Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Gazprom προς την Κομισιόν: Εξαίρεση του αγωγού South Stream από την νομοθεσία της ΕΕ




Νέα πρόταση στην Κομισιόν κατέθεσε η Gazprom με στόχο την εξαίρεση των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου που περνούν από το έδαφος της Ε.Ε. από τους περιορισμούς που επιβάλλει η κοινοτική νομοθεσία. Αυτό αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται σημερινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ από τις Βρυξέλλες.
Ο κ. Μίλλερ φέρεται να δήλωσε ότι η σχετική έγγραφη πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει την εξαίρεση «έργων αμοιβαίου ενδιαφέροντος» από τους κοινοτικούς κανόνες, οι οποίοι επιβάλλουν περιορισμούς στις ποσότητες φυσικού αερίου που διοχετεύουν οι ιδιοκτήτριες εταιρείες των αγωγών, μέχρι οι επενδυτές να έχουν ανταποδοτικό κέρδος από τις επενδύσεις τους.
Η κοινοπραξία της Gazprom και των λοιπών εταίρων της στον South Stream ξεκίνησαν την κατασκευή του αγωγού εντός του Δεκεμβρίου. Ο αγωγός προγραμματίζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία προς την Δυτική Ευρώπη μέσω Μαύρης Θάλασσας από το 2015.
Ο κ. Μίλλερ πρόσθεσε ότι η Gazprom επιδιώκει να πετύχει πλήρη χρήση του αγωγού OPAL, που συνδέει τον Nord Stream με το κυρίως γερμανικό δίκτυο φυσικού αερίου, στους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με το Interfax.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Ιδιωτικό κολέγιο στην Αυστραλία θα κάνει ναρκοτέστ στους μαθητές


Ιδιωτικό κολέγιο στην Αυστραλία θα κάνει ναρκοτέστ στους μαθητές!

Ένα ακόμα ιδιωτικό σχολείο της Βικτώριας αποφάσισε να υποβάλει τους μαθητές του σε τακτικούς ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσει αν κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ οι μαθητές του.
Πρόκειται για το Assumption College του Kilmore, που βρίσκεται έξω από τη Μελβούρνη, το οποίο είναι και το δεύτερο σχολείο της Πολιτείας, μετά το Melbourne Grammar, που εφαρμόζει το πιο πάνω αμφιλεγόμενο μέτρο που εφαρμόζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε πολλά σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, σε ναρκοτέστ και αλκοτέστ θα υποβάλλονται μόνο οι μαθητές που δημιουργούν προβλήματα στο σχολείο και έχουν ανάρμοστη και ενοχλητική για τους συμμαθητές τους συμπεριφορά.
Παράλληλα, το σχολείο θα πρέπει να πάρει και τη συγκατάθεση των γονέων των παιδιών, πριν τους δώσει εντολή να φέρουν δείγμα των ούρων τους προς εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Αυτοκόλλητα φωτοβολταϊκά υπόσχονται να καλύψουν κάθε επιφάνεια




Η τεχνολογία των φωτοβολταϊκών στοιχείων εφαρμόζεται εμπορικά σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα, συνεχίζει όμως να πάσχει σε έναν κρίσιμο τομέα: οι περισσότεροι ηλιακοί συλλέκτες είναι άκαμπτοι και πρέπει να εγκαθίστανται σε σταθερές και βαριές βάσεις.
Φωτοβολταϊκά κύτταρα με πάχος μεμβράνης είχαν αναπτυχθεί και στο παρελθόν, έπρεπε όμως να τοποθετούνται πάνω σε σταθερά υποστρώματα από γυαλί ή πυρίτιο.
Τη λύση φαίνεται να δίνει το επίτευγμα της ομάδας του Ζιαολίνγκ Ζενγκ του Στάνφορντ, το οποίο παρουσιάζεται στην επιθεώρηση Scientific Reports.
Οι συλλέκτες που ανέπτυξαν οι ερευνητές κατασκευάζονται σαν «σάντουιτς», τοποθετημένοι ανάμεσα σε ένα άκαμπτο υπόστρωμα και ένα θερμοευαίσθητο στρώμα. Ξεκολλούν από αυτά τα δύο στρώματα όταν βυθιστούν σε νερό, οπότε απελευθερώνονται και μπορούν να κολλήσουν πάνω σε γυάλινες ή άλλες επιφάνειες.
Σε πρώτη φάση, ένα στρώμα νικελίου πάχους 300 νανομέτρων αποτίθεται πάνω σε μια πλάκα από πυρίτιο και διοξείδιο του πυριτίου. Στο επόμενο στάδιο, φωτοβολταϊκά στοιχεία λεπτής μεμβράνης σχηματίζονται πάνω στο νικέλιο με στάνταρτ τεχνικές παραγωγής και στη συνέχει καλύπτονται από ένα προστατευτικό στρώμα πλαστικού. Τέλος, μια θερμοευαίσθητη μεμβράνη τοποθετείται πάνω από το πλαστικό προκειμένου να διευκολύνει τον συλλέκτη στη νέα επιφάνεια.
Προκειμένου να ξεκολλήσει ο συλλέκτης από την πλάκα, το σάντουιτς εμβαπτίζεται σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε το στρώμα νικελίου αποδεσμεύεται από την πλάκα πυριτίου. Στη συνέχεια ο συλλέκτης θερμαίνεται, οπότε είναι έτοιμος να κολλήσει στην τελική του θέση με ταινία διπλής όψης. Η τελευταία κίνηση είναι να αφαιρεθεί η προστατευτική θερμοευαίσθητη επιφάνεια, οπότε ο συλλέκτης είναι έτοιμος για χρήση.
«Τώρα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει φωτοβολταϊκά πάνω σε κράνη, κινητά τηλέφωνα, κυρτά παράθυρα, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, καμπυλωτές στέγες, ρούχα, οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί» υποστηρίζει ο Δρ Ζενγκ.
Επισημαίνει ακόμα ότι η ίδια προσέγγιση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αυτοκόλλητων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η απάντηση της Τουρκίας για την ενέργεια




Σε συναγερμό βρίσκεται η Αθήνα και η Λευκωσία καθώς η κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ, προχωράει στην αγορά του ερευνητικού σεισμογραφικού σκάφους "Polarcus Samur" με σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένο στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Όλα αυτά, βέβαια, στην αναζήτηση του θησαυρού που λέγεται «υδρογονάνθρακες».
Η συμφωνία, η οποία προβλέπει και την ύψωση τουρκικής σημαίας αλλά και την παροχή λογιστικής και τεχνολογικής υποστήριξης, καθώς και πρόσβαση σε αρχεία σεισμικών ερευνών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τετραμήνου του 2013.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της νορβηγικής εταιρείας, Ρολφ Ρόνινγκεν, προανήγγειλε πάντως ότι η ΤΡΑΟ προτίθεται να ξεκινήσει 3D σεισμικές έρευνες "εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας", ενώ τα ενημερωτικά σημειώματα της εταιρείας έκαναν λόγο για έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αυξήσεις ή μειώσεις ασφαλίστρων από την ισχύ της ισότητας των φύλων




Νέους κανόνες στην τιμολόγηση των ασφαλιστικών προϊόντων επιβάλει από σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που δεν επιτρέπει τις διακρίσεις μεταξύ των φύλων .
Ετσι οι τιμές ορισμένων ασφαλιστικών προϊόντων θα μπορούσαν να αυξηθούν ή να μειωθούν βραχυπρόθεσμα για ορισμένες κατηγορίες πελατών, ενώ αναμένεται να εξισορροπηθούν μακροπρόθεσμα.
Οι αλλαγές επήλθαν αφού το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε ότι η εφαρμογή διαφορετικών ασφαλίστρων για άνδρες και γυναίκες συνιστούσε διάκριση αποκλειστικά λόγω φύλου και δεν συμβιβάζεται με την αρχή τιμολόγησης ανεξαρτήτως φύλου που περιλαμβάνεται στη νομοθεσία της ΕΕ για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς και με τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.
«Η ισότητα των δύο φύλων αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δικαστήριο κατέστησε σαφές ότι αυτό ισχύει επίσης και για την τιμολόγηση ασφαλιστικών προϊόντων», δήλωσε η Αντιπρόεδρος Κομισιόν για θέματα δικαιοσύνης Βιβιάν Ρέντινγκ, προσθέτοντας ότι ο ασφαλιστικός κλάδος είχε στη διάθεσή του πάνω από ένα έτος για να προετοιμάσει τη μετάβαση σε τιμολόγηση χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βοήθησε τον κλάδο αυτόν να προσαρμοστεί κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου. «Η Επιτροπή θα παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο ο ασφαλιστικός κλάδος θα εφαρμόσει αυτούς τους νέους κανόνες στην πράξη», κατέληξε η Επίτροπος.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του το Μάρτιο του 2011 όρισε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, το αργότερο μέχρι την 21η Δεκεμβρίου 2012, θα πρέπει να αλλάξουν τις πολιτικές τους τιμολόγησης ώστε να αντιμετωπίζουν με ισότιμο τρόπο τους πελάτες τους, είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες, σε ζητήματα ασφαλίστρων και ασφαλιστικών παροχών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μη τους βάζετε ιδέες...

