Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΕΛΠΕ: «Άδικη στοχοποίηση νέων επιστημόνων για αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων»

Από το pronews.gr
Με αφορμή την Πάρι Παπαγγελόπουλου, γιου του υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο «αθρόες προσλήψεις συγγενών και φίλων».

Αναλυτικά η απάντηση του ομίλου ΕΛΠΕ:

Υδρογονάνθρακες: Γιατί δεν ήλθε η ιταλική Eni

Από το euro2day.gr
Δύο εκπλήξεις έκρυβαν τα αποτελέσματα των δύο διεθνών διαγωνισμών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων για την έρευνα και εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στα μεγάλα και πολλά υποσχόμενα βάθη της Κρήτης και του Ιονίου.

Χωρίς να αμφισβητείται η επιτυχία της πρώτης φάσης της υποβολής προσφορών από τα βαριά ονόματα της γαλλικής Total, της αμερικανικής ExxonMobil και της ισπανικής Repsol, ένα άκρως ενδιαφέρον παρασκήνιο αναδεικνύεται από..

Ο ενεργειακός ανταγωνισμός ΗΠΑ-Ρωσίας, το βρετανικό παράδειγμα και οι επιπτώσεις για την Ελλάδα

Από το energypress.gr
Πληθαίνουν τα κρούσματα έλλειψης συνεργασίας εκ μέρους των Ευρωπαίων με την Ουάσιγκτον σε ότι αφορά στο ρωσικό εμπάργκο στον τομέα της ενέργειας. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί  η προχθεσινή προσφυγή της Βρετανίας στο ρωσικό υγροποιημένο αέριο του σταθμού Yamal LNG, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ενεργειακή της κρίση που προκάλεσε το παρατεταμένο ψύχος. Η βρετανική επιλογή να αγοράσει φορτίο LNG από τους Ρώσους, την επαύριο της αποχώρησης της ExxonMobil για πολιτικούς λόγους από τη συνεργασία της με τη Γκαζπρόμ, αποτελεί μια..

Οι προβλέψεις των αναλυτών των BMI - Bloomberg για την τιμή του Brent τα προσεχή έτη

Από το worldenergynews.gr
Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent θα είναι κατά μέσο όρο 75 δολάρια ανά βαρέλι το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των αναλυτών πετρελαίου και φυσικού αερίου της BMI Research.

Η πρόβλεψη του BMI είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτήτου Bloomberg, η οποία προβλέπει ότι το Brent θα διαμορφώσει κατά μέσο όρο τα 63,5 δολάρια το βαρέλι το 2019.

Οι αναλυτές στο BMI εκτιμούν ότι..

Οι πάγοι λιώνουν, οι πιγκουίνοι πεθαίνουν, πορτοκαλιές, ελαιόδεντρα και ηλιοτρόπια στη Βρετανία.


Από το greeklignite.blogspot.gr
"Τα ελαιόδεντρα, τα αμπέλια και τα ηλιοτρόπια θα μπορούσαν να αποτελέσουν χαρακτηριστικό γνώρισμα του τοπίου στη Νοτιοανατολική Αγγλία, καθώς οι συνθήκες αλλαγής του κλίματος του πλανήτη αλλάζουν" έγραφε το BBC στις 14/6/2005, καθώς η πλύση εγκεφάλου των πολιτών ήθελε το κλίμα της Αγγλίας να γίνεται Μεσογειακό. "Εάν η τωρινή τάση υπερθέρμανσης συνεχιστεί, η θερμοκρασία το 2050 θα είναι 1,5-3οC υψηλότερη, ενώ το 2080 θα είναι 6οC και οι βροχοπτώσεις θα μειωθούν στο 1/3".

Αυτά κι άλλα "ωραία" λεγόντουσαν σε μια διημερίδα για..

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο οι ΗΠΑ: Ποιές οι στρατηγικές επιπτώσεις

Από το hellasjournal.com
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεπεράσουν τη Ρωσία και θα γίνουν η μεγαλύτερη χώρα σε παραγωγή πετρελαίου μέχρι το 2023, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Εταιρίας Ενέργειας (IEA). 

Το στοιχείο αυτό, μαζί με τις άλλες διαπιστώσεις της έκθεσης της IEA, προοιωνίζουν τις σημαντικές στρατηγικές αλλαγές που έρχονται στο διεθνές σύστημα, αλλά και δικαιολογούν κάποιες κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίες μπορεί να φαίνονται ακραίες και να προκαλούν αντιδράσεις διεθνώς, αλλά στην ουσία γίνονται..

Κατώτερη των προσδοκιών η συμμετοχή στους διαγωνισμούς για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

Από το energypress.gr
Χαμηλότερη των αρχικών προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, αποδείχθηκε η συμμετοχή στους διαγωνισμούς για την παραχώρηση έρευνας και εκμετάλλευσης στις θάλασσες της Κρήτης και του Ιουνίου.

Δίχως να αμφισβητείται το μέγεθος των ονομάτων που κατέθεσαν προσφορές για τα οικόπεδα σε Κρήτη και Ιόνιο (Total- Exxon Mobil- ΕΛΠΕ, και ΕΛΠΕ-Repsol αντίστοιχα), εντούτοις οι εκτιμήσεις για ισχυρό ενδιαφέρον από πολλούς πετρελαικούς παίκτες δεν επαληθεύτηκαν.

Και μπορεί να αποτελεί αναμφισβήτητη..