Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ποια χώρα και γιατί πληρώνει το πιο ακριβό ρεύμα στον πλανήτη;

Από το greeklignite.blogspot.gr
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι η πιο καθαρή μορφή ενέργειας κι αποτελεί βάση για όλες τις αναπτυγμένες οικονομίες. Η Αυστραλία είναι μια από τις πλουσιότερες ενεργειακά περιοχές στον πλανήτη, έχει και κάρβουνο και φυσικό αέριο και ουράνιο, ωστόσο η Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας έχει καταντήσει να είναι η πρώτη στα μπλακ άουτ περιοχή του ΟΟΣΑ, καθώς θεώρησαν πως βάζοντας αιολικά και Φ/Β θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους αποσυρόμενους λόγω ηλικίας θερμικούς τους σταθμούς.

Από την 1η Ιουλίου 2017 σε κάποιες Πολιτείες υπήρξαν αυξήσεις τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, οπότε μέσα στον Αύγουστο η Αυστραλιανή εταιρεία συμβούλων MarkIntell κυκλοφόρησε δείκτες για τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στις Πολιτείες της Αυστραλίας και τάραξε τη μακαριότητα των Αυστραλών, καθώς ..

Μετατροπή άλμης σε πόσιμο νερό με χρήση νανοσωλήνων άνθρακα

Από το naftemporiki.gr
Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι πόροι από νανοσωλήνες άνθρακα είναι ικανοί να φιλτράρουν το θαλασσινό νερό και να αφαιρούν το αλάτι, παράγοντας καθαρό νερό. Τέτοιοι είδους πόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τεχνολογία καθαρισμού του νερού, αναφέρουν οι ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου Λώρενς Λίβερμορ και του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν.

Εκτιμάται πως έως και τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν περιστασιακή ή συνεχή λειψυδρία σήμερα, και καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται, η ανάγκη για τεχνολογίες καθαρισμού των υδάτων γίνεται όλο και πιο απαραίτητη.

Οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι...

Στα 126,5 εκατ. αυξήθηκαν τα κέρδη εξαμήνου της Μοτορ Οιλ

Από το energypress.gr
Στα 126,5 εκατ. ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Motor Oil το α΄ εξάμηνο καταγράφοντας άνοδο 7,23% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 3,74 δισ. σημειώνοντας άνοδο 40,93%. Τα EBITDA αυξήθηκαν 5,1%, στα 273,1 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση του ομίλου, οι δραστηριότητες των εταιριών διύλισης και εμπορίας προϊόντων πετρελαίου, καθώς και η κερδοφορία τους, είναι συνάρτηση σειράς εξωγενών παραμέτρων και κυρίως των τιμών του αργού, των περιθωρίων διύλισης, της ισοτιμίας Ευρώ / Δολαρίου Η.Π.Α και της εξέλιξης των επιτοκίων.

Κατά τη διάρκεια του Α’ εξαμήνου 2017 δεν..

Ο Harvey «χτύπησε» την καρδιά της ενεργειακής βιομηχανίας των ΗΠΑ - Εκτοξεύονται οι τιμές της βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Οι πλημμύρες στο Χιούστον που προκάλεσε ο τυφώνας Harvey συνεχίσθηκαν στο νοτιοανατολικό Τέξας, χτυπώντας την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής με πρωτοφανή επίπεδα βροχοπτώσεων και «παγιδεύοντας» τον πυρήνα της αμερικανικής ενεργειακής βιομηχανίας.

Ο Harvey μπορεί πλέον να μην είναι ένας μεγάλος τυφώνας, αλλά το πρόβλημα για το Τέξας μόλις αρχίζει με τις πρωτοφανείς πλημμύρες στην καρδιά της παραγωγής ενέργειας στις ΗΠΑ και στο Χιούστον.

Τα συμβόλαια βενζίνης εκτοξεύθηκαν..

