Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Τα Χριστούγεννα καταργήθηκαν..


Όχι, δεν αναβλήθηκαν.
     Καταργήθηκαν.

     Εκτός απ' τα μικρά παιδιά που έχουν άγνοια κινδύνου, και άγνοια μέλλοντος,
     ..κανείς άλλος δεν αισθάνεται την παραμικρή χαρά για τούτες τις γιορτές του τέλους του έτους.
     Τα πικρά χαμόγελα έχουν  αντικαταστήσει το γέλιο των εορτών, και το
κούνημα του κεφαλιού τις εορταστικές ευχές.

     Τί ακριβώς να χαρείς και τί να ευχηθείς σε μία κατεστραμμένη χώρα, σε έναν λαό τελειωμένο και υπόδουλο.
     Οποιαδήποτε εκφορά ευχής, ακόμη και ''για το καλό'', ή  ''για να μας πάει καλά'', αποτελεί μέγιστη υποκρισία,  και ενσυνείδητη εγκληματική προς τον εαυτό μας αποφυγή της πραγματικότητας.

     Δεν έχουμε κανέναν λόγο να χαρούμε, και κανέναν λόγο να κάνουμε διάλλειμα απ' την δυστυχία μας και την ζοφερή πραγματικότητα.
     Γιατί όσον καιρό εμείς θα κάνουμε...

Η Βουτιά των Τιμών Πετρελαίου Θέτει σε Κίνδυνο το Deal της Shell με την BG Group

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Βουτιά των Τιμών Πετρελαίου Θέτει σε Κίνδυνο το Deal της Shell με την BG Group
Η μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου και κυρίως η ανησυχία ότι η πτώση θα αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες, εγείρει αμφιβολίες στην αγορά για το deal της Shell με την BG Group, ύψους 70 δισ. δολαρίων. 

Αξιοσημείωτο, αν και όχι πρωτοφανές σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων, είναι το discount με το οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή της BG έναντι της προτεινόμενης τιμής εξαγοράς, γεγονός που προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς σε περίπτωση που, όπως όλα δείχνουν, τελικά δεν υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις, θα έχουν επιτύχει ένα σημαντικό κέρδος αν τοποθετηθούν στα τρέχοντα επίπεδα.

Το discount διευρύνθηκε σε 12,6% τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Σεπτεμβρίου, έναντι 6,4% στις 4 Δεκεμβρίου. Ενώ οι μετοχές της BG σημείωσαν μεγάλη άνοδο όταν είχε ανακοινωθεί το deal πριν από οκτώ μήνες, έχουν έκτοτε σημειώσει απώλειες της τάξεως του 22% περίπου. 

Ορισμένοι αναλυτές φοβούνται ότι ...

Στην πιο "απελευθερωμένη" αγορά ηλεκτρισμού: 35 εκατ. ευρώ πρόστιμο σε Γερμανική εταιρεία.


Η "υπέροχη" και πλήρως "απελευθερωμένη" αγορά ηλεκτρισμού της Βρετανίας μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές στα δυο χρόνια που υπάρχει το ιστολόγιο, καθώς έχει γίνει παγκόσμιο παράδειγμα του πώς ο ελεύθερος "ανταγωνισμός" πολλών παρόχων καταλήγει σε σχηματισμό καρτέλ λίγων μεγάλων εταιρειών, που οδηγεί ανοδικά τις τιμές λεηλατώντας την τσέπη των καταναλωτών.

Το τελευταίο κρούσμα είναι η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Αερίου και Ηλεκτρισμού της Βρετανίας, της Ofgem, να επιβάλει στις 18/12/2015 πρόστιμο 26 εκατ. στερλινών (35,6 εκατ. ευρώ) στην εταιρεία npower, θυγατρική της μεγάλης Γερμανικής RWE. Το πρόστιμο επιβλήθηκε σε μορφή συμβιβασμού με τη npower, καθώς η εταιρεία παραδέχθηκε τα προβλήματα που δημιούργησε στους καταναλωτές.

Ποια ήταν αυτά τα προβλήματα; Αφορούν την έκδοση λογαριασμών και την τιμολόγηση για εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές και, προσέξτε, ξεκινούν τον Οκτώβριο 2008! Και φτάνουμε στο τέλος του 2015 για να επιβληθεί πρόστιμο κι αυτό πάλι σε συμφωνία με την παραβάτιδα εταιρεία. 

Σε μια έρευνα του 2011 η Ofgem βρήκε πως η npower παραβίαζε τις διατάξεις των σχετικών κανονισμών, αλλά περιορίστηκε σε συστάσεις. Τον Ιούλιο 2011 η npower ξεκίνησε τη μεταφορά της τιμολόγησης και εξυπηρέτησης των καταναλωτών σ' ένα νέο σύστημα, βασισμένο στο πακέτο SAP, αλλά το 2013 και 2014 κορυφώθηκαν τα προβλήματα έκδοσης καθυστερημένων και ανακριβών λογαριασμών και διαχείρισης των εύλογων παραπόνων των καταναλωτών. Οπότε η Ofgem αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να ξεκινήσει νέα έρευνα τον Ιούνιο 2014, αφού πρώτα το...

Πετρέλαιο: Επενδυτικά στοιχήματα για πτώση έως τα 15 δολάρια για το 2016!

Πετρέλαιο: Επενδυτικά στοιχήματα για πτώση έως τα 15 δολάρια για το 2016!
Υπάρχουν ορισμένοι «επιθετικοί» επενδυτές οι οποίοι αγοράζουν options τα οποία θα τους προσφέρουν αποδόσεις μόνο εάν το πετρέλαιο υποχωρήσει στα 15 δολάρια το βαρέλι.

Πρόκειται για την τελευταία ένδειξη ότι ορισμένοι επενδυτές εκτιμούν πως οι τιμές ενέργειας θα «βουτήξουν» ακόμη χαμηλότερα το επόμενο έτος.

Οι «αρκούδες» επιστρέφουν καθώς...

Τα ΕΛΠΕ ενισχύουν το κοινωνικό έργο έντεκα ΜΚΟ


Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζοντας τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, που στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, συμφώνησαν και τα φετινά Χριστούγεννα του 2015 να μην πραγματοποιηθούν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά να ενισχυθεί το σημαντικό έργο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, για μια ακόμη χρονιά δεν θα προσφερθούν  εταιρικά δώρα σε πελάτες / συνεργάτες. Με γνώμονα τη σπουδαιότητα της κοινωνικής τους συνεισφοράς, επελέγησαν 11 ΜΚΟ οι οποίες θα υποστηριχθούν για τη συνέχιση του κοινωνικού τους έργου.

Ειδικά για το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποφασίσθηκε να καλυφθεί πλήρως η οφειλή για ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας.

Σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου ο...