Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης -εκπλήξεις στο Πολιτικό Συμβούλιο


Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης - εκπλήξεις στο Πολιτικό Συμβούλιο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αφού κατά τη διαδικασία ανάδειξης του 13μελούς Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη, έλαβε 109 ψήφους σε σύνολο 168 ψηφισάντων. Εκπλήξεις ωστόσο έκρυβε η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών.
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ:
Με 109 ψήφους σε σύνολο 168 ψηφισάντων εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης γραμματέας του ΠΑΣΟΚ
Στα 33 του χρόνια είναι ο νεότερος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ο πρώτος που δεν ήταν γεννημένος όταν ιδρύθηκε το κόμμα το 1974.
«Νοιώθω υπόλογος στη γενιά που βιώνει τη γενιά και τη μετανάστευση» δήλωσε ο Ανδρουλάκης.
Εκπλήξεις στην εκλογή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου: τρία «φαβορί» έμειναν έξω.
Πρώτοι σε ψήφους οι Αλαμάνος, Σαουλίδου, Μωραΐτης.
Για την εκλογή του γραμματέα – με τον Νίκο Ανδρουλάκη μοναδικό υποψήφιο – τρία ήταν τα άκυρα ψηφοδέλτια και 56 τα λευκά.

Ο 33χρονος Ανδρουλάκης ήταν η πρόταση του Βαγγέλη Βενιζέλου για τη θέση του γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο νεότερος γραμματέας στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν μόλις ενός έτους όταν το κόμμα ήρθε για πρώτη φορά στην εξουσία της χώρας το 1981.

Ο πρόεδρος του κινήματος πρότεινε επίσης για μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου τους Θάνο Μωραΐτη, Μιχάλη Καρχιμάκη, Παναγιώτη Αλαμάνο, Κώστα Σκανδαλίδη, Πάρι Κουκουλόπουλο, Τόνια Αντωνίου, Φώφη Γεννηματά, Κυριάκο Πιερρακάκη, Χρήστος Παπαστεργίου, Συλβάνα Ράπτη, Νάντια Γιαννακοπούλου και Χαρά Κεφαλίδου.

Τις υποψηφιότητές τους για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έθεσαν επίσης – εκτός λίστας – οι Αντώνης Σαουλίδης, Κώστας Μπελτεγρής και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Από την Ιπποκράτους αποδιδόταν μεγάλη σημασία στον αριθμό των ψήφων που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος γραμματέας, αφενός διότι θα καταδείξει τη δύναμη των βενιζελικών στο εσωτερικό του κόμματος μετά το Συνέδριο και αφετέρου θα μετρήσει το βάθος του ρήγματος που έχει δημιουργηθεί εντός της ίδιας ομάδας λόγω των αντιδράσεων που καταγράφονται προς το πρόσωπο του 33χρονου Νίκου Ανδρουλάκη.

Η «επίδοση» των 109 ψήφων σε σύνολο 168 ψηφισάντων θεωρείται ικανοποιητική για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ωστόσο εκπλήξεις έκρυβε η ψηφοφορία για την εκλογή μελών του Πολιτικού Συμβουλίου καθώς τρεις από τους επισήμως προτεινόμενους έμειναν εκτός: Συλβάνα Ράπτη, Χρήστος Παπαστεργίου και Ασπα Παπαηλιού.

Αναλυτικά όσοι εκλέχτηκαν και οι ψήφοι που έλαβαν:

Παναγιώτης Αλαμάνος 60, Θάνος Μωραίτης 60, Αντώνης Σαουλίδης 60, Τόνια Αντωνίου 58, Νάντια Γιαννακοπούλου 56, Χαρά Κεφαλίδου 55, Μιχάλης Καρχιμάκης 54, Φώφη Γεννηματά 53, Κώστας Σκανδαλίδης 51, Κυριάκος Πιερρακάκης 46, Βασίλης Κεγκέρογλου 43, Κώστας Μπελντεγρής 41, Πάρης Κουκουλόπουλος 40.

Ανδρουλάκης: «Νοιώθω υπόλογος στους νέους μη προνομιούχους»
Μετά την εκλογή του ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για ένα «εσωτερικό δίλημμα» που βιώνει, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια: «Εμείς οι νέοι που ασχολούμαστε με το ΠΑΣΟΚ, η δικιά μας γενιά, είναι ο ύστερος εκπρόσωπος μιας παρελθούσης κατάστασης ή το νέο που θα γεννήσει μια νέα αλλαγή;»

Προσέθεσε ότι από την πλευρά του δεσμεύεται να υπηρετήσει τα «καθαρά μηνύματα» που έστειλαν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο συνέδριο: «Ηλικιακή ανανέωση, ανανέωση όμως και πολιτικής κουλτούρας και πολιτικής πρακτικής, ενότητα. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, όμως. Με πραγματική ενότητα κι όχι επίπλαστη. Με την ενότητα της εσωτερικής δημοκρατίας, με την ενότητα της εσωτερικής δικαιοσύνης» είπε.

