Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Σε πλήρη εξέλιξη η Ρώσική απόβαση στην Συρία από το πρωί !



Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μονάδες Ρώσων Πεζοναυτών αποβιβάζονται στο λιμάνι της Ταρτού στην Συρία προερχόμενοι από τον στόλο της μαύρης θάλασσας.
 Εκατοντάδες πεζοναύτες με δεκάδες τεθωρακισμένα έχουν αποβιβασθεί και άμεσα προωθούνται σε άγνωστες θέσεις στο εσωτερικό της χώρας.
  Το τουρκικό κανάλι CNN Türk ισχυρίζεται πως αυτόπτες μάρτυρες έχουν δει μέχρι τώρα....
τρία ρωσικά πολεμικά πλοία να προσεγγίζουν το λιμάνι και να αποβιβάζουν πλήθος πεζοναυτών και οχημάτων.
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

"Άλλο Τσίπρα και άλλο...τσίπα" Η μητέρα της 15χρονης: Tι θα έλεγε ο Τσίπρας εάν κακοποιούσαν το δικό του παιδί;



Σε μια συνέντευξη-ποταμό η μητέρα της 15χρονης που κακοποιήθηκε βάναυσα από τον νεαρό Πακιστανό και τώρα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική μονάδα του Αττικού Νοσοκομείου, αγωνιά, ξεσπά και μιλά έξω από τα δόντια για όλους και για όλα.  
 Έχει κάνει το νοσοκομείο δεύτερο σπίτι της. Καθισμένη έξω από την πόρτα της ΜΕΘ περιμένει μια......
ευχάριστη είδηση από τους γιατρούς, ένα θετικό σημάδι που θα δείξει ότι η 15χρονη κόρη της θα τα καταφέρει.  
 «Εαν μου έλεγαν να αφήσουν αυτόν τον άνθρωπο ελεύθερο με αντάλλαγμα να σηκωθεί όρθια η Μυρτώ και να περπατήσει θα συμφωνούσα αμέσως, αρκεί να μην πάθει το ίδιο κάποιο άλλο παιδί» εξομολογείται στο «Πρώτο Θέμα» η Μαρία Κοτρώτσου η οποία νιώθει ικανοποίηση για τη σύλληψη του δράστη αλλά θυμό για τα σχόλια που έγιναν από κάποιους ότι ο Πακιστανός ήταν το... καλό παιδί  «Πως το ξέρουν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι καλό παιδί με τόσο κακό που έκανε στην κόρη μου; Άκουσα μια γυναίκα να λέει ότι βάζει και το χέρι της στη φωτιά ότι είναι καλό παιδι. Τα λέει αυτά γιατί δεν χτύπησε ούτε βίασε το δικό της παιδί.»  
 Η Μαρία Κοτρώτσου δεν υπήρξε όπως λέει ποτέ ρατσίστρια. Ούτε όπως επισημαίνει θέλει να παρεξηγηθούν τα λόγια της. Και στέλνει το δικό της μήνυμα στους εκπροσώπους των κομμάτων που τάσσονται κατά της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών.  «Μιλούν εκ του ασφαλούς γιατί ως βουλευτές έχουν ασφάλεια και δεν έχουν να φοβηθούν για τα παιδιά τους. 
 Αν ήταν το παιδί π.χ του κ. Τσίπρα στη θέση της κόρη μου, ποιά θα ήταν η θέση του για τους μετανάστες;  Όμως δεν έχει νιώσει τον κίνδυνο δίπλα του και δεν θα τον νιώσει ποτέ. Δεν είμαι κατά του Τσίπρα αλλά σε μερικά πράγματα άλλο Τσίπρα και άλλο...τσίπα»

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι



Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.
Στο πλαίσιο αυτό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) συγκάλεσε για τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος αντίδρασης των ταχυδρομικών υπαλλήλων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση «ξεπούλημα» και «παγκόσμια πρωτοτυπία», επισημαίνοντας ότι ακόμη και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς.
«Είναι απορίας άξιον πώς στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά. Σ’ αυτούς τους πολίτες ο ΕΛΤΑ παρέχει, εκτός της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (Συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, Λιανική Τραπεζική κλπ)».
Η ΠΟΣΤ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία εν όψει των κερδοσκοπικών πρακτικών που θα εφαρμοστούν και επισημαίνει ότι «η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών».
Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το Ταχυδρομείο είναι ταυτισμένο με τους Έλληνες πολίτες και τονίζει πως «οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς, η Περιφερειακή, η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν θα επιτρέψουν να διαπραχθεί τέτοιο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, του λαού και της χώρας. Η αντίδρασή τους θα βάλει φρένο στο ξεπούλημα του Ταχυδρομείου». 
ΠΗΓΗ:seleo.gr


