Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Μεγάλο το Κόστος για την Ανθρώπινη Υγεία Από τα Ορυκτά Καύσιμα

Από το energia.gr
Οι δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που σχετίζονται με τη χρήση ορυκτών καυσίμων, υπερβαίνουν κατά 600% τις εισφορές των φορολογούμενων σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η οποία επιμένει πως οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν να «ρίχνουν χρήματα» σε «βρώμικες» πηγές ενέργειας.

Οι κυβερνήσεις της G20 δαπάνησαν μόνο για το 2014 $ 444 δις σε επιδοτήσεις πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα ενώ έχουν δεσμευτεί εδώ και καιρό να μειώσουν την δαπάνη αυτή, με στόχο  μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα  έτσι όπως επιτάσσει η Συμφωνία του Παρισιού, τους εθνικούς και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (Sustainable Devlopment Goals).

Μια νέα μελέτη της Συμμαχίας για την Υγεία και το Περιβάλλον (Health and Environment Alliance  HEAL) εκτιμά ότι..

Πατσουλές: Έχει έρθει η ώρα της Μεσογείου για τα πετρέλαια

Από το energypress.gr
Η τέχνη και η έρευνα για υδρογονάνθρακες έχουν κάτι κοινό. Απαιτούν επιμονή και αγάπη για το αντικείμενο. Αν και αυτό ακούγεται οξύμωρο όταν μιλάμε για πετρέλαια η επιμονή και η υπομονή φέρνουν την Ελλάδα από το «απόλυτο μηδέν» σε ένα θετικό πρώτο βήμα. Ο Dr. Μάριος Πατσουλές, πρόεδρος του  Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΕΤΙ), αποτελεί ανιπροσωπευτικό πρεσβευτή της ρήσης «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος». Γνωστός από το τεράστιο επιστημονικό του έργο, την εμπειρία του σε ΗΠΑ και Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα (την οποία συνεχώς επαναλαμβάνει ότι ..

Ιδανικές Συνθήκες για την ελληνική ΑΟΖ

Από το lygeros.org
Το γεγονός ότι πολιτικά βλέπουμε καθυστερήσεις παντού, αφού οι περισσότεροι από εμάς το έχουν συνηθίσει και αποτελεί την καθημερινότητά τους, δεν πρέπει να μας απασχολεί για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ. 

Διότι όποια και να είναι η κυβέρνηση, οι γεωπολιτικές συνθήκες αλλάζουν στην Ανατολική Μεσόγειο και ουσιαστικά ανεξαρτήτως από την επίσημη ελληνική πλευρά, τα πράγματα προχωρούν θετικά και δυναμικά. 

Αυτό οφείλεται βασικά στις κινήσεις ..