Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ



Κατά 6,522 εκατ. βαρέλια στα 373,586 εκατ. βαρέλια υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 0,8 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,174 εκατ. βαρέλια στα 207,87 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,5 εκατ.
Τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, υποχώρησαν κατά 0,974 εκατ. βαρέλια στα 124,265 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 0,8 εκατ. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Δείτε Το πρώτο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (16 Φεβρουαρίου 1833 γραμμένο στα Ελληνίκα και στα Γερμανικά)



Πραγματικά σοκαριστικό εαν το συγκρίνεις με το τι συμβαίνει σήμερα ..... διαβάστε  τι έλεγαν και τι ζητούσαν απο τότε οι γερμανοί.....
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΚ.....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λονδίνο 2012: Πέντε αθλιότητες κατά της Ελλάδος και κανείς δεν μιλά



Στο Λονδίνο και κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνέβησαν αθλιότητες σε βάρος της Ελλάδος, που παραδόξως (;) δεν είδαν το φως της δημοσιότητας…. 
Οι περισσότερες περιγραφές και τα διάφορα σχόλια έμειναν στην κακουγουστιά της «παράστασης», ή στην εκ μέρους των διοργανωτών προπαγανδιστική επιχείρηση εξιδανίκευσης της αποικιοκρατικής χώρας τους. Ορισμένοι στην Ελλάδα...
επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά μόνο μία από τις πολλές αθλιότητες που συνέβησαν.
Αυτή ήταν όταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ ξέχασε τους ύμνους για την Ελλάδα στην Αθήνα, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και προχθές με θράσος ανακοίνωσε ότι «οι Αγώνες γύρισαν στο σπίτι τους…». Δηλαδή ότι το «σπίτι» των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι η Αρχαία Ολυμπία, η Αθήνα και η Ελλάδα, αλλά …το Λονδίνο!!!
Πέραν όμως από την αθλιότητα αυτή υπήρξαν κι άλλες πιο σοβαρές: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ζητούν να ξαναγραφτεί η ελληνική ιστορία


Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ζητούν να ξαναγραφτεί η ελληνική ιστορία
Πρόκληση από φορείς της μειονότητας της Θράκης που απαιτούν να αλλάξει κεφάλαιο του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού για την καταστροφή της Σμύρνης. 
Η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» έστειλε επιστολή - σοκ προς το υπουργείο Παιδείας απαιτώντας να αλλάξει το κεφάλαιο του βιβλίου ιστορίας ΣΤ' Δημοτικού για τη Μικρασιατική Καταστροφή και αντί για «σφαγές χριστιανών και λεηλασίες από Τούρκους» να επιστρέψουμε στο... συνωστισμό της Σμύρνης, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος». 
«Οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την ελληνική και αρμένικη συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε. Σφαγές χριστιανών και λεηλασίες ολοκλήρωσαν την καταστροφή. Ήταν το δραματικό τέλος της μακραίωνης ελληνικής παρουσίας στην περιοχή», αναφέρει μεταξύ άλλων το κεφάλαιο του βιβλίου που δεν αρέσει στη μειονότητα. 
«Ως Τούρκοι της δυτικής Θράκης είμαστε υπέρ της κάθαρσης των βιβλίων" αναφέρουν στην επιστολή τους και συνεχίζουν: "Αυτά (σ.σ. τα περί σφαγής και πυρπόλησης στη Σμύρνη) δεν συμβαδίζουν με τη φιλία και την αλληλεγγύη, δημιουργούν συστηματικά μια προκατειλημμένη κοινωνία και ετοιμάζουν το έδαφος της στήριξης των ακραίων απόψεων και κύκλων από την κοινωνία, όπως συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας». 
Ολόκληρη η επιστολή: 
"Προς Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, 
Ως μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης παρακολουθούμε από τον τύπο το θέμα της ανανέωσης των Βιβλίων Ιστορίας της έκτης (6ης) Δημοτικού. Σύμφωνα ..........
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νίκος Ζαχαριάδης: Αδριανούπολη (ή Νικομήδεια) 27/4/1903 – Σοργκούτ 1/8/1973



Σαν σήμερα, 1η Αυγούστου του 1973, έφυγε από τη ζωή ο –κατά γενική ομολογία- επιφανέστερος γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης. Έχουν ακουστεί πολλά γύρω από το αν πράγματι αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε. Το σίγουρο είναι ότι δεν πέθανε από φυσιολογικά αίτια (καρδιά), όπως έγραψαν τότε στο πιστοποιητικό θανάτου του.
Άλλωστε, και στην επικρατούσα εκδοχή της αυτοκτονίας, με τον τρόπο που αυτή έγινε, ισοδυναμεί στην ουσία με εξόντωση.
Προκαλεί πολλές σκέψεις το γεγονός ότι έφυγε από τη ζωή με βίαιο τρόπο,  λίγους μήνες πριν από την πτώση της δικτατορίας και την νομιμοποίηση του ΚΚΕ. Πώς θάταν άραγε η ιστορία, αν γραφότανε «αλλιώς»; Θα είχε ίσως ενδιαφέρον να γραφτεί ένα μυθιστόρημα εναλλακτικής ιστορίας, μ’ αυτήν την ‘άλλη’ εκδοχή: Ο Νίκος Ζαχαριάδης ανεβαίνει για δεύτερη φορά τις σκάλες των γραφείων του κόμματος, και λέει στα έκπληκτα στελέχη για άλλη μια φορά, όπως το 1945, «Γειά σας, είμαι ο γραμματέας του κόμματος»… 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στρατηγικός αιφνιδιασμός από Συρία- Οι Κούρδοι του ΡΚΚ με την βοήθεια της Συρίας κατέλαβαν Τουρκική πόλη



