Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μεθυσμένος broker αύξησε κατά λάθος την τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως



Ο Steve Perkins, broker (μεσίτης συμφερόντων) της PVM Oil Futures, αγόρασε 7 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου μέσω του φορητού υπολογιστή του, οδηγώντας την τιμή του πετρελαίου στη μεγαλύτερη τιμή που έχει "πιάσει" εδώ και οχτώ μήνες.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο Steve Perkins ήταν εντελώς μεθυσμένος και μέσα στη ζάλη του ξόδεψε το αστρονομικό ποσό των 520 εκατομμυρίων δολαρίων!
Η "μεθυσμένη" συναλλαγή έγινε στις 30 Ιουνίου του 2011, αλλά ήρθε στη δημοσιότητα μόλις σήμερα.
Την επόμενη ημέρα το πρωί, ο Steve Perkins ξύπνησε με πονοκέφαλο από το κουδούνι της πόρτας του σπιτιού του. Πίσω από την πόρτα ήταν ο εργοδότης του, ο οποίος έντρομος τον ρωτούσε να μάθει για τα 7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Πίνω και μεθώ και ξοδεύω
Ο 34χρονος αρχικά ισχυρίστηκε ότι πέρασε το βράδυ στο σπίτι ενός πελάτη της εταιρείας με τον οποίο έκανε και τις συναλλαγές. Ωστόσο, η εμμονή του να μη "δίνει" το όνομα του πελάτη, άρχισε να δημιουργεί υποψίες στους ιθύνοντες της PVM Oil Futures.
Λίγες ώρες μετά την αρχική του εκδοχή, αποφάσισε να αποκαλύψει την αλήθεια. Παραδέχτηκε ότι ήταν ο υπαίτιος για το ξόδεμα των χρημάτων, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί τις λεπτομέρειες λόγω της μέθης του!
Μέσα σε ένα βράδυ, οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν στα ύψη. Το βαρέλι εκτινάχθηκε κατά 1,50 δολάριο πάνω, μέσα σε μόλις μισή ώρα. Τέτοιες διακυμάνσεις συμβαίνουν μόνο όταν λαμβάνουν χώρα γεγονότα υψίστης γεω-πολιτικής σημασίας. Μέσα σε μία ώρα, τα χρηματιστήρια του πλανήτη πήραν κυριολεκτικά φωτιά.
Η PVM Oil Futures είχε καταγράψει απώλειες ύψους 9,763,252 δολαρίων. Ποσό ίσο με τα ετήσια έσοδα της εταιρείας και είχε σαν αποτέλεσμα η εταιρεία να κλείσει τη σεζόν με ζημιά 7,6 εκατομμυρίων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συμβόλαιο με τη βρετανική Centrica: η Gazprom καταδεικνύει ευελιξία


Centrica газпром газ 2012 сентябрь коллаж
Η Gazprom Marketing & Trading, θυγατρική εταιρεία της Γκαζπρόμ, έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη βρετανική Centrica για την προμήθεια 2 δισεκατομμυρίων 400 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Η ρωσοβρετανική σύμβαση θα ισχύει τρία χρόνια, και η προμήθεια φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσει το 2014.
Η Γκαζπρόμ παίρνει μέτρα για πιο δραστήρια διείσδυσή της στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, αλλα στην εσωτερική βρετανική αγορά φυσικού αερίου, η ρωσική εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Βρετανία έχει πολλές πηγές τροφοδοσίας φυσικού αερίου, μαζί και από τα κοιτάσματα της Βόρειας Θάλασσας και συγκεκριμένα τα νορβηγικά, καθώς επισης και από τις δικές της πηγές. Εκτός απ’ αυτό, το Λονδίνο, χρησιμοποιεί ενεργά και τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η ίδια η Μεγάλη Βρετανία για πολλά χρόνια ήταν εξαγωγέας φυσικού αερίου, αλλά σήμερα, όπως θεωρούν οι αναλυτές, τα κοιτάσματα, που είχαν οι Βρετανοί στη Βόρεια Θάλασσα, εισήλθαν στο στάδιο πτώσης της παραγωγής τους. Συνεπώς το Λονδίνο, που μετατρέπεται σε εισαγωγέα, ενδιαφέρεται όσο ποτέ άλλοτε για νέους προμηθευτές, δήλωσε ο Γκενάντι Σμαλ, επικεφαλής της Ένωσης Βιομηχάνων Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ρωσίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αίτημα της Google για απαγόρευση των Mac, iPod και iPhone


Αίτημα της Google για απαγόρευση των Mac, iPod και iPhone
Με άλλα λόγια η Motorola ζητά την απαγόρευση των iPhones, iPods, και iPads αλλά όχι μόνο αυτές. Η εταιρεία ζητά την απαγόρευση και των Mac OS X, υποστηρίζοντας ότι το iMessage της Apple παραβιάζει ευρεσιτεχνίες της.
Συνολικά η Motorola αναφέρει ότι τα iPod Touch, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, και όλα τα iPad παραβιάζουν 7 ευρεσιτεχνίες της ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους υπολογιστές Mac.
Για το λόγο αυτό ζητά «μόνιμη εντολή αποκλεισμού για τα προϊόντα που κατασκευάζονται από την Apple» ενώ ταυτόχρονα θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσουν και όλες οι διαφημίσεις σχετικά με τα προϊόντα με iOS αλλά και Mac.
Σημειώνεται ότι η Google έχει αγοράσει τη Motorola εδώ και ένα χρόνο έναντι 12.5 δισ. δολαρίων. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Facebook: Σε κοινή θέα τα ιδιωτικά μηνύματα του inbox



Προβληματισμό έχει προκαλέσει το γεγονός πως πολλοί χρήστες του Facebook βλέπουν ιδιωτικά τους μηνύματα από τα έτη 2007, 2008 και 2009 να δημοσιεύονται σε κοινή θέα στο timeline του προφίλ τους. 
Το θέμα που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα Metro France, προκάλεσε μεν προβληματισμό, ωστόσο, δεν αφόρα όλους τους χρήστες. Οι αγγλόφωνοι χρήστες, δηλαδή των χωρών ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Καναδά δεν έχουν επηρεαστεί στο σύνολό τους, με εξαίρεση κάποιους από τη Μ. Βρετανία.
Το πρώτο «κρούσμα» πάντως, ανακαλύφθηκε στη Γαλλία, όπου στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα και στην Ελλάδα. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Στημένα σκηνικά και απύθμενη … υποκρισία!



