Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

One Earth: Πώς η μείωση των εκπομπών CO2 κατά 10% «περνά» από τα διυλιστήρια



 





Οι παγκόσμιες αθροιστικές εκπομπές θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 10% κατά την περίοδο 2020-2030, σύμφωνα με την παγκόσμια απογραφή των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο One Earth.Τα μέτρα άνθρακα περιλαμβάνουν διυλιστήρια που βελτιώνουν την αποδοτικότητά τους και αναβαθμίζουν τις..

Who Will Fund Russia’s Answer To U.S. Shale?

 


Russia regards its Arctic oil and gas development in the same way that the U.S. saw its shale oil and gas sector around 20 years ago, which is a truly game-changing opportunity to alter the balance of power in the world’s hydrocarbons markets.

In broad terms, the Vostok Oil project will unite the largest deposits in the north of Krasnoyarsk Territory, including the..

Το "ανύπαρκτο" για την ΕΛΕΤΑΕΝ πρόβλημα των αιολικών βρίσκει προτεινόμενη λύση σε νέα δημοσίευση!

 



Είναι παγκοσμίως γνωστό πως τα αιολικά εκπέμπουν κατά τη λειτουργία υπόηχους (ήχους συχνότητας κάτω των 20Hz, που είναι το όριο ακουστότητας των ανθρώπων, αλλά τους οποίους αισθανόμαστε από τη μετακίνηση του αέρα). Είναι επίσης από χρόνια γνωστό πως..

Υδρογονάνθρακες: Γιατί φεύγουν οι κολοσσοί από τις έρευνες στην Ελλάδα

 





Δεν φαίνεται να είναι ελκυστικός στην προσέλκυση νέων διεθνών επενδυτών ο εγχώριος τομέας υδρογονανθράκων, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ανακάμπτουν παγκόσμια.

Τρεις είναι οι κρίσιμοι λόγοι, σύμφωνα με πηγές ..

Ο χάρτης της NASA που δήθεν δείχνει τον πλανήτη να φλέγεται!



 Πριν τρεις εβδομάδες, όταν ξεκίνησαν να ξεσπάνε οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, άρχισε να ακούγεται δειλά-δειλά από τα χείλη επισήμων, η αιτία. Ο ένας κυβερνητικός έδινε την σκυτάλη στον επόμενο, για να μας πείσουν ότι όλη αυτή η καταστροφή οφείλεται στην “Kλιματική Aλλαγή”, στην “υπερθέρμανση του πλανήτη”. Με άλλα λόγια, δεν φταίει η κυβέρνηση και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά ο πλανήτης που μας τιμωρεί! Αυτά άλλωστε είπε και ο Πρωθυπουργός στα διαγγέλματά του! Σαν απόδειξη, μάλιστα, στα..

Αισιοδοξία των ΕΛΠΕ για την επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκη-Σκόπια στις αρχές του 2022 – Επίκειται παράταση της διάρκειας ζωής του

 




Την ένταση των προσπαθειών που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Β. Μακεδονίας για την επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκη-Σκόπια αναγνωρίζει ο Όμιλος ΕΛΠΕ, εκτιμώντας ότι ο αγωγός θα επαναλειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Μάλιστα, μόλις τεθεί και πάλι σε λειτουργία ο αγωγός, θα επεκταθεί..

Oil majors launch employee COVID-19 vaccination mandates

 




U.S. energy companies are moving to require that employees receive COVID-19 vaccinations as infection rates rise across the United States and energy workers, according to health surveys, remain among those most reluctant to get inoculations.

Calls to require vaccinations for employees who work..

Προβληματίζεται η ExxonMobil για την Κρήτη...

 




“Σύννεφα” φαίνεται να μαζεύονται πάνω από τη συνέχεια της συμμετοχής της ExxonMobil στο σχήμα με την Total και τα ΕΛΠΕ για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα ανοικτά της Κρήτης. Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από καμία πλευρά, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι..

Μεξικό: Πέντε νεκροί και έξι τραυματίες από πυρκαγιά σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου της Pemex

 




Πέντε εργάτες σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου. Παράλληλα γίνται έρευνε για αγνοούμενους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ..