Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Πετρελαϊκοί κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους

Από το naftikachronika.gr
Η κρατική κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία CNOOC (China National Offshore Oil Corporation) προχώρησε σε στρατηγικής σημασίας συμφωνία με εννέα διεθνείς πετρελαϊκούς κολοσσούς και συγκεκριμένα με τις ακόλουθες εταιρείες: Chevron, ConocoPhillips, Equinor, Husky, KUFPEC, Roc Oil, Shell, SK Innovation και TOTAL.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνε..

Ο πλανήτης Άρης στο πνεύμα των γιορτών - Ντύθηκε στα λευκά (φωτο)

Από το pronews.gr
Ακόμη και ο Άρης έχει συγχρονιστεί με το πνεύμα των γιορτών.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), που έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή φωτογραφία ενός κρατήρα στην επιφάνεια του πλανήτη με πάγο στο εσωτερικό του, ο οποίος δείχνει σαν να είναι γεμάτος με φρέσκο και απάτητο χιόνι, έτοιμο να υποδεχτεί εκδρομείς για σκι!

Σύμφωνα με πληροφοριες πρόκειται..

Δυναμική επέκταση για την αγορά του LNG

Από το naftikachronika.gr
Ο παγκόσμιος στόλος των πλοίων μεταφοράς LNG αναμένεται να βιώσει μεγάλη αύξηση εντός του 2018, με την ένταξη στην αγορά 70 νέων LNG carriers, συνολικής χωρητικότητας άνω των 8 εκατ. κυβικών μέτρων, συγκριτικά με τα 4,1 εκατ. κυβικά μέτρα του 2017, σύμφωνα με την S&P Platts.

Τους πρώτους επτά μήνες του 2018 υπολογίστηκε ότι πραγματοποιήθηκαν..

Σημαντικές νομικές εξελίξεις στη διαιτητική επίλυση διαφορών στον τομέα της ενέργειας

Από το energypress.gr
Έντονη επιστημονική συζήτηση λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη σημαντικότατη, σχετικώς πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) τον Μάρτιο του 2018 στην υπόθεση C-284/16, «Δημοκρατία της Σλοβακίας εναντίον Achmea B.V.», γνωστή και ως απόφαση «Achmea».

Στην εν λόγω απόφασή του το Δικαστήριο επισημαίνει ότι οι ρήτρες διαιτητικής επίλυσης διαφορών που εμπεριέχονται στις..

Baker Hughes: Αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μετά από τρεις εβδομάδες

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας πρόσθεσαν για πρώτη φορά πετρελαιοπαραγωγές εγκαταστάσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, παρά την απότομη πτώση των τιμών του αργού στο χαμηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2017.

Συγκεκριμένα πρόσθεσαν 10 πετρελαιοφόρα σκάφη την εβδομάδα έως τις 21 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 883, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία ενέργειας της Baker Hughes της General Electric. Αυτή ήταν..