Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ

 

 

Γιατί είναι πιο ήπια από τις προηγούμενες η σημερινή πετρελαϊκή κρίση

 


Το πετρέλαιο εξακολουθεί να απέχει πολύ από το ρεκόρ του των 175 δολ. το βαρέλι που έφθασε τον Ιούνιο του 2008, ενώ οι κρίσεις της δεκαετίας του '70 ήταν ασύγκριτα πιο σοβαρές.

Το πρόσφατο ράλι στις τιμές πετρελαίου καθώς και αρκετών βασικών εμπορευμάτων από την ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει αρκετές ανησυχίες, αλλά και φόβους ότι μπορεί να επαναληφθούν..

Ερευνα-Σοκ! Λιγότερο έξυπνοι, οι Μισοί Αμερικανοί Εξαιτίας της Βενζίνης με Μόλυβδο που Εισέπνευσαν ως Παιδιά τον 20ό Αιώνα

 




Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες Αμερικανούς έχουν πλέον ελαφρώς μικρότερο δείκτη νοημοσύνης, επειδή για πολλά χρόνια, όταν ήταν παιδιά στον 20ό αιώνα, εισέπνεαν τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων που κινούνταν με βενζίνη που περιείχε μόλυβδο, σύμφωνα..

ΔΕΙΤΕ : Γιατί η βενζίνη είναι 60 λεπτά φθηνότερη στην Κύπρο



 




Και οι δύο χώρες αγοράζουν σήμερα από τα ΕΛΠΕ στα 0,799, αλλά...

Γιάννης Μανιάτης : Η Ελλάδα και το ενεργειακό αύριο



 Αναδημοσίευση άρθρου του καθηγητή Γιάννη Μανιάτη στο Βήμα της Κυριακής

«Να ξαναδούμε με φρέσκια ματιά τον αγωγό EastMed. Να αξιοποιήσουμε όλα τα κοιτάσματα αερίου όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μια σπουδαία νέα πηγή τροφοδοσίας της Ευρώπης με αέριο, αντικαθιστώντας το 20% των ρωσικών εισαγωγών στην Ε.Ε. Κορυφαίος ο ρόλος της..