 
ΠΗΓΗ:burnafterreading

ΣΥΡΙΑ Καταγγέλλει τη χρήση χημικών όπλων από αντάρτες




Τη χρήση χημικών όπλων από τους αντάρτες  κατήγγειλε ό αρχηγός της προεδρικής φρουράς της Συρίας προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 7 Σύροι στρατιώτες έχουν πεθάνει αφού εισέπνευσαν δηλητηριώδη αέρια.
Ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς πρόσθεσε πως το χημικό το οποίο ρίχθηκε εναντίον κυβερνητικών θέσεων είχε κίτρινο χρώμα και παρήγαγε ένα ιδιαίτερα τοξικό κίτρινο καπνό και οι στρατιώτες πέθαναν μέσα σε διάστημα μιας ώρας από τη στιγμή που το εισέπνευσαν.
Οι αντάρτες της Συρίας έχουν απειλήσει πολλές φορές ότι θα προβούν σε χρήση χημικών όπλων εναντίον του συριακού Στρατού.
Επίσης έχουν απειλήσει ότι θα μολύνουν τα αποθέματα πόσιμου νερού στην περιοχή όπου ζουν Αλεβίτες και Σιίτες οι οποίοι είναι υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας Bashar Al Assad.
Μάλιστα και σε επίδειξη της απειλής τους αυτής δημοσιοποίησαν βίντεο όπου φαίνονται τα αποτελέσματα της χρήσης μολυσμένου νερού και τοξικών αερίων σε πειραματόζωα.
ΠΗΓΗ: defencenet,gr

Ο "χαμένος" θησαυρός



Χέρι βάζει το Υπουργείο Οικονομικών στην ιδιωτική περιουσία που παραμένει ανενεργή τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να συγκεντρωθούν έσοδα για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Από 4 έως 14 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται το ποσό που περιλαμβάνεται σε αδρανείς καταθέσεις, κληροδοτήματα και σχολάζουσες κληρονομιές. 

Ως αδρανείς καταθέσεις, σύμφωνα με τη νομοθεσία του 1942, λογίζονται οι καταθετικοί λογαριασμοί που βρίσκονται σε ακινησία για διάστημα μεγαλύτερο των 20 ετών. Στελέχη τραπεζών υποστηρίζουν ότι κάθε χρόνο τα πιστωτικά ιδρύματα καταθέτουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τέτοιου είδους καταθέσεις. Οι περισσότερες από αυτές διατηρούνται παραδοσιακά σε ελληνικές τράπεζες με μακρά ιστορία, όπως η Εθνική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Εμπορική, η Αγροτική και η Alpha Bank. 
Το Υπουργείο Οικονομικών, όμως, καλοβλέπει και το εθνικό... χρυσωρυχείο των σχολαζουσών κληρονομιών. Ακίνητα μεγάλης αξίας, καταθέσεις σε τράπεζες, μετοχές και ομόλογα αποβιωσάντων, οι κληρονόμοι των οποίων δεν βρέθηκαν ποτέ, συνιστούν σχολάζουσες κληρονομιές που με αποφάσεις των κατά τόπους πρωτοδικείων έχουν περάσει προσωρινά σε «κηδεμόνες», συνήθως δικηγόρους ή και δημοσίους υπαλλήλους. Σε πολλές περιπτώσεις -όπως είχε αποκαλύψει η zougla.gr- υπάρχουν αετονύχηδες δικηγόροι που εξαφανίζουν τεράστια ποσά προς ίδιον συμφέρον.
Εγείρονται, ωστόσο, σημαντικά νομικά θέματα συνταγματικότητας για το πότε και κυρίως, για το κατά πόσο μπορεί το κράτος να εκμεταλλευτεί το ιλιγγιώδες συνολικό ποσό, έστω κι αν αυτό βρίσκεται στα αζήτητα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλοί δε υποστηρίζουν ότι ο νόμος του 1942 που καθορίζει την αντιμετώπιση των αδρανών καταθέσεων είναι νόμος έκτακτης περιόδου -η χώρα τελούσε τότε υπό γερμανική κατοχή- και θα πρέπει να επικαιροποιηθεί υπό το πρίσμα του νέου συντάγματος αλλά και των κοινοτικών συμβάσεων για την προστασία της ιδιοκτησίας. 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ράπισμα από τους ισλαμοφασίστες της Λιβύης στην Ελλάδα! Έβαλε την Τουρκία στις διμερείς συζητήσεις για την Ελληνολιβυκή ΑΟΖ1