Ξαφνικά εν μέσω των οδυνηρών εξελίξεων που μας οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση, μας προέκυψε η “σθεναρή” αντιστάση του "διορισμένου" κ. Στουρνάρα ο οποίος μάλιστα όπως μας λένε διαφώνησε, “θύμωσε” και ... “φώναξε” εντόνως στον επικεφαλή της Τρόικα κ. Τόμσεν λέγοντας του να μη το “πιέζουν” άλλο γιατί θα παραιτηθεί! 
Σιγά ρε “κορίτσια” μη μαλώνετε τόσο πολύ για εμάς και το καλό μας μια και είναι ηλίου φαεινότερο ότι... παίζετε επικοινωνιακά παιχνίδια αφού όλα αυτά τα έχετε προσχεδιάσει και κανονίσει εδώ και καιρό!
Ο όψιμος “επαναστάτης” κ. Στουρνάρας θεωρεί ότι απευθύνετε σε “χαχόλους” και “αμνήμονες” οι οποίοι ξέχασαν την ενεργή συμμετοχή του στην παρέα του Γερμανοτραφή κ. Σημίτη όταν μας έβαλαν στην Ο.Ν.Ε με χαλκευμένα οικονομικά στοιχεία και με υπερβολική υπεραξία του Ευρώ έναντι της Δραχμής. Έτσι λοιπόν ακούμε ότι η Τροικανοί ξεκουμπίζονται (ας παν στον αγύριστο) για λίγες ημέρες και την επικαιρότητα αρχίζει να την μονοπωλεί πλέον η περίφημη λίστα των 32 γνωστών πολιτικών των οποίων με “εντολή” Σαμαρά θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα για να γίνει η παραπέρα διερεύνηση για τις υποψίες και τις ενδείξεις που υπάρχουν εις βάρος τους για παράνομο πλουτισμό.
 Μάλιστα!... και προσπαθώ εγώ ο απλός πολίτης (που όμως παρακολουθώ τα πράγματα) να θυμηθώ πότε τα τελευταία 40 χρόνια τιμωρήθηκε κάποιος από … δαύτους; 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

PwC: Συνεχίζονται τα Προβλήματα για τον Κλάδο της Διΰλισης στην Ευρώπη



Τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αύξηση της κερδοφορίας τους, αντί να προσπαθούν να μετριάσουν τις ζημιές, εκτιμά η Pricewaterhouse Coopers εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου.
Ο διευθυντής της PwC, Ρόμπερτ Τέρνερ, τόνισε σχετικά ότι αυτή τη στιγμή ο κλάδος βρίσκεται σε μια «επίπονη και παρατεταμένη περίοδο ανασυγκρότησης», υπενθυμίζοντας το πρόσφατο παράδειγμα της διακοπής λειτουργίας του διϋλιστηρίου της Petroplus στην Βρετανία, χωρητικότητας 220.000 βαρελιών.
Μάλιστα, ο κ. Τέρνερ θύμισε και την αντίστοιχη εμπειρία που αντιμετώπισε ο κλάδος του άνθρακα στη Βρετανία τη δεκαετία του 1980, η οποία είχε διάρκεια μεγαλύτερη των εκτιμήσεων. Σε γενικές γραμμές, ο κλάδος της διΰλισης παραμένει προβληματικός, παρά την διακοπή λειτουργίας αρκετών μονάδων, με συνέπεια αρκετές εταιρείες να δυσκολεύονται να διατηρήσουν τα περιθώριά τους σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Την ίδια στιγμή, ο Σάιμον Ρέντμοντ, διευθυντής του τομέα πετρελαίου της Standard and Poors, θεωρεί ότι οι μεγάλες πετρελαϊκές είναι στην καλύτερη θέση να επενδύσουν στα διϋλιστήρια, αλλά επιλέγουν να απέχουν από τον κλάδο, εστιάζοντας σε άλλους τομείς. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Η ΕΠΑ Αττικής Συμμετέχει στην 1η Έκθεση «Οικονομική Θέρμανση»



Δυναμικό παρών θα δώσει η   ΕΠΑ Αττικής, ο αποκλειστικός διανομέας φυσικού αερίου στο λεκανοπέδιο, στην 1η   Έκθεση «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ» στο Εκθεσιακό Κέντρο Φαλήρου «ΤΑΕ ΚWON DO» προσφέροντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πλέον συμφέρουσα λύση στη θέρμανση που προσφέρει το φυσικό αέριο και τη μεγάλη εξοικονόμηση έναντι του πετρελαίου θέρμανσης που φέτος το χειμώνα αναμένεται να ξεπεράσει το 35%. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της την Παρασκευή   28 Σεπτεμβρίου στις 17.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στις 22.00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Έμπειρα στελέχη της ΕΠΑ Αττικής θα βρίσκονται στο περίπτερο 56 προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδιώτες και επαγγελματίες και να τους ενημερώσουν σχετικά με την μοναδική εξοικονόμηση που παρέχει το φυσικό αέριο, τις νέες προσφορές της ΕΠΑ Αττικής που τίθενται σε ισχύ από τις 24 Σεπτεμβρίου αλλά και πρακτικά θέματα διαθεσιμότητας δικτύου, σύνδεσης, εγκατάστασης.
Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των καταναλωτών για οικονομικές κι αποδοτικές λύσεις θέρμανσης στη δύσκολη αυτή συγκυρία κι εν όψει της επικείμενης αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης τον Οκτώβριο, η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής προσφέρει εκπτώσεις που φθάνουν ως και το 100% στα τέλη σύνδεσης αλλά και σημαντική χρηματοδότηση της εσωτερικής εγκατάστασης για κεντρικές θερμάνσεις. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Το Ιράν ανακοίνωσε πότε θα εξαπολύσει Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο


израиль иран израиль флаг огонь нападение война
Ο διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων του Σώματος φρουρών της ισλαμικής επανάστασης στρατηγός Αμίρ Αλή Χατζιζαντέ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιρανική τηλεόραση ότι το Ιράν δεν σκοπεύει να επιτεθεί πρώτο στο Ισραήλ, όμως θα εξαπολύσει προληπτικό χτύπημα, όταν θα είναι σίγουρο ότι «οι εχθροί κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες για επιδρομή».
Εκτός αυτού, όπως είπε ο στρατηγός, το Ιράν χωρίς ενδοιασμούς θα καταφέρει προληπτικό χτύπημα στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και το Αφγανιστάν, παρόλο που τέτοιο βήμα απειλεί με τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. 
Χθες ο διοικητής του Σώματος φρουρών της ισλαμικής επανάστασης Μοχαμέντ Αλή τζαφαρί δήλωσε ότι η αντιπαράθεση με το Ισραήλ αναπόφευκτα θα καταλήξει σε πόλεμο. «Άλλο σενάριο δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει», - είπε ο στρατηγός. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

ΟΛΜΕ: Καταστροφή και εξόντωση



«Καταστρέφουν το δημόσιο σχολείο» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, η οποία καλεί τα μέλης της να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της Τετάρτης.
Η ανακοίνωση:...
«Στο νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), περιλαμβάνονται για μια ακόμη φορά, νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούν τη χαριστική βολή στους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού, η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία, η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και οι μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, αποτελούν και πάλι το βάρβαρο πλαίσιο πολιτικής της τρικομματικής Κυβέρνησης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Όλοι μαζί στην απεργία"



Οι εργαζόμενοι στα σωματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στην Γενική Απεργία, την Τετάρτη στις 26 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα στο κάλεσμά τους αναφέρουν: «Όλοι και  & όλες συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία! Όλοι & όλες είμαστε στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ στις 11:00 το πρωί.
Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,
-Ελάτε όλοι μαζί να σπάσουμε τα δεσμά της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων και της Τρόϊκα.
-Ελάτε όλοι μαζί να επιβάλουμε την κοινωνική πολιτική, την πολιτική από τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο.
-Ελάτε όλοι μαζί να κτίσουμε το μέλλον των γενεών του σήμερα και των γενεών του αύριο.
-Ελάτε όλοι μαζί να ενώσουμε τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις για να δείξουμε την δύναμή μας
Σε αυτή την Απεργία και σε κάθε άλλη μορφής Αγώνα από εδώ και μπρος, να μη λείψει κανείς!»    
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Τέλος Εποχής για Λαμπτήρες Πυρακτώσεως και Αλογόνου



«Τίτλοι τέλους» για τις λάμπες πυρακτώσεως και αλογόνου χαμηλής ενεργειακής απόδοσης. Από την 1η Σεπτεμβρίου τέθηκε σε εφαρμογή η κοινοτική οδηγία που απαγορεύει την κυκλοφορία λαμπτήρων πυρακτώσεως, προκειμένου στο εξής να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά λαμπτήρες εξοικονόμησης. Από το μέτρο εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν πανευρωπαϊκά 39.000.000 KW ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως έως το 2020.
Υπενθυμίζεται ότι η «μετάβαση» έχει ξεκινήσει σταδιακά από το 2009. Εχουν ήδη αποσυρθεί οι λαμπτήρες των 100, 75 και 60 Watt, ενώ η τωρινή απαγόρευση αφορά εκείνους των 25 και 40 Watt, που αποτελούν την τελευταία κατηγορία του είδους. Tα καταστήματα επιτρέπεται να πωλούν τους παλιούς λαμπτήρες μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων τους.
Η αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως, που ουσιαστικά αποτελούσαν προϊόν του 19ου αιώνα, ήταν πλέον επιτακτική ανάγκη τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους. Η χρήση τους «φούσκωνε» τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Και παρά το ότι το κόστος αγοράς φάνταζε αμελητέο, συνυπολογίζοντας τόσο το ρολόι της ΔΕΗ όσο και τον περιορισμένο χρόνο ζωής τους (1 περίπου χρόνο ή 1.000 ώρες), το πραγματικό κόστος σε βάθος πενταετίας έφτανε τα 78 ευρώ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙΜΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ !



 Eνημερωθήκαμε οι εργαζόμενοι για την πρόθεση του προεδρείου, να τοποθετήσει σε συγκεκριμένο χώρο στις ΒΕΕ, ένα μνημείο για τους αδικοχαμένους συναδέλφους του τραγικού ατυχήματος της πρώτης Σεπτέμβρη.Κάθε σκέψη και πρόθεση για την μνήμη και τιμή νεκρών συναδέλφων μας βρίσκει αρχικά σύμφωνους.Όμως για εμάς το θέμα έχει πολλαπλές διαστάσεις.Είναι οι νεκροί της πρώτης Σεπτέμβρη οι μόνοι αδικοχαμένοι συνάδελφοι στον Όμιλο;Για εμάς λοιπόν ΟΧΙ.Κάθε συνάδελφος που έχασε τη ζωή του στο χώρο εργασίας του για οποιδήποτε αιτία ( καρκίνος, καρδιακά
-εγκεφαλικά επεισόδια από την πέση της εργασίας,πτώσεις κ.α.) ΠΡΕΠΕΙ να τιμηθεί.
 Η πρότασή μας είναι να τοποθετηθεί στο χώρο που στεγάζεται το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ,ενα λιτό μνημείο που θα μνημονεύει κάθε συνάδελφο που έχασε τη ζωή του, για να ΄΄΄θυμούνται οι παλιοί και να μην ξεχνάνε οι νεότεροι΄' με την ελπίδα οτι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να το συμπληρώσουμε.Γιατί δυστηχώς δεν δουλεύουμε σε αρωματοπωλείο όπως κάποιοι ακόμα νομίζουν.

Χάνουν ένα μισθό όσοι αμείβονται με μπλοκάκι



Δεν είναι μονάχα οι αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, τα μέτρα φαίνεται ότι αγγίζουν και τους (νέους κυρίως) εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου και αμείβονται με το λεγόμενο “μπλοκάκι”.
Αυτή τη στιγμή η παρακράτηση φόρου είναι στο 20%. Το σχέδιο που μελετάται στο πλαίσιο του νέου φορολογικού είναι ο φόρος να ανέβει στο 30%.
Η απώλεια θα είναι μεγάλη στο εισόδημα ενός εργαζόμενου καθώς η αύξηση θα σημάνει μείωση των αποδοχών του σε μηνιαία βάση.
Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος που αμείβεται με μπλοκάκι και έχει μηνιαίες απολαβές 1.000 ευρώ, παίρνει “στο χέρι” μετά την παρακράτηση φόρου 800 ευρώ καθαρά.
Στην περίπτωση που ο φόρος αυξηθεί στο 30%, αυτόματα οι μηνιαίες απολαβές θα πέσουν στα 700 ευρώ.
Στον συγκεκριμένο εργαζόμενο θα παρακρατείται κάθε χρόνο 1.200 ευρώ επιπλέον φόρος. Εάν ισχύσει και σε αυτές τις περιπτώσεις η κατάργηση του αφορολόγητου, τότε θα λείψει και μεγάλο μέρος της επιστροφής από τον φόρο που δικαιούνται ο εργαζόμενος. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Ο εικονικός καβγάς Σουρνάρα -Τόμσεν και το πραγματικό πρόβλημα

 
"Μάχη στα μαρμαρωμένα αλώνια" με τους τροϊκανούς γονυπετείς να ζητούν  "έλεος" 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Παραίτηση όσων εμπλέκονται στο «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» ζητεί ο Καρχιμάκης...



Να παραιτηθούν άμεσα όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στο σκάνδαλο με το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» ζητεί ο γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή το δημοσίευμα που κάνει λόγο για... εμπλοκή των κ. Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη.
Οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ!
Ο κ. Καρχιμάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Όσοι εμπλέκονται στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος εφόσον αυτο επιβεβαιώνεται, και έχουν ενεργό πολιτικό ρόλο, οφείλουν να παραιτηθούν και να θέσουν τον εαυτό τους στην κρίση της Δικαιοσύνης άμεσα. Εδώ και τώρα.» 
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
           Στις  26/09/12  όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας απεργούν για να εκφράσουν τη πλήρη αντίθεσή τους στις μνημονιακές πολιτικές.  Τις πολιτικές της κατεδάφισης  των  εργασιών  σχέσεων,  της  ισοπέδωσης κα διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας μας.
          Η συνεχής λιτότητα τα τρία τελευταία χρόνια,  το  μόνο  που πέτυχε είναι να μας  οδηγήσει όλους στην επαιτεία και να μη βρίσκεται ακόμα «πάτος στο βαρέλι».  Η τρικομματική κυβέρνηση πιστή στις εντολές των τροϊκανών, συνεχίζει την εφαρμογή της καταστροφικής, διαλυτικής και αδιέξοδης πολιτικής που οδηγεί τη χώρα μας στη καταστροφή και τους εργαζόμενους στη κρεμάλα.
         Όσο τους ανεχόμαστε, τόσο λιγοστεύουν και οι ελπίδες του ελληνικού λαού να μείνει όρθιος μέσα στην κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν (τράπεζες και μεγάλοι καπιταλιστές και κυβερνώντες).
Μόνο μια λύση υπάρχει.  Μια επιλογή.
Να τους ανατρέψουμε !!!
Να μην περάσουν τα μέτρα !!!
ΩΣ ΕΔΩ !!!
         Το Σωματείο μας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 26/9/2012 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και τις απεργιακές συγκεντρώσεις  στην Αθήνα στις  10:30  π.μ.  Μάρνη & Πατησίων στην προσυγκέντρωση εργαζομένων του κλάδου, και στην Θεσσαλονίκης στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Ε.Κ.Θ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΚ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Σωματείο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ( ΠΣΕΕΚ ) καλεί όλους τους
συναδέλφους για την συμμετοχή τους στην Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η
ΓΣΕΕ την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012.

Έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια και η καταπάτηση και καταστρατήγηση του
Συντάγματος και των Εργασιακών και Κοινωνικών Προνοιακών δικαιωμάτων
συνεχίζεται ανελέητα.

Είναι πλέον φανερό, ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή ξένων συμφερόντων, τα
οποία σε συνεργασία με τις εγχώριες αποτυχημένες κυβερνήσεις , οδηγούν σε
αποσταθεροποίηση και κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.

Οι βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κα στους τομείς της Παιδείας , της
Υγείας , της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζονται.

Για πρώτη φορά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε ύφεση 5 χρόνια τώρα ,
χωρίς καμία προοπτική για ανάπτυξη και με το επίπεδο της ανεργίας να έχει αγγίξει
επίσημα το 25 %.

