Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΠΑΠ: Αντί για πώληση, τιτλοποίηση εσόδων



Αντιλαμβάνομαι ότι η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις να πωλήσει, το συντομότερο δυνατό, περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου.
Πρώτες-πρώτες στο σχετικό κατάλογο οι κερδοφόρες εταιρείες του δημοσίου.
Χαρακτηριστική περίπτωση ο ΟΠΑΠ.
Όμως, στην παρούσα δραματική οικονομική συγκυρία, η πώληση του ΟΠΑΠ, θα αποφέρει έσοδα πολύ χαμηλότερα απ’ ότι δυο-τρία χρόνια πρίν.
Γιατί άλλο είναι να πουλάς τον ΟΠΑΠ με την τιμή της μετοχής του στα 11 ευρώ και άλλο στα 25.
Κάτι παρόμοιο έγινε και με το ποσοστό του  ΟΤΕ.
Κάτι ανάλογο προγραμματίζεται να γίνει και με άλλες συμμετοχές του δημοσίου.
Επιπλέον, για τον ΟΠΑΠ  δεν ισχύει το επιχείρημα ότι φορτώνει το δημόσιο με χρέη. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Αποφέρει έσοδα.
Μήπως, λοιπόν, θα ήταν καλύτερο,  αντί για την πώληση του ΟΠΑΠ και άλλων εταιρειών του Δημοσίου (Κρατικά λαχεία, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ) που αποφέρουν κέρδη, να επιλεγεί η διαδικασία της τιτλοποίησης των μελλοντικών εσόδων τους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα;
Παράλληλα το δημόσιο, σε συνεργασία με το φορέα που θα συμμετάσχει στην τιτλοποίηση, να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό   των εταιρειών αυτών και να τις απαλλάξει από τον εναγκαλισμό των κομμάτων, των συντεχνιών και των κάθε είδους προμηθευτών που τις λυμαίνονται επί δεκαετίες;
Με τον τρόπο αυτό το δημόσιο:
α) εξασφαλίζει ρευστό σε μια δύσκολη συγκυρία.
β) διατηρεί, υπό την κατοχή του, περιουσιακά στοιχεία και δεν τα εκποιεί αντί πινακίου φακής
γ) με τη συνεργασία ιδιωτών εκσυγχρονίζει τις εταιρείες αυτές, άρα αυξάνει και την αξία τους.
Θα ήθελα με ενδιαφέρον να ακούσω τον αντίλογο.
 Κ.Ρ.
ΥΓ. Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε εδώ, τον Αύγουστο του 2011!
Αντί για πώληση, τιτλοποίηση εσόδων
Τότε η τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ ήταν στα 11 ευρώ, σήμερα βρίσκεται στο 4.10 ευρώ…. 
ΠΗΓΗ:antinews.gr

Η «αραβική άνοιξη» ως δοκιμή αντοχής


Сергей Лавров 65-й сессия Генеральной асамблеи ООНΗ κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθίσταται δοκιμή της ικανότητας της διεθνούς κοινότητας να τηρεί τον καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Η Μέση Ανατολή είναι ένα ξεχωριστό θέμα της εφετινής Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η επίλυση μεμονωμένων περιφερειακών συγκρούσεων δεν θα γίνει δυνατή, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των διαφωνιών στη διεθνή κοινότητα. Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο επικεφαλής του ρωσικού ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι εκείνοι, που ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τον κόσμο συνολικά, πρέπει να βασίζονται στον καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Αυτές οι θεμελιώδεις αρχές δεν δίνουν καθ’ οιαδήποτε μορφή το δικαίωμα να ασχολείται κανείς με την ανατροπή καθεστώτων, υπενθύμισε ο Σ.Λαβρόφ:
Είναι ανεπίτρεπτο να επιβάλλεται στους λαούς το πολιτικό καθεστώς των χωρών τους. Αυτό είπε απολύτως ξεκάθαρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στις 26 Σεπτεμβρίου στο Κρεμλίνο. Όλη η πορεία των γεγονότων και στον αραβικό κόσμο, αλλά και σε άλλες περιοχές μαρτυρούν το αδιέξοδο παρόμοιας πολιτικής, η οποία είναι ικανή να οδηγήσει σε επικίνδυνη συσσώρευση διεθνικών και διαθρησκευτικών τριβών στις διεθνείς σχέσεις. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έλληνες μην αυτοκτονείτε. Αυτοκτονείστε τους πολιτικά.



