Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Σημαντικότατοι δείκτες αποδεικνύουν την ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Κρήτη

Από το dimoprasion.gr
Για σημαντικούς δείκτες παρουσίας υδρογονανθράκων κάνει λόγο η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των ερευνών για υδρογονάνθρακες στη θαλάσσια περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης που τέθηκε σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) σε δημόσια διαβούλευση από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Πρόσφατα, υπενθυμίζεται, με αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, ορίστηκε..

• Η Απασχόληση των γυναικών • Γυναίκες και συνδικάτα

Η θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, δεν έχει αλλάξει σημαντικά. Η μικρή συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, η ανισότητα ευκαιριών, οι μειωμένες δυνατότητες για επαγγελματική εξέλιξη, η πολλαπλότητα του ρόλου τους, η αδυναμία εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, η ανεπαρκής συμμετοχή τους στις..

Η Είσοδος της Χώρας στην Εποχή του Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου

Από το energia.gr
Η ηλεκτροκίνηση με ρίζες στο ξεκίνημα των ηλεκτρικών εταιρειών επεκτείνεται πλέον στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και η απόφαση της διεθνούς κοινότητας για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Οι μπαταρίες λιθίου και οι εξελίξεις αλλάζουν τις κοινωνίες και τις σύγχρονες Οικονομίες. Ευρεία εφαρμογή μπαταριών λιθίου έγινε..

Ποιοί προτιμούν να οδηγήσουν την "αποεπένδυση" των λιγνιτών σε προδιαγεγραμένο φιάσκο;


Από το greeklignite.blogspot.com
Η πολιτική των κυβερνήσεων όλων των κομμάτων στο τέλος του 20ού και στον 21ο αιώνα προωθεί σταθερά την ηλεκτροδότηση της χώρας απ' το 100% εισαγόμενο φυσικό αέριο, αδιαφορώντας για το ότι είναι πανάκριβη και θα τινάξει στον αέρα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Πότε αρχικά επιβάλλοντας να καίγεται το αέριο στην ηλεκτροπαραγωγή και με ρήτρες "take or pay", πότε απαγορεύοντας..

Απέσυραν την τροπολογία της ντροπής με την οποία έδιναν αύξηση στους διευθυντές των ΔΕΚΟ

Από το pronews.gr
Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απέσυρε την τροπολογία που έδινε αύξηση 60% στις διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ. 

Η κυρία Παπανάτσιου δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι αποσύρει την τροπολογία για να την επαναφέρει με καλύτερη διάτυπωση. 

Η εν λόγω τροπολογία, προέβλεπε αυξήσεις έως και 60% στους μισθούς τους.

Ουσιαστικά πρόκειται..

ΕΛΠΕ: 1 εκατ. ευρώ και καύσιμα για την αρωγή των πληγέντων

Από το euro2day.gr
Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες, οι μέτοχοι και η διοίκηση, εκφράζουν την οδύνη τους για τα θύματα και την αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Δηλώνουν την ετοιμότητα και τη διάθεσή τους να βοηθήσουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την πύρινη λαίλαπα.

Η Ελληνικά Πετρέλαια  βρίσκεται..

ΚΑ(Η)ΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ


Από το poenergias.gr
Άλλη μια τραγωδία που επιβεβαιώνει όλες τις Εθνικές παθογένειες. Ξέρουμε να θρηνούμε αλλά
αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε όλες εκείνες τις αιτίες που μας κάνουν να θρηνούμε.

Ο κατάλογος των αμαρτιών, δημόσιων και ιδιωτικών ευθυνών, είναι μεγάλος αλλά όχι άγνωστος. Η
καταστροφή στην Αττική δεν είναι πρωτόγνωρη στη χώρα. Μόλις μια δεκαετία πριν..

Total: Απέκτησε δύο σταθμούς παραγωγής φυσικού αερίου στη Γαλλία

Από το worldenergynews.gr
Συμφωνία με την KKR-Energas υπέγραψε η γαλλική Total για την απόκτηση δύο εργοστασίων συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο στα βόρεια και ανατολικά της Γαλλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σήμερα (26/7).

Η γαλλική εταιρεία ανέφερε ότι τα εργοστάσια αντιπροσωπεύουν μια παραγωγική ικανότητα ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 825 MW.

«Η συγκεκριμένη εξαγορά επιτρέπει..

Άνοιξε πανιά το νέο LNG carrier της BP

Από το naftikachronika.gr
Το πρώτο από μία σειρά έξι LNG carriers, κατηγορίας «Partnership Class», του πετρελαϊκού κολοσσού BP ξεκίνησε τα ταξίδια του.

Το 2014 η BP είχε προχωρήσει σε παραγγελία για τη ναυπήγηση των έξι πλοίων από την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DMSE), καθώς η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία έχει θέσει ως στόχο..

Στη συμμετοχή τρίτου επενδυτή «ποντάρουν» οι μέτοχοι των ΕΛΠΕ για την ιδιωτικοποίησή τους - Ανοίγει το Data Room για τους δύο υποψήφιους αγοραστές

Από το worldenergynews.gr
Ανοίγει αύριο Παρασκευή (27/7) το Virtual Data Room των ΕΛΠΕ για την ενημέρωση των δύο υποψηφίων επενδυτών που προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του 50,1% του ομίλου. 

Πρόσβαση θα έχει αρχικά η ελβετική Glencore και τις αμέσως επόμενες ημέρες η ολλανδική Vitol που εμφανίζεται και ως το φαβορί του διαγωνισμού. 

Παρά το ισχυρό ενδιαφέρον πάντως..