Η τρόικα ζητεί επαναφορά του φόρου ιδιοκατοίκησης



Την επαναφορά του φόρου ιδιοκατοίκησης ζητεί η τρόικα, που θεωρεί ότι οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν φόρο την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει τη φορολογική επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες ακινήτων. 
Οι εκπρόσωποι των πιστωτών μας προβάλλουν το επιχείρημα ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες όπου δεν επιβάλλεται φόρος στο «τεκμαρτό ενοίκιο» που πληρώνει κάποιος για την ιδιοκατοίκηση. Ουσιαστικά, αυτό που τίθεται επί τάπητος είναι να μετασχηματιστεί το ειδικό τέλος ακινήτων, που εισπράττει η ΔΕΗ, σε έναν μόνιμο φόρο κατοχής, ο οποίος θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου σε περίπτωση ιδιοκατοίκησης.
Η εισήγηση για το φόρο ιδιοκατοίκησης έρχεται από τα τεχνικά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ζητούν ουσιαστικά την επαναφορά του φόρου ιδιοκατοίκησης που καταργήθηκε το 1999. Μέχρι τότε ο φόρος επιβάρυνε τους φορολογούμενους με ακίνητα επιφάνειας πάνω από 150 τετραγωνικά μέτρα. Η εφορία προσδιόριζε ένα τεκμαρτό εισόδημα με βάση τα εξής:
Πολλαπλασιαζόταν η τιμή ζώνης της περιοχής, το εμβαδόν του ακινήτου και των βοηθητικών χώρων με έναν συντελεστή παλαιότητας. Το ποσό που προέκυπτε θεωρείτο τεκμαρτό εισόδημα και φορολογούνταν με συντελεστή 3,5%. Και ο φόρος ιδιοκατοίκησης, που ομοιάζει πολύ με τα σημερινά τεκμήρια, επιβαλλόταν ανεξάρτητα από το εάν ο ιδιοκτήτης είχε πραγματικά το εισόδημα αυτό.
Από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα εξαρτηθεί εάν ο φόρος αυτός θα επιστρέψει και με ποια μορφή θα επιβληθεί.
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ από την πλευρά τους ζητούν να καταργηθούν ορισμένες από τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Σύμπαν τρέχει με τρελή ταχύτητα προς το άγνωστο



Κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου χρόνου κορυφαίοι αστρονόμοι της ΝΑΣΑ προσπαθούν να κατανοήσουν κάτι ανεξήγητο: οι πολυάριθμοι γαλαξίες, που μας είναι γνωστοί ως «Σύμπαν» κινούνται για να συναντήσουν κάτι τεράστιο.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο οι επιστήμονες το χαρακτήρισαν «μαύρο ρεύμα».Η ουσία του φαινομένου αυτού έγκειται στο ότι μακριά στο Διάστημα είναι εγκατεστημένο ένα «κουβάρι» ενέργειας (ή ύλης;), το οποίο βρίσκεται εκτός ορίων της τρέχουσας αντίληψής μας για τον κόσμο και εκτός των άλλων, έλκει προς το μέρος του ολόκληρο το ορατό Σύμπαν με ταχύτητα 600 χλμ το δευτερόλεπτο. Τί ακριβώς είναι αυτό το φαινόμενο και τί εγκυμονεί για την ανθρωπότητα, οι επιστήμονες δεν μπορούν να διευκρινίσουν προς το παρόν. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ...



Οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα έκαναν 10 μέρες απεργία, αντιτιθέμενοι στο ξεπούλημα της τράπεζας, που αποφασίστηκε από την εξωτερική τρόϊκα και υλοποιήθηκε από την εσωτερική και τον Προβόπουλο.
Στον πρωτοφανή, γι αυτούς μεγαλειώδη αγώνα τους, είχαν μαζί τους, όλη, σχεδόν, την κοινωνία, κυρίως την πελατεία της ΑΤΕ, με προεξάρχοντα τον αγροτικό κόσμο και τους φορείς του.
Ταυτόχρονα με τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους, αγωνίζονταν για την διασφάλιση της δουλειάς τους στην Πειραιώς, τους όρους απασχόλησής τους και την κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Από την αρχή, οι «αγωνισταράδες» συνδικαλιστές – εκπρόσωποι, στο χώρο, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, εμπόδισαν το Σωματείο ν΄ ασχοληθεί με τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά ζητήματα, χαρακτηρίζοντας «προδοσία» κάτι τέτοιο και «νομιμοποίηση του Σάλλα» κι έτσι, άφησαν να χαθεί μια εβδομάδα χρόνος, επιτρέποντας στην άλλη πλευρά ν΄ αποκτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, φέρνοντας τους εργαζόμενους μπροστά σε τετελεσμένα και σε καθοριστικά διλήμματα.
Μέσω του μηχανισμού της ΑΤΕ, η εργοδοσία της Πειραιώς έστειλε στον καθένα μια σύμβαση πρόσληψης, που μόνη της και ανεξέλεγκτη έφτιαξε, του έβαλε μια ολιγοήμερη προθεσμία και : ή υπογράφεις και πιάνεις δουλειά ή μένεις άνεργος ! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρχεται «μαχαίρι» σε συντάξεις



Περικοπές σε συντάξεις και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του μηνός, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.
Ειδικότερα, αναμένεται να μειωθεί στο μισό η δεύτερη σύνταξη που λαμβάνουν οι 600.000 διπλοσυνταξιούχοι, εξετάζεται να μπει νέο μαχαίρι στις συντάξεις άνω των 1.600 ευρώ (στην κατηγορία αυτή ανήκουν περίπου 400.000 συνταξιούχοι), ενώ αναμένονται νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Τα σενάρια που μελετώνται είναι δύο:
-Να αυξηθεί το γενικό όριο ηλικίας από τα 65 στα 66 έτη και να ανασταλεί ώς το 2015 η απονομή πρόωρων συντάξεων.
-Να μην αυξηθεί το όριο ηλικία πάνω από τα 65 έτη, αλλά να καταργηθούν διά νόμου από την 1η Ιανουαρίου 2013 όλες οι εξαιρέσεις και δυνατότητες συνταξιοδότησης κάτω των 65 ετών.
Σημειώνεται πως οι αλλαγές δεν θα θίγουν όσους είναι ασφαλισμένοι προ του 1983 και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση 35ετίας ή όσους ασφαλίστηκαν μέχρι το 1993 και συμπληρώνουν 37 χρόνια ασφάλισης. 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr/

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Ποιες ρυθμίσεις «ψήνουν» για τα δάνεια των νοικοκυριών


Ποιες ρυθμίσεις «ψήνουν» για τα δάνεια των νοικοκυριών
Η ρύθμιση των δανείων που έχουν εκταμιεύσει τα νοικοκυριά επανέρχεται στο προσκήνιο. Το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, προετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για να κλείσει «μέτωπα» τα οποία θα επανέλθουν πιεστικά στο προσκήνιο από ρο φθινόπωρο. Δεν είναι μόνο η λήψη μέτρων ώστε η μηνιαία δόση να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος. Απαιτούνται άμεσες αλλαγές στον νόμο «Κατσέλη» αλλά και λήψη αποφάσεων προκειμένου να διευκρινιστεί το τι θα γίνει μετά το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών
Τα προωθούμενα μέτρα, κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κυνική ομολογία στελέχους του ΔΝΤ: "Εφορμούσα σαν γεράκι στους λαούς"