Το προηγούμενο μόνο 24ωρο, αυτοκτόνησαν πέντε Έλληνες και Ελληνίδες. Την τελευταία εβδομάδα συνολικά δέκα. Σχεδόν όλοι τους με ανήλικα παιδιά και σχεδόν όλοι τους είτε νέοι άνεργοι, είτε από το χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικροεπιχειρηματιών. Οι Έλληνες δεν αντέχουν ακόμα και στο άκουσμα των νέων μέτρων και προτιμούν να φύγουν από τη ζωή παρά να εξαθλιωθούν. Αναλογιστείτε τι θα συμβεί όταν....
έρθει και η ώρα της εφαρμογής των μέτρων και της πραγματικής φτωχοποίησης.
Στην πραγματική κρίση δεν έχουμε μπει ακόμα. Μας πήραν τη χαρά, μας πήραν τα εισοδήματα, σε λίγο θα πάρουν ωμά τις περιουσίες μας ή θα τις πουλήσουμε για λίγα δυσεύρετα ευρώ. Μετά θα ζητήσουν την ελευθερία μας και τις ζωές μας. Ο ελληνισμός είναι σε κίνδυνο. Ο ελληνισμός εξαφανίζεται. Η άρχουσα ελίτ της χώρας τον πρόδωσε. Αφού αφαίμαξε το λαό κανονικά, τώρα έχει τα χρήματα έξω και περιμένει να αγοράσει τις ζωές μας. Στη χώρα ήδη εγκαθίστανται διάφορες φυλές. Άνθρωποι που έχουν μάθει στις κακουχίες και είναι αυτοί που στο τέλος θα αντέξουν.  
Έλληνες μην αυτοκτονείτε. Μείνετε να αγωνιστείτε. Όσοι σκέφτεστε να φύγετε από τη ζωή πρέπει να ξέρετε πως δεν είστε οι μόνοι σε δύσκολη θέση. Όλοι έτσι είμαστε και θα γίνουμε ακόμα πολύ χειρότερα. Όμως θα μείνουμε εδώ, θα αγωνιστούμε και θα τους αυτοκτονήσουμε εμείς πολιτικά με τη δύναμη της δημοκρατίας που μας αξίζει ως Έλληνες.
Δεν είστε μόνοι, είμαστε όλοι μαζί. Και προς εκείνους που νομίζουν ότι θα κρυφτούν και θα γλιτώσουν το τομάρι τους, να ξέρουν ότι κάποιοι θα τους ξετρυπώσουν και τότε θα είναι αργά και γι’ αυτούς. Βγείτε τώρα έξω από το διαμέρισμα και μιλήστε με τον απέναντι πατριώτη. Συζητείστε τα προβλήματά σας, έχει και ο απέναντι το ίδιο πρόβλημα με σας. Μιλήστε και χαλυβδώστε τη θέληση για αγώνα. Φύγετε αυτή τη στιγμή μπροστά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που σας «σκοτώνουν» ψυχικά, ηθικά και εθνικά.
Έλληνες, δεν φταίτε εσείς. Δεν αποτύχατε εσείς. Απέτυχε το σάπιο και διεφθαρμένο ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα που σας εξαπατούσε τόσα χρόνια για να εξαγοράζει την ψήφο σας. Δεν λέει όμως με τίποτα να φύγει για να ξεβρωμίσει ο τόπος. Γκρεμίστε το λοιπόν μέσα σας. Το ίδιο το σύστημα έχει καταλύσει το Σύνταγμα της χώρας, δεν το σεβάστηκε. Επομένως απονομιμοποιείστε το και εσείς μέσα στη συνείδησή σας και όταν αυτό το κάνουν όλοι οι Έλληνες, αυτός ο εφιάλτης θα καταρρεύσει. Σκεφτείτε ότι αυτό που έχουμε δεν είναι δημιουργική δημοκρατία. Είναι ολοκληρωτισμός που μας κρατάει όλους αιχμάλωτους, αδρανείς και άφωνους.  
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ !...



