Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από το gsee.gr
Παναττική 4ωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα η Συνομοσπονδία, έλαβε απόφαση για την 4ωρη Παναττική στάση μετά από αίτημα της ΕΣΑμεΑ, ώστε να δώσει τη δυνατότητα..

Εργασία στο ψηφιακό μέλλον — ασφάλεια και υγεία το 2025

Από το osha.europa.eu 
Τα τελικά αποτελέσματα του έργου Foresight του EU-OSHA με θέμα την αυξανόμενη ψηφιακοποίηση της εργασίας και τις προκλήσεις που ενέχει για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ) είναι πλέον διαθέσιμα σε νέα έκθεση. Η τεχνητή νοημοσύνη, τα συνεργατικά ρομπότ, η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, οι διαδικτυακές πλατφόρμες και άλλες καινοτομίες αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο εργασίας των ανθρώπων.

Χάρη στη ρομποτική και την αυτοματοποίηση, οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να συνεχίσουν να εργάζονται σε περιβάλλοντα όπου εγκυμονούν..

Η Energean αναδείχτηκε «εταιρεία της χρονιάς» από το Petroleum Economist

Από το worldenergynews.gr
Σημαντική διάκριση για την Energean (LSE:ENOG, TASE: אנאג) η οποία βραβεύθηκε στο πλαίσιο των Petroleum Economist Awards ως «Εταιρεία της Χρονιάς» στην κατηγορία εταιρειών με κεφαλαιοποίηση έως 1 δισεκ. δολάρια (Energy Company of the Year – Small Cap), στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε..

Ανησυχία για έξαρση του λαθρεμπορίου λόγω της ανάμειξης βιοαιθανόλης στις βενζίνες

Από το worldenergynews.gr
Τον κίνδυνο να ανοίξει ένα ακόμη παράθυρο στο λαθρεμπόριο, επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς καυσίμων με αφορμή την υποχρεωτική ανάμειξη της βιοαιθανόλης στις βενζίνες από την 1η Ιανουαρίου του 2019 σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία κανονιστικού πλαισίου. 

Πρέπει να σημειωθεί κατ’ αρχήν ότι η υποχρεωτική ανάμειξη βιοαιθανόλης ή βιοαιθέρων στις βενζίνες που καταναλώνονται..

ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΣΑΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ο Ενεργειακός σχεδιασμός της Πολωνίας για το 2040!


Από το greeklignite.blogspot.com
Την Παρασκευή 23/11/2018 ο Υπουργός Ενέργειας της Πολωνίας παρουσίασε το σχέδιο του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού έως το 2040 και το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 15/1/2019. Ο σχεδιασμός, ένα κείμενο μόλις 54 σελίδων, προβλέπει αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος από 41 σε 73GW, με χρήση διαφόρων τεχνολογιών (σήμερα πάνω από 32GW είναι λιγνιτικά και λιθανθρακικά εργοστάσια). Τα εγχώρια αποθέματα άνθρακα θα παραμείνουν το κύριο στοιχείο της ενεργειακής ασφάλειας της Πολωνίας και η βάση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας. Η ετήσια κατανάλωση..