Και κατέληξε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξανασυναντήσει την κοινωνία και τους νέους, μη προνομιούχους της εποχής μας. «Σε αυτούς πρέπει να προσφέρουμε σήμερα προοδευτικές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Σε αυτούς που σε μεγάλο βαθμό είναι κομμάτι της νέας γενιάς, της γενιάς των πολλών εφοδίων και των λίγων ευκαιριών. Της γενιάς που βιώνει την ανεργία, της γενιάς που βιώνει τη μετανάστευση, της γενιάς που χάνει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή της. Απέναντι σε αυτούς νοιώθω υπόλογος, σε αυτούς πρέπει να ξαναδώσουμε ελπίδα, σε αυτούς πρέπει να ξαναδώσουμε όραμα και θα το κάνουμε και με αυτούς. Με τα νιάτα θα ξανασηκώσουμε την πατρίδα όρθια». 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Μέσα Σύνοδος Κορυφής και έξω διαδηλωτές τσολιάδες στις Βρυξέλλες




 Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι τουλάχιστον 10.000 εργαζόμενοι από όλη την Ευρώπη, εκπρόσωποι συνδικάτων και όχι μόνο διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες κατά της ανεργίας
- Σε ένδειξη συμπαράστασης στην Ελλάδα τρεις από τους διαδηλωτές ντύθηκαν τσολιάδες!
- Κίνδυνο επανάστασης αν συνεχιστεί η λιτότητα προέβλεψε ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ
- Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής

Η σημερινή ημέρα επελέγη και λόγω της Συνόδου Κορυφής και της παρουσίας όλων των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες. Χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες διαδήλωσαν κατά της λιτότητας.

Εντύπωση προκάλεσαν τρείς από τους διαδηλωτές, αγνώστου εθνικότητας, αποφάσισαν να ντυθούν με παραδοσιακές ελληνικές στολές.

Δεν τους πτόησε ούτε το κρύο, ούτε το χιόνι και με αυτή την κίνηση έδειξαν ότι συμπαραστέκονται στην Ελλάδα η οποία περνάει μια από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία της. Μέχρι και τσαρούχια φόρεσαν!

Εντύπωση όμως προκάλεσαν και όσα είπε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλώντ Γιούνκερ.

"Υπάρχει ρίσκο κοινωνικής επανάστασης αν συνεχιστούν τα μέτρα λιτότητας", είπε φτάνοντας στις Βρυξέλλες.
Είπε επίσης ότι πρέπει να σταματήσει η πολιτική αυτή και να υπάρξει δημοσιονομικη αυστηρότητα αλλά πάντα συνδυασμένη με μέτρα που θα προωθούν την ανάπτυξη.

Οι εργασίες της Συνόδου της ΕΕ άρχισαν στις 18:00 (ώρα Ελλάδος)

Μετά το δείπνο εργασίας των «27», στις 23:00 (ώρα Ελλάδος) θα συνεδριάσουν οι 17 ηγέτες της ευρωζώνης
Παρόντες θα είναι ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
 ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΔΕΗ: Προσθήκη θέματος στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης Γ.Σ.




Την προσθήκη νέου θέματος στην Ημερήσια Διάταξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την υπ’ αριθ. 56 /14-3-2013 απόφασή του, το ΔΣ, κατόπιν σχετικής αίτησης του Ελληνικού Δημοσίου, ως μετόχου με ποσοστό 51,12% των μετοχών, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 39 παρ.2 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει, αποφάσισε να εγγράψει στην Ημερήσια Διάταξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η οποία θα συνέλθει στις 29-3-2013, ως πρόσθετο θέμα υπ’αριθ.2 το εξής : ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: « Επικύρωση εκλογής Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ».
ΠΗΓΗ:capital.gr

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίστηκε το κείμενο για ΑΟΖ




Το πρώτο Ευρωπαϊκό δημόσιο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνωρίζει την σπουδαιότητα των υδρογονανθράκων της Ν.Α. Μεσογείου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης (πρώτο το defencenet.gr σημερα το πρωί αποκάλυψε την επικείμενη ψήφιση), ψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η έκθεση "Ευρωπαϊκός Οδικός Ενεργειακός Χάρτης μέχρι το 2050" της ελληνίδας ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ  Νίκης Τζαβέλα (είναι θέμα χρόνου η επιστροφή της ιδιαίτερα δραστήριας ευρωβουλευτού στη ΝΔ), στο κείμενο που ψηφίστηκε, τονίζεται ότι "Η παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για γεωτρήσεις και η οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών θα μετατραπεί σε πηγή προστριβών με τρίτες χώρες, και ότι η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει υψηλό πολιτικό προφίλ στο θέμα αυτό και να επιδιώκει να αποτρέπει διεθνείς τριβές".

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η ενέργεια πρέπει να χρησιμοποιείται ως κινητήρια δύναμη για ειρήνη, περιβαλλοντική ακεραιότητα, συνεργασία και σταθερότητα Είναι επίσης, η πρώτη απόφαση της Ε.Ε. που ζητά να δοθεί έμφαση στην οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΕΕΖ) των κρατών - μελών της Ε.Ε. και των σχετικών τρίτων χωρών, σύμφωνα με τη Σύμβαση UNCLOS, την οποία έχουν προσυπογράψει όλα τα κράτη μέλη και η ΕΕ καθαυτή.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ιδρυτική διακήρυξη συνδικαλιστικής παράταξης "Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων"



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ – ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από βίαιες και θεμελιακές αλλαγές. Η πρωτοφανής οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, προϊόν της εφαρμογής ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής έχει προκαλέσει τεκτονικές μεταβολές στις δομές και στους θεσμούς και ανυπολόγιστες συνέπειες στους εργαζόμενους και τους κοινωνικά αδύναμους. 

