Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε.


Κατά 2,3% αυξήθηκε το 2018 η παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση σύμφωνα με τον ΙΕΑ

Από το worldenergynews.gr
Κατά 2,3% αυξήθηκε η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας το 2018 σύμφωνα με την σημερινή (4/11) 
έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.

Ειδικότερα, η αύξηση της ζήτησης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ, οι οποίες είχαν συμβολή κατά 70%.

«Στις ΗΠΑ, η πρωτογενής..

ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΙΑΛΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Από το gsee.gr
Το ΠΑΜΕ για ακόμη μία φορά στρέφεται κατά του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.
Αγνοώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία ακύρωσε και το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο, οδηγώντας την ΠΟΕΜ σε διορισμένη Διοίκηση.
Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) για ακύρωση 12 Σωματείων της ΠΟΕΜ, ορίζοντας..

Επιτυχία για την Energean - Απολήψιμα 190 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου στο Βόρειο Καρίς έδειξε η επιβεβαιωτική γεώτρηση

Από το energypress.gr
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιβεβαιωτική γεώτρηση της Energean στο Βόρειο Καρίς, καθώς επιβεβαίωσε απολήψιμα (recoverable resources) 25 δισεκ. κυβικά μέτρα  (0,9 τρισεκ. κυβικά πόδια) φυσικού αερίου καθώς και 34 εκατ. βαρέλια ελαφρού πετρελαίου (συνδυαστικά, 190 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου), ενισχύοντας..

ΕΛΠΕ: Κέρδη 70 εκατ. και προμέρισμα 0,25 ευρώ αναμένει η Axia

Από το euro2day.gr
Τα Ελληνικά Πετρέλαια αναμένεται να ανακοινώσουν αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 70 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, μειωμένα 36,9% σε ετήσια βάση και αυξημένα κατά 112% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Axia, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στα 10,4 ευρώ για τη μετοχή. 

Ο οίκος σημειώνει ότι..

Πρόεδρος Βραζιλίας για πετρελαιοκηλίδα: «Το χειρότερο» μένει να έρθει»

Από το energypress.gr
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου προειδοποίησε χθες Κυριακή ότι «το χειρότερο» μένει ακόμη «να έρθει» όσον αφορά τη μυστηριώδη πετρελαιοκηλίδα η οποία έχει ρυπάνει τους τελευταίους τρεις μήνες πάνω από 200 παραλίες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Αυτή που έχει φθάσει και έχει..

Κάνει πίσω η ENI για τις γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 7, πιθανή και η ευθυγράμμιση της TOTAL

Από το worldenergynews.gr
Αναπτοσαρμογές των προγραμματιζόμενων κινήσεων στο Οικόπεδο - 7 αναμένονται από την ENI.
Τις πληροφορίες αναφέρει η  Καθημερινή της Κυριακής
Δύο μήνες πριν από την επανέναρξη των γεωτρητικών δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ, οι ανησυχίες που είχε εκφράσει ο CEO της ιταλικής ENI Κλάουντιο Ντεσκάλτσι, («αν κάποιος εμφανίζεται με πολεμικά πλοία, δεν κάνω γεωτρήσεις»), για το κλίμα..

Oil majors: Υπό πίεση οι οικονομικές επιδόσεις

Από το naftikachronika.gr
Σε κλίμα έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, που συμπαρασύρουν την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, πετρελαϊκοί κολοσσοί δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο, τα οποία, αν μη τι άλλο, παρουσιάζουν εξαιρετικό..