Έτσι, για να καταλαβαινόμαστε. Το “Ολυμπία” από την πρώτη στιγμή φωνάζει ότι ο σχεδιασμός με τις “μαύρες” εξεγέρσεις στην μέση Ανατολή είναι εφιαλτικός για την Ελλάδα. Το κράτος κοιμόταν. Το πρώτο χαστούκι έρχεται από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Λιβύης, που φιλοξενούσαμε και τους τραυματίες τους στην Ελλάδα για να κονομήσουν κάποιοι συγγενείς πολιτικών προσώπων. Έπεται η Αίγυπτος.
Διπλωματική απρέπεια και πολιτική πρόκληση τεράστιου μεγέθους αποτελεί η απάντηση του Υπουργού Διεθνούς Συνεργασίας Λιβύης Μ. Αμπντελαζίζ σε σχετική ερώτηση περί της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, κατά την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ, κ. Δ. Αβραμόπουλου.
Συγκεκριμένα, ο Λίβυος αξιωματούχος στην ουσία έβαλε την Τουρκία σε ένα ζήτημα που δεν την αοφρά, αφού η ΑΟΖ και η Υφαλοκρηπίδα της Λιβύης δεν τέμνεται και δεν συνορεύει με αυτήν της Τουρκίας!
Επί λέξει, ο Λίβυος υπουργός είπε:
Αμπντελαζίζ: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το θέμα της οριοθέτησης 
θαλασσίων ζωνών. Υπήρχαν συνεννοήσεις και συνομιλίες και μου δόθηκε σήμερα το πρωί η ευκαιρία να συνομιλήσω με τον συνάδελφό μου για αυτό το θέμα. Διότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Λιβύη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών που έχουν θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και τη Λιβύη. Επιδιώκουμε να υπάρξει μία γενική συμφωνία που να συμπεριλαμβάνει όλες τις χώρες που τους αφορά αυτό το θέμα. Γιατί εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε προς το μέλλον συνολικά, όχι μεμονωμένα.
Με άλλα λόγια, ο Λίβυος υπουργός μας λέει να τα βρούμε με την Τουρκία, δηλαδή να υποχωρήσουμε στις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας, και μετά να προχωρήσουμε στην οριοθέτηση με τη Λιβύη. Δηλαδή, ή θα υποχωρήσουμε στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, ή οριοθέτηση γιόκ.
Να σημειωθεί ότι η απαράδεκτη από κάθε άποψη και προκλητικότατη απάντηση του Λίβυου αξιωματούχου (που υπάρχει αυτούσια στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών), δεν υπογραμμίστηκε από κανέναν συντάκτη που συνόδευε τον κ. Αβραμόπουλο στο επίσημο ταξίδι στη Λιβύη, δημιουργώντας ποικίλα ερωτηματικά. Φυσικά, κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός δεν είπε λέξη για το θέμα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι κλινικά νεκρό!
Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι όταν ο κ. Νταβούτογλου έστελνε με δυο ξεχωριστά αεροπλάνα 200 εκατομμύρια δολλάρια μετρητά στη λιβυκή αντιπολίτευση, λίγο πριν την πτώση του Καντάφι, το τρίγωνο ΓΑΠ-Δρούτσα-Σαχινίδη, με την εγκληματική συμμετοχή πρέσβεων, εκταμίευαν δεκάδες εκατομμύρια από τα μυστικά κονδύλια, με …άγνωστο προορισμό.
Τώρα η Τουρκία εισπράττει τα κέρδη της πολιτικής της και η Ελλάδα τα επίχειρα των αθλιοτήτων μιας ομάδας ανίκανων και διεφθαρμένων ατόμων που διοίκησαν αυτή τη χώρα, αλλά και την τσαπατσουλιά της παρούσας διοίκησης του Υπουργείου Εξωτερικών, που έκανε μια επίσημη επίσκεψη, χωρίς να έχει προεξοφλήσει τουλάχιστον το γεγονός ότι δεν θα υπήρχε αυτή η τεράστια πρόκληση από πλευράς ενός διαλυμένου κράτους, όπως είναι η Λιβύη.
Ακολουθεί η επίσημη διερμηνεία, από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΝΔ τρώει όσους εφοριακούς δεν είναι δικοί της!