Κοινωνικές κατακτήσεις που διεκδικήθηκαν και κατακτήθηκαν από τους εργαζόμενους και το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα, στη περίοδο της μεταπολίτευσης, έχουν μπει στο στόχαστρο των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζουν τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας μας και η μία κατάκτηση μετά την άλλη αποδομείται. Όσοι σχεδιάζουν, υλοποιούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, αλλά και όσοι την υπηρετούν διαμορφώνοντας τη κοινή γνώμη, δεν μπορούν να «ανεχθούν» μια κοινωνία με οφέλη για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους και τους μη προνομιούχους. Δεν χωράει στην ιδεολογία τους το κράτους δικαίου και το κοινωνικό κράτος. Όλοι αυτοί που απλώνουν τον εφιάλτη και τη βαρβαρότητα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής πάνω από την Ευρώπη, θέλουν παραγωγή πλούτου και ανάπτυξη μόνο υπέρ των αγορών, των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, υπέρ των τραπεζών, αδιαφορώντας για την εξαθλίωση και φτωχοποίηση του λαού.
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αμφισβητούν πλέον ανοιχτά θεσμούς που βρίσκονταν μέχρι πρότινος στο απυρόβλητο. Το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του δείχνουν ανήμποροι να κατανοήσουν τις αλλαγές, να αναπροσαρμόσουν τη λειτουργία τους και να εκφράσουν εκ νέου την κοινωνία.
Στον κυκλώνα της κρίσης βρίσκεται εγκλωβισμένο το κίνημα της εργασίας. Στην πλέον δυσμενή περίοδο για τους εργαζόμενους, τη στιγμή που καταλύεται το εργασιακό δίκαιο, ισοπεδώνονται μισθοί, συντάξεις και συμβάσεις εργασίας, τα συνδικάτα δεν έχουν κατορθώσει να οργανώσουν αποτελεσματικά την άμυνα και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θεωρίες και πραγματικότητα για την ΚΑΒΑΛΑ OIL




Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται πλήθος ισχυρισμών και ανυπόστατων κατηγοριών με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής μας ΚΑΒΑΛΑ OIL A.E., το οποίο σύντομα θα αντικατασταθεί. 

Ταυτόχρονα, τα μέλη του Δ.Σ. προβαίνουν σε περίεργες «πρωτοβουλίες» που δημιουργούν επιχειρησιακά αδιέξοδα και τετελεσμένα. Παράλληλα, επιδίδονται σε πλήθος επιλεκτικών αναληθών διαρροών με σκοπό την εντύπωση και όχι την ενημέρωση, με στόχο την σπίλωση και τον εξευτελισμό προσώπων και θεσμών, θεωρώντας προφανώς ότι τα μέλη του Δ.Σ. είναι πάνω από την Βουλή των Ελλήνων, το ΥΠΕΚΑ, το Νομικό Συμβούλιο και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τους Βουλευτές, την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Έτσι, «Πρωτοβουλίες» όπως: 
Η συντονισμένη προσπάθεια εκβιασμού της μητρικής Εταιρείας για να προβεί σε πώληση των μετοχών της σε επενδυτή «φάντασμα”. 
Η ομηρεία εργαζομένων που κατά την «υπερήφανη» δήλωση μελών του Δ.Σ. «τους κρατά απλήρωτους για να τους κρατά στα κάγκελα». 
Η προσπάθεια απόσυρσης της τροποποίησης της Σύμβασης για την εναρμόνισή της με την ισχύουσα νομοθεσία περί υδρογονανθράκων, ο κοινός δηλαδή κόπος είκοσι και πλέον μηνών, με άμεσο τον κίνδυνο λήξης των αδειών σε μόλις 97 ημέρες, βάσει της τελευταίας πενταετούς παράτασης. 
Οι συνεχείς εκβιασμοί και απειλές προς βουλευτές και άλλους εκπροσώπους θεσμικών φορέων, ακόμα και σημερινών υπουργών, προτρέποντάς τους σε πράξεις ενάντια στις απόψεις τους με την απειλή ότι «θα χυθεί αίμα». 
Η καταγγελία στην Standard Chartered Bank, την τράπεζα δηλαδή με την οποία έχουμε συνάψει συμφωνία χρηματοδότησης και μέσω της οποίας εισπράττονται τα έσοδα από την πώληση του πετρελαίου. 
Η επ’ αόριστον αναβολή της φόρτωσης πετρελαίου, από την οποία εξαρτώνται πληρωμές οφειλών και μισθών. 
Το συνεχές σαμποτάρισμα συνεργασιών - όπως εκείνη με μεγάλη διεθνή εταιρεία της πετρελαϊκής βιομηχανίας – καθώς και της διενέργειας ελέγχων για την βελτιστοποίηση των εργασιών και της λειτουργίας της Εταιρείας, 
μας οδήγησαν στην πλήρη απόσυρση της εμπιστοσύνης μας στα μέλη του Δ.Σ. και στην λήψη μέτρων για την προστασία ατόμων (εργαζομένων, συνεργατών, εκπροσώπων θεσμικών φορέων, κ.λπ.) και την αποτροπή ακόμα πιο δυσάρεστων καταστάσεων που θα θέσουν σε κίνδυνο την λειτουργία και την βιωσιμότητα της Εταιρείας. 