Σύμφωνα με μελέτη, του 2005, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, «ο διαφορικός πληθωρισμός στην Ελλάδα (σε σχέση με τις άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε.) οφείλεται περισσότερο στη μεταβολή των ποσοστών κέρδους στις εγχώριες αγορές αγαθών και υπηρεσιών (δηλαδή στις αγορές των λεγόμενων μη εμπορεύσιμων -στη διεθνή οικονομία- αγαθών και υπηρεσιών) και λιγότερο στη μεταβολή του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος. 
Οι βασικότερες διαπιστώσεις της μελέτης αυτής είναι οι ακόλουθες :
1. Το ποσοστό απώλειας ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας μεταξύ Ιανουαρίου 1999 και Δεκεμβρίου 2004, μετρούμενο ως μεταβολή των σχετικών τιμών καταναλωτή, είναι το έβδομο μικρότερο τόσο έναντι των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης όσο και έναντι ενός αριθμού 23 χωρών που διατηρούν τις μεγαλύτερες συναλλαγές με την Ευρωζώνη. Τη μεγαλύτερη απώλεια ανταγωνιστικότητας, υπερτριπλάσια της Ελλάδας, υφίσταται η Ιρλανδία, και ακολουθούν -με ποσοστά μεγαλύτερα της Ελλάδας- η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και άλλες τέσσερις χώρες.
2. Αυτή η απώλεια ανταγωνιστικότητας οφείλεται στη μεγαλύτερη απόκλιση (αύξηση) τιμών στην Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η διαφορά αυτή, με βάση τον αποπληθωριστή του ΑΕΠ, είναι στην Ελλάδα κατά 1,5% μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
3. Το 1,5% του πληθωρισμού πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο οφείλεται κατά 67% στη μεταβολή των περιθωρίων κέρδους, κατά 20% στη μεταβολή των εμμέσων φόρων και κατά 13% στη μεταβολή του εργασιακού κόστους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΧΙ άλλες 24ωρες ή 48ωρες Απεργίες! Γενική Απεργία Διαρκείας ΤΩΡΑ!

«Θα καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων για πετρέλαιο»



Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων για το πετρέλαιο θέρμανσης, έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Πάντζα, ο κ. Μαυραγάνης αναγνώρισε ότι δημιουργείται πρόβλημα με τη σχολική θέρμανση, μετά τον ειδικό φόρο που επιβλήθηκε στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.
«Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με κακούς οιωνούς. Με τις πολιτικές σας, καταδικάζετε τη νέα γενιά» τόνισε, νωρίτερα, ο κ. Πάντζας και κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει, άμεσα, ότι θα έχουν θέρμανση τον χειμώνα τα παιδιά στα σχολεία.
«Είναι ένα ποσό της τάξεως περίπου των 15 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρειαστούμε για να καλύψουμε τις ανάγκες αυτές. 
Ήδη, το κοινοποιήσαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για να εξασφαλιστεί και να δοθεί στους δήμους, που θα επιβαρυνθούν με τον φόρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης», υπογράμμισε ο κ. Μαυραγάνης. 
ΠΗΓΗ;newsbeast.gr

Εξωγήινη μούμια βρέθηκε στην Αίγυπτο (VIDEO)



Οι φήμες που ψιθυρίζουν εδώ και χρόνια είναι ότι μία εξωγήινη μούμια είχε βρεθεί στην Αίγυπτο, και η οποία βρίσκεται σε ένα νεκρικό θάλαμο δίπλα σε ένα μεγάλο Φαραώ.
 Το σώμα ενός τέλεια διατηρημένου, εξωγήινου είχε μουμιοποιηθεί και βρέθηκε θαμμένο σε μια αρχαία πυραμίδα.  Ένα μυστηριώδες πλάσμα από...
μεταξύ 150 και 160 εκατοστών βρέθηκε από έναν αρχαιολόγο κοντά στο Lahun όταν διερευνούσε μια μικρή πυραμίδα της δυναστείας doceaba του Senusret II. Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν αποκαλύφθηκε αμέσως. 
 Η μούμια από ότι φαίνεται είναι ένας εξωγήινος και χρονολογείται πάνω από 2000 χρόνια και φαίνεται ότι μοιάζει με ένα ανθρωποειδές, είπε μια πηγή στο αιγυπτιακό Τμήμα Αρχαιοτήτων, ο οποίος παρείχε λεπτομέρειες και φωτογραφίες που είχε βρει, αλλά το έκαναν κάτω από συνθήκες ανωνυμίας.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

.. ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Ρωσική κίνηση "ματ" στο Αιγαίο υπέρ Ελλάδος - Απέρριψε τις τουρκικές NOTAM για τα νησιά



Με μία απλή αλλά πολύ έξυπνη κίνηση η Ρωσία έστειλε σαφές προειδοποιητικό μήνυμα στην Τουρκία σε ότι αφορά τις συνεχείς ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που εκδίδει η Άγκυρα περί δήθεν παραβιάσεων των Συνθηκών του 1914 και του 1923, από την Ελλάδα με την στρατικοποίηση των νησιών του Α.Αιγαίου. Η Ρωσία εμμέσως πλην σαφώς, αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδας να διατηρεί δυνάμεις αυτοάμυνας στα νησιά και ότι οι δυνάμεις αυτές δεν αποτελούν παραβίαση των συνθηκών.
Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την έκδοση των τουρκικών ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που αμφισβητούσαν το ελληνικό δικαίωμα αυτοάμυνας, η Mόσχα έστειλε ομάδα αξιωματικών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για να ... επιθεωρήσουν σε εφαρμογή του Κειμένου Βιέννης 2011 από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2012, τα περισσότερα νησιά στα οποία η Τουρκία αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης δυνάμεων αυτοάμυνας, αποδεχόμενη έτσι, στην πράξη το νόμιμο της ύπαρξης ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά..
Η επιθεώρηση (φωτό α΄σελίδας Έλληνες και Ρώσοι αξιωματικοί) αυτή καθ'αυτή μικρή σημασία έχει (αφορά το Κείμενο της Βιέννης 2011 ένα πολιτικά, δεσμευτικό έγγραφο το οποίο συνιστά ένα διευρυμένο κατάλογο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας και επιτρέπει ανταλλαγές αντιπροσωπείων), αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε έχει τεράστια πολιτική-διπλωματική σημασία.  
Σύμφωνα με το κείμενο της Βιέννης 2011, προβλέπονται επισκέψεις επιθεωρητών, με σκοπό την επαλήθευση των ετησίων στοιχείων τα οποία ανταλλάσσουν οι συμβαλλόμενες χώρες. Υποτίθεται ότι ελέγχονται οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδος στις περιοχές αυτές αν πληρούν τα όσα προβλέπει το Κείμενο Βιέννης 2011 για τα όπλα που χρησιμοποιούν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΕΕ καλεί τους 27 να δηλώσουν αν θέλουν να εφαρμόσουν το «φόρο Τόμπιν» |