 Τουρκική πόλη καταλήφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της πριν λίγες ώρες από το PKK στα τουρκο-συριακά σύνορα, όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων "Φιράτ" και επιβεβαιώνουν ελληνικές στρατιωτικές πηγές πληροφοριών. Σε μία κλασική κίνηση στρατηγικού αντιπερισπασμού οι Κούρδοι κατάφεραν να διεισδύσουν την νύχτα στην πόλη Σέμντινλι, με πληθυσμό 58.000 κατοίκους στην επαρχία Χάκάρι, να εξουδετερώσουν την φρουρά και να....
λελατήσουν κυβερνητικά κτίρια.
 Οι μάχες έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες στην περιοχή και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία αφού δεν επρόκειτο περί αιφνιδιαστικής ενέργειας, αλλά περί υποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων.
 Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα ένα σύνταγμα του τουρκικού Στρατού που εδρεύει στην περιοχή έσπευσε προς ανακατάληψη της πόλης με την υποστήριξη ελικοπτέρων AH-1W Super Cοbra, αλλά μέχρι τώρα, όπως αναφέρει αξιόπστη πηγή της ελληνικής διακλαδικής υπηρεσίας πληροφιών που έχουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο από πηγές του ΝΑΤΟ. δεν έχουν καταφέρει τίποτα. καθώς οι προπορευόμενες μονάδες έπεσαν σε ενέδρα και ανακόπηκε η πορεία τους.
 Την ώρα που πλησίαζαν τα άρματα Μ60 σε απόσταση 1 χλμ. από το κέντρο της πόλης, βλήθηκαν από αντάρτες με την χρήση πυροβόλων των 23 χλστ. Δύο από αυτά ακινητοποιήθηκαν με κατεστραμμένες ερπύστριες και τα υπόλοιπα υποχώρησαν.
 Ο τουρκικός Στρατός αντεπιτέθηκε με πυρά όλλων στην συνοικία Κλέσκ και αυτή την ώρα οι μάχες μαίνονται, καθώς πέρα από τα ΑΗ-1W τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη από το Εσκί Σεχίρ κατευθύνονται προς την περιοχή. Στην περιοχή των λόφων Goman, Gostê και Karker οι τουρκικές δυνάμεις προσπαθήσουν να απωθήσουν τους αντάρτες του ΡΚΚ, χωρίς αποτέλεσμα.. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Ο Τσάβες πάτησε πόδι στην... ΕΕ του Νότου με όπλο τα πλεονάσματα


Ο δικός μας «βορράς» είναι ο Νότος, είπε με νόημα ο Τσάβες, «δείχνοντας» τις μεγάλες οικονομίες Βραζιλίας και Αργεντινής, που πασχίζουν να βρουν αγορές για τα προϊόντα τους
Ο Τσάβες πάτησε πόδι στην... ΕΕ του Νότου με όπλο τα πλεονάσματα
«Η Mercosur είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, η ισχυρότερη κινητήρια δύναμη για την προάσπιση της ανεξαρτησίας μας», είπε ο ηγέτης της Βενεζουέλα, ο οποίος μίλησε για 20 λεπτά, στην Μπραζίλια της Βραζιλίας, εκπροσωπώντας την χώρα του στην Mercosur, κατά την επίσημη εισδοχή της ως πλήρες μέλος της οικονομικής ένωσης της Νοτίου Αμερικής.
Ο Ούγκο Τσάβες έκανε για το λόγο αυτό το πρώτο του ταξίδι εκτός συνόρων μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας του για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο. Η πολύ καλή του διάθεση και η εύρρωστη εικόνα του, συνοδεύτηκαν από σχόλια όπως ότι «η υγεία μου είναι πολύ καλή, όπως μπορείτε να δείτε».
Η εισδοχή της Βενεζουέλα, μίας «αριστερόστροφης» και προστατευτικής οικονομίας με σημαντικά μονοπώλια, σε μία ένωση ελεύθερου εμπορίου, σχολιάστηκε από πολλές πλευρές ως ένα οικονομικό και -ακόμη περισσότερο- πολιτικό παράδοξο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρουμπινί: Δίνω στο ευρώ άλλο μισό χρόνο Ο Νουριέλ Ρουμπινί, από τους πλέον έγκυρους εμπειρογνώμονες στον κόσμο για διεθνή χρηματιστικά θέματα, ο οποίος είχε προβλέψει την χρηματιστική κρίση του 2008, θεωρεί ότι η ευρωζώνη θα διαλυθεί το πολύ εντός εξαμήνου.

