Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

ΟΟΣΑ: Μικρότερη απειλή από ό,τι πιστεύεται η τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της απασχόλησης

Από το naftemporiki.gr
Οι θέσεις εργασίας που πρόκειται να χαθούν εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ είναι λιγότερες από ό,τι αναφέρεται σε μια μεγάλη, ευρέως αποδεκτή μελέτη, εκτιμάται σε report του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ασφάλεια (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με εκτίμηση του Oxford University το 2013, περίπου το 47% των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ το 2010 και το 35% στη Μ. Βρετανία διέτρεχαν..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για στήριξη απεργίας ΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωµατείο µας εδώ και χρόνια παλεύει να σταµατήσει το αίσχος της εργολαβοποίησης στα ΕΛ.ΠΕ. Παλεύει να αναδείξει πως είµαστε συνάδελφοι που δουλεύουµε κάτω από τον ίδιο εργοδότη και πως είναι κρίσιµο να χτίσουµε µεταξύ µας σχέσεις συναδελφικότητας και αλληλεγγύης.

Με πρωτοβουλία µας, αναδείχθηκε..

ΕΥΧΕΣ


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΚΕΕΠ

   


“Σκάνδαλο το ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ. από τον Τσίπρα” καταγγέλλει ο Λαφαζάνης

Από το iapopsi.gr
Ολομέτωπη είναι η επίθεση που επιχειρεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με δήλωση του, καταγγέλλοντας την συμφωνία συναλλαγής με τον όμιλο Λάτση και την παράδοση των ΕΛΠΕ σε ξένα συμφέροντα. Παράλληλα ο γενικός γραμματέας της ΛΑΕ κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για απιστία, για ξεπούλημα της χώρας και για προδοτική απεμπόληση του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος.

Στην δήλωση του ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει χαρακτηριστικά:

Συνεχίζεται η πτώση στην κατανάλωση υγρών καυσίμων - Μείωση 12% στις πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2018

Από το worldenergynews.gr
Με το... αριστερό μπήκε η φετινή χρονιά για την αγορά των υγρών καυσίμων, καθώς στο πρώτο τρίμηνο του 2018 οι πωλήσεις παρουσίασαν πτώση 12%. 

Αυτό ανέφερε στο περιθώριο της πρόσφατης εκδήλωσης για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα ο κ. Βασίλης Σεραφειμάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), ως ένδειξη πως τα δύσκολα δεν έχουν..

ΤΑΙΠΕΔ: Ενδιαφέρον από επενδυτές υψηλής ποιότητας για τα ΕΛΠΕ

Από το naftemporiki.gr
Το ενδιαφέρον επενδυτών υψηλής ποιότητας προσελκύει η πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού των ΕΛΠΕ, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ,  Ριχάρδος Λαμπίρης. 

Ο κ. Λαμπίρης ανέφερε ότι ..

Οι Υποψήφιοι του ψηφοδελτίου του ΣΚΕΕΠ




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Για τις εκλογές στις 16 & 17 Απριλίου 2018 των Καταστατικών Οργάνων του ΠΣΕΕΠ, των Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία και τα Εργατικά Κέντρα, οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου του ΣΚΕΕΠ είναι:

Μέσω holding με ενισχυμένη κρατική εποπτεία, ο έλεγχος των παραχωρήσεων έρευνας υδρογονανθράκων από τα ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Υπό τη σκέπη μιας εταιρίας holding, θυγατρικής των ΕΛΠΕ, θα τεθούν οι παραχωρήσεις του ομίλου στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ενώ το δημόσιο θα εξετάσει τη δυνατότητα ενισχυμένου ελέγχου στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο μετά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης. 
Αυτό προβλέπει η συμφωνία μετόχων στην οποία κατέληξαν το ελληνικό δημόσιο και ο όμιλος Λάτση και η οποία οδήγησε στην υπογραφή του Συμφώνου Κατανόησης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Paneuropean για την από κοινού διάθεση συνολικού ποσοστού 50,1% σε στρατηγικό επενδυτή. 
Ο τομέας των υδρογονανθράκων αποτέλεσε..

Φόβοι για νέα πετρελαϊκή κρίση στο μέλλον

Από το insider.gr
Τη στιγμή που ο ΟΠΕΚ κάνει προσπάθειες μείωσης των αποθεμάτων πετρελαίου με σκοπό να δώσει ώθηση στην τιμή, νέες αναλύσεις κάνουν λόγο για πιθανή πετρελαϊκή κρίση την επόμενη δεκαετία. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, ούτε η πλεονάζουσα αμερικανική παραγωγή από σχιστόλιθο, η οποία λειτουργεί ως αντίρροπη δύναμη αυτή τη στιγμή στις προσπάθειες περιστολής της παραγωγής των κρατών του ΟΠΕΚ, δεν θα είναι..

Η Edison πουλά μονάδα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Edison, τμήμα της γαλλικής EDF προετοιμάζει την πώληση της τελευταίας μονάδας πετρελαίου και φυσικού αερίου παραγωγής  ενέργειας, προκειμένου να εγκαταλείψει  τις επιχειρήσεις στα ορυκτά καύσιμα σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η Edison επέλεξε..

Η «Δαμόκλειος σπάθη» ενός εμπορικού πολέμου τρομάζει την αγορά πετρελαίου

Από το bankingnews.gr
Οι φόβοι του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου αυξάνονται και πάλι. 

Αυτά είναι κακά νέα για τις τιμές του πετρελαίου. 

Οι τιμές του πετρελαίου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τα σενάρια ζήτησης για το 2018. 

"Οι τελευταίες μας προβλέψεις δείχνουν ότι ..

Προς κ. Σταθάκη, ΡΑΕ & ΑΔΜΗΕ: τι έσωσε το χειμώνα τα συστήματα ηλεκτροδότησης των ΗΠΑ απ' το "Bomb Cyclone";


Από το greeklignite.blogspot.gr
Απ' τις 27 Δεκέμβρη 2017 μέχρι τις 8 Γενάρη 2018 μια εκτεταμένη και παρατεταμένη χιονοθύελλα σάρωσε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, δοκιμάζοντας τις αντοχές των συστημάτων ηλεκτροδότησης και μένοντας στην ιστορία με το όνομα "Bomb Cyclone". Μια νέα μελέτη, από το Εθνικό Εργαστήριο Ενεργειακών Τεχνολογιών (NETL) του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στα μέσα Μάρτη, έδειξε ότι η συνεχιζόμενη απόσυρση των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από ορυκτά καύσιμα θα μπορούσε..