Η ΕΕ καλεί τα κράτη-μέλη της να δηλώσουν αν θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο Τόμπιν
Η ΕΕ κάλεσε την Παρασκευή τα κράτη-μέλη της να δηλώσουν αν θα ήθελαν να εφαρμόσουν το φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, γνωστού και ως «φόρου Τόμπιν».
Οι χώρες της ΕΕ δεν έχουν καταφέρει να επιτύχουν ομοφωνία πάνω στο ζήτημα αυτό, όμως τουλάχιστον εννέα από αυτές έχουν δηλώσει ότι προτίθενται να προχωρήσουν μονομερώς μέσω μιας διαδικασίας που είναι γνωστή ως ενισχυμένη συνεργασία.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί απέστειλαν κοινή επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία δηλώνουν επισήμως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν.
«Πιστεύουμε ακλόνητα στην ανάγκη για μια δίκαιη συμβολή από τον χρηματοπιστωτικό τομέα για την κάλυψη του κόστους της χρηματοπιστωτικής κρίσης», αναφέρουν στην επιστολή τους προς τα άλλα 25 κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία καλούν να δηλώσουν τις προθέσεις τους «το ταχύτερο δυνατό».
Μετά την εμφάνιση εννέα υποστηρικτών - στους οποίους αναμένεται να περιλαμβάνονται η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία - μια ικανή πλειοψηφία χωρών μελών της ΕΕ θα πρέπει να τους δώσει την έγκριση να προχωρήσουν.
Τα κράτη μέλη που υποστηρίζουν την ενισχυμένη συνεργασία θα πρέπει τότε να αποφασίσουν ακριβώς ποιο είδος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα πρέπει να φορολογηθεί και τι θα πρέπει να γίνει με τα έσοδα.
Οι επικριτές του μέτρου αυτού επιχειρηματολογούν ότι θα διώξει από την Ευρώπη αναγκαίες επενδύσεις, ενώ, ταυτόχρονα, υποστηρίζουν ότι θα λειτουργήσει μόνον αν υιοθετηθεί παγκοσμίως, κάτι το οποίο θεωρείται σχεδόν αδύνατο δεδομένης της αντίθεσης των ΗΠΑ. Επιπλέον ούτε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ προτίθενται να το υιοθετήσουν.
Οι υποστηρικτές του φόρου αυτού, από την άλλη πλευρά, θέλουν ο χρηματοπιστωτικός τομέας να καταβάλει μια εισφορά μέσω του φόρου αυτού, την ώρα που οι πολιτικές της βιομηχανίας θεωρούνται ευρέως η ρίζα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
«Ακόμη κι αν εφαρμοστεί μεταξύ ενός πιο περιορισμένου αριθμού κρατών μελών, ο φόρος αυτός προσφέρει πραγματικά οφέλη» δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για θέματα Φορολογίας, Άλγκιρντας Σέμετα.
«Παροτρύνουμε τα υπόλοιπα κράτη μέλη που ενδιαφέρονται να υποβάλουν τα αιτήματά τους το ταχύτερο δυνατό. Οι πολίτες περιμένουν αυτόν τον φόρο, οπότε όσο πιο γρήγορα προχωρήσει τόσο το καλύτερο»,  πρόσθεσε. 
ΠΗΓΗ:.iefimerida.gr

Κέρδη για το πετρέλαιο



Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε το αργό τις συναλλαγές της Παρασκευής. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου κέρδισε 34 cents ή 0,4% για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 92,19 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 
Σημειώνεται ότι την εβδομάδα το αργό σημείωσε μικρές απώλειες 0,8%, ενώ για το Σεπτέμβριο υποχώρησε σε ποσοστό 4,4%. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Ο πλέον φωτεινός κομήτης της δεκαετίας θα προκαλέσει ουράνιο θέαμα



Ο Ρώσος ερασιτέχνης αστρονόμος Αρτιόμ Νοβιτσόνοκ και ο συνάδελφός του από τη Λευκορωσία Βιτάλι Νιέφσκι ανακάλυψαν έναν κομήτη, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί ο φωτεινότερος των τελευταίων 10 ετών.
Ο κομήτης πετά με κατεύθυνση προς τη Γη. Προς το παρόν θα πλησιάσει τον Ήλιο, όπου θα θερμανθεί και θα καταστεί ακόμη φωτεινότερος. Πετώντας δίπλα στον Ήλιο ο κομήτης μπορεί να προβάλει για τους κατοίκους της Γης φωτεινότερος και από τη Σελήνη.
Ο κομήτης θα είναι ορατός με γυμνό οφθαλμό στο Βόρειο ημισφαίριο κατά τη διάρκεια τουλάχιστον δύο μηνών. Στις 26 Δεκεμβρίου του 2013 θα πετάξει δίπλα από τη Γη σε απόσταση 62 εκατομμυρίων χλμ. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

ΗΠΑ-Ισραήλ: Χρονοδιάγραμμα επίθεσης σε Ιράν;