Την Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, ζήσαμε την τελευταία «πρωτοβουλία», μια συνέντευξη Τύπου όπου όλοι πλέον πείστηκαν ότι τα σχέδια της Ομάδας των Τεσσάρων περιλαμβάνουν «το τίποτα και την αβεβαιότητα». 

Παράλληλα, συνειδητοποίησαν και εκείνοι ότι δεν πείθουν κανέναν και ότι η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, εκεί που την οδήγησαν με τις πράξεις τους, αποκόπτεται πλήρως από το αντικείμενό της: την παραγωγή και πώληση πετρελαίου, από τους μεγάλους προμηθευτές που ζητούν νόμιμες εγγυήσεις και εν τέλει, μένει χωρίς έσοδα και συμμάχους. 

Απαντώντας στις πλείστες θεωρίες με αποδείξεις σημειώνουμε τα εξής: 
«Δεν έχουν λεφτά.» 
Ήρθαμε στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ με σκοπό να μείνουμε και να αξιοποιήσουμε τον εθνικό ορυκτό μας πλούτο. Επενδύσαμε - σύμφωνα και με το πιστοποιητικό της ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας Grand Thornton - μέχρι σήμερα το ποσό των €150.000.000. 
«Παίρνουν τα λεφτά και τα πάνε στην Αθήνα…» 
Το 83% των εσόδων από την πώληση πετρελαίου την τελευταία πενταετία έχει διατεθεί για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ. Βάσει της Έκθεσης των Ορκωτών Λογιστών έχουν καταβληθεί €184.000.000 ή €36,8 εκατομμύρια το χρόνο σε λειτουργικά έξοδα της Καβάλα Oil, πέραν των €108 εκατομμυρίων που κόστισαν οι γεωτρήσεις. 
«Θα απολύσουν τους εργαζόμενους και θα φέρουν μισθούς πείνας» 
Μένοντας στα γεγονότα και όχι σε δήθεν «προθέσεις», την τελευταία πενταετία: 
Δεν έγινε ούτε μια απόλυση, αντίθετα πραγματοποιήθηκαν 85 προσλήψεις. 
Δεν έγινε καμία μείωση στους μισθούς και στις πρόσθετες παροχές των εργαζομένων. 
Έχουμε, εγγράφως, δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. 
«Τους βρήκαμε επενδυτή και αυτοί έφυγαν.» 
Επιβεβαιώνουμε ότι πράγματι, ΑΠΟΡΡΙΨΑΜΕ την πρόταση πώλησης της Εταιρείας στον επενδυτή «φάντασμα», η οποία μας κατατέθηκε αίφνης στο Διοικητικό Συμβούλιο της 5ης Φεβρουαρίου, καθώς: 
Ούτε ήρθαμε για «να πουλήσουμε και να κονομήσουμε», 
Ούτε ενδίδουμε σε απειλές συνδικαλιστικού τσαμπουκά, 
Ούτε πρόκειται να εμπλακούμε σε ύποπτες συναλλαγές με σκοτεινές προεκτάσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος. 
«Χρωστάνε στην αγορά της Καβάλας €30 εκατομμύρια.» 
Έχουμε πετρέλαιο αξίας €15 εκατομμυρίων στις δεξαμενές και το οποίο η σημερινή Διοίκηση εκβιαστικά αρνείται να φορτώσει.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διασπάστηκε η ΠΑΣΚΕ- Ιδρύθηκε η "ΕΜΕΙΣ"




