Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Τα φύκια μπορούν να γίνουν το βιοκαύσιμο του μέλλοντος

Από το gr.euronews.com
Τι θα γινόταν αν χρησιμοποιούσαμε τη θάλασσα για να διαφοροποιήσουμε το απόθεμα των διαθέσιμων βιοκαυσίμων; Αυτό το αυτοκίνητο κινείται χάρις σε έναν συνδυασμό καυσίμου που έχει ως βάση τα φύκια. Οι ερευνητές αναπτύσσουν μια διαδικασία που είναι φιλική προς το περιβάλλον, και το πιο δύσκολο, είναι οικονομικά βιώσιμη.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν ένα συνηθισμένο..

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟ 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


Από το gsee.gr
Σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που διόρισε Προσωρινή Διοίκηση στη ΓΣΕΕ με εντολή εκλογών εντός εξαμήνου, μετά τη βίαιη διάλυση των συνεδρίων σε Καλαμάτα και Ρόδο από τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και αποφάσισε ότι:

Ο Μεγαλύτερος Ενεργειακός Όμιλος στην Ελλάδα Κατασκευάζει τη Μεγαλύτερη Μονάδα ΑΠΕ στη Χώρα

Από το energia.gr
Αίσθηση στην αγορά προκάλεσε η σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης της Ελληνικά Πετρέλαια για την εξαγορά από την Juwi Hellas, έναντι 130 εκατ. ευρώ, φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, ισχύος 204 μεγαβάτ, που είναι το μεγαλύτερο έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα και ένα από τα 5 μεγαλύτερα ανάλογα στην Ευρώπη. Στην συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησαν τα ΕΛΠΕ, αναλύθηκε, ακόμη, διεξοδικά, η στροφή..

Ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για τη ΔΕΠΑ

Από το zougla.gr
Επιβεβαίωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Ανδρέας Σιάμισιης το ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΔΕΠΑ, διευκρίνισε ωστόσο ότι παραμένει ανοιχτό το αν τα ΕΛΠΕ θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό αυτόνομα ή από κοινού με την Edison, εταιρεία με την οποία έχουν ήδη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου και της ηλεκτροπαραγωγής μέσω της Elpedison.

«Είμαστε σε συζητήσεις, είναι πρώιμο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Να γίνουμε τα κακά παιδιά της Ε.Ε.

Από το energypress.gr
Κάποιοι βολεύονται με την Ελλάδα να πληρώνει κάθε χρόνο για το εισαγόμενο πετρέλαιο πάνω από 5δις€ και να καταναλώνει 53.000.000 βαρέλια ρυπογόνο πετρέλαιο. Εμείς δεν βολευόμαστε... Θέλουμε μια πράσινη Ελλάδα, με αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Ας γίνουμε μια φορά τα κακά παιδιά της ΕΕ, αρνούμενοι..

Πετρέλαιο: Καμπανάκι S&P Global για το αξιόχρεο των πετρελαιοπαραγωγών χωρών

Από το m.naftemporiki.gr
Τον κώδωνα του κινδύνου για την πιστοληπτική ικανότητα των πετρελαιοεξαγωγών κρατών του Αραβικού Κόλπου κρούει η S&P Global, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης έως και κατά δύο βαθμίδες, μία ανάσα από την κατηγορία του υψηλού ρίσκου(junk).

H δραματική υποχώρηση των τιμών..

"Παγιδευμένα Κοιτάσματα", Επενδύσεις και Ενεργειακή Ασφάλεια

Από το energia.gr
Τελευταία γίνεται πολύς λόγος στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα, για τα λεγόμενα "παγιδευμένα περιουσιακά στοιχεία" (stranded assets) τα οποία  αναφέρονται  κυρίως στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και στα ορυκτά καύσιμα γενικότερα. Η κεντρική ιδέα είναι ότι καθώς έχουμε εισέλθει σε μια πορεία ενεργειακής μετάβασης, όπου κατά τα επόμενα 20-30 χρόνια θα επιχειρηθεί μια μεγάλη αλλαγή του παγκόσμιου..

ΕΚΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές με την ΠΑΣΚΕ να αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις της

Από το ergasianews.gr
Αύξηση δυνάμεων για την ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με 6 έδρες στη Διοίκηση και 4 έδρες συνέδρων στη ΓΣΕΕ.
Η ΠΑΣΚΕ, αύξησε κατά 30 ψήφους αντιπροσώπων τις δυνάμεις της, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2017, και από το 17,06% ανέβηκε στο 19,47%, καταλαμβάνοντας 1 επιπλέον έδρα στη ΓΣΕΕ.

Η προοδευτική και δημοκρατική παράταξη..

Σιγκαπούρη: Η Shell επιβεβαίωσε κρούσμα μόλυνσης από τον κοροναϊό σε μονάδα της

Από το energypress.gr
Ένας εργολάβος που συνεργάζεται με την Shell στην βιομηχανική της μονάδα Πουλαού Μπακού στην Σιγκαπούρη προσβλήθηκε από τον κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε η εταιρία από την Παρασκευή, καθώς η Σιγκαπούρη κατά τις τελευταίες ημέρες αναφέρει την μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες..

Σήμερα (17/2) οι υπογραφές ΕΛΠΕ-Juwi για το mega φωτοβολταϊκό στην Κοζάνη – Στροφή των πετρελαϊκών στις ΑΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Επισφραγίζεται σήμερα (17/2) το επόμενο βήμα των ΕΛΠΕ για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου τους στις ΑΠΕ, με την υπογραφή της εξαγοράς του φωτοβολταϊκού ισχύος 204 MW που βρίσκεται υπό ανάπτυξη στην Κοζάνη από την Juwi Hellas, θυγατρική της γερμανικής Juwi.

Όταν ολοκληρωθεί, το έργο θα είναι το μεγαλύτερο..