Ρουμπινί: Δίνω στο ευρώ άλλο μισό χρόνο
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα RBK daily. Σύμφωνα με τον Ρουμπινί οι υποθέσεις της Ελλάδας δεν θα βελτιωθούν, ωστόσο το βασικό πρόβλημα όχι στη χώρα αυτή: μετά από 3-6 μήνες στις αγορές κεφαλαίων θα χάσουν την πρόσβασή τους η Ιταλία και η Ισπανία. «Χωρίς την Πορτογαλία ή την Κύπρο το ευρώ μπορεί ακόμη να υπάρξει, όχι όμως χωρίς την Ιταλία ή την Ισπανία. Φυσικά η Γερμανία μπορεί να μείνει μαζί με την Αυστρία, τη Φινλανδία ή την Ολλανδία. Οπότε αν και ο πυρήνας της θα συνεχίσει την ύπαρξή του, τότε αυτό θα σημάνει τη διάλυση της ευρωζώνης», θεωρεί ο Ρουμπινί. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

"Αθάνατο" κράτος. Επίσημα, οι ψηφοφόροι ξεπερνούν το σύνολο του λαού!!!



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής, που ανακοίνωσε επιτέλους χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας ανέρχεται σε 9.903.268 Ελληνίδες και Έλληνες (νεογέννητους, ανήλικους, ενήλικες).
Σύμφωνα τώρα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, που αυτή τη στιγμή είναι ακόμα αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του,....
το εκλογικό σώμα της χώρας, δηλαδή οι άνω των 18 ετών Ελληνίδες και Έλληνες που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ανέρχεται σε 9.952.570 ενήλικες πολίτες.
Τι παρατηρούμε λοιπόν από τα επίσημα στοιχεία του κράτους – τραγέλαφος; Παρατηρούμε το πραγματικά απίστευτο για την ανθρώπινη παγκόσμια λογική, ότι το εκλογικό σώμα είναι μεγαλύτερο από το σύνολο του πληθυσμού κατά 49.302 ενήλικες ψηφοφόρους!!!!!! (9.952.570 -  9.903.268 = 49.302).
Νομίζουμε ότι αυτό θα πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες ως μνημείο ενός κράτους στο οποίο ανήλικοι δεν υπάρχουν. Είναι απλά φαντάσματα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βουλγαρία: Αυξήθηκε η Παραγωγή Αμόλυβδης Βενζίνης



Η παραγωγή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε ετησίως τον Ιούνιο του 2012 κατά 11,3%, φθάνοντας τους 57.000 τόνους. Παράλληλα λόγω της αυξημένης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τη θερινή περίοδο, η Βουλγαρία κατέγραψε μηνιαία αύξηση 1% στη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε συνολικά 3.508 GWh.
Όπως αναφέρει το Balkans.com, την ίδια περίοδο η παραγωγή καυσίμων σημείωσε πτώση ως εξής: στα στερεά καύσιμα κατά 32,1% σε 2 εκατ. τόνους, στο υγραέριο κατά 14,3% σε 24.000 τόνους, στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 6,1% σε 46.000 τόνους, στο πετρέλαιο κατά 30,9% σε 132.000 τόνους και στο φυσικό αέριο κατά 11,1 % σε 185 εκατ. κυβικά μέτρα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η θέσπιση της ΑΟΖ είναι προτεραιότητα