Διασπάστηκε η ΠΑΣΚΕ - Τα γωστότερα στελέχη αποχώρησαν και δημιούργησαν την "αυτόνομη και αντιμνημονιακή" ΕΜΕΙΣ
Ομάδα συνδικαλιστών, στην οποία συμμετέχουν γνωστά συνδικαλιστικά στελέχη όπως ο Νίκος Φωτόπουλος, ο Μιχάλης Κουρουτός, ο Νίκος Ορφανός, η Στάβυ Σαλουφάκου και η Μεταξία Στεκουλέα, αποχώρησε από την συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ και δημιούργησαν μια νέα, αυτόνομη και αντιμνημονιακή παράταξη όπως αυτοπροσδιορίζονται, την ΕΜΕΙΣ.
Η νέα συνδικαλιστική παράταξη, είναι το Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων και την ίδρυσαν ηγετικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, επιλέγοντας την αυτονόμηση αντί της παραμονής στην «μνημονιακή» ΠΑΣΚΕ ή τη συνεργασία με την αντιμνημονιακή Αυτόνομη Παρέμβαση.
Η νέα παράταξη, ΕΜΕΙΣ, αποτελείται από τους
Α) Κουλουμπαρίτση Νίκο, Μέλος ΔΣ Συνδικάτου ΟΑΣΑ
Β) Μπασινά Στέφανο, Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Εύβοιας
Και από τα ακόλουθα πρώην και νυν μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ:
Α) Κουρουτό Μιχάλη, Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ, Πρόεδρο ΟΙΕΛΕ
Β) Ορφανό Νίκο, Πρώην Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ, Πρόεδρο Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β.
Γ) Σαλουφάκου Στάβυ, Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ, Πρόεδρο Ε.Κ.Α.
Δ) Στεκουλέα Μεταξία, Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ
Ε) Φωτόπουλο Νίκο, Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ, Πρόεδρο ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Η διάσπαση της ΠΑΣΚΕ αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στο επικείμενο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, καθώς εκτιμάται ότι η νέα παράταξη θα στερήσει από την επικρατούσα (με νύχια και με δόντια τα τελευταία χρόνια) ΠΑΣΚΕ σημαντική δύναμη με αποτέλεσμα να χάσει την παντοδυναμία της στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική παράταξη. Το matrix24.gr, και συγκεκριμένο ο Neo είχε από νωρίς προεξοφλήσει τις εξελίξεις.
Στην ιδρυτική διακήρυξη της νέας παράταξης, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η ελληνική κοινωνία απαιτεί αλλαγές παντού. «Στην εφαρμογή και την ποιότητα της δημοκρατίας, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα, στα συνδικάτα. Θεωρούμε ότι η εργατική τάξη σήμερα είναι απροστάτευτη μπροστά στην ανελέητη επίθεση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και των εργοδοτικών δυνάμεων. Πιστεύουμε ότι ο συνδικαλισμός  της διαπραγμάτευσης πρέπει να γίνει ταυτόχρονα μαχόμενος, αγωνιστικός, διεκδικητικός και ριζοσπαστικός συνδικαλισμός».
Συνολικά, πρόκειται για μια ομάδα 38 συνέδρων που συμμετέχουμε στο 35οΣυνέδριο της ΓΣΕΕ. Η ιδρυτική διάσκεψη έγινε στην  Χαλκίδα και αποφασίστηκε ότι, δεν είναι δυνατόν το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα να συνεχίσει να πορεύεται ως έχει.
«Φαινόμενα όπως ο συντεχνιακός συνδικαλισμός, ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός και ο κομματικός συνδικαλισμός έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα και από την ιστορία και οφείλουμε να τελειώσουμε με αυτά το συντομότερο δυνατό» αναφέρουν τα μέλη της ΕΜΕΙΣ.
 ΠΗΓΗ:neakriti.gr

«Απρόθυμες οι ευρωπαϊκές χώρες για ιδιωτικοποιήσεις»




  Οι ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και τα έσοδα από τυχόν πωλήσεις τους θα μπορούσαν να συμβάλουν στον περιορισμό μη δημοφιλών περικοπών δαπανών ή αυξήσεων φόρων, «εάν η πολιτική ήταν κάτι το απλό».

  «Η πολιτική είναι αρκετά σχετική επειδή μπορεί να υπάρξει σημαντική δημόσια αντίδραση. Προωθώντας μια τέτοια ημερήσια διάταξη, ακόμα και όταν οι αγορές είναι καλές, δεν είναι κατ' ανάγκην ελκυστική πολιτικά», δήλωσε μια οικονομική πηγή με εμπειρία στις ιδιωτικοποιήσεις.

  Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Ελλάδα, η οποία έχει συμπεριλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις στις προσπάθειες για επανεκκίνηση της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, αναμένεται επίσης να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την εξεύρεση αγοραστών.

  Τον Οκτώβριο, μείωσε το ποσό που είχε θέσει ως στόχο να λάβει από τις ιδιωτικοποιήσεις στα 11 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016, από 19 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015, πολύ κάτω του αρχικού στόχου των 50 δισ. ευρώ.

  Η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής εισπράξει περίπου 2 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις, αλλά τα σχέδιά της έχουν «βαλτώσει» από τις καθυστερήσεις και δεν έχει ακόμα υπογράψει οποιαδήποτε σημαντική συμφωνία, αναφέρει το δημοσίευμα.

  Η ίδια πηγή επικαλείται το παράδειγμα της Βουλγαρίας για να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη χώρα, η οποία βρίσκεται βυθισμένη σε πολιτική κρίση και το Μάιο θα πάει σε εκλογές, τη Δευτέρα παρέτεινε την προθεσμία πώλησης μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου της, μετά από δημόσια πίεση για να σταματήσει τη διαπραγμάτευση και επανεξετάζει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

  Όπως αναφέρεται, οι περισσότερες ενέργειες σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ευρώπη έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τον τελευταίο χρόνο, όπως συνέβη για παράδειγμα στην Πορτογαλία και την Ελλάδα, οι οποίες συμφώνησαν σε ιδιωτικοποιήσεις στο πλαίσιο των πακέτων διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

  Ακόμη και για τις κυβερνήσεις που είναι πιο άνετες με τις ιδιωτικοποιήσεις, προστίθεται, ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία μιας εταιρείας και το οικονομικό σκηνικό σε όλη την Ευρώπη θα είναι πιο δύσκολο να προβούν σε πωλήσεις κρατικών επιχειρήσεων.

