Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ινδία: Διπλασιασμός των εισαγωγών αμερικανικού αργού ενόψει

Από το naftikachronika.gr
Ινδία και ΗΠΑ αναμένεται να συζητήσουν για την ενεργειακή ασφάλεια της πρώτης στην περιοχή της Νότιας Ασίας αλλά και το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ροές πετρελαίου από τις ΗΠΑ, στην συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών που έχει δρομολογηθεί για αργότερα μέσα στο χρόνο.

Ήδη η Ινδία έχει ενισχύσει..

Η κοινή επιχείρηση Shell και Gazprom Neft πήρε την άδεια εξερεύνησης στη Δυτική Σιβηρία

Από το worldenergynews.gr
Η Shell και η Gazprom Neft επέκτειναν τη κοινοπραξία τους με την απόκτηση άδειας για την εξερεύνηση και παραγωγή  υδρογονανθράκων στη Δυτική Σιβηρία, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Παρασκευή 17/1/2020.

Η κοινή επιχείρηση, Salym Petroleum Development (SPD), θα αναλάβει το μπλοκ Salymsky 2 στην Περιφέρεια Khanty Mansiisk.

Δεν υπάρχουν ειδικές..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣΚΕΕΠ για την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι η Ολομέλεια του ΣΚΕΕΠ στην Θεσσαλονίκη θα μεταφερθεί την Δευτέρα 27/01/2020 και ώρα 15:00, στην αίθουσα του ΠΕΣΥ ΒΕΘ.

«Μπορεί η Ενέργεια να Αποτελέσει Αιτία Πολέμου;»

Από το energia.gr
Ακολουθεί ένα εξαιρετικά επίκαιρο κείμενο του πρώην ανωτέρου στελέχους των ΕΛΠΕ, Δρ. Μιχάλη Μυριάνθη, που αποτέλεσε την παρέμβασή του κατά την παρουσίαση του βιβλίου των Ανδρέα Στεργίου και Μαρίκας Καραγιάννη με τίτλο: «Does Energy Cause Ethnic War», που οργάνωσε το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) την περασμένη Τρίτη, 14/1, στην Αθήνα. Παρουσιάζοντας το βιβλίο..

ΤΑΙΠΕΔ: Στο επόμενο 15θήμερο η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ΔΕΠΑ Εμπορίας – Οι βλέψεις και οι προκλήσεις των εγχώριων μνηστήρων

Από το energypress.gr
Την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται το ΤΑΙΠΕΔ να δημοσιοποιήσει τον διαγωνισμό για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Αυτό αναφέρουν πηγές του energypress, με αφορμή τις τελευταίες πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων να μεταθέτουν πιο πίσω την προκήρυξη της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι ίδιοι κύκλοι θέλουν..

Τι λέει η ΕΔΕΥ για τον πιθανό “θησαυρό” φυσικού αερίου στα Αλώνια Πιερίας

Από το energypress.gr
Επίσημη απάντηση στο “μυστήριο” γύρω από την ύπαρξη φυσικού αερίου στο υπέδαφος των Αλωνίων Πιερίας δίνει η ΕΔΕΥ.

Πρόκειται για αρκετά παλαιά υπόθεση, καθώς πριν 22 χρόνια αγρότες της περιοχής ανακάλυψαν τυχαία αέριο σε βάθος 250μ, ενώ σε γειτονικό χωριό είχαν γίνει έρευνες ήδη από το 1955.

Με αφορμή τα παραπάνω, η ΕΔΕΥ απάντησε..

«Κόκκινη κάρτα» σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία για τη Διαβαλκανική Μελέτη Επικινδυνότητας στο αέριο

Από το worldenergynews.gr
Στο ΥΠΕΝ βρίσκεται ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωση από την Κομισιόν σχετικά με την έρευνα που έχει ξεκινήσει αναφορικά με την καθυστέρηση στην υλοποίηση της Διαβαλκανικής Μελέτης Επικινδυνότητας στο φυσικό αέριο. Στο «κάδρο» της έρευνας βρίσκονται επίσης, όπως είναι..