Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Γιατί πληρώνουμε ακριβά καύσιμα, φυσικό αέριο και ρεύμα

Από το euro2day.gr
Φόροι, ρυθμιζόμενες χρεώσεις και τέλη, αλλά και κρατικές επιχειρήσεις με δεσπόζουσα θέση στην αγορά σηκώνουν το κόστος ενέργειας για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις εγχώριες επιχειρήσεις.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα «ψιλά γράμματα» της έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) για τις ενεργειακές πολιτικές της Ελλάδας, που δεν παρουσιάστηκαν χθες στη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά βρίσκονται στις 143 σελίδες της έρευνας των τεχνοκρατών.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το ύψος των τιμών (σε δολάρια) της ενέργειας:

Καινοτόμο σύστημα για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων

Από το energypress.gr
Ένα πρωτοποριακό σύστημα για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων βραβεύτηκε στην κατηγορία «Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις» στη φετινή τελετή για την απονομή των Βραβείων Ευρωπαίου Εφευρέτη (European Inventor Award 2017).

Ο Γερμανός Günter Hufschmid (φωτό) ανέπτυξε ένα..

Νέα στοιχεία της NASA για την τρύπα του όζοντος - Ήταν φέτος η μικρότερη από το 1988

Από το worldenergynews.gr
Όσο θερμότερες μάζες αέρα φθάνουν στη στρατόσφαιρα, τόσο περιορίζεται η τρύπα του όζοντος, κάτι που συνέβη τόσο φέτος όσο και πέρυσι - Παρόλα αυτά, η τρύπα παραμένει μεγάλη, προειδοποιούν

Η τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική εμφάνισε ..

Οι χαμηλές τιμές δεν προβληματίζουν την ExxonMobil για τις εξορύξεις στα βαθιά νερά της Αν. Μεσογείου

Από το energypress.gr
Εσφαλμένη είναι η εκτίμηση ότι οι χαμηλές τιμές δεν δικαιολογούν ακριβές εξορύξεις σε βαθιά νερά στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τρίσταν Ασπράι, aντιπρόεδρος της ExxonMobil για την Ευρώπη, Ρωσία και Κασπία, κατά τη διάρκεια του 13ου Συνεδρίου του Economist στη Λευκωσία.

Όπως εξήγησε ο κ. Ασπράι, εταιρείες όπως η Exxon χρειάζονται χρόνια για να..