Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Εφαρμογή ηλεκτρονικής αίτησης υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ΤΣΜΕΔΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΕΕ
Με το άρθρο 39 του Ν.4331/2015 οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ-Τομείς Μηχανικών και Ε.Δ.Ε. που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και υπάγονται στο ″ΝΕΟ″ ασφαλιστικό (δηλαδή έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά σε φορέα κύριας ασφάλισης μετά την 01.01.1993), έχουν τη δυνατότητα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις και επιθυμείτε να επιλέξετε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία μπορείτε να υποβάλλετε τη σχετική αίτηση.

Σας ενημερώνουμε ότι για να υλοποιηθεί το αίτημά σας θα πρέπει κατά την υποβολή της σχετικής αίτησης να μην έχετε οφειλές προς το ΕΤΑΑ-Τομείς Μηχανικών και ΕΔΕ (ΤΣΜΕΔΕ) ή σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών να έχετε υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και να είστε ενήμεροι.

Η εφαρμογή της αίτησης υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία (του αρ. 39 Ν.4331/2015), για τους ελεύθερους επαγγελματίες που υπάγονται στο «νέο» ασφαλιστικό, λειτουργεί στο σύνδεσμο : http://www.tsmede.gr/n4331/ .

Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στο σύνδεσμο: http://tinyurl.com/o67yxhq



ΠΗΓΗ;web.tee.gr

ΓΕΝΟΠ: «Κοινοί Απατεώνες Όσοι Δεν Εξοφλούν τους Λογαριασμούς της ΔΕΗ, Ενώ Μπορούν»

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
«Κοινούς απατεώνες» χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ όσους δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, ενώ έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Μάλιστα, επιφυλάσσεται να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στη δημοσιότητα.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ κ. Λάζαρο Καραλάζο με βασικό αντικείμενο συζήτησης τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την επιχείρηση τα οποία - μετά και την επιβολή των capital controls - ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που παραθέτει η ΓΕΝΟΠ...

Ο βασιλιάς Πύρρος που "γοήτευσε" την Total

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο βασιλιάς Πύρρος που "γοήτευσε" την Total
Ο βασιλιάς Πύρρος της Ηπείρου υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους στρατηγούς της πρώιμης ελληνιστικής περιόδου, μένοντας στην ιστορία, μεταξύ άλλων, για τις περίφημες εκστρατείες του στην ιταλική χερσόνησο, εναντίον του ανερχόμενου ακόμη ιταλικού κράτους. Ο "Πύρρος", λοιπόν, σήμερα καθίσταται εκ νέου επίκαιρος, καθώς ένα πιθανό κοίτασμα πετρελαίου που βρίσκεται στα ανοιχτά δυτικά της Κέρκυρας και έχει πάρει το όνομά του μπορεί να δώσει το έναυσμα ώστε να ξεκινήσει μια νέα συνεργασία στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Γαλλίας. Διότι, όπως αποκαλύπτει σήμερα το...

Αλβανία: Petromanas και Shell Αναλαμβάνουν την Εκμετάλλευση Μπλοκ Απέναντι Από τα Ελληνικά Σύνορα (Χάρτης)

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλβανία: Petromanas και Shell Αναλαμβάνουν την Εκμετάλλευση Μπλοκ Απέναντι Από τα Ελληνικά Σύνορα (Χάρτης)
Η πετρελαϊκή Petromanas Energy ανακοίνωσε ότι η Εθνική Αρχή Φυσικών Πόρων της Αλβανίας (AKBN) ανακήρυξε την εταιρεία, από κοινού με την Shell, του χερσαίου πετρελαϊκού Μπλοκ 4, μετά από διεθνή διαγωνισμό. Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω πεδίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ελληνική περιοχή στην Ήπειρο όπου θα διεξαχθούν χερσαίες έρευνες υδρογονανθράκων.
Το Μπλοκ 4 εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 560.000 στρεμμάτων (874 τετραγωνικά μίλια) και βρίσκεται νοτιοανατολικά της υφιστάμενης παραχώρησης στην Petromanas, που περιλαμβάνει τα Μπλοκ 2 και 3. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι Αλβανοί ζήτησαν τον περασμένο Μάιο και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, όπου τις έρευνες έχει αναλάβει από το 2014 η Energean Oil & Gas.
Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η...

Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε .Ζητάμε δικαιοσύνη.



          Στις 8 Μαΐου στο διυλιστήριο Ασπροπύργου σημειώθηκαν 2 τραυματισμοί και 4 θάνατοι εργαζομένων, μετά από εργατικό “ατύχημα”.

Τρεις μήνες μετά η 8η του Μαΐου  σηματοδοτεί την αναγκαιότητα να συγκρουστούμε με την παραίτηση, τον «ωχαδερφισμό» και τη μοιρολατρία. Να πάρουμε τις τύχες και την υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας. Τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη, απέναντι σε  μία κοινωνία η οποία τα τελευταία χρονια  εμποτίζεται με ψευτο-προοδευτικές, φασιστο-αριστερίστικες νοοτροπίες, να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία των αγώνων, να διατηρήσουμε σταθερά το νήμα των αξιών της αλληλεγγύης, της ενότητας, της αξιοπρέπειας.

     Δικό μας χρέος είναι να μην αφήσουμε την μνήμη κανενός νεκρού να πάει να χαμένη


ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Συνταξιούχοι και ελλείμματα (η πραγματικότητα από άλλη βάση)




Λέγεται συχνά πως η αναλογία στην Ευρώπη μεταξύ εργαζόμενων και συνταξιούχων είναι 3/1, και ως εκ τούτου προκύπτουν πόροι για τα συνταξιοδοτικά Ταμεία. Λέγεται επίσης ότι στην Ελλάδα η αναλογία αυτή είναι 1/1, και ως εκ τούτου τα Ταμεία εδώ παραπαίουν μεταξύ ύπαρξης και καταστροφής. Και για την επιβίωσή τους πρέπει να αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω οι συντάξεις.
Αλλά ας δούμε όμως αν η πραγματικότητα μόνο έτσι, όπως συνήθως λέγεται από υπεύθυνα χείλη.

Ο συνταξιούχος έχει δώσει στο Ταμείο του παροχές μιας 35 ετούς, περίπου, εργασίας.
Αν υποθέσουμε ότι ο μέρος όρος ζωής είναι...