Η κυνική, φρικιαστική και σοκαριστική ομολογία του παραιτηθέντος από το ΔΝΤ, Ντέϊβ Μπαντού (ήταν κάτι σαν τον σημερινό Π. Τόμσεν...) 
"Σήμερα παραιτούμαι από το προσωπικό του ΔΝΤ, ύστερα από 12 χρόνια και έπειτα απο 1000 ημέρες εργασίας στο εξωτερικό, ως αξιωματούχος του Ταμείου κατά τη διάρκεια των οποίων, με όπλα τα φάρμακά σας και τα κόλπα σας, εφορμούσα σαν γεράκι εναντίον των κυβερνήσεων και των λαών της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Αφρικής. Για μένα η... παραίτησή μου είναι μια ανεκτίμητη απελευθέρωση, επειδή με αυτόν τον τρόπο κάνω το πρώτο μεγάλο βήμα, που θα μου επιτρέψει να ελπίζω ότι θα μπορέσω να ξεπλύνω τα χέρια μου από αυτό που στα μάτια μου είναι το αίμα εκατομμυρίων φτωχών και πεινασμένων ανθρώπων (...) Ξέρετε, το αίμα είναι τόσο πολύ, που κυλάει σε ποτάμι. Κι όταν στεγνώνει, σχηματίζει πάνω μου κρούστα. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι σε ολόκληρο τον κόσμο για να καθαριστώ από όλα όσα έκανα εν ονόματί σας..."  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξεσηκώσου ρε, τι περιμένεις;



Η χώρα μικραίνει. Σβήνει. Τελειώνει. Πες το όπως θες, αλλά κατάλαβέ το, επιτέλους. Ο μικρόκοσμός σου δεν υπάρχει πλέον. Εξαλείφθηκε. Η Ελλάδα έγινε ο μικρόκοσμός σου. 9.903.268 απομείναμε Φεύγουν όλοι. Διωγμένοι. Απαξιωμένοι. Με πλοία, αεροπλάνα, αυτοκίνητα. Να σωθούν. Ο ιός της εξαθλίωσης που έφεραν οι νεοταξίτες της παγκοσμιοποίησης μεταδίδεται με τον αέρα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Το 2001 μετρηθήκαμε 10.964.020 άτομα. Το 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ήμασταν 11.282.571.
Έλληνες και νόμιμοι μετανάστες αντιδρούν όπως στην ……   >>>>>>
καταστροφή της Σμύρνης. Οι Έλληνες κρύβονται σε χώρες που θέλουν να παραμείνουν παράνομα. Η εκδίκηση του αφρικανού. Κι αυτός παλεύει να φύγει από αυτή την ποντικοπαγίδα, αλλά δε μπορεί. Αυτόν τον φυλάνε μη φύγει και χαθεί ο δράκος του παραμυθιού. Τον Έλληνα του ανοίγουν τις πόρτες να ξεκουμπιστεί. Το καταλαβαίνεις;
Η δημογραφική κατάσταση στην Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη δεκαετία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και τον Eμφύλιο.
Λόγω της οικονομικής κατάστασης, το 2011 μειώθηκαν κατά 15% οι γεννήσεις στη χώρα μας. Όπως υπάρχουν καλές χρονιές για κρασιά, υπάρχουν κακές χρονιές για γεννήσεις. Προϊόντα. Δε συμφέρει η γέννα. Το παιδί έγινε έξοδο. Η επιτυχία στις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, έγινε λύπη από χαρά. Τα έξοδα του γάμου, το νυφικό, το δώρο του προσκεκλημένου, έγινε ζημιά. Άγχος. Δεν το ζεις; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

24ωρη απεργία ή διαρκείας;‏



Eπιτέλους οι Συνδικαλιστικές μας ηγεσίες να σταματήσουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους, ρίχνοντας άσφαιρες τουφεκιές στον αέρα, σκοπεύοντας τάχα τον αντίπαλο. 
Όταν δηλώνουν ξεκάθαρα ότι υπέρβαση της ....
κόκκινης γραμμής σημαίνει πόλεμος, κάθε υποχώρηση και υπεκφυγή είναι συμμετοχή σε στημένο παιχνίδι. Αυτός ο εμπαιγμός με τις 24ώρες απεργίες έφτασε η ώρα να τερματισθεί. Στον πόλεμο δεν ρίχνεις μία τουφεκιά και μετά συνθηκολογείς. 
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αυτό κάνουν σήμερα. 
Αν πραγματικά επιδιώκουν να νικήσουν πρέπει να πολεμήσουν. Τώρα όμως είναι ξεκάθαρο ότι ρίχνουν τουφεκιές για την τιμή των όπλων και όχι για αγώνα και μάχη. 
Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι μία και μοναδική: ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. 
Το επιχείρημα πως οι εργαζόμενοι είναι δύσκολο να ανταποκριθούν σε απεργία μίας ημέρας, πόσο μάλλον ν' αντέξουν σε απεργία διαρκείας είναι παραμύθι. Η απεργία διαρκείας, είτε με συμμετοχή ενός και μόνου απεργού, είτε με τη συμμετοχή χιλιάδων, είναι ο φόβος και ο τρόμος της εργοδοσίας και του κατεστημένου, γιατί αποδιοργανώνει το σύστημα. Στην απεργία διαρκείας η μάχη συνεχίζεται καθημερινά μιας και μόνο με έναν ελεύθερο σκοπευτή, κανένα σύστημα δεν θα μπορεί να κοιμηθεί ήσυχο. 
Η 24ωρη απεργία και 100% συμμετοχή να έχει, μέρα είναι θα περάσει, την επόμενη μέρα ισχύουν οι νέοι νόμοι και τα κεφάλια μέσα! 
Εξ άλλου είναι γνωστό σε όλους ότι η 24ωρη απεργία έχει την έννοια της αποστολής ενός μηνύματος. 
Ε, αυτό το μήνυμα στάλθηκε και ξαναστάλθηκε και οι αποδέκτες του το έγραψαν και το γράφουν, να μην πούμε που! 
Στοπ από δω και πέρα τα μηνύματα, ήρθε η ώρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. 
Να γίνει ξεκάθαρο πως μόνο σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από δω και στο εξής θα ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι. 
Κάθε κάλεσμα σε 24ωρη παρωδία είναι εμπαιγμός! 
ΠΗΓΗ:pak-elta.gr

Δεν θα φυλακίζονται όσοι χρωστούν – Τα νέα σχέδια του ΥΠΟΙΚ για οφειλές


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_0286.jpeg
Αντί για διώξεις και εξοντωτικές φoρο-ποινές και πρόστιμα, το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά ένα νέο σχέδιο που προβλέπει την υπογραφή «συμβολαίου ειλικρίνειας» με την εφορία των οφειλετών με αντάλλαγμα πλούσιες δόσεις και απαλλαγές από χρηματικά πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Το σχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι τις αρχές του έτους προβλέπει και κατάργηση των ποινικών διώξεων και φυλακίσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο που σήμερα ενεργοποιούνται για οφειλή άνω των 5.000 ευρώ και δυνατότητα τμηματικής καταβολής τους ανάλογα με την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου και, σε περίπτωση επιχείρησης, ανάλογα με τον τζίρο της.
Από την άλλη πλευρά όμως αυστηροποιούνται οι κυρώσεις για εκ προθέσεως φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο φθάνοντας μέχρι και τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο ποινολόγιο,περιλαμβάνει τις ακόλουθες ανατροπές:
Κατάργηση των αυτοτελών χρηματικών προστίμων για την πρώτη φορολογική παράβαση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μάζευε πετρέλαιο για ... το χειμώνα ο θερμαστής του ΠΑΓΝΗ


Μάζευε πετρέλαιο για ... το χειμώνα ο θερμαστής του ΠΑΓΝΗ
Υπάλληλος του ΠΑΓΝΗ είναι ο 43χρονος άνδρας, που συνελήφθη στον Προφήτη Ηλία κατηγορούμενος για υπεξαίρεση, καθώς έπαιρνε σε μπιτόνια πετρέλαιο από τον χώρο εργασίας του.
Όπως έγινε γνωστό, σε αστυνομικό έλεγχο από κλιμάκιο του ΤΑΕ , στο I.X. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 43χρονου θερμαστή, βρέθηκαν τρία πλαστικά δοχεία που περιείχαν πετρέλαιο, συνολικής ποσότητας 70 λίτρων περίπου, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. 
Στο πλαίσιο έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, προέκυψε ότι αφαίρεσε το πετρέλαιο, από ατμολέβητες που υπήρχαν στο χώρο εργασίας του.
Ο 43χρονος με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ωστόσο οι "μπελάδες" πιάνουν και τη δουλειά του αφού με απόφαση του διοικητή Ν.Κοκκίνη, ο υπάλληλος τίθεται σε αργία έως ότου ολοκληρωθούν η πειθαρχική και η ποινική διαδικασία. Παράλληλα ο διευθυντής της διοικητικής υπηρεσίας, Π.Κονιδάκης πήρε εντολή για ... express ΕΔΕ, το πόρισμα της οποίας πρέπει να παραδώσει στο διοικητή ως τις 14 Αυγούστου. 
ΠΗΓΗ:cretalive.gr