  Ενώ οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν βελτιωθεί, πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες συνεχίζουν να υποχωρούν, και ενώ υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από αγοραστές, οι τραπεζίτες αναμένουν ότι οι περισσότεροι επενδυτές θα παραμείνουν επιφυλακτικοί μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια ότι ο οικονομικός κύκλος έχει γυρίσει.

  Τον Νοέμβριο, η ιδιωτικοποίηση της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων στην Ιταλία απέτυχε να προσελκύσει οποιεσδήποτε προσφορές, ενώ αργότερα τον ίδιο μήνα μια εξαγγελθείσα χρηματοδότηση του ιταλικού φορέα διαχείρισης του αερολιμένα (SEA) ματαιώθηκε λόγω έλλειψης ζήτησης.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr


Στο 26% η ανεργία στο δ' τριμηνο 2012




Σε 3.681.926 άτομα ανήλθε κατά το \u0001δ΄ τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των απασχολούμενων, ενώ των ανέργων σε 1.295.535, με το ποσοστό ανεργίας να διαμορφώνεται σε 26,0%, έναντι 24,8% του προηγούμενου τριμήνου και 20,7% του αντίστοιχου τριμήνου 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ, η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 6,4% σε σχέση με το δ΄τρίμηνο του 2011.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 5,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 26,3% σε σχέση με το \u0001δ΄ τρίμηνο του 2011.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Επικίνδυνα παιχνίδια με τα ΕΛΠΕ



Οι εξελίξεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων είναι ταχύτατες και δυστυχώς μόνο κακές ειδήσεις περιέχουν.

Μετά την ουσιαστική κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης των αποθεμάτων ασφαλείας πετρελαιοειδών, με τη συναίνεση και του εκπροσώπου της ΕΛΠΕ στη δημόσια διαβούλευση στη Βουλή και μετά την αλλαγή του καταστατικού της ΕΛΠΕ που επιτρέπει την πώληση του ποσοστού του Δημοσίου. ανακοινώθηκε  ότι πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ   αναλαμβάνει ο «γνωστός» σε όλους μας στην ΕΛΠΕ Σταυρίδης, πρόσφατα «πολιτευτής» των ακραίων συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων, του Τζήμερου και του Μάνου και στη συνέχεια υποψήφιος της ΝΔ. Και για όσους δεν τον θυμούνται είναι ο άνθρωπος που σαν Διευθύνων Σύμβουλος ανέλαβε την πώληση των ΕΛΔΑ στους Κορεάτες κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ με πρωθυπουργό τον  Μητσοτάκη το 1992. Δουλειά που προχώρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Τσοχατζόπουλο το 2003 με τον όμιλο Λάτση.
Οι παλιότεροι συνάδελφοί μας θα μπορούσαν να μας διηγηθούν τη χυδαιότητα και τη συμπεριφορά του «manager Σταυρίδη» κατά τη διάρκεια των απεργιών, το κλείσιμο της πύλης, τις απολύσεις και το ρόλο των «συμβούλων αποκρατικοποίησης» που κάλεσε να αποτιμήσει τα ΕΛΔΑ. Τότε που πάλι βάφτιζαν το ξεπούλημα «επενδύσεις και ανάπτυξη». Τότε που σύσσωμοι οι εργαζόμενοι πέρα από κομματισμούς αντιτάχθηκαν και νίκησαν στο ξεπούλημα των ΕΛΔΑ. Τότε που ο εν λόγω αδίστακτος manager που αγνοούσε ακόμα και το χρώμα του πετρελαίου έτρεχε στα σαλόνια των «επενδυτών» και στις παραλιακές βίλες για να ξεπουλήσει τα ΕΛΔΑ.
Βεβαίως μετά την σχετική ανακοίνωση από την κυβέρνηση  υπήρξε άμεση απάντηση από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη που δήλωσε στη Βουλή  ότι «Βεβαίως ως ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δεν τρέφαμε ποτέ αυταπάτες για το ρόλο των διορισμένων από την τριμερή κυβέρνηση και την τρόικα στο ΤΑΙΠΕΔ. Η δημόσια περιουσία, μοχλός και εργαλείο ανάπτυξης για την χώρα, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο στα χέρια τους. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως θα παρακολουθούμε στενά κάθε κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου προέδρου του ΔΣ και ότι θα αγωνιστούμε για να κλείσουμε το δρόμο στα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους».

