Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Κομισιόν: Δίχως επάρκεια σε "πρώτη ύλη", ηλεκτροκίνηση και αποθήκευση θα μείνουν στα χαρτιά - Τα βήματα μέχρι το 2025



 «Όνειρο απατηλό» χαρακτήρισε σχεδόν την επιδίωξη της ΕΕ να ηγηθεί στους τομείς ηλεκτροκίνησης, αποθήκευσης ενέργειας και ψηφιακής οικονομίας ο Μάρος Σέφκοβιτς, επισημαίνοντας την υψηλή εξάρτηση της Ένωσης από τρίτες χώρες σε ότι αφορά την προμήθεια πρώτων υλών και σπάνιων γαιών.

Σε ομιλία του κατά την παρουσίαση της ευρωπαϊκής στρατηγικής, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως..

Οι ρυθμίσεις για εργασιακά θέματα με το νέο νομοσχέδιο. Δώρο Χριστουγέννων 2020, μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αναστολή συμβάσεων εργασίας, επίδομα ανεργίας εποχικών, άδεια ειδικού σκοπού κ.α.

 


Διατάξεις που αφορούν το δώρο Χριστουγέννων 2020, τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, την αναστολή συμβάσεων εργασίας, το επίδομα ανεργίας, άδειας ειδικού σκοπού, περιέχει μεταξύ άλλων το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη βουλή για την κύρωση  δύο ΠΝΠ του Αυγούστου κλπ

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι παρακάτω ρυθμίσεις για εργασιακά θέματα στα πλαίσια της αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού:

Αναπλήρωση χρόνου απουσίας του εργαζόμενου από την εργασία του, λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού του με σκοπό την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού

Εργοδότης, που απασχολεί εργαζόμενο ο οποίος τίθεται..

Σε Πτωτικό Σπιράλ οι Τιμές του Πετρελαίου- Χαμηλό 16ετίας για τις Τιμές της Βενζίνης στις ΗΠΑ



 Για μια χρονική περίοδο δύο μηνών, η διεθνής αγορά πετρελαίου εμφανιζόταν υπέρμετρα υποτονική. Τα συμβόλαια μελλοντικών παραδόσεων για το Βrent, το διεθνές benchmark  εμφάνιζαν, σε ημερήσια βάση, μια σχετικά ουδέτερη διακύμανση της τάξης του 1 δολαρίου ανά βαρέλι, είτε ανοδικά είτε πτωτικά. Σε αυτό συνέβαλαν οι συμφωνηθείσες περικοπές του ΟPEC + που σταθεροποίησαν την αγορά.  

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα (δηλαδή η αναμενόμενη μεταβλητότητα των ρυθμών μεταβολής ενός στοιχείου ενεργητικού) έχει υποχωρήσει..

ΗFO στην Αρκτική: Όλες οι εξελίξεις

 


Toν περασμένο Φεβρουάριο συνήλθε στον ΙΜΟ η έβδομη σύνοδος της υποεπιτροπής για το Pollution Prevention and Response (PPR7). Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο Λονδίνο, ένα ήταν αυτό που ουσιαστικά μονοπώλησε το ενδιαφέρον: η απαγόρευση της χρήσης και της μεταφοράς HFO από τα πλοία που διασχίζουν τα ύδατα του Αρκτικού Ωκεανού.

Πιο συγκεκριμένα, working group του PPR7 πρότεινε την απαγόρευση της χρήσης και της μεταφοράς βαρέων καυσίμων από..

Τα 12 νμ και η Σημασία τους για την Εκμετάλλευση των Εγχώριων Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων

 


Το τελευταίο διάστημα και ενώ εντείνεται η Ελληνο-Τουρκική διένεξη για τον έλεγχο των θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, ένα μεγάλο τμήμα της τοπικής  επιστημονικής και επιχειρηματικής ελίτ, υπό την πίεση της καθημερινής πλύσης εγκεφάλου από τα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ  που έχουν ενστερνισθεί το λαοπλάνο αφήγημα του  περιβαλλοντολογικού λόμπι  και της ΕΕ περί Κλιματικής Αλλαγής, έχει απορρίψει τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας να αναπτύξει τα εγχώρια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που αποδεδειγμένα διαθέτει

Υπό το πραγματικά έωλο επιχείρημα ότι..