Νοεμβρίου, όσο ποιο πετυχημένα μπορούσαν και μετά να σας ενημερώσουμε για τα όσα συνέβησαν πραγματικά στο διάστημα αυτό και ποιες είναι οι θέσεις, οι ενστάσεις και οι διαφωνίες μας στα σοβαρά θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ.

Ιδιωτικοποίηση

Έγινε επιτέλους ενημέρωση αν..

Γ. Μανιάτης: «Αμείλικτα ερωτηματικά στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη, με συνεργάτη των Τσίπρα - Παππά»

Από το worldenergynews.gr
Ο Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αμείλικτα ερωτηματικά αναφύονται μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων, ότι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος Τσίπρα - Παππά, από σερβιτόρος σε πιτσαρία, το 2013 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE - Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται σε 205.000€ και σύνολο απολαβών στη διετία 2016 - 2017 περί τις 380.000€.

Τη Δευτέρα καταθέτω Ερώτηση στον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, εάν γνώριζε..

Ασφάλεια & προστασία εργαζομένων και περιβάλλοντος από τη λειτουργία των εξεδρών πετρελαίου

Από το energypress.gr
Σκοπός της παρούσας δημοσίευσης είναι η διάχυση της πληροφορίας που αναφέρεται στην έρευνα από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, της αποτελεσματικής εφαρμογής της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, που αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια πετρελαϊκών δραστηριοτήτων σε υπεράκτιο περιβάλλον.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βασίσει την ανάλυσή της αυτή που επιχειρεί μέσω του διαδικτύου, σ’ ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών σχετικά..