Μάλιστα, πριν καν στεγνώσει το μελάνι όσον αφορά την προαναφερόμενη  διαδοχή, ο σημερινός πρόεδρος της ΕΛΠΕ κος Κομνηνός ,  στον απόηχο της επίσκεψης Σαμαρά στην Τουρκία κάλεσε μόλις χθες τους Τούρκους επενδυτές  να επενδύσουν στην αποκρατικοποίηση της ΕΛΠΕ.
.Αλήθεια σαν εκπρόσωπος ποιού τους κάλεσε ο κος Κομνηνός;
Του Ελληνικού Δημοσίου; Του ομίλου Λάτση; Άλλων τρίτων  συμφερόντων ;
Υπήρξε παρότρυνση από τον πρωθυπουργό και συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών.; Λειτούργησε σαν «λαγός» άλλων συμφερόντων – τρίτων επενδυτών ;
Νομίζαμε ότι ο θεσμικός και καταστατικός ρόλος του είναι η ενασχόλησή του με τη λειτουργία της εταιρείας, την ανάπτυξή της, την αξιοκρατία, τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος την ομαλή προμήθεια αργού  και την τροφοδοσία της αγοράς  και όχι με θέματα που δεν αποτελούν απλά επικίνδυνα παιχνίδια για τα ΕΛΠΕ αλλά συνολικά για τη χώρα.
Τι λένε αλήθεια τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΠΕ και αυτοί που τον διόρισαν ;
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Γίνεται πλέον καθαρό και στον πλέον καλόπιστο ότι η τρικομματική κυβέρνηση, μέσα στα αδιέξοδά της, ολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια . Η χώρα μπορεί να μείνει χωρίς αποθέματα ασφαλείας και χωρίς διυλιστήρια και ειδικά σε περίοδο κρίσης και έντασης στην περιοχή.
Το θέμα παίρνει πλέον εθνικές διαστάσεις, διαστάσεις εθνικής μειοδοσίας.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να ανατρέψει την πολιτική αυτή να μην επιτρέψει όχι απλά το ξεπούλημα της ΕΛΠΕ και όλης της ενεργειακής υποδομής αλλά να πράξει και το πατριωτικό καθήκον της υπεράσπισης της χώρας.

Δεν είναι ώρα για κομματικές περιχαρακώσεις και ανούσιες διαφωνίες.
Είναι καθήκον εθνικό και δημοκρατικό να τους ανατρέψουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Αύριο ίσως να είναι αργά.                                                 
Π.Κ.ΣΥΡΙΖΑ ΕΛ.ΠΕ. 
ΠΗΓΗ:metaixmio-gv.blogspot.gr

Δελτίο Τύπου - Συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΕ - 35ο Συνέδριο: Προκλήσεις & απαντήσεις




Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιήσει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 20/3/2013 και ώρα 12:00 στο ξενοδ. ASTIR EGNATIA (Αλεξανδρούπολη) ενόψει του 35ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24/3/2013 στην Αλεξανδρούπολη.
Το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και κυρίως για τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ καλείται να δώσει τεκμηριωμένες, αποτελεσματικές και κοινωνικά δίκαιες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στις ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ και στα αδιέξοδα των μνημονιακών και Νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Καλούνται οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ενημέρωσης να παραστούν στη Συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ, κατά την οποία θα παρουσιαστούν το πρόγραμμα και οι προτεραιότητες του 35ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας. 
ΠΗΓΗ:.gsee.gr

Μυστική Δημοσκόπηση για Πρεσβεία

Δημοσκοπηση
 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ που παραδόθηκε σε ξένη διπλωματική αποστολή την περασμένη Παρασκευή με  Δείγμα 1840 άτομα/ Η Έρευνα είναι πανελλαδική , τηλεφωνική συλλογή απαντήσεων  με ημερομηνία διενέργειας : 5-7/3. Αφορά πρόθεση ψήφου με ερώτημα “αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ” ,

περιθώριο στατιστικού λάθους :+-0,6% 
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Βουτιά 14,6% στην κατανάλωση καυσίμων το 2012




Κατά 2,1 εκατομμύρια τόνους μειώθηκε η συνολική κατανάλωση καυσίμων στην Ελλάδα το 2012, λόγω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης της φορολογίας. 

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Μότορ Όιλ, την περασμένη χρονιά στο εσωτερικό της χώρας μαζί με τα καύσιμα ναυτιλίας και αεροπορίας, καταναλώθηκαν 12,75 εκατ. τόνοι, έναντι 14,9 εκατ. το 2011 και 19,24 εκατ. τόνων το 2008. 

Υπάρχει δηλαδή μείωση 14,6% το 2012 έναντι του 2011 και 33,7% έναντι του 2008, χρονιά όπου η κατανάλωση έφτασε τα 19,2 εκατ. τόνους. 

Η μεγαλύτερη πτώση, όπως ήταν φυσικό, καταγράφηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς η αποθεματοποίηση του Απριλίου του 2012 δεν αντιστάθμισε το πάγωμα της αγοράς από τον Οκτώβριο και μετά, όταν ίσχυσε η αύξηση του ειδικού φόρου. 

Έτσι, όλο το 2012 καταναλώθηκε 1,84 εκατ. τόνοι, έναντι 2,83 εκατ. το 2011 και 3,13 εκατ. το 2008 (-35% έναντι του 2011 και -41% έναντι του 2008). 

Το καύσιμο που εμφάνισε αύξηση ήταν το πετρέλαιο κίνησης, η κατανάλωση του οποίου ανήλθε σε 2,36 εκατ. τόνους έναντι 2,2 εκατ. το 2011 (+7,5%). Η αύξηση αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί άμεσα αφενός με τη μικρή μείωση του ειδικού φόρου που ισχύει από τον Οκτώβριο και αφετέρου με τον περιορισμό του λαθρεμπορίου, ή καλύτερα της παράνομης χρήσης του πετρελαίου θέρμανσης. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Τρεις φορές πιο σκληρό απο την Ιρλανδία το πρόγραμμα λιότητας στην Ελλάδα




Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο σε εκθεσή του συγκρίνει τις συνθήκες δημοσιονομικής προσαρμογής Ελλάδας Ιρλανδίας εκτιμώντας πως το πρόγραμμα της Ελλάδος ήταν τρεις φορές πιο σκληρό οδηγώντας σε αρνητική επίδραση στο ΑΕΠ.

