Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Αισθητήρας εντοπίζει τις βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές πριν αυτές συμβούν

Από το naftemporiki.gr
Ένα νέο σύστημα, το οποίο ανέπτυξαν ερευνητές του ΜΙΤ, μπορεί να παρακολουθεί τη λειτουργία όλων των ηλεκτρικών συσκευών σε ένα κτίριο, πλοίο ή εργοστάσιο, διαπιστώνοντας ποιες είναι σε λειτουργία ανά πάσα στιγμή και εάν κάποιες παρουσιάζουν ενδείξεις επικείμενης βλάβης.

Όπως αναφέρει το MIT News, όταν δοκιμάστηκε σε σκάφος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, το σύστημα ήταν σε θέση να υποδείξει..

Διακοπή νερού αύριο σε Μέγαρα, Μαγούλα, Ρεθυθούσα και ΕΛΠΕ Ελευσίνας

Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, θα υπάρξει πτώση πίεσης έως διακοπή νερού στο Δήμο Μεγάρων και συγκεκριμένα στις περιοχές: πόλη Μεγάρων, Νέα Πέραμο, Βλυχάδα, Νεράκι, Λουτρόπυργο, στην πόλη της Μαγούλας, στη νήσο Ρεβυθούσα (εγκαταστάσεις φυσικού αερίου) και στις εγκαταστάσεις ΕΛΠΕ Ελευσίνας (ΠΕΤΡΟΛΑ).

Η διακοπή θα γίνει..

Ρ. Μπράνσον: Κάθε εταιρεία να πληρώνει τέλος για επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια

Από το naftemporiki.gr
«Πιστεύω ότι υπάρχει ένας εξαιρετικά απλός τρόπος για να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, δημοσιεύοντας το φιλόδοξο σχέδιό του για την αντιμετώπιση μιας από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.

Το σχέδιο του Μπράνσον, όπως δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, είναι να εγκαταλειφθεί η ιδέα των φόρων..

Γ. Μυκονιάτης: Το σχέδιο των ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
«Οι συμβάσεις της Κρήτης μπορούν πλέον να πάνε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο, καλώς εχόντων των πραγμάτων να περάσουν από τη Βουλή και να ξεκινήσουν οι εργασίες με την κοινοπραξία που έχουμε με την Total και την ExxonMobil», δηλώνει ο διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος στην «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων AE», Γιώργος Μυκονιάτης, μετά την υπογραφή -από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη- της απόφασης για..

Τα ιαπωνικά διυλιστήρια ενόψει sulphur cap 2020

Από το naftikachronika.gr
Το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο τα ιαπωνικά διυλιστήρια θα είναι σε θέση να παρέχουν καύσιμα, τα οποία θα  συμμορφώνονται με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του ΙΜΟ, σημείωσε πρόσφατα ο Takashi Tsukioka, πρόεδρος της Petroleum Association of Japan στο S&P Platts.

Παράλληλα ο κ. Tsukioka τόνισε ότι μια σημαντική μερίδα ιαπωνικών διυλιστηρίων βρίσκεται..

Σε … κινούμενη άμμο οι ιδιωτικοποιήσεις ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ – Οι προσδοκίες και οι αμφιβολίες

Από το worldenergynews.gr
Όλα όσα δεν έχουν γίνει τα πολλά τελευταία χρόνια στις ιδιωτικοποιήσεις του ενεργειακού τομέα σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση εντός του Απριλίου, ειδικά εν όψει του Eurogroup της 5ης Απριλίου. 

Έτσι το ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζεται έτοιμο στις 3 Απριλίου να ζητήσει δεσμευτικές προφορές για την πώληση τουλάχιστον..

Ενημερωτικές εκδηλώσεις από το ΚΑΠΕ για την οδηγία περί μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα καύσιμα κίνησης

Από το energypress.gr
Ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από το ΚΑΠΕ με θέμα την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα καύσιμα κίνησης που χρησιμοποιούνται στις οδικές μεταφορές και σε μη οδικά κινητά μηχανήματα. 

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του ΚΑΠΕ..