Η πολιτική ανεπάρκεια αυτού του τόπου σε συνεργασία με ‘ύποπτα’ μεγάλα
εργοδοτικά συμφέροντα τραπεζιτών , βιομηχάνων και εφοπλιστών κερδοσκοπούν σε
βάρος των εργαζομένων της ελληνικής οικονομίας.

Η χώρα ‘παραδίδεται άνευ όρων και αμετάκλητα’. Χάνει την εθνικής της κυριαρχία και μετατρέπεται σε αποικία,σε ειδική οικονομική ζώνη..

Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν η Ελευθερία Ισότητα Αξιοπρέπεια και τα
δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Δεν θα επιτρέψουμε ένα Έθνος με Ιστορία και Πολιτισμό αιώνων , όπου γεννήθηκε η
Δημοκρατία , να γίνει πειραματόζωο και αποικία ξένων συμφερόντων και διεθνών
κερδοσκόπων, με στόχο την εξαθλίωση της χώρας και των ανθρώπων της.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουν δυναμικό παρόν στις σκληρές μάχες που
Δίνουν τα Συνδικάτα και τα Σωματεία.

Οφείλουμε να δείξουμε ΕΝΟΤΗΤΑ




·         ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


·         ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

·         ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ

·         ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Φόρος – στούκας


thumb
Χαράτσι της ΔΕΗ και το ΕΤΑΚ σε έναν φόρο για τα ακί­νητα ετοιμάζουν για χριστουγεννιάτικο δώρο στους ιδιο­κτήτες κάθε είδους ακινήτων οι ιθύνοντες. Ειδικότερα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιμένει να λάβει το πρά­σινο φως της τρόικας για να δημιουργήσει έναν ενιαίο φόρο που θα τα ενσωματώσει.
Τον φόρο θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 οι ιδιο­κτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, κατα­στημάτων, αποθηκών και...
για πρώτη φορά αγροτεμαχίων και ιδιωτικών δασικών εκτάσεων.
Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα επιβαρύνει κάθε φυσι­κό πρόσωπο χωριστά για το σύνολο της οικογενειακής περιουσίας, με αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο.
Ο φορολογικός συντελεστής έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση στο 0,1% για συνολική αντικειμενική αξία από 100 έως 200 χιλιάδες ευρώ (100 ευρώ φόρος) και ανεβαίνει κλιμακωτά μέχρι το 1% για ακίνητη περιουσία άνω των 2.100.001 ευρώ (φόρος 10.000 ευρώ).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κινεζικά πλοία προσέγγισαν τα νησιά Σενκάκου


китай судно китай сенкаку
Δύο κινεζικά πλοία εισήλθαν σήμερα το πρωί στα χωρικά ύδατα κοντά στα νησιά Σενκάκου στην Ανατολική θάλασσα της Κίνας.
Η ιαπωνική ακτοφυλακή απαιτεί μέσω ασυρμάτου από τα πλοία αυτά να απομακρυνθούν στα διεθνή ύδατα, ωστόσο εκείνα δεν απαντούν.
Άλλα τέσσερα περιπολικά κινεζικά πλοία έχουν εντοπιστεί σε άμεση εγγύτητα από τα ιαπωνικά ύδατα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας παρέδωσε νότα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Κίνας στην Ιαπωνία. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Total: Πουλά Περιουσιακά Στοιχεία 20 δισ. δολ



Η Total, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στον κόσμο σχεδιάζει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 20 δισ. δολαρίων προκειμένου να βρει ρευστό για να ενεργειακά της projects.
Η γαλλική εταιρεία αναμένει ότι η παραγωγή της θα αυξάνεται κατά 3% το χρόνο από το 2011 έως το 2015, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 2,5%, σύμφωνα με δήλωση της στον τύπο. Είναι η πρώτη φορά που δίνει μακροπρόθεσμο στόχο, δηλώνοντας ότιη παραγωγή θα φτάσει τα 3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου(ή το αντίστοιχο σε φυσικό αέριο) το 2017.
Οι πωλήσεις για γίνουν μεταξύ 2012 – 2014 σε μια στρατηγική που χαρακτηρίζεται ως «ενεργή διαχείριση». Ο CEO, Christophe de Margerie δήλωσε ότι στόχος είναι μεγαλύτερα μερίσματα και επενδύσεις στην παραγωγή.
Η Τotal σχεδιάζει αυξήσει τις επενδύσεις στην έρευνα για νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και να μειώσει την έκθεση της στα ευρωπαϊκά διυλιστήρια. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η τρόικα των κατακτητών και οι δοσίλογοι ντόπιοι συνεργάτες τους...



Αρχίζει με τη γενική απεργία της Τετάρτης ο νέος γύρος αναμέτρησης των εργαζομένων, της νεολαίας και των απόμαχων της δουλειάς με την πιο επιθετική κυβέρνηση του κεφαλαίου που είχε ποτέ αυτή η χώρα. Οι δουλόφρονες συνεργάτες των γερμανών επικυρίαρχων Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, ενισχυμένοι απέναντι στο λαό μας εξαιτίας του γεγονότος ότι εκτελούν εντολές των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, οι οποίοι και τους στηρίζουν στην υλοποίηση αυτής της...
πολιτικής, κατεδαφίζουν ταχύτατα κάθε εργασιακό δικαίωμα που κατακτήθηκε στη διάρκεια του 20ού αιώνα. Δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να… «λυπηθούν τον κοσμάκη που υποφέρει» και να σταματήσουν την εξαθλίωση του λαού, όσο αυτός δεν ξεσηκώνεται να τους ανατρέψει.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΝΤ: Δεν παίρνετε τη δόση, εκτός…


ΔΝΤ: Δεν παίρνετε τη δόση, εκτός...
Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, απαιτείται κούρεμα επιμένει το Ταμείο. Εναλλακτική λύση η πρόταση του IIF
Μεγαλύτερο πρόβλημα από έναν καβγά κρύβεται πίσω από την αποχώηρηση της τρόικας από την Ελλάδα αν και οι εμπλεκόμενες πλευρές έδωσαν διαφορετικές ερμηνείες με το ΔΝΤ και την ΕΕ να αρνούνται την εκδοχή του διαπληκτιμσού Στουρνάρα-Τόμσεν. Το ΔΝΤ ανακάλεσε στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις τον επικεφαλής του κλιμακίου του καθώς από τα στοιχεία που έχουν δωθεί δεν μπορεί να στηριχθεί το επιχείρημα του βιώσιμου χρέους και συνεπώς δεν θα καταστεί δυνατή -υπό αυτές τις συνθήκες- η εκταμίευση της δόσης.
Για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο βασικός παράγοντας που επηρρεάζει καταλυτικά την απόφαση είνα η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους για την σύνταξη της οποίας όμως δεν βγαίνουν οι πράξεις, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στελέχη του Ευρωπαϊκού τομέα.
Κάτω από αυτό το πρίσμα κλήθηκε στην Ουάσινγκτον ο Πολ Τόμσεν ώστε να διαβουλευθεί με τους επικεφαλής του τμήματος που υπάγεται για τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να μπορέσει να εκπονηθεί η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΙΝΥ: Ανησυχία για τις Τουρκικές Βλέψεις στην Ελληνική ΑΟΖ



Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων (ΕΛΛΙΝΥ) εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις των Τούρκων επισήμων και συγκεκριμένα της πολυσέλιδης έκθεσης του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Διεύθυνσης Ναυτιλίας και Αεροναυτιλίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, κ. Cagatay Erkiyes, με την οποία διεκδικεί θαλάσσιες περιοχές του Καστελόριζου, της Ρόδου και της Καρπάθου εντός της Ελληνικής ΑΟΖ.
Παράλληλα, το ΕΛΛΙΝΥ δηλώνει ανήσυχο για την συνεχιζόμενη αδράνεια της Πολιτείας, όσον αφορά την ανακήρυξη και εν συνεχεία στην οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ.
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων έχει ταχθεί απόλυτα σύμφωνο με τις διαδικασίες θέσπισης και αργότερα, μετά από διαπραγματεύσεις, οριοθέτησης της ΑΟΖ στην χώρα μας.
Όχι μόνο για τις σημαντικές εθνικές επιπτώσεις που συνεπάγεται, αλλά και διότι αποτελεί ένα βασικό εργαλείο στο σχεδιασμό και την προκήρυξη ερευνητικών οικοπέδων σε ελπιδοφόρα πεδία για την ανεύρεση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Είναι αυτονόητο, ότι όλα αυτά πρέπει να προχωρήσουν με προσεκτικά και στέρεα βήματα, με κοινό Εθνικό σχέδιο και με βάση τις διεθνείς συνθήκες και τους όρους της UNCLOS 82.
Είμαστε μια νησιώτικη χώρα που η τελική οριοθέτηση της ΑΟΖ θα μας δώσει συγκριτικό στρατηγικό πλεονέκτημα, που με κάθε τρόπο πρέπει να στηρίξουμε και να χρησιμοποιήσουμε κάτω από μια δύσκολη αλλά ευνοϊκή για τα συμφέροντά μας διεθνή συγκυρία, ιδιαίτερα στον τομέα των υδρογονανθράκων, γιατί θα εξασφαλίσει ένα σταθερό και νόμιμο περιβάλλον, που είναι απαραίτητο για την προσέλκυση επενδύσεων.
Η Ελλάδα πρέπει να μπει στο ενεργειακό γίγνεσθαι της περιοχής ώστε να ενισχυθεί ό γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός της ρόλος. Δεν πρέπει άλλωστε να διαφεύγει της προσοχής μας ότι η Ελληνική ΑΟΖ είναι και Ευρωπαϊκή ΑΟΖ». 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Wall Street Journal: «Το καρτέλ των πετρελαιάδων»



Έκθεση-κόλαφος του γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Wall Street Journal», αποκαλύπτει ότι η έλλειψη ανταγωνισμού στην ελληνική βιομηχανία διύλισης πετρελαίου κοστίζει στους καταναλωτές περισσότερα από 1 δις ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, όσα αναφέρονται στην έκθεση με τίτλο «Τα προβλήματα στην αγορά καυσίμων» με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2012 αποτελούν ένδειξη των μεγάλων διαρθρωτικών προβλημάτων που υπάρχουν στην ελληνική αγορά καυσίμων, τα οποία -σύμφωνα με τους οικονομολόγους- δυσχεραίνουν τις προσπάθειες της χώρας μας να πατήσει και πάλι στα πόδια της. 

Άλλωστε, σε εδάφια της έκθεσης που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Τα Νέα» καταγράφονται πρακτικές και συνθήκες καρτέλ που εμποδίζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναφέρει ότι η αγορά ελέγχεται από τα δύο εγχώρια διυλιστήρια.
Πρόκειται -σύμφωνα με την εφημερίδα- για τα «Ελληνικά Πετρέλαια - ΕΛΠΕ» και τη «Motor Oil», συμφερόντων Β. Βαρδινογιάννη και Σ. Λάτση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΠΕ: Τα σχέδια για την αναχρηματοδότηση των δανείων και ο ρόλος της Ελευσίνας