ΕΛΠΕ: Καθαρά κέρδη 49,5 εκατ. στο Q2 βλέπει η IBG

Από το .euro2day.gr
Στα 49,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα σε ετήσια βάση, αναμένεται να διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων το β΄τρίμηνο, σύμφωνα με προβλέψεις της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "neutral" και τιμή-στόχο στα 7,1 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η συνέχιση του υγιούς περιβάλλοντος στον κλάδο διύλισης της Μεσογείου δείχνει προς ένα ακόμη τρίμηνο ισχυρής λειτουργικής απόδοσης. Ωστόσο, οι αντίξοες κινήσεις των νομισμάτων και οι μεταβολές στην πετρελαϊκή τιμή αναμένεται να επηρεάσουν τα καθαρά κέρδη. 

Η IBG εκτιμά ότι ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όσα χρόνια και αν περάσουν, η 1η  Σεπτέµβρη του 1992 παραµένει ως µία ακόµη µέρα που σηµάδεψε µε το χειρότερο δυνατό τρόπο τις µνήµες και τις ψυχές όλων µας.

 15 αδικοχαµένοι συνάδελφοί µας και 24 τραυµατίες, είναι ..

ΚΟΙΝΗ AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πιστεύουμε ότι στα ΕΛΠΕ η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα, μάλιστα κάθε μέρα έχουμε καινούργια ερωτήματα για το τι τελικά συμβαίνει στην Εταιρεία μας αλλά και ποιος είναι ο ρόλος του Συνδικάτου μας σε αυτά.

Αφήσαμε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, περιμένοντας την επίσημη αντίδραση  του Προεδρείου του ΠΣΕΕΠ, από την ένορκη..

Λιβύη: Σταμάτησε η παραγωγή πετρελαίου σε ακόμη δύο πεδία

Από το worldenergynews.gr
Δύο ακόμη πεδία πετρελαίου στη Λιβύη κλείνουν καθώς  ένοπλη ομάδα έκλεισε τους αγωγούς Hamada και El Feel  διακόπτοντας περαιτέρω το σχέδιο της χώρας του ΟΠΕΚ για την ενίσχυση της παραγωγής αργού πετρελαίου.

Το El Feel σταμάτησε την παραγωγή,  ανακοίνωσε την Κυριακή 27/8 ο Wessam Al-Messmari, διευθυντής γραφείου του Guard Petroleum Facilities που προστατεύει τον τομέα.
Σύμφωνα με το Bloomberg η κρατική εταιρία National Oil Corp. κήρυξε κατάσταση ανωτέρας βίας.

Ο πετρελαϊκός τομέας Hamada θα σταματήσει σταδιακά ..

Οι Έλληνες εγκαταλείπουν ξανά τα ΙΧ τους

Από το capital.gr
Στη διάρκεια της κρίσης, ένας από τους κλάδους που δέχθηκαν σοβαρά χτυπήματα ήταν η αγορά καυσίμων, καθώς ο συνδυασμός των μεγάλων αυξήσεων στη φορολογία της βενζίνης και της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, οδήγησε σε σημαντική συρρίκνωση των πωλήσεων. Ωστόσο από το 2014 και μετά η υποχώρηση διεθνώς της τιμής του πετρελαίου, απορρόφησε ένα μέρος των αυξήσεων, με αποτέλεσμα η αγορά να εμφανίσει σημάδια ισορροπίας. 

Φέτος ωστόσο, στο πρώτο εξάμηνο σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, η αγορά δέχεται εκ νέου..

Την όρεξη στις πετρελαϊκές εταιρείες άνοιξαν οι διαγωνισμοί για Κρήτη και Ιόνιο - Γκρίνια για τα σεισμικά της PGS

Από το energypress.gr
Στο μικροσκόπιο και άλλων πετρελαϊκών εταιρειών, πέραν εκείνων που προκάλεσαν τους σχετικούς διαγωνισμούς, φαίνεται ότι μπαίνουν τα οικόπεδα της Κρήτης και του Ιονίου.

Σ’ αυτή τη λογική εντάσσονται οι ζυμώσεις και οι κρούσεις υπό μορφή ερωτημάτων από εκπροσώπους πετρελαϊκών εταιρειών προς αρμόδια στελέχη, όπως λένε οι πληροφορίες του "Energypress", προκειμένου να προετοιμαστούν για την συμμετοχή στους διαγωνισμούς.

Το ενδιαφέρον αφορά ..