Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Από το gsee.gr
Οι συνέπειες της αλλαγής του κλίματος στην υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, τέθηκαν επί τάπητος στην διημερίδα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για την κλιματική αλλαγή, που πραγματοποιείται από την ETUC  σε συνεργασία με τη Γραμματεία περιβάλλοντος της ΓΣΕΕ, σήμερα και αύριο, στην Αθήνα.

Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών συνδικάτων, υλοποιεί..

ΕΛΠΕ: Εντυπωσιακή βελτίωση κερδών στα 90 εκατ. ευρώ και EBITDA 201 εκατ. ευρώ στο γ' τρίμηνο του 2019 - Προμέρισμα 0,25 e

Από το worldenergynews.gr
Εντυπωσιακή βελτίωση παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα των ΕΛΠΕ κατά το γ’ τρίμηνο του 2019, καθώς τα συγκρίσιμα EBITDA ανήλθαν σε 201 εκατ. ευρώ έναντι 130 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο και 149 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του έτους.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 90 εκατ. ευρώ έναντι 33 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2019 και 62 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του έτους.
Ο Όμιλος ανακοίνωσε..

ΣΥΡΙΖΑ: Προτίθεται η κυβέρνηση με τα ΕΛΠΕ να πωλήσει μαζί και την εταιρεία έρευνας υδρογονανθράκων;

Από το energypress.gr
Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την κυβερνητική πρόθεση ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), κατέθεσε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς.

Αφορμή αποτέλεσαν πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για μεγάλα κοιτάσματα...

Αυτοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι από το νέο ασφαλιστικό

Από το pronews.gr
Έως και το 20% των εισφορών που έχουν καταβάλλει στη διάρκεια του ασφαλιστικού τους βίου χάνουν οι υψηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα με τα σημερινά ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων. Οι μισθωτοί εκτός Δημοσίου, που πληρώνουν εισφορές για 14 μισθούς και ειδικότερα όσοι ανήκουν στα ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια αναδεικνύονται στους πλέον... ριγμένους του ισχύοντος ασφαλιστικού, καθώς όπως καταδεικνύουν..

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πια να σταματήσουν τη Ρωσία στην κατασκευή του Nord Stream 2

Από το capital.gr
Ο Nord Stream 2, το αμφιλεγόμενο σχέδιο για τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη με παράκαμψη της Ουκρανίας, έλαβε την τελευταία άδεια που χρειαζόταν προκειμένου να "κλείσει" την απόσταση μεταξύ της περιφέρειας του Λένινγκραντ στη Ρωσία και των ακτών της Γερμανίας στη Βαλτική Θάλασσα. Είναι πλέον πολύ αργά για τις ΗΠΑ να εμποδίσουν τη Ρωσία να ολοκληρώσει το έργο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο αγωγός αποτελεί μέρος.

Θέμα αποζημίωσης της ΔΕΗ «ανοίγει» η παλιά option εξαγοράς του 30% της ΔΕΠΑ σε περίπτωση ιδιωτικοποίησής της

Από το worldenergynews.gr
Σήμερα αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που μεταξύ άλλων καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο διαχωρισμός της ΔΕΠΑ προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας και της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι..