Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

F.Birol για Κόλπο του Ομάν: Απειλή για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια οι επιθέσεις στα τάνκερ

Από το worldenergynews.gr
Οι επιθέσεις σε δύο δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Ομάν απειλούν την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια, δήλωσε σήμερα ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Οι χθεσινές επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια προκάλεσαν ανησυχίες ότι θα μειωθούν οι ροές του αργού σε μία από..

Ανησυχία Λευκωσίας για τον «Πορθητή» - Ενδείξεις για έναρξη γεώτρησης

Από το worldenergynews.gr
Οι αρχές της Κύπρου εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης των μελών του πληρώματος του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου που είναι αγκυροβολημένο κοντά στις ακτές της χώρας διότι φέρεται να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γεώτρηση εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), δήλωσε στέλεχος..

Τους τρέλανε ο Καραχάννας με τους 800 χιλιάδες τόνους

Από το energypress.gr
Επειδή αναστατώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι από κάποια δημοσιεύματα που απέδωσαν λάθος τα όσα είπε ο Ρομπέρτο Καραχάννας στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης, είναι σαφές ότι εκείνο που προέβλεψε για την αγορά ναυτιλιακού καυσίμου στην Ελλάδα είναι ότι θα συρρικνωθεί κατά 800.000 τόνους και όχι βέβαια ότι θα..

Κορυφή για τις ΗΠΑ στην παραγωγή και κατανάλωση πετρελαίου το 2018 - Αύξηση 16,6% στα 15,31 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Από το worldenergynews.gr
Κορυφή ξανά για τις ΗΠΑ το 2018 σχετικά με την παραγωγή και κατανάλωση πετρελαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε η υπηρεσία Anadolu στην έκθεση της Βρετανικής ενεργειακής γίγαντας BP's Statistical Review of World Energy 2019.

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 16,6% φθάνοντας τα 15,31 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (mbpd) το 2018, από το επίπεδο ..