Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζει την ΜΚΟ Save a Greek Stray και την δράση της για τα αδέσποτα στη Δυτική Αχαΐα

Από το real.gr
Ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που αφορά τα αδέσποτα ζώα, επιχειρεί να αντιμετωπίσει ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, στηρίζοντας την μη κερδοσκοπική εταιρεία Save a Greek Stray  (SGS) και την αρχική της δράση στη Δυτική Αχαΐα. 

Όπως αναφέρει στο real.gr o γενικός διευθυντής Διεθνούς και Εγχώριας Εμπορίας, Ρομπέρτο Καραχάννα, πρόθεση των Ελληνικών Πετρελαίων αποτελεί η στήριξη του προγράμματος σε όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς θεωρεί ..

Στην Κεφαλονιά ο Όμιλος «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»- Θα ανακοινώσουν το πρόγραμμα δράσης τους

Αξιοσημείωτη Αντοχή για τον Εξορυκτικό Κλάδο τα Χρόνια της Κρίσης

Από το energia.gr
Ο εξορυκτικός κλάδος είναι ευρεία ανεπτυγμένος στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει μεγάλη ποικιλία ορυκτών πρώτων υλών. Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου συνδέεται, μάλιστα, και με άλλους τομείς της οικονομίας, όπως τη βιομηχανία, την παραγωγή ενέργειας κ.α. Οπότε, η ανάπτυξή του κρίνεται αναγκαία, αν λάβουμε υπόψη τη συνεισφορά του στο άνοιγμα θέσεων εργασίας και τη σύνδεσή του με τις εξαγωγές. Η δημιουργία ειδικών περιφερειακών χωροταξικών σχεδίων, τους τελευταίους μήνες, δείχνει..

Ισορροπία πάνω σε... βαρέλια

Από το naftemporiki.gr
Τρεις ισχυροί άνδρες κάνουν αυτή τη στιγμή «παιχνίδι» στην αγορά πετρελαίου: ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Το θέμα είναι ότι ο καθένας τους θέλει κάτι διαφορετικό. Ποιος τελικά θα υπερισχύσει και θα διαμορφώσει τη νέα πολιτική; 

Ενώ ο ΟΠΕΚ αγωνίζεται να ξανακερδίσει..

Άνοδος θερμοκρασίας 3,8ο Κελσίου, αν ο πλανήτης ακολουθούσε το παράδειγμα της Ελλάδας.

Από το e-mc2.gr
Αλλά δεν είναι και το χειρότερο σενάριο.

Οι πολιτικές της Κίνας, της Ρωσίας και του Καναδά μας εκτροχιάζουν και οδηγούν σε άνοδο 5C, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης

Ακόμη και η ΕΕ που περηφανεύεται ότι ηγείται της μάχης με την κλιματική αλλαγή βρίσκεται σε πορεία για 3,0ο Κελσίου, δηλαδή δυο φορές τον στόχο της πρόσφατης έκθεσης της IPCC.

Η νέα αυτή μελέτη που καταγράφει..