Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Η φυλή του Ουισκόνσιν ζητά από το δικαστήριο να κλείσει τον αγωγό πετρελαίου

 



 


Οι δικηγόροι μιας φυλής ιθαγενών του Ουισκόνσιν πρόκειται να υποστηρίξουν την Πέμπτη ότι ένας ομοσπονδιακός δικαστής θα πρέπει να διατάξει μια ενεργειακή εταιρεία να κλείσει έναν αγωγό πετρελαίου που η φυλή λέει ότι κινδυνεύει άμεσα να εκτεθεί από διάβρωση και ρήξη σε οικόπεδο κράτησης.

Το Bad River Band of Lake Superior Chippewa ζήτησε από..

Η Shell θα χρησιμοποιήσει AI για να εξερευνήσει νέα κοιτάσματα πετρελαίου

 




Η Shell ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με την εταιρία αναλύσεων big data, SparkCognition, θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να εξερευνήσει τα βάθη των ωκεανών για κοιτάσματα πετρελαίου, καθώς και για να ενισχύσει την παραγωγή της.

Οι αλγόριθμοι της SparkCognition θα επεξεργάζονται και θα..

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ κατασκευάζουν νέα επεξεργασία πετρελαίου καθώς αυξάνονται τα ταξίδια

 




Τα διυλιστήρια πετρελαίου των ΗΠΑ στοχεύουν να λειτουργούν στο 94% της συνολικής δυναμικότητας επεξεργασίας 17,9 εκατομμυρίων bpd αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας και τους αναλυτές, εν μέρει λόγω των προσδοκιών για εποχική ταξιδιωτική ζήτηση.

Οι υψηλές τιμές και η ζήτηση από τα..

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την αυτοματοποίηση εργασιών με παράλληλη προστασία των εργαζομένων: οκτώ περιπτωσιολογικές μελέτες παρέχουν νέα στοιχεία

 




Ο EU-OSHA μόλις δημοσίευσε οκτώ περιπτωσιολογικές μελέτες για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί επιτυχώς η αυτοματοποίηση εργασιών μέσω συστημάτων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) για τη διασφάλιση της ευημερίας των εργαζομένων.

Οι δημοσιεύσεις εξετάζουν τον αντίκτυπο των συστημάτων αυτών στην ασφάλεια και την υγεία στην..

Βραζιλία: Απέρριψε σχέδια της Petrobras για γεωτρήσεις στον Αμαζόνιο




 


Η βραζιλιάνικη υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας Ibama ανακοίνωσε ότι απέρριψε αίτημα της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Petrobras να ανοίξει πηγάδι στις εκβολές του ποταμού Αμαζονίου, σύμφωνα..

«Καμπάνα» - ρεκόρ 40 εκατ. δολαρίων στη BP για μόλυνση με βενζόλιο στην Ιντιάνα

 





Μια θυγατρική της BP plc θα καταβάλει πρόστιμο ρεκόρ 40 εκατομμυρίων δολαρίων σε αστική αγωγή στις ΗΠΑ, καθώς το διυλιστήριο πετρελαίου της στην Ιντιάνα παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους περιορισμού των..

Reuters: Η Νότια Αφρική επιστρέφει στο σχιστολιθικό αέριο - Δημοπρατεί 10 χερσαία οικόπεδα της Shell

 




Η Νότια Αφρική θα δημοπρατήσει τουλάχιστον 10 νέα χερσαία οικόπεδα για εξερεύνηση σχιστολιθικού φυσικού αερίου στην περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή Karoo, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, καθώς η χώρα κοιτάζει εναλλακτικές πηγές ενέργειας για να ανακουφίσει τη..

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 






Παρά την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία, τα προβλήματα παραμένουν. Το ΑΕΠ παραμένει 21% χαμηλότερα από ό,τι πριν από δεκαπέντε χρόνια. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανάκαμψης είναι, επίσης, προβληματικά. Το επενδυτικό κενό παραμένει τρομακτικό. Οι εξαγωγές αυξάνονται αλλά λιγότερο από τις εισαγωγές, με αποτέλεσμα την επιδείνωση του εξωτερικού ισοζυγίου. Η ιδιωτική κατανάλωση παραμένει κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης. Δέκα χρόνια μετά τη μείωση των κατώτατων μισθών, τον Φεβρουάριο του 2012, η οποία..

Η Valero απαντά σε πυρά στο διυλιστήριο Corpus Christi του Τέξας

 




Η Valero Energy Corp (VLO.N) δήλωσε ότι τα πληρώματα ανταποκρίνονται σε πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο διυλιστήριο Corpus Christi West των 290.000 βαρελιών την ημέρα στο Τέξας.

"Σήμερα το πρωί, μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο διυλιστήριο του Valero's West Plant. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί", δήλωσε η εκπρόσωπος της..