Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Η CIB θα επενδύσει 277 εκατομμύρια δολάρια Καναδά στο βιοδιυλιστήριο Shell-Suncor στο Κεμπέκ





Η Canada Infrastructure Bank (CIB) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επενδύσει 277 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε μια εγκατάσταση ανακύκλωσης άνθρακα στο Κεμπέκ που διευθύνεται από μια κοινοπραξία που..

Η Shell δημοσιεύει εκθέσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα, την κλιματική και την ενεργειακή μετάβαση και τις πληρωμές προς τις κυβερνήσεις




 Η Shell plc δημοσίευσε την Έκθεσή της για την αειφορία για το 2022, την Έκθεση Lobbying για τη μετάβαση στο κλίμα και την ενέργεια για το 2022 και την έκθεσή της για τις πληρωμές προς τις κυβερνήσεις για το 2022.

Η Shell υποβάλλει επίσημα αναφορές για επιδόσεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα για..

Greenpeace: αυστηρό μήνυμα για το κλίμα, την τσέπη μας και το περιβάλλον στους πολιτικούς

 






📍Διυλιστήριο της HelleniQ Energy, Ασπρόπυργος © Nicoletta Zarifi / Greenpeace

Το μήνυμα “Σκοτώνετε το κλίμα, την τσέπη μας και το περιβάλλον” πρόβαλε η Greenpeace έξω από το συνέδριο Power & Gas Forum, στην..

BP και Abu Dhabi National Oil προς απόκτηση του 50% της NewMed




 Η BP και ο κρατικός κολοσσός πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι έκαναν προσφορά για την από κοινού απόκτηση του 50% της ισραηλινής NewMed Energy, έναντι περίπου 2 δισ. δολαρίων, επιδιώκοντας να κάνουν την είσοδό τους στον αναπτυσσόμενο ενεργειακό ..

Τέλος στα αυτοκίνητα βενζίνης και πετρελαίου από το 2035 στην ΕΕ






Ξεπερνώντας τα εμπόδια που είχαν τεθεί από τη Γερμανία και άλλες χώρες τις προηγούμενες εβδομάδες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τελικά τον οδικό χάρτη μέχρι την οριστική απαγόρευση στις πωλήσεις συμβατικών..

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εισηγείται πρόστιμο σε διυλιστήριο για παρεμπόδιση έρευνας στις εγκαταστάσεις του




 Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 31 Μαΐου 2023 για να εξεταστεί η Έκθεση του Εισηγητή Π. Φώτη, η οποία αφορά, κατ’ άρθρο 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011, τη συμπεριφορά της εταιρίας «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» και φυσικού προσώπου κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου στις..