Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΕΛΠΕ: Αγώνας μπάσκετ για την ενίσχυση των προσφύγων

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ: Αγώνας μπάσκετ για την ενίσχυση των προσφύγων
Θρίαμβος του "ευ αγωνίζεσθαι", την Τρίτη, στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο "Γούβα" στην Ελευσίνα όπου, σε έναν αγώνα ζωής για την ενίσχυση των Προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας, η ομάδα καλαθοσφαίρισης της ΕΛΠΕ φιλοξένησε την ALL-STAR ομάδα παλαιμάχων του ελληνικού μπάσκετ και καλλιτεχνών.

"Η Ανθρωπιά βάζει Τρίποντο", ήταν το σύνθημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της. Και πράγματι, τα καλάθια δεν σταμάτησαν στιγμή να γεμίζουν! Και εκείνα που βρίσκονταν εντός παρκέ, αλλά και όσα είχαν τοποθετηθεί στο χώρο εισόδου του γηπέδου για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, φαρμάκων και ειδών προσωπικής υγιεινής.

Οι παίκτες που συμμετείχαν απέδειξαν και πάλι ότι ο Αθλητισμός είναι Πολιτισμός. Ήταν όμως, ο απλός κόσμος και οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που προσήλθαν μαζικά, για να δείξουν ότι η κοινωνική Αλληλεγγύη δεν αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας, αλλά Πολιτισμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ταλέντο, ομαδικότητα και συνεργασία συνυπήρξαν αρμονικά, ενώ το σύστημα που έδωσε τη νίκη δεν ήταν το "man to man” ούτε η "άμυνα ζώνης", αλλά το "όλοι μαζί, χέρι με χέρι σαν μια γροθιά".
Και ήταν όλοι τους, εκεί…

ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΔΑ !...

Καταστροφική και ανήθικη η εξομοίωση του ΕΦΚ βενζίνης-diesel

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταστροφική και ανήθικη η εξομοίωση του ΕΦΚ βενζίνης-diesel
Το χειρότερο σενάριο από όσα έχουν ακουστεί για την αύξηση των φόρων στα καύσιμα, είναι η εξομοίωση του ΕΦΚ στη βενζίνη με το diesel κίνησης. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο πέραν του ότι είναι καταστροφικό για την αγορά είναι και ανήθικο, τονίζει στο Capital.gr πηγή της αγοράς πετρελαιοειδών που κλήθηκε να σχολιάσει τις επιπτώσεις από τη διαφαινόμενη αύξηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα που σχεδιάζει η κυβέρνηση που αδυνατεί να περιορίσει το σπάταλο δημόσιο και τους δεκάδες άχρηστους φορείς και προκειμένου να συντηρήσει τις υπέρογκες δαπάνες καταφεύγει εκ νέου στην εύκολη λύση των έμμεσων φόρων. 

Όπως σημειώνει η..

O Ισημερινός δημιουργεί νέο θαλάσσιο καταφύγιο γύρω από τα νησιά Γκαλαπάγκος


Ο Ισημερινός ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός θαλάσσιου καταφυγίου γύρω από τα νησιά Γκαλαπάγκος, προστατεύοντας το μεγαλύτερο πληθυσμό καρχαριών στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, στη βόρεια περιοχή των νήσων Γκαλαπάγκος, σε μία έκταση περίπου 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, θα θεσπιστεί μία ζώνη απαγόρευσης αλιείας και εξόρυξης φυσικών πόρων, προστατεύοντας ένα πολύτιμο οικοσύστημα που απειλείται από την υπεραλίευση και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες.

Εδώ και 19 χρόνια η εντατική βιομηχανική αλιεία έχει απαγορευθεί σε πάνω από 130.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή, αλλά η αλιεία μικρής κλίμακας εξακολουθεί να επιτρέπεται. 

Ωστόσο, στο νέο θαλάσσιο καταφύγιο η αλιεία θα απαγορευτεί εντελώς και τα νησιά θα είναι ανοικτά για τουρισμό και επιστημονικές αποστολές.

«Πρόκειται ίσως για ένα από..