Την ώρα που δεχόμαστε οικονομικές πιέσεις και επιθέσεις, το θέμα δεν είναι μόνο οι δηλώσεις και οι αντιδηλώσεις, αλλά οι πράξεις. Προσπαθούν μερικοί να ερμηνεύσουν τα λεγόμενα ξένων αξιωματούχων για να υπερασπισθούν τις θέσεις τους. Πάλι καλά που υπάρχουν πολιτικοί που διαβάζουν καλά αυτά τα λεγόμενα και δίνουν τις σωστές απαντήσεις, αλλιώς δεν θα ήξερε τι να πει και ο ελληνικός λαός. Η θέσπιση της ΑΟΖ είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα και τώρα πλέον το ξέρουμε όλοι. Διότι ήδη η Κύπρος έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύο προγράμματα: το Interconnector EuroAsia και τον αγωγό. Και τα δύο θα περάσουν και θα λειτουργήσουν στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας. Κατά συνέπεια πρέπει να προωθήσουμε τη θέσπισή μας. Είναι επίσης σημαντική η πρόσβαση σε εταιρείες που έχουν τεχνογνωσία στα σεισμικά δεδομένα και αυτή πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα με τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Όσον αφορά στις φοβίες με την Τουρκία και τα δικαστήρια, το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας και βέβαια δεν έχει ψηφίσει κυρωτικό νόμο. Επιπλέον, όταν υπάρχει μια διαφωνία, πρέπει και τα δύο κράτη να συμφωνούν επί του θέματος για να απευθυνθούν στο δικαστήριο. Το θέμα της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Η θέσπιση της ΑΟΖ γίνεται πάντα μονομερώς και δεν προβλέπεται καν άλλη διαδικασία. Η προώθηση της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ από τα κόμματα και της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης γίνεται πάνω σε αυτή τη βάση και σε καμιά άλλη. Δεν πρέπει να μπούμε τώρα σε πολιτικάντικες αντιπαραθέσεις πάνω στο θέμα της θέσπισης της ΑΟΖ. Έχουμε τώρα όλες τις προδιαγραφές, έχουμε την τεχνογνωσία, έχουμε τα υποδείγματα, υπάρχει η πολιτική βούληση, τώρα μπορούμε δυνατά και δυναμικά να προχωρήσουμε και να αποκτήσουμε δικαιωματικά το δικό μας απέραντο γαλάζιο. Η Κύπρος έχει ακόμα τουρκική κατοχή κι όμως έχει θεσπίσει την ΑΟΖ και έχει κάνει τρεις συμφωνίες με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ. Ήρθε η ώρα να δικαιωθεί ο Σ. Κασσίνης με το έργο του, να υλοποιηθεί το όραμα του Θ. Καρυώτη και του Β. Μαρκεζίνη, να αρχίσουν οι γεωτρήσεις που τόσο περιμένουν ο Α. Φώσκολος και ο Η. Κονοφάγος. Αυτή η Βουλή πρέπει να πάρει μια ιστορική απόφαση και να συνειδητοποιήσει ότι στο μέλλον θα ονομάζεται πια η Βουλή της ΑΟΖ. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να περιμένει άλλο την ώρα της ανακήρυξης, δεν μπορεί μόνο να αντέχει τις πιέσεις δίχως να λέει τίποτα. Έχει αντοχές, αλλά θέλει και μέλλον για τα παιδιά του. Η θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ είναι το πρώτο βήμα της ουσιαστικής αλλαγής για την πατρίδα μας. Αυτό χρειαζόμαστε και αυτό είναι το πρέπον να κάνουμε. 
ΠΗΓΗ:/lygeros.org/

ETE/ΔΕΗ Άλλος ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ ,θυσία στο βωμό της εγκληματικής αδιαφορίας.



Θύμα του ακήρυχτου πολέμου ,ένας συνάδελφος εργαζόμενος χθές κεραυνοβολήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στον Υποσταθμό Μεταφοράς Ξυλοκαμάρας  (Χανιά)  και νοσηλεύεται με βαριά εγκαύματα.
Πρόκειται για άλλο ένα κρούσμα σοβαρού εργατικού ατυχήματος, μέσα στο 2012, για το οποίο ηθικός αυτουργός είναι η Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία προφανώς θεωρεί τους εργαζόμενους «αναλώσιμους».
Εξοντωτικά ωράρια, ελλιπής επάνδρωση συνεργείων . έλλειψη εκπαίδευσης, συγκροτούν τους βασικούς  άξονες της Διοικητικής πρακτικής, που εκπορεύεται από τις επιταγές του λιγότερου εργασιακού κόστους. Τεράστια έλλειψη προσωπικού , αθρόες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων και η κάλυψη των αναγκών με νέους ανειδίκευτους και  ανεκπαίδευτους υπαλλήλους και εργολάβους, είναι οι κύριες ευθύνες που φέρει η Διοίκηση και οι οποίες συντελούν στη δημιουργία ατυχημάτων.
Απαιτούμε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι….
Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη  ζωή, την ακεραιότητα και την υγεία των εργαζομένων.
Επιτέλους τι πρέπει να γίνει ώστε να αφυπνιστούν οι υπεύθυνες αρχές, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αντιληφθούν ότι ανθρώπινες ζωές εκτίθενται σε κίνδυνο, γιατί κάποιοι συνεχίζουν προκλητικά να αδιαφορούν.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ 
ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr

Απειλές και προκλήσεις Τουρκίας σε Κύπρο για το φυσικό αέριο



 Συνεχίζει τις προκλήσεις και τις απειλές εναντίον της Κύπρου ηΤουρκία για το φυσικό αέριο, λέγοντας πως η Λευκωσία προκηρύσσει διαγωνισμό για έρευνες σε τουρκική υφαλοκρηπίδα. 
 Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Σελτσούκ Ουνάλ σε δήλωσή του στην εφημερίδα Aksam – στο πλαίσιο αποκλειστικού ρεπορτάζ- υποστηρίζει προκλητικά και....
κόντρα στο Διεθνές Δικαιο :
 «Ένα μέρος στην δυτική πλευρά του νησιού ( σσ Κύπρο) όπου η »Ελληνοκυπριακή διοίκηση» της »νοτίου Κύπρου» παρουσίασε ως θέμα διαγωνισμού, συμπίπτει με την περιοχή της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Μεσόγειο.
 Η Τουρκία – συνεχίζει προκλητικά – δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα στην περιοχή αυτή. Το να προβούν οι διεθνείς εταιρείες σε δραστηριότητες στους τομείς αυτούς, θα οδηγήσει στο να έρθουν αντιμέτωπες με την ΤΔΒΚ και την ΤΡΑΟ (σσ Εταιρία Πετρελαίων της Τουρκίας) και να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες εντάσεις. Καλούμε τις ενδιαφερόμενες χώρες και τις εταιρείες πετρελαίου να συμπεριφερθούν με σύνεση και να αποσυρθούν από την κατακύρωση», σύμφωνα με το newsbomb.gr 
ΠΗΓΗ:/nyxtobaths.blogspot.com