Παρά το εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη κάθε προσπάθεια για αναχρηματοδότηση δανεισμού – πολώ δε μάλλον όταν μιλάμε για δάνεια ύψους 1,4 δις ευρώ – ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας που θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι το 2015. Τη συμφωνία αυτή είχε ουσιαστικά προαναγγείλει στα τέλη Αυγούστου, μιλώντας στους αναλυτές η διοίκηση του ομίλου και όπως όλα δείχνουν καθοριστικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η εμπορική λειτουργία της Ελευσίνας, η οποία ξεκίνησε προ ημερών και θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των χρηματοροών.
Έτσι ο πρόσθετος τζίρος του νέου διυλιστηρίου, προστιθέμενος στις συνολικές πωλήσεις του ομίλου, δίνει τη δυνατότητα για εξόφληση δανείων και περιορισμό της μόχλευσης. Σημειώνεται ότι τα Ελ.Πε. με την ολοκλήρωση της μεγάλης επένδυσης της Ελευσίνας, περιορίζουν δραστικά το επενδυτικό τους πρόγραμμα γεγονός που θα βελτιώσει και τις ταμειακές ροές. Χαρακτηριστικές είναι οι εκτιμήσεις που διατυπώνουν οι αναλυτές που προβλέπουν ότι με την πλήρη ένταξη της Ελευσίνας το 2013 τα EBITDA θα εκτιναχθούν στα 600 - 700 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις θα πέσουν στα 150 εκατ. ευρώ, όταν το 2011 τα EBITDA ήταν στα 350 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις στα 700 εκατ. ευρώ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δέκα μήνες "στα χαρτιά" το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια...



Δέκα σχεδόν μήνες έχουν περάσει από τότε που υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την υποχρεωτική τοποθέτηση συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών καυσίμων στα πρατήρια, αρχικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία σε όλη τη χώρα, και το περιβόητο μέτρο παραμένει ακόμη στα χαρτιά, όπως και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου.
Η απόφαση των τότε αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης Π. Οικονόμου και Σ. Ξυνίδη υπεγράφη στις 4 Ιανουαρίου 2012, δημοσιεύτηκε σε φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως στις 27 Ιανουαρίου (ΦΕΚ 72/Β’/27.1.2012), και όριζε ότι τα εν λόγω συστήματα θα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί και να λειτουργούν από το σύνολο των πρατηρίων των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, εντός 12 μηνών από την έναρξη ισχύος της, δηλαδή από την 1η Φεβρουαρίου του 2013.
Εκτοτε, ελάχιστα έχουν γίνει και η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών δεν επείγονται να προχωρήσουν στην υλοποίησή του.
"Κολλάει" στις προδιαγραφές...
Στελέχη της αγοράς καυσίμων επισημαίνουν ότι τέτοια συστήματα έχουν ήδη αγορασθεί και εγκατασταθεί από ένα ποσοστό πρατηρίων της Αττικής σε συνεργασία με τις εταιρείες των οποίων φέρουν το σήμα τους (και που έχουν μοιραστεί με τους πρατηριούχους το κόστος). Εκεί όμως που έχει "κολλήσει" το μέτρο, είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες στις τεχνικές προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί το πληροφοριακό σύστημα που θα προμηθευτεί το υπ. Οικονομικών προκειμένου να ελέγχει "on line" τις κινήσεις καυσίμων των πρατηρίων, αλλά και να διαπιστώνει τυχόν αστοχίες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποινικοποιείται η χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία



Αυστηρές εντολές έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίες προβλέπουν ποινές τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς που κάνουν χρήση κινητών τηλεφώνων.
Αυτήν τη φορά, ο λόγος δεν είναι τα... παιχνίδια και οι ενοχλητικοί ήχοι, αλλά τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων (βίντεο και φωτογραφίες) από μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίες έχουν πολλές φορές εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα.
Τα απανωτά κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή ακόμη και η καταγραφή εικόνων παιδικής πορνογραφίας μέσα στα σχολεία της χώρας - με τελευταίο παράδειγμα αυτό ενός καθηγητή στη Βόρεια Ελλάδα - έφεραν τη νέα απόφαση του υπουργείου, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις διευθύνσεις της χώρας.
Σύμφωνα με αυτή, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν κλειστά τα κινητά κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενεργοποιούνται όλες οι κυρώσεις που προβλέπει ήδη ο νόμος, από επίπληξη έως και αποβολή για τους μαθητές και πειθαρχικές ποινές για τους εκπαιδευτικούς. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΟΙ 100 ΗΜΕΡΕΣ !..



Στην πολιτική λένε ότι οι πρώτες 100 ημέρες για μια νέα κυβέρνηση είναι κρίσιμες. Θα πρέπει να έχει παράξει συγκεκριμένο έργο, να έχει πάρει μέτρα, να έχει κάνει αλλαγές, να έχει αλλάξει την ατμόσφαιρα, να έχει δώσει εν πάσι περιπτώσει δείγμα γραφής για το υπόλοιπο του βίου της.
Τις πρώτες 100 ημέρες έχει και την ανοχή του κόσμου, αφού είναι δύσκολο, σ’ αυτό το διάστημα, κάποιος να αμφισβητήσει, χωρίς να κατηγορηθεί για πολιτική βιασύνη και εμπάθεια, τις προθέσεις και την ικανότητα μιας νεοεκλεγείσας κυβέρνησης.
Γι’ αυτό οι σοβαρές κυβερνήσεις φροντίζουν τα προγράμματά τους να είναι εμπροσθοβαρή. Παίρνουν στην αρχή τις δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις, ώστε να υπάρχει ο χρόνος, μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αυτές να αποδώσουν καρπούς και να κριθούν από τους πολίτες με βάση, όχι τα λόγια και τις υποσχέσεις, αλλά τα συγκεκριμένα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν.
Κατά κάποιο τρόπο οι 100 πρώτες ημέρες είναι όπως τα δημοσκοπικά δείγματα των exit poll. Αν έχουμε το 10% των ψηφισάντων, ισομερώς κατανεμημένο, μπορούμε με σχετική ασφάλεια να προβλέψουμε τον τελικό νικητή. Και οι 100 πρώτες ημέρες, είναι το 10% του χρόνου μιας κυβερνητικής θητείας, αφού στη χώρα μας το σύνηθες είναι μια κυβέρνηση να εκλέγεται για τέσσερα χρόνια, αλλά να κυβερνά τρία.
Αυτές τις ημέρες, λοιπόν η παρούσα τρικομματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, συμπληρώνει 100 ημέρες. Και δεν έχει ακόμη πάρει τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, που μικτά είναι 14, ενώ θα χρειαστεί και περίπου άλλα 2 για να κλείσει την τρύπα του τρέχοντος προϋπολογισμού.
Ας αφήσουμε όμως την τρύπα του προϋπολογισμού, που θα καλυφθεί με μέτρα που θα προβλέπονται στο νέο προϋπολογισμό, και ας μείνουμε στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Γνωρίζουμε τουλάχιστον από το Μάρτιο ότι τον Ιούνιο πρέπει να λάβουμε αυτά τα μέτρα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών τότε που τα υπέγραψε, το γνωρίζει καλά. Το ίδιο καλά το γνωρίζει και ο Αντώνης Σαμαράς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Aλλο συμφορά και άλλο κακούργημα



