Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Βάζουμε μπροστά τα ζητήματα της Κλιματικής Αλλαγής!

Συνάντηση για θέματα Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας είχε σήμερα ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και αρμόδιος υπεύθυνος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης με τους εκπροσώπους του φορέα THE GREEN TANK Ιόλη Χριστοπούλου και Νίκο Μάντζαρη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ανέπτυξαν τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής ο γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος Τάσος Κλάδης και ο γραμματέας του Τομέα Ενέργειας Χάρης Δούκας με τον Γιώργο Στάμτση.

Κοινή συνισταμένη των συζητήσεων ήταν..

Μικροοργανισμοί παράγουν πλαστικό και καύσιμα καταναλώνοντας διοξείδιο του άνθρακα!

Από το sputniknews.gr
Επιστήμονες κατόρθωσαν να κατασκευάσουν βιοδιασπώμενο πλαστικό, αέριο και βιοντίζελ από μικροοργανισμούς που καταναλώνουν διοξείδιο του άνθρακα και λειτουργούν ως «ζωντανά εργοστάσια».

Σε μια εντυπωσιακή για το περιβάλλον ανακάλυψη, επιστήμονες κατόρθωσαν..

Η Exxon προχωρεί στην ανάπτυξη έργων πετρελαίου στην Αργεντινή

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε την Τρίτη11/6/2019 ότι προχώρησε σε ένα έργο ανάπτυξης πετρελαίου στην Αργεντινή το οποίο θα μπορούσε να παράγει μέχρι και 55.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boepd) εντός πέντε ετών.

Το έργο θα περιλαμβάνει..

Ιράν: Θα ζητήσει από την Ιαπωνία να μεσολαβήσει για την άρση των πετρελαϊκών κυρώσεων από τις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Nα μεσολαβήσει ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον ώστε να χαλαρώσουν οι πετρελαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ζητήσει το Ιράν από την Ιαπωνία, δήλωσαν Ιρανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters, εν όψει της επίσκεψης του Ιάπωνα πρωθυπουργού Sinzo Abe. 

Ο Abe, που είναι..

ΩΣ ΠΟΤΕ!!!

Από το ekeda.gr
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια μαζί με άλλους εργαζόμενους της περιοχής ορίζουν επακριβώς την έννοια του «εγκλωβισμένου εργαζόμενου».

Στην Χαλυβουργική τα παιχνίδια ..

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 (Αγίου Πνεύματος).

1. Η Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 (Αγίου Πνεύματος) δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν..

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση στην κατανάλωση πετρελαιοειδών κατά 2,4% το 2018

Από το energypress.gr
Μείωση της κατανάλωσης πετρελαιοειδών παρατηρείται το 2018 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, το έτος 2018 σε σχέση με το έτος 2017, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 2,4%, από 7.186.080 μετρικούς τόνους σε 7.016.759 μετρικούς τόνους.

Η μείωση στην κατανάλωση..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

 

Η Φινλανδία άνοιξε το μεγαλύτερο τερματικό σταθμό LNG στη Σκανδιναβία

Από το worldenergynews.gr
Το τερματικό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Manga της Φινλανδίας ύψους 110 εκατομμύρια ευρώ έχει ανοίξει πλήρως μετά από ένα χρόνο καθυστέρησης του έργου, ανέφερε η τεχνική εταιρεία Wartsila και ο ιδιοκτήτης Gasum την Τρίτη 11/6/2019.

Ο Manga, ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή των Σκανδιναβικών χωρών με χωρητικότητα..

Στρατηγικός στόχος της ΕΔΕΥ η ανάπτυξη της ψηφιακής βιβλιοθήκης γεωλογικών και γεωφυσικών δεδομένων

Από το energypress.gr
Η ανάπτυξη της ψηφιακής βιβλιοθήκης γεωλογικών και γεωφυσικών δεδομένων που μπορούν να αξιοποιηθούν για την έρευνα υδρογονανθράκων και την προσέλκυση και ολοκλήρωση των επενδύσεων στον τομέα αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΕΔΕΥ.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί αυτός ο στόχος, η διοίκηση της ΕΔΕΥ σχεδιάζει..

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑ η «καυτή πατάτα» της απομάκρυνσης του Δ. Τζώρτζη από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου

Από το energypress.gr
Την "εντολή" ή έστω την παρότρυνση στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει άμεσα στην σύγκληση γενικής συνέλευσης της ΔΕΠΑ, προκειμένου να αρθεί η διαμορφωθείσα ιδιότυπη κατάσταση στην εταιρεία, και να αντικατασταθεί ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος Δ. Τζώρτζης (του οποίου έχει ζητήσει..

Η BP αύξησε 12% τις εκτιμήσεις για τα αποθέματα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια

Από το worldenergynews.gr
Η BP έχει εκτιμήσει τα αποθέματα αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας κατά 12%, σημειώνοντας την πρώτη σημαντική αλλαγή στα εκτιμώμενα αποθέματα της χώρας από το 1989.

Στο σημείο αναφοράς 2019 toy Statistical Review of World Energy , η BP αναπροσαρμόζει ορισμένα αποθέματα..

EIA: Ανακόπτεται ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής πετρελαίου το 2019 στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 1,36 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως στα 12,32 εκατομμύρια βαρέλια το 2019, 140.000 μονάδες βάσης λιγότερο από ό, τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως, σύμφωνα με μηνιαία έκθεση του Τμήματος Ενέργειας την Τρίτη 11/6/2019.

Το 2020, η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 94.000 bpd, δηλαδή 1.000 bpd περισσότερο..