Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Κυπριακή ΑΟΖ και Συμμαχίες

Από το lygeros.org
Με τα συμβόλαια που έχει πετύχει η Κύπρος έχει δημιουργήσει συμμαχίες. Διότι οι Avner, Delek, Noble, Eni, Kogas, Total, Shell, Exxon Mobil, Qatar Petroleum δημιουργούν και συμμαχίες με τα ανάλογα κράτη. 

Η Κύπρος δεν είναι πια μόνη της. Χάρη στη θέσπιση της ΑΟΖ και τις τρεις οριοθετήσεις με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ, η Κύπρος έχει δημιουργήσει ένα ενεργειακό δίκτυο. 

Και επειδή υπάρχουν..

Πότε ο εργαζόμενος δικαιούται άδεια σπουδών


Από το kepea.gr

ΠΟΤΕ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (Ν.1346/83 άρθρο 2) 

Εκτός από την κανονική τους άδεια, οι εργαζόμενοι που είναι μαθητές ή σπουδαστές ή φοιτητές εκπαιδευτικών μονάδων οποιουδήποτε τύπου και οποιασδήποτε βαθμίδας του Δημοσίου ή εποπτευομένων από το Δημόσιο με οποιοδήποτε τρόπο, δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους και πρόσθετη άδεια άνευ αποδοχών διαρκείας 30 εργάσιμων ημερών (ΕΓΣΣΕ 96 άρθρο 7), συνεχών ή διακεκομμένων κατ' έτος για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Την ειδική άδεια δικαιούνται να λάβουν..

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την μεταβίβαση του ποσοστού συμμετοχής της Energean στην Repsol σχετικά με την έρευνα υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Και επίσημα η έγκριση της μεταβίβασης του ποσοστού συμμετοχής 60% της Energean στην εταιρεία Repsol σχετικά με την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, όπως προκύπτει από την ανάρτηση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην ιστοσελίδα του Διαύγεια.

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική υπουργική απόφαση. 

Συμμαχία Google -Repsol για πιο Αποδοτικά Διυλιστήρια

Από το energia.gr
Η Repsol, ο ενεργειακός όμιλος της Ισπανίας συμπράττει με την Google για να αναπτύξει τα εργαλεία μαζικών δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης του τεχνολογικού ομίλου, σε όλα τα διυλιστήρια της, σε μια τελευταία ένδειξη της προσπάθειας των πετρελαϊκών εταιρειών να στραφούν στην Silicon Valley για να μειώσουν το λειτουργικό κόστος και να αυξήσουν τα περιθώρια κερδοφορίας τους

Οι ενεργειακοί όμιλοι υποχρεώθηκαν να περικόψουν..

Κέρδη εντός πενταετίας περιμένουν τα ΕΛΠΕ από τους Υδρογονάνθρακες

Από το energypress.gr
Σε ένα αβέβαιο και ασταθές διεθνές περιβάλλον με τον ενεργειακό κλάδο να υφίσταται έντονη μεταβλητότητα, είναι προφανές πως η στρατηγική ενός ενεργειακού ομίλου που φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ενεργειακό στίβο πρέπει να απαντάει με επάρκεια στις προκλήσεις και να προβαίνει στις αναγκαίες προσαρμογές με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Τέτοιο πνεύμα διαπερνάει την παρουσίαση που έκανε ο προέδρος των ΕΛΠΕ, Στάθης Τσοτσόρος στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ομίλου από όπου ξεχωρίζουν..

Μελέτη WWF: Η Μεσόγειος «πνίγεται» από τα πλαστικά

Από το naftemporiki.gr
Η Μεσόγειος Θάλασσα μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια σε μια επικίνδυνη «πλαστική παγίδα» με ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ρύπανσης εξαιτίας των πλαστικών απορριμμάτων που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τα θαλάσσια είδη, αλλά και την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο «Σώζοντας τη Μεσόγειο από την πλαστική παγίδα», η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (8 Ιουνίου).

Στο επίκεντρο της μελέτης τοποθετείται..

NASA: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύπαρξη ζωής στον Άρη

Από το capital.gr
Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) δεν βρήκε ίχνη αρχαίας ή σύγχρονης μικροβιακής ζωής στον 'Αρη, αλλά έκανε δύο ανακαλύψεις που φέρνουν πιο κοντά αυτή την πιθανότητα στο μέλλον -αν και χωρίς ακόμη να διαβαίνουν το κατώφλι της βεβαιότητας.

Αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν για πρώτη φορά πέραν πάσης αμφιβολίας την παρουσία οργανικών ουσιών στο έδαφος του Άρη, έφερε στο φως το αμερικανικό ρόβερ Curiosity. Εκτός από την οργανική ύλη, επιβεβαιώθηκε ακόμη ότι ..

Νορβηγία: Θετικές προβλέψεις για τις πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές

Από το worldenergynews.gr
Οι επιχειρηματικές συνθήκες ενισχύθηκαν σημαντικά στις δυτικές πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, ενώ οι προοπτικές αυξήθηκαν σε υψηλό πέντε ετών, σύμφωνα με έρευνα που ανακοινώθηκε  την Πέμπτη 7/4/2018.

Η τιμή του αργού πετρελαίου, βασικό εξαγωγικό προϊόν της Νορβηγίας, υποχώρησε ..

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ

Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε θεατές φαρσοκωμωδίας όπου ο πρόεδρος του Σωματείου παραιτείται για να γίνει και διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας, ενώ πριν ένα χρόνο ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, προήχθη σε διευθυντή ΔΟΔΥ…

Δηλαδή άτομα εκλεγμένα από τους εργαζόμενους για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, εγκατέλειψαν τον αγώνα και κατέφυγαν στην κατάληψη του θώκου. Οι χθεσινοί συνδικαλιστές αποτελούν..