Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

2020: οι νέοι σταθμοί ανεφοδιασμού πλοίων της Μεσογείου

Από το naftikachronika.gr
Τα ιταλικά διυλιστήρια πετρελαίου Saras, ένα από τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια της Ευρώπης, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν στην κατασκευή ενός τερματικού σταθμού στις εγκαταστάσεις τους Sarroch στη Σαρδηνία από όπου θα πραγματοποιείται ο ανεφοδιασμός πλοίων με πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (ultra-low-sulphur marine fuel oil – ULSFO).

Ενόψει του sulphur cap 2020 τα διυλιστήρια πετρελαίου ανα τον κόσμο ψάχνουν..

Ξεκίνησαν οι πτήσεις ελικοπτέρων προς το γεωτρύπανο των ExxonMobil - Qatar Petroleum

Από το worldenergynews.gr
Ομάδα εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας από υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση με την επικείμενη έναρξη της πρώτης γεώτρησης των ExxonMobil-Qatar Petroleum, επισκέφθηκαν το πρωί το γεωτρύπανο Stena Icemax με την πρώτη πτήση ελικοπτέρου που θα συνδέει τις επόμενες εβδομάδες το αεροδρόμιο Λάρνακας με το γεωτρύπανο για μεταφορά προσωπικού.

Την από αέρος σύνδεση με το γεωτρύπανο Stena Icemax έχει..

Motor Oil: Κέρδη 260 εκατ. στο εννεάμηνο του 2018 - Στα 476,9 εκατ. ευρώ τα EBITDA

Από το bankingnews.gr
Αύξηση πωλήσεων και ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας ανακοίνωσε η Motor Oil για το εννεάμηνο του 2018 και το γ' τρίμηνο έτους. 
Ο όμιλος της Motor Oil ανακοίνωσε πωλήσεις 6,9369 δισ. ευρώ (έναντι 5,737 δισ. το 2017) για το 9μηνο και 2,5166 δισ. ευρώ (έναντι 1,936 δισ. το 2017) για το γ' τρίμηνο του 2018. 

Η δημοσιευμένη λειτουργική κερδοφορία EBITDA για το εννεάμηνο ανήλθε στα 476,9 εκατ. ευρώ (από 453,6 εκατ. ευρώ το 2017) και στα 189,9 εκατ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο (από 180,5 εκατ. ευρώ). 
Στα 260 εκατ. ευρώ ανήλθαν..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Η προκλητική στάση της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει οτιδήποτε µπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλµα φαίνεται και από την εµµονική επιδίωξη για το ξεπούληµα των ΕΛΠΕ.

Η επιλογή της Κυβέρνησης να συνεχίζει την πώληση των ΕΛΠΕ αντί να σχεδιάσει και να θέσει άµεσα σε εφαρµογή ένα αναπτυξιακό µοντέλο µε οδηγό όλες τις ενεργειακές επιχειρήσεις της χώρας, αποτελεί µία πρωτοφανή βιασύνη, στα όρια του µένους.
Ακούγεται τις τελευταίες ηµέρες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις και νοµικές γνωµοδοτήσεις που έλαβε, λύγισε..

ΕΛΠΕ: Η νάρκη του… 1950 εμποδίζει τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης



Από το euro2day.gr
Μπορεί μία από τις σοβαρότερες εκκρεμότητες του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των ΕΛ.ΠΕ να επιλύθηκε από τη στιγμή που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απεφάνθη ότι δεν απαιτείται Δημόσια Πρόταση από τον αγοραστή για το σύνολο των μετοχών, ωστόσο η διαδικασία πώλησης εξακολουθεί να απειλείται εξαιτίας ενός νόμου του… 1950. Πηγές από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσαν πως η συζήτηση για το νόμο είναι σε «τελικό στάδιο ρύθμισης», χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα.

Ωστόσο, ο χρόνος τρέχει. Πρόκειται για ένα ζήτημα που..

Υλοποίηση του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων: Έναν χρόνο μετά

Από το osha.europa.eu
Στις 17 Νοεμβρίου 2017, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Επιτροπή και το Συμβούλιο διακήρυξαν από κοινού την ανάληψη μιας ρηξικέλευθης πρωτοβουλίας για μια ισχυρότερη κοινωνική Ευρώπη.

O Ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων  επιβεβαιώνει την κοινή δέσμευση της Ένωσης για την παροχή νέων και πιο αποτελεσματικών δικαιωμάτων στους πολίτες, καθώς και βελτιωμένων συνθηκών εργασίας.

Έναν χρόνο μετά, εξετάζουμε τη σημαντική ..

Στο Στόχο ‘Δελφίνος’ το Γεωτρύπανο της ExxonMobbil

Από το energia.gr
Στο τεμάχιο 10 και πάνω από τον στόχο ‘Δελφίνος’, βρίσκεται, από χθες, Κυριακή, το βράδυ, το γεωτρύπανο Stena Ιcemax της ΕxxonMobil. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα πραγματοποιηθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες σταθεροποίησής του και μεταξύ 15 με 17 Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η γεώτρηση.

Την εξυπηρέτηση του Stena Icemax έχουν αναλάβει τέσσερα υποστηρικτικά σκάφη που ναυλοχούν στη Λεμεσό από τα τέλη Οκτωβρίου. Το γεωτρύπανο έχει ..

Γιατί αντιδρούν οι ευρωπαϊκές εταιρίες ηλεκτρισμού στον κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων

Από το worldenergynews.gr
Η προστασία των προσωπικών δεδομένων απασχολεί πλέον και τον τομέα της ενέργειας εν όψει της ψηφιοποίησης του ηλεκτρισμού. 

O νέος κανονισμός που προωθεί η Ευρώπη για την προστασία της προσωπικών δεδομένων και την ιδιωτικότητα, το ePrivacy, έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση των φορέων της αγοράς ηλεκτρισμού της ΕΕ, καθώς εκτιμούν ότι  μπορεί να πλήξει τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα στον τομέα της καθαρής ενέργειας. 

Σε επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η βιομηχανία του κλάδου επισημαίνει ότι ..

Προς νέα μείωση παραγωγής πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία για να προασπίσει τις φθίνουσες τιμές

Από το worldenergynews.gr
'Oπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, η χώρα θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα από τον Δεκέμβριο του 2018 δίνοντας σήμα ανησχυχίας από την απότομη πτώση της τιμής του αργού.

Η Σαουδική Αραβία έχει αυξήσει ελαφρά την ημερήσια παραγωγή της για να αντισταθμιστούν οι μειώσεις εξαγωγών του Ιράν εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων.

Ωστόσο, εν μέσω ανησυχιών πως..

Χρ. Κολώνας: ΕΛ.ΠΕ- Ερχονται μερίσματα και ευκαιρίες από τη ναυτιλία

Από το energypress.gr
Πέρα από τα αλλεπάλληλα μερίσματα προς τους μετόχους που ανήγγειλε η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. και στη διάρκεια της ενημέρωσης (conference call) των αναλυτών περιέγραψε και τις ευκαιρίες που ανοίγονται από την πώληση της ΔΕΠΑ, καθώς και από τις νέες προδιαγραφές των ναυτιλιακών καυσίμων.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εισηγμένης, αφού επανέλαβε στους αναλυτές την πληρωμή του προμερίσματος στους μετόχους των 0,25 ευρώ ανά μετοχή προς το τέλος του Δεκεμβρίου, τους άφησε να υπολογίζουν..