Αντιδράσεις στα περί άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακινήτων



Με ανακοινώσεις αντέδρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στον Τύπο περί της άσκησης πιέσεων από την τρόικα για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες.
«Σε μια περίοδο που τα περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους λόγω της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου, που έχει συρρικνώσει τα εισοδήματά τους και έχει οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία, αποτελεί μέγιστη πρόκληση η απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών να πεταχτούν οικογένειες στο δρόμο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθίσταται, μετά από αυτή τη δρομολογούμενη εξέλιξη, αναγκαία, επιτακτική και επίκαιρη όσο ποτέ» προστίθεται.
Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν «ότι η ελληνική ιδιοκατοίκηση έχει μπει για τα καλά στο μάτι της Τρόικα που τώρα ζητά να βγουν μαζικά στο σφυρί σπίτια με "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Μοιράς.
«Το ερώτημα τώρα είναι το εξής: με ανεργία παραπλήσια της Ισπανίας και μισθούς και συντάξεις να πέφτουν προς τα επίπεδα της Βουλγαρίας, θα συνηγορήσει η συγκυβέρνηση των προθύμων να αρχίσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί και να μείνουν οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας στο δρόμο; Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης οφείλουν να απαντήσουν άμεσα και χωρίς περιστροφές» καταλήγει. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Σκηνικό "Ιμίων" χθες το βράδυ στην μέση του Αιγαίου. Απεκρύβη επεισόδιο




 Σκηνικό ίδιο με τα "Ίμια" στο τομέα της έρευνας και διάσωσης είχαμε την χθεσινή νύχτα όταν θαλαμηγός με σημαία Μάλτας και πλήρωμα 5 ατόμων ουκρανικής καταγωγής προσάραξε δυτικά της Χίου και νότια των Ψαρών, εντός των εθνικών χωρικών υδάτων και οι Τούρκοι αμφισβητώντας έμπρακτα την ελληνική αρμοδιότητα έσπευσαν και διέσωσαν τους Ουκρανούς, ενώ από ελληνικής πλευράς οι δυνάμεις διάσωσης έφτασαν "κατόπιν εορτής".
 Το πλήρωμα του σκάφους κάλεσε σε βοήθεια μέσα από την συχνότητα κινδύνου και παρά το γεγονός ότι το σκάφος βρισκόταν.....
εντός του ελληνικού FIR, αλλά και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, δηλαδή σε περιοχή 100% εντός της ελληνικής αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης, η τουρκική ακτοφυλακή υποκαθιστώντας το Λιμενικό και χωρίς καν να θέσει θέμα συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, έσπευσε επικαλούμενη "τουρκική αρμοδιότητα" και με ταχύπλοο σκάφος το οποίο πέρασε ανάμεσα Χίου και Ψαρρών κατάφερε να φτάσει πρώτο πριν τα ελληνικά σκάφη!
 Περισυνέλεξε 3 από τα 5 μέλη του πληρώματος, ενώ τόσο το Λιμενικό, όσο και το ΓΕΕΘΑ που είναι αρμόδιο για τις αποστολές έρευνας και διάσωσης σε ότι αφορά την κατοχύρωση των ελληνκών δικαιωμάτων, ουσιαστικά απουσίασαν από το όλο σκηνικό.
 Το 2007 ο τότε Α/ΓΕΑ Ι.Γιάγκος σε συνεργασία με τον Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα Ι.Γιάγκος σε ανάλογη περίπτωση "σφράγισε" με μαχητικά ολόκληρη της περιοχή και παρεμπόδισε τους Τούρκους να αμφισβητήσουν την ελληνική ευθύνη σε τέτοιου είδους αποστολές.
Περιττό να αναφέρουμε ότι το κατά τ'άλλα λαλίστατο ΓΕΕΘΑ έχει καταπιεί την γλώσσα του. Εμείς αμφιβάλουμε αν καν έχει ενημερωθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος για την τουρκική πειρατεία...
Εκτός και υπάρχει σιωπηρή αποδοχή της τουρκικής απαίτησης για διαμοιρασμό του Αιγαίου στις αποστολές SAR, σύμφωνα την δική τους εκδοχή περί αρμοδιότητας δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, όπως φαίνεται στην φωτό που δημοσιεύουμε στην α'σελίδα... 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com