Ολο και πιο αποφασιστικά προχωρά η ΝΔ στην οικοδόμηση ενός νέου κράτους της Δεξιάς, τοποθετώντας κομματικά στελέχη της σε θέσεις-κλειδιά του κρατικού μηχανισμού και απομακρύνοντας από αυτές όσους δεν είναι δικοί της άνθρωποι.
Εχοντας επίγνωση τόσο της επιτεινόμενης αποδυνάμωσης της λαϊκής επιρροής του ΠΑΣΟΚ όσο και της προετοιμασίας της ΔΗΜΑΡ να μεταπηδήσει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν κρίνει τις συνθήκες κατάλληλες προκειμένου να συμμετάσχει και στην επόμενη κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκμεταλλεύεται την πολιτική αδυναμία των εταίρων του με τους οποίους συγκυβερνά.
Συμπεριφέρεται έτσι πολύ πιο αλαζονικά στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ από όσο αντικειμενικά του επιτρέπει το ασήμαντο για κυβερνών κόμμα ποσοστό του 29,66% που πήρε στις εκλογές του Ιουνίου και το οποίο εμφανίζεται να έχει υποστεί μείωση σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και τις πιο «στημένες». Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει η πρωθυπουργική απόφαση καθαίρεσης 107 διευθυντών και τμηματαρχών και 57 υποδιευθυντών στο ΣΔΟΕ και στις Εφορίες όλης της χώρας και αντικατάστασής τους με στελέχη της ΔΑΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ, σε ποσοστό τουλάχιστον 80%, όπως ισχυρίζονται επαΐοντες του χώρου. Βαρύτατα θιγόμενο από αυτές τις αλλαγές είναι βεβαίως το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε φροντίσει να στελεχώσει με δικά του στελέχη αυτές τις κρίσιμες θέσεις.
Εχοντας πάρει όμως μόλις 12,28% στις εκλογές του Ιουνίου και με εδραιωμένη πλέον την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι διατεθειμένος να δώσει τα πάντα στον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να μη γίνουν με τίποτα εκλογές, γιατί το ΠΑΣΟΚ θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό, ευνόητο είναι ότι ο αρχηγός της ΝΔ αισθάνεται ότι μπορεί άνετα να ξηλώσει τον ΠΑΣΟΚικό μηχανισμό στο κράτος και δη στον άκρως ευαίσθητο αυτόν τομέα. Το ζήτημα δεν είναι απλώς αν ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός θα είναι νεοδημοκρατικός ή ΠΑΣΟΚικός. Είναι πολύ σοβαρότερο και έχει ζωτική πολιτική σημασία.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ΕΕΤΗΔΕ κρίθηκε τελεσίδικα αντισυνταγματικό.




Στη χώρα μας δεν υπάρχει Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο που θα έκρινε αμετάκλητα περί της συνταγματικότητας ή μη ενός νόμου. Η ουσιαστική αντισυνταγματικότητα των νόμων κρίνεται κατά τους όρους του άρθρου 100 παρ. 1 εδ. ε του Συντάγματος από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Μέχρι να υπάρξει τέτοια απόφαση,...
το κάθε δικαστήριο μπορεί να κρίνει ελεύθερα την αντισυνταγματικότητα των νόμων. Άσχετα λοιπόν με το τι έχει κρίνει το ΣτΕ για το ΕΕΤΗΔΕ (το γνωστό χαράτσι μέσω ΔΕΗ), η συνταγματικότητα των νόμων κρίνεται σε κάθε δικαστική απόφαση και κανένα δικαστήριο δεν είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει στην κρίση του άλλο δικαστήριο, ούτε φυσικά το ΣτΕ.
Σύμφωνα με το άρθρο 87 παρ. 2 του Συντάγματος «Oι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος». Σύμφωνα δε με το άρθρο 93 παρ. 4 του Συντάγματος «Tα δικαστήρια υποχρεούνται να μην εφαρμόζουν νόμο που το περιεχόμενό του είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα». Η κρίση για την αντισυνταγματικότητα του εφαρμοζόμενου νόμου εξετάζεται και αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο και είναι ένα παρεμπίπτον ζήτημα για το οποίο αποφαίνεται η απόφαση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα σατυρικά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα του Rizopoulos Post

Ο ΓΑΠ διαφημίζει βραχιόλια όπως ο Γκορμπατσφώφ διαφήμιζε πίτσες!


