Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Rystad Energy: Τιμές πετρελαίου και κορωνοϊός παγώνουν "μέχρι νεοτέρας" τις επενδύσεις πετρελαϊκών σε νέα έργα υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Κατά 2/3 και περισσότερο ενδέχεται να υποχωρήσουν οι επενδύσεις σε νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου φέτος, αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, επισημαίνει σε ανάλυσή του, το Rystad Energy.

Ειδικότερα, οι τιμές του αργού πετρελαίου μείωθηκαν περισσότερο από 60% από την αρχή της χρονιάς, ενώ, με ανάλογη τάση να χαρακτηρίζει..

Η Chevron μειώνει τις δαπάνες για το 2020 και τις προβλέψεις για την Permian κατά 20%

Από το worldenergynews.gr
Η Chevron Corp θα μειώσει τις κεφαλαιακές δαπάνες κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και θα αναστείλει τις εξαγορές μετοχών, η τελευταία εταιρεία πετρελαίου, που προχωρεί σε μείωση του κόστους μετά την πρωτοφανή διακύμανση των τιμών του πετρελαίου.

Το πετρέλαιο έχει καταρρεύσει πάνω από 60% από τον Ιανουάριο, που πλήττεται από την κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης που..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 

Οι ΗΠΑ ξεκινούν νέες δημοπρασίες αδειών γεώτρησης παρά την πτώση της πετρελαϊκής αγοράς

Από το worldenergynews.gr
Η κυβέρνηση Trump προχώρησε στις πωλήσεις αδειών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε τέσσερις δυτικά πολιτείες την Τρίτη 24.3.2020, προκαλώντας κριτική από τους υποστηρικτές των φορολογουμένων οι οποίοι λένε ότι οι δημοπρασίες πρέπει να αναβληθούν λόγω της κατάρρευσης των τιμών της ενέργειας.

Το Bureau of Land Management (BLM) προσφέρει..

Saudi Aramco: Δυνατή χρηματοοικονομικά και το 2019

Από το naftikachronika.gr
Η Saudi Aramco ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2019, σημειώνοντας ισχυρά κέρδη και μερίσματα, παρά τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και τα μικρότερα περιθώρια κέρδους στους κλάδους της διύλισης και των χημικών.

Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε $88,2 δισ., χαμηλότερα σε σύγκριση με τα $111,1 δισ. το 2018. Η μείωση οφείλεται..

Σε Περιστολή Δαπανών Προχωρούν οι Πετρελαϊκοί Κολοσσοί

Από το energia.gr
Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε μείωση των δαπανών της κατά 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ, παράλληλα, θα αναστείλει το τεράστιο σχέδιο επαναγοράς μετοχών ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να αντεπεξέλθει στην πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, o αγγλοολλανδικός πετρελαϊκός κολοσσός δήλωσε ότι θα μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του από το..

Ο Covid-19 και τα δικαιώματα των επιχειρήσεων

Από το naftemporiki.gr
Ο αψι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με την πανδημία είναι πυκνές. Παρέχουν ευχέρειες. Εγκυμονούν κινδύνους.

Το πρώτο «κύμα» των σχετικών ρυθμίσεων περιλαμβάνει, κατά βάση, τις από 11.3.20 ΠΝΠ και από 14.3.20 ΠΝΠ. Εξεδόθη, ήδη, και η από 20.3.2020 ΠΝΠ. 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν..

Είναι οι ωκεανοί "θερμότεροι από ποτέ"; άλλος ένας επιστημονικοφανής μύθος, που απλά είναι Fake News.


Από το greeklignite.blogspot.com
Η συστηματική διάδοση ανακριβών ειδήσεων, προκειμένου να πληρώνουμε όλο και περισσότερους "πράσινους" φόρους, καλά κρατεί. Ένα απ' τα πολλά ανακριβή-Fake News, με τα οποία μας πιπίλισαν τα μυαλά στις αρχές του 2020, ήταν πως "οι ωκεανοί είναι θερμότεροι από ποτέ". Η "είδηση" "Νέο ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασίας των ωκεανών της Γης το 2019" κυκλοφόρησε από όλα τα Μέσα Μαζικής Παραπλάνησης, καθώς μοιράστηκε απ' το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η διεθνής διακίνηση  βασίστηκε στην "εργασία" των..

ΠΥΡΣΟΣ Νο 78


Θεσσαλονίκη: Σε πάνω από 60% υπολογίζουν οι βενζινοπώλες την πτώση τζίρου στα πρατήρια υγρών καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Σε πάνω από 60% υπολογίζεται η πτώση τζίρου στα 400 πρατήρια υγρών καυσίμων στο νομό Θεσσαλονίκης, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης και περιοχής «Άγιος Χριστόφορος», Θέμης Κιουρτζής.

«Για να αποφευχθεί το οριστικό "λουκέτο" και απολύσεις..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πρωταρχικός στόχος του Σωµατείου µας στη δίνη της παγκόσµιας πανδηµίας από τον ιού COVID-19η , είναι η Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζοµένων αλλά και των εγκαταστάσεων.

Τις τελευταίες µέρες έχουµε συνεργασία µέσω τηλεδιασκέψεων µε στελέχη της διοίκησης της εταιρείας για την εκτίµηση της κατάστασης και των µέτρων που λαµβάνονται για την αντιµετώπιση της επιδηµίας..

Από την Ασία έως τις Η.Π.Α η επιδημία του κορωνοϊού έπληξε τιμές και περιθώρια κερδών στα καύσιμα

Από το worldenergynews.gr
Οι τιμές και τα περιθώρια κέρδους των καυσίμων για κινητήρες και αεροπορικές μεταφορές παγκοσμίως δέχονται πιέσεις από τη σοβαρή απώλεια ζήτησης, καθώς περισσότερες χώρες επιβάλλουν την απαγόρευση των πτήσεων καθηλώνοντας τα αεροπλάνα και αναγκάζοντας περισσότερα διυλιστήρια να μειώσουν την παραγωγή.

Το αμερικανικό πετρέλαιο ντίζελ εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο ήταν το τελευταίο προϊόν που δέχθηκε..

Σύλλογος εργαζομένων ΔΕΠΑ: Να ανασταλεί η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ τουλάχιστον για 3 μήνες

Από το energypress.gr
Επιστολή προς το ΥΠΕΝ απέστειλε ο σύλλογος εργαζομένων ΔΕΠΑ (ΣΕΔΕΠΑ), όπου αναλύει τους λόγους για τους οποίους ζητά αναστολή της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ.

Αναλυτικότερα, ανέφερε τα εξής στην επιστολή του:

Εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής αλλά και επικείμενης..

Mείωση έως και 68% στις παγκόσμιες επενδύσεις για νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2020 σύμφωνα με την Rysrag Ener

Από το worldenergynews.gr
Οι δαπάνες για νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μπορούσαν να μειωθούν κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα φέτος, αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 23.3.2020 η συμβουλευτική εταιρεία Rystad Energy με έδρα το Όσλο.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου μειώθηκαν περισσότερο από το 60% από την αρχή του έτους καθώς η ζήτηση μειώθηκε λόγω ..