Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Στην Αθήνα τις επόμενες μέρες στελέχη της ExxonMobil για συμφωνία με ΕΛΠΕ και Total για υδρογονάνθρακες

Από το worldenergynews.gr
Στην Αθήνα αναμένονται τις επόμενες μέρες στελέχη της ExxonMobil, προκειμένου να υπογράψουν συμφωνία με τα ΕΛΠΕ και τη γαλλική Total στις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, στο υποθαλάσσιο οικόπεδο 2.

Αυτό καταγράφει σε ρεπορτάζ της σήμερα η "Καθημερινή της Κυριακής" (Χρύσα Λιάγγου), όπου σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι στις 19 Μαίου, στελέχη της αμερικανικής πολυεθνικής καταφθάνουν για να υπογράψουν με τα ΕΛΠΕ και την Total συμφωνία συμμετοχής στην παραχώρηση του Ιονίου. 

Οπως τονίζεται, ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός, έξι μήνες μετά την άφιξή του στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενδυναμώνει τη θέση του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η έλευση της Exxonmobil ενισχύει..

Η ΕΕ πετά αιολικά & Φ/Β απ' το παράθυρο του τρένου, η Ιστορία αλλάζει σελίδα!

Από το greeklignite.blogspot.gr
Την Κυριακή 14 Μαΐου γίνονται εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πιο πολυάνθρωπο κρατίδιο, εκεί που οι τοπικές εκλογές θεωρούνται πρόδρομος των Ομοσπονδιακών, που θα γίνουν το Σεπτέμβριο. Είναι το κρατίδιο-προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών και ταυτόχρονα το κρατίδιο με τον πιο πολύ λιγνίτη στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, ένα έντονα βιομηχανικό κρατίδιο που ηλεκτροδοτεί τη μισή Γερμανία, το κρατίδιο που έχει τις πιο σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες στον πλανήτη. Η Μέρκελ επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τις εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και μετά το Σλέσβιχ-Χολστάιν να δείξει και στο κάστρο του SPD ότι ακόμα κι αν έφυγε ο Γκάμπριελ κι ανέλαβε ο Σουλτς, αυτή ήταν, είναι και θα είναι το ένα και μοναδικό "αφεντικό" στη Γερμανία, γράφοντας το όνομά της ανεξίτηλο στην ιστορία της χώρας, πλάι στον Καρλομάγνο και το Μπίσμαρκ.

Καθόλου τυχαίο λοιπόν δεν θεωρώ πως τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την ώρα που κάποιοι πρασινοφασίστες κλιματολάγνοι ονειρεύονται "το τέλος του λιγνίτη", έγινε γνωστό πως..

Τι αλλάζει στις ομαδικές απολύσεις και την απόλυση των συνδικαλιστών

Από το newmoney.gr
Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο ελέγχου των ομαδικών απολύσεων με στόχο την εναρμόνιση του εθνικού δικαίου με το δίκαιο της ΕΕ.

Η κυβέρνηση πέτυχε να μην αυξηθεί το όριο, στόσο η πραγματοποίηση ομαδικών απολύσεων διευκολύνεται καθώς καταργείται η προέγκρισή τους από την κυβέρνηση.

Η αρμοδιότητα μετατίθεται από τον υπουργό ή τον Νομάρχη στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας για τη διενέργεια του ελέγχου των σχεδιαζόμενων απολύσεων. Ο έλεγχος που διενεργείται από το ΑΣΕ στηρίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια.

Η προέγκριση αντικαθίσταται από μια διαδικασία απλής κοινοποίησης μέγιστης διάρκειας τριών μηνών.

Την απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις θα λαμβάνει..

Ο μηχανισμός της διαφθοράς και της διαπλοκής

Από το analyst.gr
Ο σύγχρονος καπιταλισμός-καζίνο, ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, δεν ενδιαφέρεται για το σωστό και το λάθος, για το δίκιο και το άδικο. Ενδιαφέρεται μόνο για το τι είναι κερδοφόρο, καθώς επίσης για το τι μπορεί να αποκομίσει κανείς. Όταν έχεις στο μισθολόγιο σου την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, το στρατό και την αστυνομία, μπορείς να αποκομίσεις τα πάντα. Ποιός τα πληρώνει; Οι ανόητοι που πιστεύουν ότι υπάρχει Δημοκρατία, καθώς επίσης πως οι ίδιοι αποφασίζουν για το μέλλον τους μέσω της ψήφου τους.  

.Άποψη

Η φράση «χρήματα υπάρχουν» του κ. Παπανδρέου το 2009 δεν ήταν ψέμα – λόγω του ότι χρήματα πράγματι υπήρχαν, έτσι όπως το εννοούσε (διαφθορά, λαθρεμπόριο, κακοδιαχείριση κλπ.). Εύλογα λοιπόν εισέπραξε την ψήφο της πλειοψηφίας των Ελλήνων, οι οποίοι γνώριζαν πως είχε απόλυτο δίκιο, ενώνοντας τους. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του – όχι όμως επειδή ήταν λανθασμένες, αλλά γιατί δεν είχε την πρόθεση να το κάνει.

Κάτι ανάλογο συνέβη ..