GAPAnta

Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που παίρνουν σαν τυφώνες από την Ιστορία προκαλούν  κατακλυσμιαίες αλλαγές στις  χώρες τους απειλώντας ή αλλάζοντας την παγκόσμια Ισορροπία.
Τα Φώτα κάμερες  και λάμψη τους τυφλώνουν και κάπου εκεί χάνουν τον έλεγχο και την Ισορροπία. Μέσα σε ένα πληγωμένο εγώ -που δημιουργεί ένα έλλειπες και αρά διψασμένο διανοητικό πεδίο- αντιλαμβάνονται την λάμψη ως προσωπική κατάκτηση και Νίκη.
Χάνουν τον στόχο τους που είναι η υπηρεσία προς την χώρα τους και προχωρούν προς την “λάμψη”  και στο ξεδίψασμα του εγώ τους. Σε βαριές περιπτώσεις θεωρούν πως μέσω αυτού -μέσω της λάμψης- εξυπηρετούν την χώρα.
Μόλις  όμως τελειώσει ο ιστορικός ρόλος τους,  το παιχνίδι  των μεγάλων,  ή χάσουν την εξουσία τότε η καριέρα τους παίρνει την κατιούσα. Καθώς αυτή καταβυθίζεται στην ανυποληψία  περνούν για λίγο από την διαφήμιση η οποία παρέχει λίγη ακόμη λάμψη και λίγο φως.
Ένας από αυτούς  τους πολιτικούς ήταν ο Μιχαηλ Γκορμπατσόφ. Ο τ. Ηγετης της ΕΣΣΔ που κατάφερε να κάνει τις Ηνωμένες πολιτείες και τον εκάστοτε πρόεδρο τους “Πλανητάρχη”. Κατάφερε να οδηγήσει όλη την ανατολική ευρώπη  στις τοπικές Μαφίες στην πείνα και στην εξαθλίωση, να κάνει τον καπιταλισμό μονόδρομο αλλά και να αναστήσει την Γερμανία.  Τελικά η διψά  του για φώτα και λάμψη θα τον οδηγήσει να διαφημίζει πίτσες.
Αντίστοιχη και απολύτως προβλέψιμη πορεία  έχει και ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Η καριέρα του τελείωσε και πλέον τον χρησιμοποιουν εταιρείες για διαφημιστικούς λόγους.  Σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» δημοσίευσε μια φωτογραφία, η οποία δείχνει τον πρώην πρωθυπουργό μαζί με τη σύζυγό του Άντα, να ποζάρουν φορώντας στους καρπούς τους βραχιολάκια ισορροπίας!
Πρόκειται για διαφημιστική φωτογραφία της αγγλικής εταιρίας Band4hope, στης οποίας το κάτω μέρος αναγράφεται η ιδιότητά του ως ο «182ος Έλληνας πρωθυπουργός»!
Και ο… καλύτερος συμπληρώνουμε εμείς!
Η φωτογράφηση σύμφωνα με το δημοσίευμα έγινε στις 22 Μαΐου 2012.
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ !...