Φωτοβολταϊκά: καταστροφικό το “χαράτσι” στον τζίρο – Επιστολή ΣΠΕΦ σε Σαμαρά



Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά έστειλε ο ΣΠΕΦ.
Ο ΣΠΕΦ ζητάει την πρωθυπουργική παρέμβαση ώστε να μην υλοποιηθεί το σενάριο, το οποίο χαρακτηρίζει ως καταστροφικό για τους επενδυτές. Μάλιστα παραθέτει παραδείγματα που αποδεικνύουν πως η εισφορά θα λειτουργήσει με τρόπο ώστε τα φωτοβολταϊκά να “δουλεύουν” υπέρ τραπεζών και εφοριών αποφέροντας “ψίχουλα” στους επενδυτές.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον κ.  Ιωάννη Στουρνάρα, Υπουργό Οικονομικών, στον κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στον κ. Νότη Μηταράκη Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στον κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο ΥπουργόΠεριβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στον κ. Σταύρο Καλαφάτη,  Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στον κ. Α. Παπαγεωργίου, Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στον Ν. Βασιλάκο, Πρόεδρο της  Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Αναλυτικότερα, η επιστολή αναφέρει:
Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, Κύριοι Υπουργοί
Με την παρούσα επιστολή λαμβάνουμε την τιμή να απευθυνθούμε σε εσάς, όντας πεπεισμένοι για την ικανότητα, την ειλικρίνεια και το σθένος σας, με τα οποία και καθημερινά μοχθείτε για το συμφέρον της χώρας.  Η σταθεροποίηση της οικονομίας και συνεπακόλουθα της κοινωνίας, αποτελούν την επιτομή μιας εκ βάθρων παραγωγικής αναγέννησης που απαιτείται την οποία και πρέπει να συντελέσετε με σεβασμό στις υφιστάμενες επενδύσεις και στο Κράτος δικαίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με Εμπορικό Πόλεμο στην Ηλιακή Ενέργεια, Απειλεί την ΕΕ η Κίνα



Οι κινεζικές εταιρείες ηλιακής ενέργειας προειδοποίησαν στις 26 Ιουλίου για εμπορικό πόλεμο και κάλεσαν την κινεζική κυβέρνηση να απαντήσει με κάθε μέσο στην καταγγελία αντιντάμπινγκ των ευρωπαίων ανταγωνιστών.
Ευρωπαϊκές εταιρείες με πρωτοπόρα την γερμανική SolarWorldAG, ζήτησαν από την ΕΕ να ερευνήσει ισχυρισμούς ότι οι κινεζικές εταιρείες πωλούν τα προϊόντα τους κάτω από την αγοραία αξία στην Ευρώπη- την μεγαλύτερη αγορά ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως.
Η SolarWorld πήρε παρόμοια πρωτοβουλία στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η αμερικανική κυβέρνηση να επιβάλει τον Μάιο δασμούς της τάξεως 31% στις εισαγωγές ηλιακών πάνελ από την Κίνα.
«Εάν η ΕΕ ακολουθήσει το προηγούμενο των ΗΠΑ και ξεκινήσει έρευνα αντιντάμπινγκ στα κινεζικά ηλιακά προϊόντα, η κινεζική βιομηχανία ηλιακής ενέργειας θα δεχθεί θανάσιμο πλήγμα», είπε ο WangYiyu, επικεφαλής της κινεζικής YingliSolar.
«Η έρευνα θα προκαλέσει επίσης μεγάλης κλίμακας εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΕΕ, που θα στοιχίσει τεράστιες απώλειες και για τις δύο πλευρές», τονίστηκε σε ανακοίνωση 4 μεγάλων κινεζικών εταιρειών- Yingli,SunTech, Trina και Canadian Solar.
Οι δυτικές εταιρείες ηλιακής ενέργειας βρίσκονται σε σύγκρουση με τους κινέζους ανταγωνιστές τους εδώ και χρόνια, κατηγορώντας τους ότι λαμβάνουν πλούσια πιστωτικά όρια προσφέροντας προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, ενώ οι ευρωπαίοι δρώντες δίνουν μάχη για την αναχρηματοδότηση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Έλληνες αποχωρίζονται τη... βενζίνη



