Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Κίσινγκερ 1983: Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση


Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)

Μετάφραση από το αγγλικό κείμενο (το πρωτότυπο ακολουθεί)“Στις αρχές του...

ΙΕΑ: Πολλές οι Νέες Μονάδες Διύλισης Διεθνώς τη Διετία 2015-16

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Σημαντική αύξηση, κατά 2,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως, θα παρουσιάσει η παγκόσμια διυλιστική ικανότητα, καθώς μια σειρά από νέες μονάδες, ιδίως στις ΗΠΑ και στην Κίνα, αναμένεται να λειτουργήσουν ως το τέλος του 2016. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, ο οποίος, ωστόσο, τονίζει ότι συνολικά η προστιθέμενη διυλιστική δυναμικότητα παραμένει διεθνώς κάτω από τα επίπεδα αύξησης της ζήτησης.

Αναλυτικότερα, ο ΙΕΑ προβλέπει ότι η ...

Όλα για το Φυσικό Αέριο: Η ΕΕ ψάχνει εναγωνίως υποκατάστατο της Ρωσίας

fysiko_aerio_agogoi_strofigges
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να βρουν ένα υποκατάστατο για το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Αυτό σημειώνει ο Σκωτσέζος ερευνητής και συγγραφέας Steven MacMillan, προσθέτοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Νορβηγία μπορούν δυνητικά να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο.

Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έχουν εδώ και καιρό εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με την εξάρτηση της Ευρώπης από την ενέργεια της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για να αντικαταστήσουν τη Ρωσία ως κύριο πάροχο της Ευρώπης σε φυσικό αέριο, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR) παρουσίασε μια σειρά από πιθανά σενάρια για τη διαφοροποίηση των προμηθειών φυσικού αερίου της ΕΕ από την Ρωσία.

«Από τη στιγμή που οι σχέσεις...