Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

XXII World OSH Virtual Meeting - Global Action & COVID-19 για βιώσιμους χώρους εργασίας



Μετά την αναβολή του Παγκόσμιου Συνεδρίου XXII για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, πραγματοποιήθηκε μια εικονική συνάντηση για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (OSH) και το COVID-19 στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2020.

Η εκδήλωση εξετάζει μια παγκόσμια προσέγγιση δράσης για ανθεκτικούς και βιώσιμους χώρους εργασίας μέσω της χρηστής διακυβέρνησης και του ισχυρού κοινωνικού διαλόγου. Εξετάζει επίσης τη σχέση μεταξύ της OSH, της συνέχειας των επιχειρήσεων και των δικαιωμάτων..

Αυξάνουν την Παραγωγική τους Δραστηριότητα οι Εταιρείες Υδρογοναθράκων στις ΗΠΑ

 


Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν περισσότερες πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου την προηγούμενη εβδομάδα για 3η διαδοχική εβδομάδα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2018, καθώς οι αυξήσεις των τιμών τους τελευταίους μήνες ώθησαν ορισμένους παραγωγούς να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις. Ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε ..

Αίγυπτος: Στόχος η πετρελαϊκή αυτάρκεια έως το 2023



 Η Αίγυπτος εγκαινίασε ένα νέο διυλιστήριο στην περιοχή Mostorod κοντά στο Κάιρο, ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου στη χώρα και στην Αφρική, μια επένδυση αξίας 4,3 δισ. δολαρίων.

Το νέο διυλιστήριο θα παράγει ετησίως περίπου 4,7 εκατ. τόνους προϊόντων πετρελαίου, όπως ντίζελ, βενζίνη, κηροζίνη και άλλα, συμβάλλοντας σε αύξηση 30% στην παραγωγή ντίζελ και 15% στην παραγωγή βενζίνης.

Η επένδυση αυτή έρχεται ως ..

Equinor: Κλείνει τέσσερα πεδία στη Βόρεια Θάλασσα εξαιτίας απεργίας

 


Η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και αερίου Equinor ASA ανακοίνωσε ότι τέσσερα πεδία στη Βόρεια Θάλασσα έχουν κλείσει εξαιτίας της απεργίας.

Το συνδικαλιστικό σωματείο Lederne έχει εντείνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη νορβηγική εταιρεία από την Κυριακή τα μεσάνυχτα και ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης η Equinor έχει προχωρήσει σε ελεγχόμενο..

Που οφείλεται η «απροθυμία» της Κίνας να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα;

 




Στο επίκεντρο του ενεργειακού τομέα της Κίνας η είδηση περί ενός φιλόδοξου σχεδίου για να καταστεί ανθρακικά ουδέτερη μέχρι το 2060. Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, η υψηλή αυτή ρητορική του Πεκίνου υποστηρίζεται από την επιθετική επένδυση και την ανάπτυξη έργων μεγάλης κλίμακας ηλιακής ενέργειας του έθνους.

Ωστόσο, παρατηρείται μια αντιφατικότητα σε όλο αυτό, καθώς επιστρέφει..

ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΕ-ΔΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 




Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες διαφόρων (συνδικαλιστικών επιτελείων) που διαγωνίζονται για το εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί Συνέλευση και Εκλογές για νέο Δ.Σ. των Σωματείων που οι ημερομηνίες διάρκειας της θητείας τους λήγουν εντός του 2020.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι πρόκειται για δύο θέματα που..