Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Η Shell μειώνει την κατανάλωση αερίου στα ολλανδικά και γερμανικά διυλιστήρια πετρελαίου



 Η Shell έχει μειώσει τη χρήση φυσικού αερίου στο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ευρώπης, το Pernis του Ρότερνταμ, με 404.000 βαρέλια ημερησίως, κατά 40% και στα γερμανικά διυλιστήρια κατά 70%, λόγω της κρίσης φυσικού αερίου στην ήπειρο, δήλωσε..

Η PetroChina ξεκινά την επέκταση του διυλιστηρίου 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

 


(Reuters) - Η PetroChina ξεκίνησε ένα πρόγραμμα 4,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση ενός θυγατρικού διυλιστηρίου στη νότια Κίνα σε ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα πετροχημικών, ανέφεραν την Πέμπτη τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το δεύτερο μεγαλύτερο..

ΕΛΠΕ: Deal με Όμιλο Κοπελούζου και Διεθνή Κατασκευαστική για την εξαγορά αιολικών 55,2 MW στη Μάνη

 


Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής της για ανάπτυξη στον τομέα ΑΠΕ, ανακοίνωσε την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά από την "ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΝΗΣ Α.Ε." - εξ ολοκλήρου θυγατρικής της ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. - των εταιρειών "ΜΑΚΡΥΛΑΚΚΩΜΑ Α.Ε." και "ΣΑΓΙΑΣ Α.Ε.", ιδιοκτησίας Ομίλου Κοπελούζου και Ομίλου "Διεθνής Κατασκευαστική".

Τα αιολικά πάρκα, με συνολική ισχύ 55,2 MW, βρίσκονται..

Δικαιώματα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα δίνονται στους φορείς που κατέχουν άδεια έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

 


Τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για εξασφάλιση άδειας αποθήκευσης CO2 από εταιρείες που έχουν αναλάβει έρευνες υδρογονανθράκων προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΝ.

Φορείς στους οποίους έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, κατά..

Συμφωνία ΕΛΠΕ - Neste: Προμήθεια Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων στην AEGEAN

 


Σε μια κίνηση μεγάλης σημασίας, η οποία συνδέεται στενά με τη στρατηγική του για μείωση των εκπομπών, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνήψε συμφωνία με τη Neste για την εμπορική διανομή του Neste Sustainable Aviation Fuel TM (SAF) σε πτήσεις από την AEGEAN, τον κορυφαίο αερομεταφορέα στην Ελλάδα

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μέσω της..

"Οικο-αποκιοκρατία": η έσχατη ενεργειακή υποκρισία των Ευρωπαίων καταδικάζει ξανά την Αφρική.

 







Η ΕΕ, με επικεφαλής βεβαίως-βεβαίως τη σούπερ εξαγωγική Γερμανία, δεν θέλει οι χώρες της Αφρικής να εκμεταλλευθούν τα εγχώρια ορυκτά καύσιμα, αλλά να βάζουν ανεμογ@@ήτριες και φωτοβολταϊκά, με δάνεια που θα τους δίνει η Δύση. Μια νέα μορφή, "πράσινης" αποικιοκρατίας γεννήθηκε, μπορούμε να την αποκαλέσουμε "Οικο-αποικιοκρατία". Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή, που η ΕΕ αρνείται στους..