Την εκτίμηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν σχεδόν τρεις φορές πιο σκληρό από το αντίστοιχο ιρλανδικό διατυπώνει το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) σε έκθεση που δημοσιοποίησε και στην οποία συγκρίνει τις συνθήκες δημοσιονομικής προσαρμογής σε Ελλάδα και Ιρλανδία.

Στην έκθεση σημειώνεται πως στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διετίας 2010-2012 επετεύχθη δημοσιονομική προσαρμογή 5,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας προσαρμογής μόλις 1,7% του ΑΕΠ στην Ιρλανδία. Ακόμη, αναφέρεται πως το πολύ μεγάλο αρχικό χρέος της Ελλάδας, το μεγαλύτερο δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά και η πολύ σκληρότερη δημοσιονομική προσαρμογή είχαν αισθητά μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στο ΑΕΠ. 

Αυτό όπως αναφέρει το IIF αύξησε τα ποσοστά του χρέους και ενίσχυσε τις αμφιβολίες σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, παρά τη μείωση του ελλειμματος και τις πρωτοφανείς απώλειες που υπέστη ο ιδιωτικός τομέας στα πλαίσια του PSI.   
   
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

«Ο ορυκτός πλούτος της χώρας αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού»




«Ο ορυκτός πλούτος της χώρας αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και κανένας δεν δικαιούται να τον εκμεταλλευτεί με απευθείας αναθέσεις. Η αξιοποίησή του θα γίνεται πάντα με διεθνείς δημόσιους διαγωνισμούς», τονίζει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σε δήλωσή του αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

  Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Μανιάτης και ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έδωσαν άδεια εξόρυξης ζεόλιθου σε ελληνική εταιρεία στα Πετρωτά Εβρου, ενώ όπως επισημαίνει, η Ελλάδα εισάγει ζεόλιθο από τη Βουλγαρία, όπου τα κοιτάσματα εκμεταλλεύεται η ελληνική εταιρεία «S&B», μέλος του δ.σ. της οποίας είναι η Ελένη Παπακωνσταντίνου.

  Ο κ. Μανιάτης σημειώνει πως ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης έχει αποσταλεί με δική του πρωτοβουλία πριν από έναν χρόνο στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

  Επισημαίνει ακόμη πως όλες οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου (από το 2007 έως σήμερα) και όλες οι υπηρεσιακές ηγεσίες έχουν αρνηθεί να προχωρήσουν σε απευθείας αναθέσεις στην εκμετάλλευση του Ζεολίθου.

  «Αυτό ελπίζω ότι θα γίνει και στο μέλλον», αναφέρει και καταγγέλλει ότι πίσω από το όλο θέμα κρύβονται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που επιθυμούν την κερδοσκοπία σε βάρος του εθνικού πλούτου και ασκούν πιέσεις. 

  Ο κ. Μανιάτης υπογραμμίζει επίσης ότι η πλήρης νομική τεκμηρίωση της απαγόρευσης για απευθείας ανάθεση, υπάρχει σε πρόσφατη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο οποίο απεστάλη για γνωμοδότηση με πρωτοβουλία μου ο πλήρης φάκελος. Και δυστυχώς, συμπληρώνει,  ο διαγωνισμός δεν έχει προχωρήσει, με ευθύνη της αποκεντρωμένης διοίκησης που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα, παρά και την πρόσφατη εντολή της σημερινής πολιτικής ηγεσίας.

  «Όλα τα υπόλοιπα σχόλια περιττεύουν», καταλήγει με νόημα στη δήλωσή του ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ; Το Πίρι Ρέις έξω από την Χίο - Επιχειρείται αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας




Το τουρκικό ερευνητικό «Πίρι Ρέις» βρίσκεται στη Χίο και έχει ξεκινήσει σεισμολογικές έρευνες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει παραβιάσει ελληνικά χωρικά ύδατα. Κινείται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και της περιοχής που έχει δεσμεύσει με NAVTEX. Η αναγγελία προβλέπει πως οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι τις 5 Απριλίου.

Η κίνηση της Άγκυρας είναι ενδεικτική των προθέσεων της που έχουν εκφραστεί τόσο με τη ρηματική διακοίνωση που κατέθεσε στον ΟΗΕ όσο και με δηλώσεις της σε πολιτικό επίπεδο για την αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα θέλει τη συναδιαχείριση του Αιγαίου και την συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων εντός της ελληνικής ΑΟΖ και για να προωθήσει τις αξιώσεις είναι αποφασισμένη να προκαλέσει ακόμη και «θερμό επεισόδιο».

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται υπο παρακολούθηση από ναυτικές δυνάμεις των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Φαίνεται πώς τα όργανα έχουν αρχίσει…

ΠΗΓΗ: defencenet.gr