Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ !...

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό
Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το ΕΚΑΣ και να προστατέψει από τις περικοπές τις χαμηλές συντάξεις ,με εξαίρεση τις πρόωρες, επιβεβαίωσε ο υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κατρούγκαλος, ανέφερε στο υπόμνημά του που προφανώς απευθύνεται στους θεσμούς ότι το ΕΚΑΣ θα μετατραπεί σε επίδομα αλληλεγγύης υπερηλίκων ο οποίο δε θα ενισχύει μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τους ανασφάλιστους υπερήλικες που δεν παίρνουν σύνταξη με παρέμβαση του κουαρτέτου.

Η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ θα αρχίσει από το Μάρτιο του 2016 καθώς το 20% των δικαιούχων θα χάσουν το επίδομα μέσω της αυστηροποίησης των εισοδηματικών κριτηρίων.

Το ασφαλιστικό που αποτελεί ...

Η αρχή του τέλους της θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος

Αποτέλεσμα εικόνας για Η αρχή του τέλους της θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος
Με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ πριν από λίγες ημέρες, παρέχονται οι πρώτες διευκρινίσεις για την σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι την 1/1/2022.

Μετά την ψήφιση του ν.4336/2015 και μετά την παρέλευση δύο και πλέον μηνών είναι η πρώτη φορά, που επιχειρείται από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, η αποσαφήνιση των άκρως αόριστων και λανθασμένων πινάκων περί ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που υιοθετήθηκαν στο ν.4336/2015. 

Οι εν λόγω πίνακες (πίνακας 1 και πίνακας 2, όπως ενδεικτικά αναφέρονται) οι οποίοι συντάχθησαν προφανώς υπό το καθεστώς πίεσης από την πλευρά των δανειστών για την λήψη των "αναγκαίων" προαπαιτούμενων, περιείχαν ουσιώδη σφάλματα και κενά, τόσο ως προς το πεδίο εφαρμογής τους (δηλαδή σε ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων θα εφαρμόζονταν) όσο και ως προς το περιεχόμενό τους. 

Ενδεικτικό της σχετικής προχειρότητας και ασάφειας ήταν και το "λάθος" που υπήρχε στα...

Άνοδος για το Πετρέλαιο Μετά τη Δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας για Συνεργασία στη Σταθερότητα της Αγοράς

Αποτέλεσμα εικόνας για Άνοδος για το Πετρέλαιο Μετά τη Δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας για Συνεργασία στη Σταθερότητα της Αγοράς
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, έπειτα από τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να συνεργαστεί με τις χώρες-παραγωγούς εντός και εκτός ΟΠΕΚ για τη σταθεροποίηση της αγοράς.

Αναλυτές και traders, πάντως, εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με τη δέσμευση του Ριάντ και το κατά πόσον αυτή συνεπάγεται μία ενδεχόμενη στροφή στην στρατηγική που ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Την άνοδο των τιμών ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΑ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτό που όλοι απευχόµασταν, τελικά συνέβη.
Η τροµοκρατία του Ισλαµικού κράτους δεν µας χτύπησε απλά την πόρτα,είναι ήδη στο σπίτι µας. Τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο Παρίσι έρχονται να επιβεβαιώσουν µε τον χειρότερο τρόπο, όλα όσα φοβόµασταν αλλά δυστυχώς τα περιµέναµε ως φυσική εξέλιξη των όσων συµβαίνουν χρόνια τώρα.

Εδώ και δεκαετίες το παγκόσµιο οικονοµοπολιτικό κατεστηµένο, στα πλαίσια µιας καλοστηµένης γεωπολιτικής σκακιέρας, εξέθρεψε µισάνθρωπες λογικές και στην ουσία άφηνε για δικό τους καταρχήν συµφέρον, να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού.
Το φίδι λοιπόν εκκολάφθηκε και τώρα δαγκώνει όχι αυτούς που...

Η Ρωσία "τελειώνει" τις συναλλαγές του πετρελαίου με δολάρια! - Τέλoς η εξάρτηση από το Brent

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η Ρωσία θα ξεκινήσει συναλλαγές του ρωσικού πετρελαίου με νέο δείκτη αναφοράς/τιμολόγησης, το οποίο θα ανεβάσει κατακόρυφα την αξία του και θα τελειώσει την εξάρτηση από την τιμολόγηση του Brent με αποτέλεσμα η συναλλαγή του ρωσικού πετρελαίου να γίνετε πλέον σε ρούβλια!

Μέχρι τώρα ως σημείο αναφοράς/τιμολόγησης (benchmark oil)  για αγοραστές και πωλητές αργού πετρελαίου υπήρχαν τα West Texas Intermediate (WTI), Brent Blend, και Dubai Crude.

To σχέδιο δημιουργίας ενός ρωσικού σημείου-δείκτη αναφοράς/τιμολόγησης υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια. 

Για να αναγνωριστεί ένας νέος δείκτης τιμών πετρελαίου στη διεθνή αγορά πρέπει να ακολουθεί τις τρεις εξής απαιτήσεις...