ΕΛΠΕ: Απόψε ο αγώνας μπάσκετ για την ενίσχυση των προσφύγων στην Ελευσίνα

Η ανθρωπιά βάζει... τρίποντο με παλαίμαχους και καλλιτέχνες!,
Έναν μπασκετικό αγώνα ζωής, με αδιαμφισβήτητο νικητή την κοινωνική αλληλεγγύη και τελικό αποτέλεσμα την προσφορά αγάπης για τους πρόσφυγες, διοργανώνει ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

«Η Ανθρωπιά βάζει Τρίποντο» σήμερα στις 19.00 στο κλειστό της «Γούβας» στην Ελευσίνα, όπου η ομάδα καλαθοσφαίρισης των ΕΛΠΕ θα υποδεχτεί την ALL-STAR ομάδα παλαιμάχων του ελληνικού μπάσκετ, την οποία θα ενισχύσουν αγαπημένοι τραγουδιστές, δημοφιλείς ηθοποιοί & δημοσιογράφοι.

Στον αγώνα, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα προσφέρουν..

Ανοίγει και το εργασιακό - Ο ρόλος κλειδί του Ολλανδού καθηγητή Van Ours

Ανοίγει και το εργασιακό - Ο ρόλος κλειδί του Ολλανδού καθηγητή Van Ours
Στις αρχές του επόμενου μήνα και συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου αναμένεται να «ανοίξει» στις Βρυξέλλες η διαπραγμάτευση, σε τεχνικό επίπεδο, της κυβέρνησης και των Θεσμών για τις αλλαγές που θα γίνουν στα εργασιακά. Επί τάπητος αναμένεται να βρεθούν κατώτατος μισθός, ομαδικές απολύσεις, συμβάσεις εργασίας και απεργιακός νόμος.

Όπως γράφει η «Ημερησία» σε εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και κατόπιν συμφωνίας των δύο πλευρών, πρόεδρος της εννεαμελούς Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που θα εισηγηθούν τις αλλαγές, ορίστηκε ο 62χρονος Ολλανδός καθηγητής των Οικονομικών της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο του Τίλμπουργκ, Jan Van Ours, πρόεδρος της Ενωσης των Ευρωπαίων «εργατολόγων» την περίοδο 2011 - 2014 με πλούσιο ερευνητικό έργο στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.

Ο Ολλανδός καθηγητής θα αναλάβει να..

Τέταρτη σερί πτωτική συνεδρίαση για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Με απώλειες έκλεισαν για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση τα συμβόλαια του πετρελαίου τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να δείχνουν επιφυλακτικοί στην "ιδέα" να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους στον μαύρο χρυσό ενώ βρίσκονται και εν αναμονή της συνεδρίασης των πετρελαιοπαραγωγών χωρών τον Απρίλιο με ατζέντα την παγκόσμια υπερπροσφορά αργού.

Το αργό πετρέλαιο τύπου..

Ο χάρτης που δείχνει τι εξάγει η κάθε χώρα. Ποια προϊόντα εξάγει η Ελλάδα


Έχετε σκεφτεί ποτέ τι εξάγει η κάθε χώρα ανά τον κόσμο, ανάμεσα σε αυτές και η χώρα μας; Σίγουρα έχετε σκεφτεί και τώρα έχετε την ευκαιρία να δείτε συγκεντρωτικά σε όλο τον κόσμο τι εξάγει η κάθε χώρα.

Όπως μεταδίδει η Independent, η αμερικανική Τράπεζα Merrill Lynch, δημιούργησε ένα χάρτη ο οποίος δείχνει τις κύριες εξαγωγικές δραστηριότητες κάθε χώρας. Σύμφωνα με αυτόν, ο Καναδάς εξάγει αυτοκίνητα, η Ρωσία πετρέλαιο, η Ιρλανδία υπολογιστές κτλ. Στο χάρτη φαίνεται και η εξαγωγική δραστηριότητα της Ελλάδος η οποία δεν είναι άλλη από φαγητό και ποτό.

Δείτε αναλυτικά το χάρτη και κάθε χώρα εδώ


ΠΗΓΗ:huffingtonpost.gr

Δέκα χάρτες που εξηγούν την Ευρώπη


Πώς διαμορφώθηκε η Ευρώπη όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, πώς λειτουργούν οι θεσμοί της και άλλες ερωτήσεις και απαντήσεις. Δείτε τους χάρτες (Pics)

Οι χάρτες που καταγράφουν και λύνουν τις απορίες γύρω από τη σύσταση της Ευρώπης, τους θεσμούς της, τους δεσμούς των κρατών της και τον τρόπο ζωής.