Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Οι Αμερικανοί Ρίχνουν «Σκιές» Διαφθοράς στην Glencore

Από το energia.gr
Η μετοχή της Glencore, της μεγαλύτερης εταιρείας διαπραγμάτευσης πρώτων υλών παγκοσμίως, σημείωσε χθες τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας διετίας, καθώς η ελβετική πολυεθνική εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στη διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απαίτησε έγγραφα σχετικά..

Τουρκικό διυλιστήριο στη Σμύρνη – Ανταγωνισμός με την Ελλάδα

Από το energypress.gr
Σ​​το παρελθόν η Τουρκία έχει εκπονήσει μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο για την αναβάθμιση της ενεργειακής της πολιτικής, με στόχο τον περιορισμό της εξάρτησής της από τις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, και την κάλυψη της εσωτερικής ζήτησης και των ενεργειακών της αναγκών.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού το διυλιστήριο «Star», το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1984 στην περιοχή Αλιάγα, πλησίον της Σμύρνης, καλύπτει σημαντικό τμήμα των ενεργειακών αναγκών της γείτονος. Από το 2011 έχουν..

Ιράν: Προειδοποιεί με κλείσιμο των στενών του Ορμούζ αν σαμποτάρουν οι ΗΠΑ τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας

Από το energypress.gr
Το Ιράν θα σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ – το πιο σημαντικό πέρασμα, παγκοσμίως, στην διακίνηση του πετρελαίου – εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να εμποδίζουν τις πωλήσεις αργού πετρελαίου που εξάγονται από το κράτος του Περσικού Κόλπου, όπως σημείωσε ένας αξιωματούχος της Επαναστατικής Φρουράς.

“Οποιαδήποτε εχθρική κίνηση από πλευράς ΗΠΑ θα συνοδεύεται με τεράστιο κόστος γι αυτούς”, ανέφερε ο Esmail Kowsari, διοικητής της βάσης Sarollah των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη, σύμφωνα..

Γκαμπόν: Οι εργάτες πετρελαίου ξεκινούν 15νθήμερη απεργία στις εγκαταστάσεις Total


Από το worldenergynews.gr
Το σωματείο εργαζομένων πετρελαίου στη Γκαμπόν ONEP ξεκίνησε μια δεκαπενθήμερη απεργία στις εγκαταστάσεις της γαλλικής εταιρείας Total, τη Δευτέρα 9/7/2018, αφού δεν είχαν εκπληρωθεί 
τα αιτήματά τους για υψηλούς μισθούς και άλλα ζητήματα, ανέφερε η ένωση σε ανακοίνωσή της .

"Η απεργία 15 ημερών θα επηρεάσει..

ΗΠΑ: Το διυλιστήριο της Phillips 66 Alliance θα κλείσει για δύο εβδομάδες

Από το worldenergynews.gr
Το διυλιστήριο της Phillips 66 Alliance στη Λουιζιάνα, μπορεί να κλείσει για δύο εβδομάδες μετά από ένα θανατηφόρο ατύχημα την Τετάρτη, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλείται το Reuters.
Το διυλιστήριο έκλεισε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


ΕΛΠΕ: To TΑΙΠΕΔ ψάχνει και νέους διεκδικητές για την ιδιωτικοποίηση των πετρελαίων

Από το newmoney.gr
Στο γρίφο της ανακοίνωσης του ΤΑΙΠΕΔ, ψάχνουν στην αγορά την απάντηση για το μέλλον της ιδιωτικοποίησης στα ΕΛΠΕ, μετά την απογοήτευση που έφερε, η επικράτηση στο διαγωνισμό μόνο των δύο διεθνών traders Glencore και Vitol, γεγονός που περιορίζει αισθητά τον ανταγωνισμό. Στην κυβέρνηση αλλά και το Ταμείο δεν κρύβουν την αγωνία τους για την μεγάλη ιδιωτικοποίηση καθώς θεωρούν ότι η εξέλιξη του διαγωνισμού με δύο μνηστήρες βάζει σοβαρά εμπόδια στην επίτευξη ενός ικανοποιητικού τιμήματος (άνω του 1 δις. ευρώ) και θυμίζουν..

Λομπάρντι (WWF): Η Μεσόγειος απειλείται ενώ η θαλάσσια οικονομία της φτάνει το 20% της παγκόσμιας αγοράς

Από το worldenergynews.gr
«Η Μεσόγειος βρίσκεται σε καθεστώς υψηλού κινδύνου», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πάολο Λομπάρντι, διευθυντής του WWF Μεσογείου, προσθέτοντας ότι «η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα hot spot κλιματικής αλλαγής».

Με δεδομένο ότι μόνο το 6% της θάλασσας Μεσογείου προστατεύεται, ενώ σε καθεστώς απολύτου προστασίας βρίσκεται μόλις το 1%, ο κ. Λομπάρντι, κρούει ..