Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

WWF προς βουλευτές για το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης

 


Με εκτενή παρέμβαση προς τους βουλευτές, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς θέτει μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που είναι σημαντικό να τεθούν κατά τη σχετική ενημερωτική συζήτηση.

Επί της διαδικασίας, το WWF Ελλάς επισημαίνει σοβαρό έλλειμμα διαφάνειας και κοινωνικής συμμετοχής, ειδικά καθώς το κείμενο που δόθηκε τον Νοέμβριο του 2020 σε διαβούλευση ήταν γενικόλογο, ενώ παράλληλα διενεργούνταν διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν επί συγκεκριμένων..

Η γεωπολιτική του Nord Stream 2

 


Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 υπήρξε αντικείμενο κριτικής από την Ουάσιγκτον, ακόμα και επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Αν και ο τελευταίος δεν τήρησε σκληρή στάση απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν, η στάση του απέναντι στη Ρωσία δεν υπήρξε ποτέ θετική για την υλοποίηση τέτοιου είδους σχεδίων.

Οι ΗΠΑ φοβήθηκαν ότι ο Nord Stream 2 θα βοηθήσει στη στρατηγική διείσδυση της Ρωσίας στην Ευρώπη και προσπάθησαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση του έργου. Ο Ντόναλντ Τραμπ ─αφού από το 2018 επέβαλε κυρώσεις στις εταιρείες που εμπλέκονταν στον αγωγό─ προσπάθησε να..

Inter Pipeline to get $325 MM cash grant to develop petrochemical complex



Inter Pipeline Ltd said it would receive $325.15 million under the Alberta Petrochemicals Incentive Program to develop its Heartland Petrochemical Complex in the province.

The incentive comes as Inter is in the middle of a takeover battle with Investment firm Brookfield Infrastructure Partners , which launched a hostile C$7.1 billion bid for the pipeline operator in February.

APIP is an incentive program introduced by the Government..

Η Ρωσία έχει μείνει πίσω στην ενεργειακή μετάβαση

 


Όσον αφορά την αλλαγή του κλίματος και την ανάγκη ενημέρωσης και καινοτομίας ενόψει των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών, η στρατηγική του Ρώσου Προέδρου Βλαντμίρ Πούτιν είναι απλή: άρνηση, άρνηση, άρνηση. Ενώ άλλες οικονομίες που εξαρτώνται από ορυκτά καύσιμα προσπαθούν να διαφοροποιηθούν ή να αγωνιστούν για τη δημιουργία υποδομής καθαρής ενέργειας σε μια προσπάθεια να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της επερχόμενης ανανεώσιμης επανάστασης, η Ρωσία υιοθέτησε την..

Σφήνα από τη Ρωσία στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Αν. Μεσογείου

 



Η Ρωσία μπαίνει στην κούρσα για το φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο καθώς ήρθε σε συμφωνία με το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ ώστε για εννέα χρόνια να επιτρέπεται στις ρωσικές εταιρείες να πραγματοποιούν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα χωρικά ύδατα της Συρίας.

Αυτό πρόκειται να είναι..