Σε μόνιμο χαρακτηριστικό που πλέον καταγράφει μια συγκεκριμένη τάση, εξελίσσεται η μείωση της κατανάλωσης βενζίνης, η οποία έχει οδηγήσει τον κλάδο της εμπορίας πετρελαιοειδών σε βαθιά κρίση. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία για την κατανάλωση πετρελαιοειδών στο τετράμηνο του έτους, η συνολική μείωση στα λευκά προϊόντα φτάνει στο 12% ενώ στις βενζίνες η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη και φτάνει στο 13% καθώς η μείωση ξεπερνά τις 100 χιλιάδες μετρικούς τόνους (920,773 χιλ. έναντι 1,057 εκατ. τόνοι πέρυσι). 
Η πτώση ακουμπά ακόμη και το diesel κίνησης, όπου η μείωση υπολογίζεται στο 9%, αν και στην Αττική καταγράφεται αξιόλογη αύξηση των όγκων, της τάξης του 9% η οποία αποδίδεται στην άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο σύνολο της αγοράς των λευκών προϊόντων πουλήθηκαν το 2012 3,145 εκατ. τόνοι έναντι 3,559 εκατ. τόνοι πέρυσι.
Το πρόβλημα βεβαίως για την αγορά είναι ότι η νέα αυτή μείωση έρχεται σε συνέχεια της κρίσης της αγοράς την τελευταία διετία, η οποία έχει οδηγήσει τις πωλήσεις του κλάδου, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009 σε υποχώρηση άνω του 20%.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βγήκε από το ΔΝΤ και ξεχρεώνει την Παρασκευή η Αργεντινή



 Την ερχόμενη Παρασκευή η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρσνερ θα υπογράψει επιταγή 2,281 δισ. δολαρίων (1,851 δισ. ευρώ) για την αποπληρωμή των χρεών που συνήφθησαν από το κράτος τα τελευταία 11 χρόνια. Και έτσι, γράφει η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς», κλείνει το «κοραλίτο», η μεγαλύτερη θεσμική κρίση στη χώρα μετά τη δικτατορία, που είχε αρχίσει στις 3 Δεκεμβρίου του 2001 όταν......
εκατομμύρια Αργεντίνοι βρήκαν κλειστές τις πόρτες των τραπεζών και δεν μπορούσαν να σηκώσουν τις αποταμιεύσεις τους, οι οποίες συνολικά ανέρχονταν σε 66 δισ. δολάρια.
 Πολλοί τότε κατέφυγαν στα δικαστήρια και κατόρθωσαν να ανακτήσουν τα χρήματά τους ή μέρος αυτών. Αλλοι επέλεξαν να δεχθούν τα «προαιρετικά ομόλογα», γνωστά ως Μπόντεν, που εξέδωσε η κυβέρνηση το 2002 αξίας 19,6 δισ. δολαρίων (15,831 δισ. ευρώ). Αυτό ήταν το τεράστιο χρέος που κληρονόμησε το 2003 ο πρόεδρος Νέστορ Κίρσνερ και το 2007 η σύζυγός του και πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντεζ. Ενα φορτίο που ρυθμίζει την πολιτική ζωή της Αργεντινής ακόμα και σήμερα. Ο λαός το ονόμασε «κοραλίτο», δηλαδή «μικρό μαντρί», δείχνοντας έτσι ότι τα μέτρα δημιούργησαν στους πολίτες την αίσθηση ότι ήταν κλεισμένοι σε ένα μαντρί χωρίς τις ελευθερίες που απολάμβαναν έως τότε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γ. Παναγιωτακόπουλος σε Σηφουνάκη: Εγώ δεν είμαι γαμπρός μετόχου της τράπεζας Πειραιώς για να εξυπηρετώ συμφέροντα!



Αυτή είναι η κατάντια της Ελλάδας.
Σε όλες τις θέσεις κλειδιά να παραμένουν τα μέλη της συμμορίας Σημίτη. Σε όλες τις εξουσίες. Να παίρνουν τον εθνικό πλούτο τα διαμάντια του πασοκικού εκσυγχρονισμού και η μόνη αντίδραση να βγαίνει από το …ΠΑΣΟΚ!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μέλους Π.Γ.  ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
« Όχι 30 αλλά 38 χρόνια είμαι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ υπηρετώντας μόνο αρχές και ιδανικά και όχι θέσεις και αξιώματα.
Δικαιούμαι λοιπόν να μιλώ και θα μιλώ, γιατί δεν εξαργύρωσα την στράτευσή μου με θέσεις.
Δικαιούμαι να μιλώ και θα μιλώ γιατί δεν υπήρξα ούτε διορισμένος Νομάρχης, ούτε διορισμένος στην διοίκηση της ΕΡΤ, ούτε Ευρωβουλευτής, ούτε και Υπουργός.
Δικαιούμαι να μιλώ και θα μιλώ γιατί δεν είμαι γαμπρός μετόχου της Τράπεζας Πειραιώς και δεν υπηρετώ κανένα συμφέρον.
Οι ευνοημένοι υπηρέτες των πολιτικών αυλών οφείλουν να σιωπήσουν και να αναλογιστούν τη συνδρομή τους στην απαξίωση του ΠΑΣΟΚ.
«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.» 
ΠΗΓΗ:/olympia.gr

Ιδιωτικοποιήσεις εδώ και τώρα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ - Άμεσα στους επενδυτές, ΟΠΑΠ, ΤΤ, Κρατικά Λαχεία και ακίνητα του Δημοσίου - Ακολουθούν ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ



Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων για να πεισθεί η Τρόικα ότι το πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων τίθεται σε άμεση επανεκκίνηση παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν στην αγορά, ζήτησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς από την νέα διοίκηση του Ταμείου των Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). 
Η εκκίνηση ήδη δόθηκε με το ακίνητο στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου που η πρώτη φάση ενδιαφέροντος συγκέντρωσε τα βλέμματα 7 επενδυτών από Ελλάδα, Ευρώπη και Ηνωμένες  πολιτείες. Οι προτάσεις τους θα αξιολογηθούν από το Ταμείο το επόμενο διάστημα, ενώ τη σκυτάλη στις ιδιωτικοποιήσεις παίρνουν ο ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, και Κρατικά  Λαχεία.
Η πώληση του ΟΠΑΠ ο οποίος πρόσφατα απαλλάχθηκε και από το «βαρίδι» των κρατικών ενισχύσεων, αποτελεί θεωρητικά μία εύκολη περίπτωση αποκρατικοποίησης για την κυβέρνηση. 
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η κρίση χρέους στη χώρα και τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα μειώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αγορά του ΟΠΑΠ. 
Άλλωστε ο ΟΠΑΠ είναι η επιχείρηση εκείνη που μπορεί να αποφέρει άμεσα και σημαντικά έσοδα στο ελληνικό δημόσιο, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει με καμία άλλη ελληνική εταιρία. 
Βέβαια, το γεγονός ότι η κυβέρνηση  αναβάλλει από το τελευταίο τρίμηνο του 2011 συνεχώς την πώληση του 29%  του ΟΠΑΠ είναι κάτι το οποίο ρίχνει συνεχώς την τιμή της εταιρίας.
Σε χρόνο παράλληλο με τον ΟΠΑΠ θα τρέξει και η διαδικασία πώλησης του ΤΤ. Στο οικονομικό επιτελείο συζητούν όλα τα σενάρια  ακόμη και τον διαχωρισμό του ΤΤ σε «Βad bank» και «Good Bank» και η απορρόφηση του υγιούς κομματιού από την Εθνική Τράπεζα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τούρκοι ενδιαφέρονται να φτιάξουν «πίστα» Formula 1 στον Πειραιά



Η υπόθεση Formula 1 στην Δραπετσώνα φαίνεται πως δεν παραμένει στο συρτάρι με τις προσπάθειες των ανθρώπων της περιοχής να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Αυτή τη φορά ο Δήμαρχος της Λουκάς Τζανής, είχε συναντήσεις με τον ιθύνοντα νου της πίστας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Mumtaz Tahincioglou, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα, είναι ιδιοκτήτης της Taichi Holdings Group που έχει στην ιδιοκτησία της την Istanbul Park F1, ενώ είναι παράλληλα πρόεδρος της TOSFED (Turkish Motorsports Federation), μέλος της FIA (Federation Internationale de l'Automobile) και πρώην πρόεδρος της Galatasaray.
Ο κος Tahincioglou χαρακτήρισε εφαρμόσιμη και ρεαλιστική την κατασκευή της πίστας στη Δραπετσώνα, ενώ μελετώντας τον σχεδιασμό της τόνισε ότι «θα είναι μια πίστα κάτι ανάμεσα σε εκείνη του Μονακό και σε εκείνη της Βαλένθια». Η γειτνίαση της πίστας με το λιμάνι του Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, η εύκολη πρόσβαση τόσο από την ξηρά όσο και από τη θάλασσα και η κατασκευή θέσεων για τους θεατές ακόμα και σε πλωτές εξέδρες, κάνουν το όλο εγχείρημα άκρως ελκυστικό και αποδοτικό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρευνα και στις εταιρείες πετρελαιοειδών



Έρευνα και στις εταιρείες πετρελαιοειδών αποφάσισε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ώστε να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Η απόφαση λήφθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής τα μέλη της οποίας αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της έρευνας με αφορμή τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών Φρόσω Χατζηλούκα, κατά τη σύσκεψη αποφάσισε να συσταθεί ομάδα τεχνοκρατών από τις υπηρεσίες ενέργειας και προστασίας του καταναλωτή για να ξεκινήσουν από σήμερα έρευνα στις εταιρείες πετρελαιοειδών για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρξε ή όχι αδικαιολόγητη αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Η κ. Χατζηλούκα πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης των τιμών των πετρελαιοειδών είχε κάνει μία αξιολόγηση των τιμών των καυσίμων με βάση μία φόρμουλα στοιχείων και δεδομένων.
Όπως πρόσθεσε έγινε επικαιροποίηση των στοιχείων και έχουν προστεθεί νέα με την ευκαιρία της έναρξης της έρευνας στις εταιρείες πετρελαιοειδών. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ολοκληρωθούν γύρω στα μέσα Αυγούστου. Στη σύσκεψη υπό τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου έλαβαν μέρος τεχνοκράτες από την Υπηρεσία Ενέργειας, το Τμήμα Τελωνείων, το Γενικό Λογιστήριο και τη Στατιστική Υπηρεσία. 
ΠΗΓΗ:sigmalive.com

