Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Από το greenagenda.gr
Στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης όσον αφορά στην κατανάλωση βιοκαυσίμων για μεταφορές βρίσκεται η Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του τελευταίου EurObserv’ER Biofuel Barometer 2018, η κατανάλωση όλων των ειδών βιοκαυσίμων στην ΕΕ αυξήθηκε το 2017 κατά 9,2%, σε σχέση με το 2016.

Ο «βασιλιάς» είναι το βιοντίζελ με μερίδιο στην..

Σήκωσε άγκυρα ο «Πορθητής» (ΧΑΡΤΗΣ)

Από το sigmalive.com 
Σήκωσε άγκυρα το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» και βρίσκεται ακινητοποιημένο λίγο έξω από το Λιμάνι της Αττάλειας, στα νότια παράλια της Τουρκίας. Σε κοντινή απόσταση από το γεωτρύπανο βρίσκονται τα υποστηρικτικά πλοία Siem Louisa, Siem Sophia και Siem Sasha.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες υπήρξαν δημοσιεύματα για παραίτηση του νορβηγικού, επιστημονικού προσωπικού του πλωτού γεωτρύπανου, ενώ αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι..

Εξορύξεις υδρογονανθράκων: Αξιοποίηση πλούτου ή οικονομική ληστεία;

Από το energypress.gr
Τον τελευταίο καιρό η προπαγάνδα  για τον ορυκτό πλούτο της χώρας που θα μας γλυτώσει από το χρέος και κάθε άλλη κακοδαιμονία, εντείνεται. Τα επιχειρήματα είναι πολλά:

10 τρις δολάρια αξίζουν τα πετρέλαια της Κρήτης1.

800 δις θα βάλει το κράτος στα ταμεία του. Θα εξοφλήσουμε το δημόσιο χρέος και θα μας μείνει και περίσσευμα, ακόμα και ένα αντλήσουμε τις μισές από τις προσδοκώμενες ποσότητες2.

200. 000 θα είναι..

Ξεκίνησαν από την ΑΑΔΕ οι πρώτες πιλοτικές διασταυρώσεις εισροών- εκροών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Από το energypress.gr
Στις πρώτες πιλοτικές διασταυρώσεις στοιχείων εισροών- εκροών από πρατήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο το σύστημα λειτουργεί, έπειτα από τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Ταυτόχρονα, προχωρά η εκπαίδευση κλιμακίων εφοριακών στο σύστημα, με στόχο η φόρμουλα να γίνει πλήρως λειτουργική στα τέλη του 2018, όπως προέβλεπε..

Τα Διαγώνια Βαλκάνια

Από το lygeros.org 
Τα Διαγώνια Βαλκάνια είναι αυτά που θα ενεργοποιηθούν μέσω των ΑΟΖ τους στην Αδριατική Θάλασσα, στο Ιόνιο Πέλαγος και στη συνέχεια στο Λιβυκό Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Σε αυτό το πλαίσιο βέβαια δεν παίζουν τα Σκόπια αφού είναι περίκλειστο κράτος αλλά η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Ελλάδα και στη συνέχεια η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Κύπρος και το Ισραήλ. 

Σε αυτό το ειδικό πλαίσιο η Ελλάδα παίζει..