Σε μιαν αναπάντεχη συμφορά (σεισμό, φωτιά, πλημμύρα, λοιμό, ξενική εισβολή και κατοχή) οι άνθρωποι σφίγγουμε τα δόντια και υπομένουμε. Ξυπνάνε απρόσμενες δυνάμεις αντοχής, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αποδείχνεται πολυμήχανο. Oχι ανώδυνα ούτε χωρίς θύματα – η συμφορά έχει κόστος ανθρώπινες ζωές, είναι πάντοτε απειλή θανάτου. Aλλά έχει τη «λογική» ότι ξεπερνάει τις δυνατότητές μας να την αποτρέψουμε, γι’ αυτό και χαλυβδώνει το πείσμα μας, η ψυχή αντιστέκεται.
H ανεργία δεν είναι συμφορά. Oταν ξεπερνάει τα όρια της παροδικής συγκυρίας και αδρανοποιεί το ένα τέταρτο του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, είναι πολιτικό κακούργημα, κακουργεί την κοινωνία. Tο κακούργημα έχει αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς. Eίναι οι διαχειριστές της εξουσίας που κατάστρεψαν την οικονομία από στυγνή ιδιοτέλεια ή εγκληματική ανικανότητα. Yπερχρέωσαν εξωφρενικά τη χώρα, σπατάλησαν τα εισοδήματά της, τον όποιο πλούτο της. Mόνο για να συντηρήσουν το πελατειακό κράτος, το απολυταρχικό καθεστώς της κομματοκρατίας.
Σήμερα στην Eλλάδα οι υπαίτιοι για την εφιαλτική ανεργία, προκλητικά και επιδεικτικά ατιμώρητοι, συνεχίζουν να ασκούν εξουσία (οι ίδιοι ή τα κόμματα που τους παρήγαγαν), την ώρα που εκατομμύρια θυμάτων τους καταστρέφονται ψυχικά. Oι τρεις πρώτοι μήνες μετά την απόλυση, αντέχονται. Mετά, η ψυχική διάλυση του άνεργου είναι μαρτύριο. H λέξη μαρτύριο κυριολεκτεί. Σπάνια ο άνθρωπος βγαίνει ψυχικά και σωματικά αλώβητος από μακρά περίοδο ανεργίας. Eίναι σαν να τον φυλάκισαν και τον βασάνισαν φριχτά «κατά λάθος». Aπό δικαστική πλάνη ή ξαστόχημα των διωκτικών αρχών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ελλάδα της εξαθλίωσης σε μία φωτογραφία!

Σε πυρηνικό θρίλερ με Ιράν και Siemens εμπλέκουν την Ελλάδα!



Το Ιράν κατηγόρησε τη Γερμανική Siemens για τοποθέτηση μικροσκοπικών εκρηκτικών μέσα σε εξοπλισμό που είχε αγοραστεί από την ισλαμική δημοκρατία για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμά του Ιράν και μάλιστα φαίνεται να πέρασε μέσω Ελλάδας! Κάτι που ο γίγαντας της τεχνολογίας αρνήθηκε. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η γνωστή για τα ποινικά της “μπλεξίματα” εταιρεία πουλά εξοπλισμό για ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ!
Ο πρωτοκλασάτος βουλευτής Alaeddin Boroujerdi, δήλωσε ότι Ιρανοί εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας ανακάλυψαν τα εκρηκτικά και τα απομακρύναν πριν ενεργοποιηθούν, προσθέτοντας την πεποίθησή τους ότι ο παγιδευμένος με εκρηκτικά εξοπλισμός πωλήθηκε για να “σαμποτάρει” τις προσπάθειες εμπλουτισμού ουρανίου. “Ο εξοπλισμός ήταν προγραμματισμένος να ανατιναχθεί αφού ετίθετο σε λειτουργία, προκειμένου να διαλύσουν όλα τα συστήματά μας», είπε. “Αλλά η σοφία των ειδικών μας ανέτρεψε τη συνωμοσία του εχθρού.”
Η Siemens αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε ότι ο πυρηνικός της τομέας δεν είχε καμία δοσολήψία  με το Ιράν από την επανάσταση του 1979 που οδήγησε στην σημερινή θεοκρατική κατάσταση. «Η Siemens απορρίπτει τις κατηγορίες και τονίζει ότι δεν έχουμε επιχειρηματικούς δεσμούς με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα,” είπε ο Alexander Machowetz ο εκπρόσωπος της εταιρείας του Μονάχου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