Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ το ερευνητικό σκάφος MED Surveyor της Exxon Mobill

Από το worldenergynews.gr
Στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Λεμεσού, το ερευνητικό σκάφος MED Surveyor.

Το σκάφος άρχισε ήδη τις έρευνες σε απόσταση 90 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Λεμεσού.
Το MED Surveyor μαζί με το Ocean Investigator έχουν..

Στον εισαγγελέα η πώληση ακινήτου των ΕΑΣ Ελευσίνας στα ΕΛ.ΠΕ.

Από το politik.gr
Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών έχει μπει η πώληση ακίνητου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Ελευσίνας (ΕΑΣ) στα ΕΛ.ΠΕ. έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει το σωματείο εργαζομένων της εταιρείας.

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία ελήφθη τον Απρίλιο του 2017 και εγείρει πολλά ερωτηματικά, καθώς στη μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το ακίνητο πουλήθηκε χωρίς διαγωνισμό και σε τίμημα πολύ χαμηλότερο από την αντικειμενική του αξία.

Η απόφαση για την πώληση του, ελήφθη..

Τι προβλέπει το προσύμφωνο των κοινωνικών εταίρων για αμοιβές, ασφαλιστικό, απασχόληση

Από το capital.gr
Σε καταρχήν συμφωνία για τη διατήρηση του επιδόματος γάμου και των τριετιών για ένα ακόμα χρόνο κατέληξαν οι κοινωνικοί εταίροι (ΓΣΕΕ,ΣΕΒ,ΕΣΕΕ,ΓΣΕΒΕΕ,ΣΕΤΕ).

Η διατήρηση αυτή θα γίνει μέσω της ανανέωσης της  Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση είχε..

Φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο - Τι κρύβει ο πόλεμος αγωγών φυσικού αερίου

Από το tanea.gr 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου από τα πρόσφατα κοιτάσματα που ανακαλύφθηκαν στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Γηραιά Ηπειρος, σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών ερευνητικών φορέων, διψά για ενέργεια και θα χρειαστεί έως το 2030 επιπλέον ποσότητες της τάξης των 100 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Οι ανακαλύψεις των τελευταίων χρόνων σε Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο έχουν φανερώσει αποθέματα κοντά στα 1,7 τρισ. κ.μ. προσφέροντας..

No comment


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε. - Ενημέρωση πορείας ΕΣΣΕ 2018-2019

Από το poenergias.gr

Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της προσπάθειας του Σωματείου για φιλική διευθέτηση, μέσω διαβούλευσης με την ∆ιοίκηση της Ασπροφός, της νέας Μισθολογικής Πολιτικής στα πλαίσια της ΕΣΣΕ, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 13 Μαρτίου, η 4η συνάντηση του ∆Σ του Σωματείου με εκπροσώπους της ∆ιοίκησης της ΑΦ. Η ίδια η ∆ιοίκηση δεν καταδέχεται να συμμετέχει (εκτός της 1ηςσυνάντησης) απαξιώνοντας με την στάση της την διαδικασία.
Οι εκπρόσωποί της δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση, μεταφέροντας απλώς εκατέρωθεν τις προτάσεις,
οδηγώντας έτσι..

Βιομηχανία: Επενδύσεις και τεχνολογία τα κλειδιά της επόμενης μέρας

Από το reporter.gr
Τη δυναμική του βιομηχανικού κλάδου, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ανέδειξαν οι κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες του κατά τη συζήτηση με θέμα «Ελληνική Βιομηχανία: Αλήθειες & Μύθοι», καταλήγοντας στο μήνυμα ότι «πρέπει το Κράτος να ξεφύγει από την εσωστρέφεια, από την ανάγκη να ελέγχει τα πάντα».

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στο ΙΝΝΟVATHENS με πρωτοβουλία των..

Ποιες είναι οι ενεργειακές υποδομές που χρειάζεται η Κρήτη;

Από το neakriti.gr
Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται το 3ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση του 3ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου, που θα γίνει στις 24 Μαρτίου στην Κρήτη, με οργανωτή..