Και μετά ήρθαν άλλοι καιροί, οι νύχτες δεν αλλάζανε με μέρες
οι άνεμοι τα σκούπιζαν όλα και οι καταιγίδες τρυπούσαν το μυαλό μας.
(Από τους Οικοπεδούχους του Στράτου Φαναρά).
Δεν χρειάστηκε χθες ο ουρανός να σκοτεινιάσει απότομα. Ούτε μετά να γίνει αδιαπέραστος από μαβιά σύννεφα που ξαφνικά θα σχίζονταν απότομα από τις πύρινες μπάλες που θα σκορπούσε ο Nibiru καθώς θα διαλύονταν μαζί με τη γη σε μια τερατώδη σύγκρουση πλανητών η οποία βέβαια κατά τα άλλα, θα περνούσε απολύτως απαρατήρητη στον υπόλοιπο γαλαξία μας.
Όχι, τα θεϊκά επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού, δεν καταδικάστηκαν την Παρασκευή στην λησμονιά , ούτε θα ζήσουν μόνο ως ραδιοσήματα ενός άγνωστου κόσμου που υπήρξε κάποτε.
- Ο κόσμος, είναι ήδη τελειωμένος για περίπου δεκαοχτώ εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες άνεργους ανθρώπους στην Ευρώπη.
- Ο κόσμος, είναι ήδη πεθαμένος για περίπου τρία εκατομμύρια άστεγους στη γηραιά ήπειρο και, ο αριθμός αυτός έχει να κάνει αποκλειστικά με ανέστιους που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση των τελευταίων χρόνων.
- Ο κόσμος, δεν υπήρξε καν ποτέ, για εκατομμύρια άλλους ανθρώπους στις λεγόμενες τρίτες χώρες, που γεννιούνται απλά για να πεθάνουν σύντομα ενώ στην σύντομη διαδρομή τους από αυτό που γνώρισαν ως «ζωή» δεν γνώρισαν τίποτα λιγότερο από την πείνα, τον βιασμό, τον πόλεμο, τον ακρωτηριασμό, τη βίαιη μετανάστευση.
- Ο κόσμος, είναι προ πολλού τελειωμένος για αναρίθμητους ανθρώπους καταδικασμένους σε μπουντρούμια και βασανιστήρια απλά γιατί είχαν «άλλη γνώμη».
- Ο κόσμος, έχει βρει το τέλος του εδώ και πολύν καιρό, όταν όλα αυτά συνέβαιναν μακριά από εμάς, ενώ εμείς χαχανίζαμε ανέμελα πριν μας βρει το «κακό».
Έχει τελειώσει ο κόσμος τη στιγμή που ο Πέτρος Καπετανόπουλος, βρέθηκε κατηγορούμενος με κακούργημα επειδή αναφώνησε «Γιατί το κάνετε αυτό; Τον συλλάβατε, δεν χρειάζεται βία».
Έχει τελειώσει ο κόσμος, όταν ένας ανώνυμος βιοπαλαιστής κάπου στην Κύπρο καταδικάστηκε σε πρόστιμο 700 ευρώ γιατί έκλεψε τυρί από το Supermarket του Ορφανίδη, ο οποίος Ορφανίδης παρεμπίπτοντος χρωστά ουκ ολίγα εκατομμύρια δεξιά κι’ αριστερά καταδικάζοντας προμηθευτές και συνεργάτες του σε λουκέτα.
Έχει τελειώσει ο κόσμος, ξεβράστηκε στις ακτές της Λέσβου σε τυμπανιαία κατάσταση στα κορμιά είκοσι μεταναστών. Δολοφονήθηκε στα σώματα 20 παιδιών από τις σφαίρες ενός πυροβόλου που κρατούσε ένα άλλο παιδί, κάπου στο Connecticut.
Ο ήλιος, έχει δύσει οριστικά για τόσους πολλούς... Ο ήλιος συνεχίζει να αστράφτει για τόσο λίγους...
Ακραία παράλογο αν σκεφτεί κάποιος πως θεωρητικά, όλοι αντικρίζουμε τον ίδιο ουρανό όταν σηκώνουμε το κεφάλι να κοιτάξουμε ψηλά. Ή μήπως πια το βλέμμα έχει καρφωθεί στις μύτες των παπουτσιών μας ;
Πώς να αντέξεις άλλο το ύφος των υπέρβαρων υπερφίαλων εξουσιαστών που χαίρουν γιατί… «πήραμε τη δόση» μας ; Πραγματικά…
Αυτή η εξάρτηση από τη δόση σε τίποτα δεν διαφέρει από την ηρωίνη...  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