Μετά από μία περίοδο παγωμάρας οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, φαίνεται ότι επανέρχονται σε κανονικότερες "θερμοκρασίες": "Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν πλήρως ότι είναι ανάγκη να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα", ανακοίνωσε πριν λίγο ο Λευκός Οίκος, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες νωρίτερα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός "υπογράμμισαν ότι συμφωνούν πλήρως στον κοινό στόχο τους να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα", σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο Νετανιάχου "χαιρέτισε τη δέσμευση του προέδρου Ομπάμα, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος", προστίθεται στο κείμενο.
Ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.
Το θέμα είναι τι συμφώνησαν; Επίθεση στο Ιράν μετά τις εκλογές; Η όλη ανακοίνωση παραπέμπει στο ότι υπάρχει πλέον "χρονοδιάγραμμα" μεταξύ των δύο κρατών...
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

37 αεροδρόμια στους ιδιώτες - Μπλοκάρισμα η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ λόγω ... Ρώσων



Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των αεροδρομίων της χώρας, επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών, με θέμα την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.
Όπως εξήγησε ο υπουργός, το θέμα σχετίζεται άμεσα και με τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια, για τα οποία, όπως είπε, η κυβέρνηση επιθυμεί να καταστούν σημαντικός μοχλός για την ανάκαμψη της οικονομίας. 
Από την αλλη πλευρά σε ότι αφορά τον ΟΣΕ οι γνωστές-άγνωστες δυνάμεις που εμποδίζουν την ρωσική πρόταση να τελεσφορήσει (μοναδική πρόταση αγοράς ολόκληρου του Οργανισμού) έχουν προκαλέσει αδιέξοδο.
Η δεύτερη πρόταση, η γαλλική θέλει μόνο τμήμα του ΟΣΕ (το υγιές φυσικά), αλλά για να γίνει αυτό, να δοθεί δηλαδή στους Γάλλους παρά την ύπαρξη ασύγκριτα καλύτερης προσφοράς από την Ρωσική Εταιρεία Συδηροδρόμων, χρειάζονται οι "κατάλληλες" νομικές ρυθμίσεις.
Στους Ρώσους δεν θελουν να δοθεί ο ΟΣΕ καθώς προβάλλονται δικαιολογίες του τύπου "Πρόκειται για στρατηγική υποδομή που αφορά κινήσεις στρατευμάτων και εφοδίων και λόγω ΝΑΤΟ δεν μπορούμε να δώσουμε τον Οργανισμό σε ρωσική εταιρεία".  
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Μακεδονική μειονότητα» έξω από την Θεσσαλονίκη !



Στην Ευρώπη της ασυδοσίας της πλήρους ελευθερίους όπου ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει, ακόμα και αν αυτό δεν είναι αληθινό, ακόμα και αυτό που προβάλει μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες ανθρώπους τα κοιμισμένα κράτη σαν την Ελλάδα υπομένουν στωικά την μοίρα τους. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιστοσελίδα eurominority  (www.eurominority.eu) μία ιδιωτική 
πρωτοβουλία για την καταγραφή των εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων στην Ευρώπη. Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε από τον Γάλλο Mikael Bodlore-Penlaez με σκοπό όπως αναφέρει την πλήρη καταγραφή των ευρωπαϊκών μειονοτήτων στο διαδίκτυο.
Χωρίς αναφέρεται πουθενά η πηγή των δεδομένων που αφορούν την Ελλάδα η εν λόγω ιστοσελίδα παρουσιάζει την Μακεδονία να κατοικείται από ένα τεράστιο αριθμό ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες».
Φυσικά ο συντάκτης του συγκεκριμένου χάρτη έχοντας πλήρως αποδεχτεί την προπαγάνδα της ΠΓΔΜ χαρακτηρίζει τους κατοίκους της γειτονικής χώρας  ως Μακεδόνες και καταγράφει την ύπαρξη μίας μεγάλης μειονότητας «Μακεδόνων» στην Μακεδονία (έτσι για να δείξουμε το μπέρδεμα που προκαλείται στις ονομασίες με τις εξυπνάδες μερικών άσχετων υποστηρικτών των γειτόνων μας) η οποία καλύπτει μία περιοχή η οποία ξεκινά από την Αλβανία φτάνει μέχρι την Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