"Μεταφράζεται" στα ελληνικά το Γαλλικό μοντέλο δημοπρασιών ρεύματος



Το θεσμικό πλαίσιο και τους κανόνες που θα διέπουν το μοντέλο δημοπράτησης λιγνιτικής ισχύος εκ μέρους της ΔΕΗ, έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται η ΡΑΕ μετά από παρότρυνση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ.
Το λεγόμενο και «γαλλικό μοντέλο» είχε περιληφθεί ως πρόταση της ΡΑΕ στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρισμού και έγινε αποδεκτό από την ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας, η οποία μάλιστα ζήτησε από την Αρχή να ετοιμάσει - ει δυνατόν ως το Σεπτέμβριο- ένα πρώτο θεσμικό πλαίσιο "μεταφοράς" του στα ελληνικά δεδομένα, ώστε το μέτρο να είναι έτοιμο για να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό.
Στη δεύτερη φάση των μέτρων που πρόκειται να λάβει το υπουργείο περί τον Σεπτέμβριο, είναι πιθανόν να περιληφθεί η θεσμοθέτηση  των  δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος που εισηγείται η ΡΑΕ. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα μπορούσε να ισχύσει προς το τέλος του έτους ή από τις αρχές του 2013, συμβάλλοντας έτσι ώστε να ανοίξει ο ανταγωνισμός στην "κλειστή" ακόμη ελληνική αγορά ηλεκτρισμού, (πολύ πριν πωληθούν μονάδες της ΔΕΗ), με στόχο να αποκλιμακωθούν κάπως οι πιέσεις από τις επερχόμενες γενναίες αυξήσεις τιμολογίων. Κι αυτό καθώς το σκεπτικό της προτεινόμενης διάταξης είναι μέσα από προθεσμιακά συμβόλαια, αφενός οι βιομηχανίες να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνό ρεύμα, αφετέρου οι προμηθευτές να διαθέτουν τη φθηνή αυτή ενέργεια, απευθείας στους πελάτες τους μέσω χαμηλότερων τιμολογίων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Repsol Συγκράτησε την Πτώση των Κερδών στο Α' Εξάμηνο Μέσω της Λιβύης



Η θετική απόδοση του τομέα ερευνών και παραγωγής υδρογονανθράκων της ισπανικής Repsol βοήθησε την εταιρεία να αντισταθμίσει σε ένα βαθμό το πλήγμα από την εθνικοποίηση της YPF- Repsol στην Αργεντινή, το οποίο επισκίασε το α’ εξάμηνο του έτους και οδήγησε σε πτώση των κερδών.
Τη στιγμή λοιπόν που δεν αναμένεται σύντομα κάποιου είδους αποζημίωση από την πλευρά των Αργεντινών, η μετοχή της Repsol έχει υποχωρήσει σημαντικά φέτος. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία στο Τρινιδάδ και Τομπάγκο, στο Περού και στον Καναδά, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις των 19 δις ευρώ που έχει προγραμματίσει ως το 2016. 
Ένα θετικό στοιχείο πάντως στο α΄ εξάμηνο ήταν τα βελτιωμένα μεγέθη στην παραγωγή, τα οποία αυξήθηκαν κατά 41,9% σε 1,14 δις ευρώ με αιχμή την παραγωγή στη Λιβύη, η οποία ανέκαμψε. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Σε Ιδιωτικές Εταιρείες Ασφάλειας Σκέφτεται να Αναθέσει την Φύλαξη του Δικτύου της η ΔΕΗ



Σε μείζον οικονομικό πρόβλημα εξελίσσεται για τη ΔΕΗ το φαινόμενο της κλοπής των μετασχηματιστών του δικτύου της. Η διοίκηση της επιχείρησης εξετάζει ήδη τη δυνατότητα να αναθέσει το έργο του ελέγχου του δικτύου της σε εταιρεία security, καθώς οι μέχρι τώρα υπολογισμοί δείχνουν ότι η ΔΕΗ για την ανάθεση μιας τέτοιας υπηρεσίας σε ιδιωτική εταιρεία θα βαρύνεται με το 10% της συνολικής απώλειας που έχει από τις κλοπές των μετασχηματιστών.
Για την κατάσταση στην οποία έχει φθάσει το φαινόμενο των κλοπών, ενημερώθηκαν σήμερα οι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από στελέχη της ΔΕΗ που είχαν κληθεί μαζί με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό.
Κατά τη μαρτυρία των στελεχών της επιχείρησης, οι μέθοδοι κλοπών των μετασχηματιστών εξελίσσονται συνεχώς και όσα μέτρα και αν επινοεί η ΔΕΗ αντιμετωπίζονται από τα οργανωμένα κυκλώματα που επιδίδονται στην μαζική αφαίρεση μετασχηματιστών. 
Είναι αξιοσημείωτο το στοιχείο ότι έχει κλαπεί το 50% των μετασχηματιστών χαμηλής τάσης από τη ΔΕΗ και το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές όπως η Θήβα, η Λειβαδιά, η Θεσσαλία και η Κεντρική Μακεδονία.  
Όπως ειπώθηκε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή, οι κλοπές γίνονται από οργανωμένες συμμορίες, κυρίως αλλοδαπών, καθώς ένας μόνον μετασχηματιστής αποδίδει 120 κιλά χαλκού στους κλεπταποδόχους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