Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Γιατί θα «γυρίσει μπούμερανγκ» ο πόλεμος τιμών στο πετρέλαιο

Από το euro2day.gr
Μετά την άρνηση της Ρωσίας, την περασμένη εβδομάδα, να αποδεχθεί την πρόταση του OPEC για μείωση της παραγωγής κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως για να στηριχθούν οι πετρελαϊκές τιμές, η Saudi Aramco ανακοίνωσε στις 7 Μαρτίου πως θα μειώσει τις αποκλίσεις τιμών του Απριλίου κατά 4-6 δολάρια για την Ασία και κατά 7 δολάρια για τις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή έφερε τις ασιατικές αποκλίσεις από premium σε βαθύτατα discounts και η Σαουδική Αραβία άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξει...

NASA: Δορυφόρος Αποκαλύπτει Πολύτιμα Στοιχεία για το Διοξείδιο του Άνθρακα σε 20 Μεγάλες Πόλεις

Από το energia.gr
Tα πρώτα απευθείας, δορυφορικά στοιχεία πως, καθώς αυξάνεται η πληθυσμιακή πυκνότητα μιας πόλης, το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται ανά άτομο μειώνεται, με κάποιες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, παρέχει νέα μελέτη της NASA και πανεπιστημίων πάνω στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 20 μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο. Παράλληλα η έρευνα δείχνει πώς οι δορυφορικές μετρήσεις του συγκεκριμένου αερίου θερμοκηπίου μπορούν..

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση #menoume spiti

Από το capital.gr
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην επισκέπτονται νοσοκομεία και ιατρεία όταν δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα (δύσπνοια, υψηλό πυρετό). Όταν έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον ιατρό του και να μην αναζητούν τεστ για τον κορονοϊό χωρίς ιατρική παραπομπή!

Επίσης συστήνεται να μην επισκέπτονται..

Νέα κοιτάσματα πετρελαίου: Τα βλέμματα στραμμένα στην Αγκόλα

Από το mikrometoxos.gr
Η Εθνική Υπηρεσία Πετρελαίου, Αερίου και Βιοκαυσίμων της Αγκόλας (ANPG) πρόκειται να συναντηθεί με διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες στις 25 Μαρτίου, για να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με τη διαδικασία υποβολής προσφορών για έρευνες σε οικόπεδα πετρελαίου, σε ανεκμετάλλευτες περιοχές της χώρας.

Σκοπός της συνάντησης είναι η παροχή..

Σαουδική Αραβία: Eπιπλέον παραδόσεις πετρελαίου στην Ευρώπη τον Απρίλιο

Από το worldenergynews.gr
Η Σαουδική Αραβία θα προμηθεύσει επιπλέον όγκο πετρελαίου τον επόμενο μήνα σε όλους τους πελάτες στην Ευρώπη που ζήτησαν αύξηση μετά από βαθιά μείωση στις επίσημες τιμές πώλησης της Σαουδικής Αραβίας, ανέφεραν πηγές στο Reuters την Παρασκευή 14/3/2020.

Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένου..

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη ρωσική Rosneft για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα

Από το naftemporiki.gr
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε μια ακόμη θυγατρική εταιρεία της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft και συγκεκριμένα στην TNK Trading International S.A. που έχει την έδρα της στην Ελβετία, επειδή εμπορευόταν πετρέλαιο της Βενεζουέλας.

«Η TNK Trading International S.A. είναι μια ακόμη θυγατρική εταιρεία της Rosneft» η οποία ασχολείται με την πώληση και την μεταφορά ..

Οι ΜΣΔ που συνδέονται με την εργασία: νέα συγκεφαλαιωτική έκθεση συμπληρώνει με εθνικά στοιχεία τα πορίσματα που συνάχθηκαν σε επίπεδο ΕΕ

Από το osha.europa.eu
Αυτή η τελευταία συγκεφαλαιωτική έκθεση αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου έργου του OSHA που στόχο έχει να αναλύσει εθνικά και ευρωπαϊκά στοιχεία τα οποία αφορούν τις μυοσκελετικές διαταραχές (ΜΣΔ) που συνδέονται με την εργασία. Η έκθεση εξετάζει τη συχνότητα εμφάνισης και την έκταση που έχει λάβει το πρόβλημα των ΜΣΔ, τους παράγοντες κινδύνου που συνδέονται με τις ΜΣΔ, τον αντίκτυπό τους στην υγεία και τους τρόπους πρόληψής τους στους χώρους εργασίας.

Η δημοσίευση αυτή συμπληρώνει..

Τροχοπέδη στις πράσινες επενδύσεις το φθηνό πετρέλαιο και αέριο - Προβληματισμός και για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Από το energypress.gr
Οι επενδύσεις σε νέες μονάδες ΑΠΕ είναι αντιμέτωπες πλέον με δύο εμπόδια, ένα βραχυπρόθεσμο και ένα πιθανώς πιο μακροπρόθεσμο.

Από τη μια πλευρά, οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα των φωτοβολταϊκών που προκάλεσε η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κίνα οδηγούν σε αναβολές έργων σε διάφορες αγορές του πλανήτη, καθώς τα κινεζικά εργοστάσια παραδοσιακά..