NewsIt.gr: Οι αλλαγές στο σύστημα των αποδείξεων

Οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα άργησαν 5 χρόνια




 Εδώ και μία πενταετία θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, εάν γινόταν δεκτό το αίτημα νορβηγικής εταιρείας σεισμογραφικών ερευνών και είχε προχωρήσει η διαδικασία, χωρίς μάλιστα καμία επιβάρυνση για το ελληνικό Δημόσιο.
  Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι εάν οι έρευνες αυτές είχαν ξεκινήσει εγκαίρως, με θετικά αποτελέσματα στη συνέχεια, η Ελλάδα δεν θα είχε χρειαστεί να μπει στην περιπέτεια του ΔΝΤ.
  Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", τον περασμένο Σεπτέμβιο, η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo-Services (PGS) επιλέχθηκε κατά τη διαδικασία για την αξιολόγηση του πετρελαϊκού δυναμικού στην Ελλάδα, με σεισμικές ερευνητικές εργασίες, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
  Στον διεθνή διαγωνισμό που προηγήθηκε, ενδιαφέρον επέδειξαν οκτώ εταιρείες, από τις οποίες τέσσερις έφτασαν στο τελικό στάδιο πριν από την τελική επιλογή. Συγκεκριμένα, τρεις εταιρείες νορβηγικών συμφερόντων (TGS Nopec, PGS και Spectrum) και μία αμερικανικών (ION με έδρα το Χιούστον).
  Η εφημερίδα αποκαλύπτει σήμερα, την επιστολή που είχε στείλει από τον Μάιο του 2007 η νορβηγική TGS, που ειδικεύεται στην λήψη και παροχή γεωλογικών δεδομένων και τη λήψη και παροχή γεωλογικών δεδομένων για την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου, προς τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, με την οποία ζητούσε την άδεια να προχωρήσει σε ευρείας  κλίμακας έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του Δημοσίου.
  Για λόγους που παραμένουν αδιευκρίνιστοι, η επιστολή έμεινε αναπάντητη και σήμερα αγνοείται η τύχη της. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΕ "D" Γιατί oι Γερμανοί "ερωτεύθηκαν" την Ελλάδα: "Η έκθεση της Deutsche Bank είναι η αιτία..."




"Μην αναζητάτε εξηγήσεις για τον ξαφνικό έρωτα της Μέρκελ στην Ελλάδα και την χαλάρωση που έχουν επιδείξει στο θέμα του χρέους. Η έκθεση της Deutsche Bank ήταν καθοριστική για να αλλάξει η γερμανική στάση. Και στην επίσκεψής της τουλάχιστον τρεις φορές άνοιξε η ίδια την συζήτηση για τα ενεργειακά κοιτάσματα".
Με αυτά τα λόγα ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στο defencenet.gr περιέγραψε τους λόγους που κατά την εκτίμησή του άλλαξε στάση μέσα σε ένα μόλις μήνα η Γερμανία έναντι του ελληνικού χρέους και εγκατέλειψε τον κανόνα του "120% του ΑΕΠ χρέος το 2020" που έχει μετακυλήσει στο 124% και ουσιαστικά έχει γίνει αποδεκτό το 126% το 2022!
Γιατί γνωρίζουν πλέον ότι η βέβαιαη ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ειδικά νότια της Κρήτης εγγυώνται αφ'ενός μεν κάθετη μείωση του ελληνικού χρέους, αφ'ετέρου δε την μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό "El Dorado" για την Ευρώπη σε συνδυασμό μάλιστα με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, το οποίο θα είναι ουσιαστικά γερμανικής ιδιοκτησίας.
Δεν είναι τόσο το ποσό για την Γερμανία (σε 600 δισ. δολάρια αναφέρει η έκθεση της γερμανικής τράπεζας ότι μπορεί να είναι η αξία των κοιτασμάτων και πάντως όχι κάτω από 250) όσο το γεγονός ότι επιτέλους η Γερμανία (νομίζει ότι...) θα "αποκτήσει" μια χώρα παραγωγό φυσικής ενέργειας, κάτι που αποτελεί το ιστορικό ντεζαβαντάζ της Γερμανίας και της στοίχισε την ήττα σε δύο παγκοσμίους πολέμους.
Να πούμε ότι στην έκθεση της Deutsche Bank περιγράφεται η Ελλάδα ως "Η 15η μεγαλύτερη κάτοχος κοιτασμάτων φυσικού αερίου στον κόσμο" και μόνο αυτό αρκεί γα να αντιληφθεί κανείς πως και γιατί άλλαξε η γερμανική στάση απέναντί μας και η Μέρκελ δηλώνει ότι "Σκέπτομαι συνέχεια την Ελλάδα"...
Κάτι ήξεραν οι Αμερικανοί και ο Μ.Ομπάμα που στήριζαν ανυπερθέτως την Ελλάδα, ανεξάρτητα χρέους: Η μοναδική τους ελπίδα να μειωθεί η ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο σε συνδυασμό με τα κοιτάσματα Κύπρου και Ισραήλ... 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr